itaalis trofejas

itaalis albūmi

Sapali un to makšķerēšana!

šis albūms būs par un ap sapaliem! :)
02.04.12 cl@itaalis
3 Skatījumi 2670
 
Četri bez piektā!
 
[12] Komentāri | dilst | aug
 
Karlis_K

Tā neko lomiņš šai upelei! Aizpērn vasaras sākumā pēc dažu gadu pārtraukuma ar kolēgu nobridāmies palielu posmu starp Bajāriem un Ropažiem. Spiningojām un pamatīgi aplauzāmies. Pa retam asarēnam, no forelēm, sapaliem un līdakām ne miņas. Ūdens bij kristālskaidrs, zems, neko lielāku par asarīšiem pat nemanījām. Bet nu priecē ka tomēr nav tik drūmi, vismaz sapali vēl ir. Vispār daudzās patukšotās mazajās upēs līdzīgi, piemēram Maltā garos posmos jau sen pazudušas līdakas, tik sapals pa retam turas un ieņēmis zobainās nišu, agresīvi ķerdamies uz rotiem.

02.04.12 Atbildēt | Ziņot 0
itaalis

Upe ir pārbagāta ar zivīm :) tik jazin vietas un laiks! Vasarā kad ūdens zems, reizēm tiešām liekas ka zivfju nav! a viņas gudras, paslēpjās no liekām acīm! :)

02.04.12 Atbildēt | Ziņot 0
Karlis_K

Nu vispār jau uz šo upi zem Ropažiem braukāju kopš 90.to sākuma, taisnība vairāk pa pavasari, maija sākumu, tad man bijuši labākie lomi. Dažreiz ar rudenī kas incants ienāk pie Zaķiem :) Bet nu tomēr nepiekritīšu ka pārbagāta, upe pamatīgi patīrīta un nokāsta, esmu arī šo pārrunājis ar vairākiem vecmeistariem kas vēl tur braukāja padlaikos. Ar Mazo J. līdzīgi, nu ir posmi kur vispār nekā nav..

02.04.12 Atbildēt | Ziņot 0
tomels

pierīgā viņas abas ir izkāstas.

02.04.12 Atbildēt | Ziņot 0
itaalis

Savā laikā arī manu posmu izbombīja ar tīkliem un elektrību, bet nu atkal viss ir cikeniekā! Nekad neesmu varējis sūdzēties par zivju trūkumu! Posmi zemropažiem ir maz zināmi, bet tur jau arī īsti tādu normālu dziljumu nav, pārsvarā sēkļi vien! Virs ropažiem ir daudz labu vietu, bet ne vasaras vid°ū! par mākslīgo ēmu runājot-nekad nav dzirdētas labas atsauksmes, ja nu vienīgi rudenī vai vasarā kad ūdens liels, i to tikai līdakas atsaucas uz gumijām.. Vasarā ja zin vietas, var tikt pie brangiem sapaliem, bet kā jau minēju, sajūta tāda ka upē zivju nav, jo šīs afigenna labi maskējās!~Makšķerēju Juglā jau no agras bērnības, tas ir kādi gadi 20+, un zivis ir bijušas gandrīz vienmēr! nu atvilkties tur var! Nezinu ko citi domā, mākslīgo ēsmu, pat mušu neviena sevis cienoša zivs tur neēd!

02.04.12 Atbildēt | Ziņot 0
Karlis_K

Ja runa iet par "pārbagātu" mazo upi, tad manuprāt etelons varētu būt Abavas augša. Pat necopes dienās tu vismaz vari mielot acis ar zivju bariem, īpaši vasarā pie dzidra ūdens. Bet ko var teikt par L.J. ja mēs divi veči dzidrā mazūdenī blakus brienam pa upi un vairākus līkumus vispār nemanam ne asakas(uz acēm polariki), pat mazzivtiņu barus! Ja zivis ir tad šādi pārvietojoties tās neiztraucēt šaurā un seklā upelē nemaz nav iespējams.

02.04.12 Atbildēt | Ziņot 0
tomels

par to mākslīgo ēsmu runājot, ja zivis ir, tad viņas ņems gan mušu gan citus mākslīgos mānekļus. nu nevar būt ka līdaka neēdīs garām peldošu smuka paskata vobleri.

02.04.12 Atbildēt | Ziņot 0
itaalis

Var gan tā buut! rudenī ir bijis tā-izpeldini dzīvo un nekā, tajā pat vietā iežvango naktstārpu un līdaka ap 2 kilo galā! kur nu vēl kautkādu vobleri! Ja barības bāze laba, tad tikai dabīgo! varbūt citās upēs ir savādāk, bet man upē dabīgā ēsma vienmēr ieliks jebkurai mākslīgajai!

02.04.12 Atbildēt | Ziņot 0
Karlis_K

Nu vispār jau dabīgā ēsma, īpaši ja dotajā ūdenstilpnē bieži sastopama, vienmēr visur 100% ieliek mākslīgajai, jo zivij ierasta ēdmaņa un neizraisa aizdomas. Es arī ilgus gadus copēju ar dabīgajām, līdz nonācu līdz atziņai ka interesantāk piemānīt zivi uz mākslīgu ēsmu, lielāks izaicinājums.

02.04.12 Atbildēt | Ziņot 0
itaalis

būs man arī jāpieķeras mākslīgajām :)

02.04.12 Atbildēt | Ziņot 0
Karlis_K

Un kāpēc gan ne? :) Ir tak piemēram tvisteri kas imitē lielus naktstārpus, tik protams ar tiem aktīvi jāstrādā, nav tā pasīvā gaidīšana līdz sapals pats uzķersies :) Savulaik pie Varkaļa slūžām biju liecinieks kā viens totāls gurķis krievuks uz 18g mētādams tādu tvisterīti no betonas apmales uzkabināja varenu ālantu virs 2kg. Tik mūlāps sadomāja to celt augšā taisni aiz auklas, protams nospirinājās :) Čalis vēl ilgi bij šokā :)))

02.04.12 Atbildēt | Ziņot 0
tomels

Līdaka labāk ņem tārpu nekā dzīvo zivtiņu? nu tiešām gandrīz neticami. es ļoti daudz spiningoju gaujā, un tur mazo zivtiņu ir ka biezs (raudas, mailes utt) bet man uz vobleriem tik un tā viņas labi ķeras :) bet nu neapšaubīšu tavu teikto, jo pats neesmu tāds liels šo upju pazinējs.

02.04.12 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager