Bleiers trofejas

Nav pievienotu trofeju!

Bleiers albūmi

Dažādi
58 bildes
 
 

Pie foreļupes..

23.03.15 cl@Bleiers
1 Skatījumi 2225
 
Viens no upes tecējumiem..Pa malām upe periodiski atzarojās un atkal satek kopā..Posms vairāku km garumā vijas cauri melnalkšņu audzēm,bebrulājiem un appurvotām pļavām.Brīžiem paveras pasakaini skati un tas viss tepat Latvijā .. :)
 
[6] Komentāri | dilst | aug
 
Bleiers

Interesantākais ir tas,ka kartēs pilnīgi neatbilst tecējums ar reālo upes dzīslojumu,kurš dabā ir krietni haotiskāks un to ir vairāk.

24.03.15 Atbildēt | Ziņot 0
Karlis_K

hm vai tie atzarojumi nav vecupes, vienkārši tupiki, vecie upes līkumi ? Jo man padomā tik viena upe kurai gultne vairākās vietās sadalās 2 daļās un satek kopā pēc simtiem metru vai pat vairāk pa km. Tas redzams arī uz topokartēm.

24.03.15 Atbildēt | Ziņot 0
Bleiers

Reālā situācija ir tāda,ka upe sadalās un satek kopā .vietām divās,bet vietām pat trijās dzīslās,kurām vēl pa tērcēm sazarojās ar pārējām savā starpā.Pēc kartes skatījos un nesakrita pēc fakta.Ir doma izpētīt konkrētāk,jo esmu tikai labi ja piekto daļu tur izbridis.Vietām nevar tikt cauri dēļ bebra nedarbiem..vietām vairāk kā grāvji izskatās,bet visam tam ir viens virziens.Dažās tērcēs nav zivju,bet dažos ūdens laukumos manīju mazās foreles!Nezinu kāda aina paveras palu laikā,bet vasaras vidū es tur pat uz brīdi nomaldījos..Šogad esmu apņēmies tikt skaidrībā ar šo posmu visā tā garumā..

24.03.15 Atbildēt | Ziņot 0
Bleiers

Vienvārd sakot ar spini izbrist sasodīti grūti,jo vietām reāls dūksnājs un bebra nopludināts.Un tās mistiskās niedres,kurām nevar cauri redzēt un tikpat apgrūtinoši cauri lauzties .Nu dzīvē apmēram tas izskatās sekojoši..Ierobežotām kustībām hidrotērpā,mugursoma,rokā spinis..Niedres jānogulda uz vienu pusi ar brīvo roku,ar kāju,kuru tolkam nevar pacelt(hidrā)uz otru pusi niedres un tad seko viens solis uz priekšu.Nav nekādas garatijas,ka neiestigsi vai neiekritīsi bebra alā.Un tā -intensīvi un neatlaidīgi plosies līdz spēka izsīkumam:D Tad pēkšņi var pat iziet metrus 30 pa normālu zemi un atkal metru dziļa,2-3m plata caurteka,kura brīžiem pārtop par upīti un aiz līkuma atkal sākas niedru siena vai bebrinieks.Nav jau problēma to visu vnk apiet apkārt,bet īsti nevar saprast,kura ir īstā,tobiš pamata upe.Vis tas ārprāts ir ne vairāk kā 100m platumā,vismaz tur,kur esmu bijis.Kad tikšu pie skaidrības,tad noteikti viss liksies daudz vienkāršāk un prāts būs mierīgs:)

24.03.15 Atbildēt | Ziņot 0
Karlis_K

es domāju vajag izbraukt ar kādu kajaku, tad arī būs saprašana kas un kā, mocīties to visu izbrienot ir vājprāts :)

24.03.15 Atbildēt | Ziņot 0
Bleiers

Laba doma!

24.03.15 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager