Karlis_K trofejas

1 trofeja
57 

Karlis_K albūmi

Jūra
18 bildes
 
Gauja
11 bildes
 
Mežezeri
1 bilde
 
Manas upes
112 bildes
 
 
Raibie
19 bildes
 
Balda
13 bildes
 
NeCope
16 bildes
 
Iz arhīviem
13 bildes
 

Līdakas un citi zvēri

Manās upēs galvenā mērķzivs ir forele, mazāk alata, bet diezgan bieži sanāk ka pa dienu noķeru tikai kādu līdaku. Rudenī, kad foreles nārsto, braucu speciāli līdakās.
16.10.13 cl@Karlis_K
2 Skatījumi 3333
 
65cm līdakas (skat. bildi blakus) kompleksās pusdienas :) Nu labi varde rudenī nav nemaz tik reta ēdmaņa, bet paprāva alata ~ 25cm gan liekas pārāk žigla barība zaļsvārcei, tāds gadījums pirmoreiz manā praksē. Bet vislielākais pārsteigums ir karūsiņa šajā upē, pie tam vienā bedrē ar alatām :)
 
[11] Komentāri | dilst | aug
 
Akmens_Viesis

Mjā, 25 cm alata kuņģī IR pārsteigums.

Bet jāsaka - pērn ap šo laiku līdaka mūsu puses foreļupēs jau sāka neņemt. Šogad vēl zobojas.

16.10.13 Atbildēt | Ziņot 0
Karlis_K

Akmens_Viesis> nu jā, oktobra vidū foreļupēs bieži jau ir tik vēss ūdens ka lielā līdaku rīšana aiz muguras. Vispār šī ir vienīgā man zināmā nelielā upe ar tik lielu līdaku blīvumu un labu vidējo izmēru. Tik līdz šim izcila to cope bij uz maija sākumu, un arī kā kuru gadu.

16.10.13 Atbildēt | Ziņot 0
willow

Sulla..man tomēr lielāka alata līdakas vēderā ir trāpijusies. :) - willow.lv/nostasti/56-sirdsapzia.html

16.10.13 Atbildēt | Ziņot 0
Hotentots

Par karūsu izteikšu savu versiju. Rudeņos regulāri nolaiž dīķus un pateicīga vieta ūdeņu novadīšanai ir upe. Sīkzivis tā var aiziet pa upi.

Iespējams, tā karūsa tādā veidā arī ceļojusi.

16.10.13 Atbildēt | Ziņot 0
Karlis_K

willow> jā esmu jau redzējis, tas ir ūnikums manuprāt :) iespējams zivs bija slima, jo vesela pieaugusi alata vienkārši nav pa zobam sava ātruma dēļ.

Hotentots> jā visdrīzāk tā, augštecē ir lauksaimniecības zemes un dīķu netrūkst. Bet dīvainākais ka vienā bedrē sadzīvo karūsa ar alatu, 2 pretpoli tā teikt :)

16.10.13 Atbildēt | Ziņot 0
Hotentots

Nav jau zvanīts, ka tā karūsa tur bija iekārtojusies uz palikšanu. Iespējams, tā migrēja uz kādu sev piemērotāku vietu un bedrē pārcēlās uz līdakas kuņģi.

16.10.13 Atbildēt | Ziņot 0
tomels

es gaujā esmu izvilcis līdaku kurai bij alata vēderā, vairs neatminos cik liela, bet arī ap šitādu izmēru varbūt nedaudz lielāka. Sulla nesaki nu, līdakai ātrums man šķiet ir vēl lielāks kā alatai un veiklība arī.

17.10.13 Atbildēt | Ziņot 0
akmens

Man ar līdzīgs brīnums bija vienā Kurzemes upītē.Kad atvedu no copes mājās brangu līni,sieva grozija galvu un prasija,kur es biju.Domājams,kau kur pārrauts dīķa dambis un šis nabags ticis foreļupē kur dabūjis pamatīgu termošoku jo noķerts tika ar rokām.

17.10.13 Atbildēt | Ziņot 0
Karlis_K

Hotentots> nu rudenī pie tik zema līmeņa šaubos vai karūsa ir tā lielā migrētāja :) Vienīgi ja karūsa nonāk nelielā upē, tad tā parasti iekārtojas bedrēs ar rāmu straumi un vēlams dūņu slānīti. Tas tā no bērnības pieredzes, kad dīķa karūsiņas salaidu vairumā laukos piemājas mazupītē. Pēc gada tās sēdēja 2 dūņainākajās bedrēs, un pamatīgi jau izaugušas un kļuvušas pat resnākas, mainījušas savu nīkulīgo/lielgalvaino mārku karūsiņu ārieni :)

Un šoreiz kā reiz viss notikās arī lielākajā un platākajā bedrē vairāku km posmā, ar garu atstraumi. Bet atstraumes upēs nozīmē nogulu uzkrāšanos, nedaudz dūņas ar ir. Bet ko alata tur meklēja karūsai kaimiņos? :)

17.10.13 Atbildēt | Ziņot 0
Karlis_K

tomels> esi turējis auklas galā lielu alatu? :) Manuprāt ātrākas un sparīgākas zivs pie mums nav, nu varbūt vējzivs vēl.

17.10.13 Atbildēt | Ziņot 0
tomels

esmu esmu :) kādus gadus 5 atpakaļ gaujā, alata bij liela, nosvēris netiku bet vairāk par pus kilogramu vajadzēja būt. paņēmu toreiz, tagad nekad mūžā neņemtu.

18.10.13 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager