Bebru nedarbi

Katru gadu atgriežos pie sava lašu grāvja.Lašu grāvis ir tāpēc,ka kādreiz te nāca augšā laši un nārstoja.Tas bija tajā laikā ka nebija vēl bebri.Staigājot pa krastu vakarā ,ar bateriju varēja vērot kā sudrabotie peldās.Arī vietējiem tas bija karsts laiks.Gribēja pa katru cenu tos noķert.Tā kā gāja visādi.Protams inspektoru tajā laikā nemanīja.

Bet es mazliet atgāju no tēmas.Tagad uz grāvja ir 3 bebrinieki.Par izmēriem spriediet paši
26.04.16 cl@sweds
1 Skatījumi 2393
 
 
[5] Komentāri | dilst | aug
 
nomads

pēc savas pieredzes varu ieteikt, ka ar bebriem var tikt galā sitemātiski pajaucot dambjus.

Pirmajā piegājienā nojauc visu kas uz upes ir un tad ievēro secību:

-rudens jaukšana- novembris decembris- bebram slikta ziemošana

-agras vasaras jaukšana- maija beigas- jūnijs- nojauc pirmo piegājienu.

-ja negrib ielaist pajauc pa vasaras vidu

-atkarībā no rudens vēlams pajaukt pirms nārsta.

ejot ar šādu grafiku es četros gados no 2km posma un 8gab bebreniekiem esmu ticis apmēram uz 2 gab. un atjaunoti tie tiek tikai divos posmiņos dažādā izpildījumā, bet upe kā pasaka- skaists oļu-smilšu dibens tagad un ne miņas no komposta kas bija agrāk.

Man tas grafiks arī ne vienmēr tik skaisti sanāk, 2-3x gadā jaucu- vasaras sākums, varbūt rudens un vienmēr ziemā

27.04.16 Atbildēt | Ziņot 1
erzelis5

Piekrītu. Arī piebraukāju uz vienu upīti katru nedēļu 2 mēnešu garumā. Sākumā bija 4 dambji. Pēc pirmās jaukšanas tika atjaunoti tikai 2. Pirms lielajiem aukstumiem tika arī šie 2 nojaukti tā pa riktīgam un aizbraucot jau šogad pavasarī-bebru pēdas nemanīju.

27.04.16 Atbildēt | Ziņot 0
swordfish216

Bet nav vienkāršāk medniekus izsaukt un lai tie izšauj bebrus, tad nebūs ar ko cīnīties.

27.04.16 Atbildēt | Ziņot 1
nomads

Medibu iecirkņu struktūra Latvijā ir samērā interesanta un noskaidrot kuri mednieki VAR medīt konkrētā vietā ir pasākums uz minimums darba dienu uz telefona un tikpat liela iespēja ka medību tiesības ir zemes īpašniekam un to atrast...

28.04.16 Atbildēt | Ziņot 0
swordfish216

Nomad

Tev ko ir jāuzzina kadastra numurs uz kuras atrodas dammbis, un viss, elemtentāri aizbrauc uz Valsts meža dienestu, tur pasaki ka tādā tādā kadastrā, tādā upītē bebri taisa postījumus un taisa dambjus, un neļauj lašiem nārstot, tad tev iedos kāds kolektīvs medās tur, protams ja ir līgums, un iedos telefona numuru. Tā daudzus kolektīva medniekus atrod un sazvanās ja ir postījumi, ne tikai no bebriem, bet arī pārejiem meža dzīvniekiem. Vēl varu ietiekt pa kluso pašiem bebrus var izķert ar rēmeniecem, labi un efektīvi darbojas, un sanāk ļoti gardas desas no bebriem, nu tas ir ja neatrodi kas medī šeit. Bet variants vēl labāks ir, ja nav noslēgts medību līgums un ja ir kāds pazīstams mednieks, piem, bračka, tad tu vari izveidot savu mazo medību kolektīvu, un mierīgi cīnīties ar tiem bebriem, gan ar rāmeniecēm gan arī šaujot. Un galvenais viss būs legāli.

28.04.16 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager