Brikets trofejas

Viskas no cops

04.11.11 cl@Brikets
2 Skatījumi 2287
 
Tas liecina par Baltijas jūras ekoloģisko stāvokli :(
 
[9] Komentāri | dilst | aug
 
straikers

Drūmi......

04.11.11 Atbildēt | Ziņot 0
RolisLiepaja

Tā jau sen ir pierasta lieta, it sevišķi Liepājā un uz butēm..

04.11.11 Atbildēt | Ziņot 0
Ruu
Ruu :

kjiimiskie ierochi saak sadaliities arvien vairaak savaas kapsulaas,taa jau draud mums ar ekologjisko katastrofu tuvaakajos gados

04.11.11 Atbildēt | Ziņot 0
jonyzs

Liepājas pusē bieži gadās čūlainas butes un mencas, pāris dienas atpakaļ arī Saŗaiķos viena smuka bute bija ar pus vēderu čūlās.. kas būs ka tās sūda mucas izjuks.. domājams ka jūra vienkārši izmirs.

04.11.11 Atbildēt | Ziņot 0
RolisLiepaja

Otrā pasaules kara laikā Vācija saražoja ievērojamu daudzumu ķīmisko kaujas vielu – kopumā 65 000 tonnu. No tām apmēram 27 000 tonnas iprīta, 12 000 tonnas tabuna (nervu gāze), apmēram 7100 tonnas asaru gāzes, 13 000 tonnas arsēnu saturošu savienojumu (elpvadu kairinātāji), apmēram 5900 tonnas fosgēna (smacējoša gāze) un citas. Pēc Vācijas kapitulācijas tika pieņemts lēmums šīs vielas apglabāt Baltijas jūrā.

04.11.11 Atbildēt | Ziņot 0
hecs7

Nja, Baltija jūra, man gan reti gadījies ir tādas butes, vienreiz Ovīšos gan gandrīz katra otrā bija ar čūlainiem caurumiem, žēl jūru un zivis.

04.11.11 Atbildēt | Ziņot 0
RolisLiepaja

Te ir par vēlvienu Padomju dāvanu ...

Viltus dzintars ir padomijas mantojums – fosfors, kas ļoti līdzīgs priežu asarām. Fosfors mūsu pludmalē tiek izskalots tāpēc, ka padomju laikā Liepājas rajona piekrastē jūrā tika spridzinātas ar fosforu pildītas sprāgstvielas. Baltā fosfora blīvums ir tuvs ūdens blīvumam, tādēļ tas var nonākt krastā, jau iepriekš skaidrojuši speciālisti, kuri brīdina, ka fosfora piesārņojums Baltijas jūrā varētu būt aptuveni 1600 kvadrātkilometru platībā. Līdz šim, uzlasot neīsto dzintaru, apdegumus jau guvuši ļoti daudzi. Un nav iespējams prognozēt, kad piekrastē atkal varētu tikt izskalots viltus dzintars – tas var notikt tagad vai arī pēc 100 gadiem.

04.11.11 Atbildēt | Ziņot 0
andriskkk

Visi zin, kur atrodas šie apbēdījumi, bet neviens par to nerunā, jo tā ir lētāk. Viens labums, ka vairums no nogremdētām vielām nešķīst ūdenī, bet atkal - tāpat šīs vielas cilvēki uzņem ar zivīm, kuras grozījušās to tuvumā. Un viena tāda vieta esot arī ļoti tuvu Liepājai.

Pats smieklīgākais ir tas, ka apbēdījumu vietā nav aizliegta zveja.

04.11.11 Atbildēt | Ziņot 0
RolisLiepaja

Nu nav jau viss tik vienkārši. Ja angļi- amerikāņi tos vācu ķīmiskos ieročus lika metāla, ūdensizturīgos konteineros un nogremdēja okeanā kilometrīgos dziļumos, tad vaņkas tos salika koka kastēs un izmetaja pa jūru vairākās vietās, sen tās kastes ir pušu un tie lādiņi ir pa visu jūru, lielāko daļu kas ir atrasti ir jau tukši, tas nozīmē ka kaujas vielas ir izplūdušas jūras ūdenī. Neesmu dzirdējis, ka kāds oficiāli paziņotu ka šīs čūlas ir no iprīta(rada apdegumus), vairāk saista ar kaut kādām bakteriālās slimībam, kam protams ir grūti noticēt, jo šīs čūlas ir dažādām sugas zivīm.

04.11.11 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager