ferma22 trofejas

ferma22 albūmi

Maliķi
6 bildes
 
LV Foreļupes
11 bildes
 

Maliķi

Šorīt ar kādu opi satikos savā foreļu vietā un tā kā viņš paspēja pirmais, tad nācās man doties citur. Tā kā laiks bija ierobežots, tad jaunu ameriku neatklāju, bet devos uz vietu, kur nebiju bijis 3 gadus, tur pat blakus lielajam ceļam. Pagāju pusstundu atlaidu mēriņu un sastapu jauku maliķu copes vietu. Aronas upē pie tilta starp Sauleskalnu un Madonu aptuveni 30 metrus uz leju no tilta ir uztaisīts aizsprosts izzāģēti koki ierīkoti sēžamie. Ugunskura vieta un dēlis zivju tīrīšanai. Pirms mēneša šeit cilvēki laida iekšā zivis un jau pēc maza brīža pāris gudrinieki vnk slāna ārā zivis un aptur zivju migrāciju. Aizsprostu nojaucu un bedri piemetu pilnu ar kokiem, lai izbeigtu šo izklaidi. Lūdzu apzinīgie makšķernieki, ja sanāk braukt pa šo ceļu neslinkojiet un piestājiet uz Aronas tilta un noejiet tos 20 m un apskatieties vai atkal kāds nav iekārtojis jauku pludiņmakšķerēšanas vietu.
«
»
 
20.08.14 cl@ferma22
0 Skatījumi 2713
 
Ja gadās braukt uz šo pusi variet droši atnākt, jo no ceļa ved bieži iestaigāta taka un novērtēt kā cilvēki Madonas pusē izturas pret dabas resursiem. Skonto būve dāvina upei zivis un laiž iekšā, lai upe būtu dzīva un pāris kretīni pāris kilometrus uz leju zivis slāna ārā un visiem ir vienalga....
 
[12] Komentāri | dilst | aug
 
ButesVanags

Es domāju, ka nevajadzēja tādu vietu reklamēt, citiem tā vēl būs kā ideja copei, bet labāk vajadzēja inspektorus piesaistīt, kad kārtīgi cipari būtu uzlikti tām personām, kas tur tusē, tad sāktu domāt, suņi tādi ..

20.08.14 Atbildēt | Ziņot 0
jurka32

Vai tad Āronā ar pludiņu nevar copēt? Vabūt veči raudiņas valkā...

20.08.14 Atbildēt | Ziņot 0
Hotentots

Nu un tu tiešām zini, ka vīri sēž, ar pludu maisiem slāna foreles un nes mājā? Tajā upē nekā cita tiešām nav? Droši vien ir, bet tu jau zini labāk...

Tagad atnāks saimnieks, ieraudzīs sajāto vietu un nebrīnies, ka nākošreiz ejot gar krastu, būs savilktas dzeloņdrātis, ganīsies nikns suns un radīsies doma - a kāpēc mani te tik ļoti nemīl?

20.08.14 Atbildēt | Ziņot 0
ferma22

Nu shaja upē nav ne asaru, ne līdaku, ir mazliet pie iztekas, bet nu łoti minimālos skaitos, shajā upē forele ir pamata zivs. Un varu droshi apgalvot, ka nevienam nav tiesību aizsprostot upi viså garumā, lai ar pludinu kertu mailes. Saimnieks sho vietu nav taisījis tā kā atliek tikai maliki. var jau cepties, bet domaju ka mums kateam sava upe jāsargā

20.08.14 Atbildēt | Ziņot 0
Janciigais

Hotentot, lai ari dzigu neatzistu uz forelem, bet tomer tas nav tas pats kas slieka, slieku ierij daudz dzilak, uz dziga tu piecert momenta.

20.08.14 Atbildēt | Ziņot 0
ButesVanags

Hotentots tu tāds dusmīgs izklausies, šī gadījumā nav tava vieta ? Un ja tiešām tur nākamreiz būs dzeloņdrātis un suņi, tad jau tas tiešām būs tavs roku darbs, jo tikko to netieši teici! :D

20.08.14 Atbildēt | Ziņot 0
Hotentots

Butesvanagam gan loģika. Ja reiz man kas nepatīk, tad es esmu maliķis, kas doto vietu izveidojis. Lai tā būtu, ja reiz tev tāda doma sagādā prieku.

Jancīgajam par slieku - kas gan tev liedz slieku iekārojušu foreli piecirst laicīgi? Tā ka tie foreļu "džigotāji" liekuļi vien ir, lai kā viņiem tas nepatiktu... domājams, tie nav visi, bet nu vismaz Latvijas spicākie kadri šādu tehniku atzīst - vismaz makšķernieku raidījumos tā rāda.

Bet tas nu tā - offtopiks.

20.08.14 Atbildēt | Ziņot 0
Abavnieks

manuprat foreli vispar jaaizliedz kert, skatities uz vinu un domat par vinu. a to, sviesta daudzi jau sak iet.

20.08.14 Atbildēt | Ziņot 0
Janciigais

Hotentot:

Redzi, tie kas iet ar slieku, reti kad cirtis laicigi, jo vajag tacu lai ierij un nenoraujas ,) tas ka sicim jau ir zaunas akjis, tas nekas :)

Nu izskatas ka tu tapat labak zini dzigu un sliegu tehniku, visus specus ari zini, ja jau atzist, nemeginasu tevi parliecinat... Cik esmu redzejis raidijumus, vienmer iet ar vobleri, vismaz Oltes raidijumos.

Bet ferma22 malacis par aizsprosta izjauksanu.

20.08.14 Atbildēt | Ziņot 0
Hotentots

Par raidījumiem - iesaku paskatīties arhīvu. Piemēram, gluži nesen vēl A.Eglītis ķēra ar kaut kādu gumijas izstrādājumu. Tad visi tie raidījumi par sacensībām Līčupē, Ogrē vai kur vēl - atkal gumijas kā vadošie mānekļi. Tas pats žurnālā. Ja netici, droši drīksti pieņemt, ka es esmu to izdomājis un es neapvainošos.

Viss ir atkarīgs no attieksmes. Neredzu iemeslu, kāpēc lai slieku nepiecirstu laicīgi un kāpēc nebūtu iespējams ļaut zivij ierīt ar smaržvielām un garšvielām piedzītu silikona slieku. Viss atkarīgs no copmaņa. Un tādā gadījumā lamāt sliekas ir tiešām liekulīgi, ja tai pašā laikā tiek lietots mākslīgs sliekas analogs.

Bet nu tas tā, mans viedoklis. Mani pārliecināt nevajag par pretējo :)

20.08.14 Atbildēt | Ziņot 0
Janciigais

Ja, cempi ari eju ar silikonu, bet seit nav cempis un to nosaukt par forelosanu ir loooooti gruti :) tur ari es dzigoju, bet no tiem pasiem dala profi vispar neforelo, otra dala forelupes neiet ar dzigiem, tas ir divas loti atskirigas lietas starp sportu un ikdienu, tapec domaju par kuriem raidijumiem iet runa.

Ne sakas!

Atvainojos par garummikstumzimem, nav iespejas darba uz zviedru klaviaturas rakstit savadak.

20.08.14 Atbildēt | Ziņot 0
Sanders

Labi. Nav runa par sporta zveju un silikonu... Visi foreļotāji labi zina, ka ar tārpu jebkuru upi var iztīrīt no forelēm. Jautājums vienkāršs - ko darīt?! Kam zvanīt, kā cīnīties? Nav taču normāli, ka firmas ziedo naudu, aktīvisti laiž upē foreļu mazuļus, bet tad uzrodas kāds vietējais "trūkumcietējs", kurš sajūsmas pilns stāsta kā ticis uz foreļu žoru un nu pēc nedēļu ilgas ķeršanas vairs neko nevarot dabūt. Bet toreiz gan bija labi! Pats ēdu, kaimiņiem pārdevu un točkā pret litru iemainīju... Lūdzu, konstruktīvus risinājumus problēmai un bez demagoģijas!

20.08.14 Atbildēt | Ziņot 1
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager