Reņģu ņamma.

Reņģu ņamma. Arī salakas gatavoju šādā veidā. Zivtiņas ķidāju un skaloju, zivju olas atstāju ,rumpī. Piemērotā traukā kārtoju miltos panētus un apceptus rumpīšus- katru kārtu pārsmērēju ar saldenu tomātu mērci un nokaisu ar sīpolu gredzeniem. Kad trauks pilns, saturu pārleju ar iepriekš sagatavotu marinādi. Precīzas receptes nav, visu taisu "uz aci", pa laikam pagaršojot, aptuveni tā: uz 0,5 l ūdens pusi ēdamkarotes sāls, pusotru ēdamkaroti cukura, 15-20 piparus, pāris smaržīgos piparus, divas krustnagliņas un tik pat lauru lapas. Garšvielas nedaudz pavāru un beigās pieleju 6- 7 ēdamkarotes 9% etiķi- tā lai šķiet, ka ir par daudz. Tad ar marinādi pārleju zivju kārtojumu, lai marināde visu nosedz. Ir varianti: es marinādi leju iespējami karstu , tad ātrāk ievelkas un sīpoli ir krauķšķīgi, bet ne cieti. Var visu saturu pasautēt uz uguns, tad varēs ēst ar visām asakām:). Man patīk reņģītes želejā, tāpēc siltā marinādē izšķīdinu aukstā ūdenī uzbriedinātu želatīnu, bet tad jāņem vērā, ka nedrīkst stipri karsēt. Nākošā dienā ņamma ēdama.
«
»
 
20.01.15 cl@Hooked
3 Skatījumi 3283
 
 
[14] Komentāri | dilst | aug
 
skutans

Nav slikti:) Man ir līdzīga recepte. Zivis sacep, un liek katliņā virsū marinādi un liek to visu kārtām. Marināde : (pats gan šo negatavoju, bet nu aptuveni) Tomātu pasta, ūdens, etiķis ,garšvielas (ķiploks, sāls, pipari, lauru lapas). Bet pa priekšu jāapcep sīpoli. Šī recepte der gan asarim, gan līdakai, zandartam. Nākamā dienā kad ievilkusies, baigi labā zacene. Tādu varu ēst kaut nedēļu no vietas! :)

20.01.15 Atbildēt | Ziņot 0
Hooked

Būs jāpamēģina ar ceptiem sīpoliem un ķiploku.

20.01.15 Atbildēt | Ziņot 0
skutans

Sīpolus sacep tik cik pats grib, ķiploku kādas 2-3 daiviņas ne vairāk, garšai. Tas uz aptuveni 1.5-2kg ceptu zivju. Marināde līdzīgi kā tavā receptē, tik tomātu pastu jau liek virsū uz pannas , kad ir brūni sīpoli, (nav obligāti jābūt brūniem, tas kā kuram garšo) tālāk jau kā tavā receptē.

20.01.15 Atbildēt | Ziņot 0
Hooked

Ar sīpoliem apmēram skaidrs- kad tie kļūst cautspīdīgi, piešauj tomātu pastu un vēl brītiņu pačurkstina, bet ar ķiplokiem laikam jābūt uzmanīgam -tos nedrīkst piededzināt.

20.01.15 Atbildēt | Ziņot 0
azaris

Garšīgi. Piparus gan padaudz liec.

20.01.15 Atbildēt | Ziņot 0
Tonis

Zacene faina...Ja liek ķiploku,tad pašās beigās,lai aromāts nezūd.Tom. pastas vietā var arī sagrieztus tomātus apcept,būs tā patati pasta, tikai svaiga veidā...Ehh,...pēc 'fufcika' prasās...:)

20.01.15 Atbildēt | Ziņot 0
Hooked

Paldies! Vajag tikai skaļi sākt domāt un idejas nāk aumaļām :).

20.01.15 Atbildēt | Ziņot 0
Domaataajs

Mēs tā i mencas, i līdakas , i citas zivis arī marinējam. Nu ar tām asakām kā kurā gadījumā.

20.01.15 Atbildēt | Ziņot 0
eMKa
eMKa :

Klau, ar tomātu mērci Tu domā pastu vai kečupu? Ja pastu, tad kas Tavā uztverē ir saldena pasta? Varbūt konkrēts ražotājs?

20.01.15 Atbildēt | Ziņot 0
Hooked

Māri, ja jautāji man, tad manā receptē minēta salda tomātu mērce. Tās pastas parādijās komentāros.

20.01.15 Atbildēt | Ziņot 0
eMKa
eMKa :

Jā, varbūt ir konkrēta ražotāja mērce? Bet, ja tā pa niansēm- ar ko mērce no kečupa atšķiras? Par pastu ta skaidrs :)

21.01.15 Atbildēt | Ziņot 0
Hooked

Māri,labi,ka pajautāji par atšķirībām, pats nebiju aizdomājies. Kečups droši vien ūdeņaināks un citādā iepakojumā, bet ķīmiskais sastāvs varētu būt līdzīgs tomātu mērcei. Es padodos- nākošo porciju taisīšu ar pastu vai tomātiem:)

22.01.15 Atbildēt | Ziņot 0
skutans

Izrādās ir vēl viena sastāvdaļa, dārgā nu ir izstāstījusi visu kā nākas. 1. sacepjam sīpolus (zeltainus) parasti 2-3gab. 2. Liek klāt sarīvētus burkānus, 3-4 gab ,kad šie sāk mainīt krāsu, pieliek klāt glāzi tomātu pastas un drusku pasautē.3 . pēc tam pielej ūdeni ,bet lai nav pārāk šķidrs ,un visas pārējās garšvielas: pipari parastie, smaržīgie pipari 3-5gab.lauru lapas 2gab. ķiploks 1 daiva, sāls, cukurs. 4. Visu sasautē kāmēr mīksti burkāni un tad etiķi 3ēdamkarotes (pašam jāgaršo lai nav par maz vai par daudz) Marināde gatava. 5. Viena kārta zivju, viena kārta marinādes un tā līdz katliņš pilns. Lai labi garšo!

22.01.15 Atbildēt | Ziņot 0
Hooked

>skutans Paldies, noteikti pamēģināšu.

Esmu starp zivju kārtām licis iepriekš marinētus rīvētus burkānus (lai būtu mīkstāki) un nedaudz sīpolus, bet bez tomātu pastas.Tad visam pa virsu marinādi ar želatīnu-arī ņammīgi sanāca.

24.01.15 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager