Karlis_K trofejas

1 trofeja
57 

Karlis_K albūmi

Jūra
18 bildes
 
Gauja
11 bildes
 
Mežezeri
1 bilde
 
Manas upes
112 bildes
 
 
Raibie
19 bildes
 
Balda
13 bildes
 
NeCope
16 bildes
 
Iz arhīviem
13 bildes
 

Līdakas un citi zvēri

Manās upēs galvenā mērķzivs ir forele, mazāk alata, bet diezgan bieži sanāk ka pa dienu noķeru tikai kādu līdaku. Rudenī, kad foreles nārsto, braucu speciāli līdakās.
«
»
 
13.06.16 cl@Karlis_K
8 Skatījumi 2932
 
70cm zobainā no cerīgākās bedres. Gāju pēc alatas tāpēc paķēru ko vieglāku: 1-5g sprīdīti un 0,15mm mono aukliņu. Dziļākajās bedrītēs cerēju sastapt arī kādu ducīgu foreli, kuras šajā upē lai arī trāpas visai reti bet toties pamatīgas. Tik visu dienu pa bedrēm nocīnījos ar zaļajām, alatas ar redzēju straujumos, bet jaunā paaudze, to netramdam. Zaļo dēļ arī nācās visu dienu strādāt ar 10cm smalku titāna pavadiņu. Šī pārveidotā 56mm basara man sanāk suspenders, bet ar pavadiņu lēni grimstoša. Līdakām dikt gāja pie sirds, neko citu todien neņēma. 8 copes, visas realizētas, tik viena nopurinājās, 3 mēri. Šis owner āķis bez atkarpes zivi tur lieliski, daudz labāk nekā mazs trijžuburītis. Tādā vīzē esmu pārveidojis visus foreļu voblerus. Sākumā liku mazākus āķus, bet nu 5-6cm mānekļiem esmu apstājies pie 2.izmēra. Priekšējā āķu cilpiņā svina skaviņa. Mānekļa spēle netiek izjaukta nekādi, bet ieguvumu uzreiz 3: 1.Praktiski vairs nav zacepu. Tie retie gadās kad vobleris iestrēgst kādā zaru žāklē. 2.Zemmēra forelītes uzsēžas ļoti reti, pārsvarā tikai "piesit". Lielās savukārt uzsēžas bez problēmām un uz šāda tipa āķa turas perfekti. 3.Un pats svarīgākais- foreles vairs netiek traumētas no ārpuses, īpaši acīs ar otru brīvo trijžuburi, kā nereti gadās. Arī noņemšana no āķa ir daudz vieglāka, jo domāju katram gadījies kad forelei uzreiz divi žuburi dziļi sēž rīklē vai žaunās. p.s. šādi pārliekot āķus iespējams arī brīvi variēt ar vobleru peld/grimtspēju. Daudzus peldošos esmu uztaisījis par suspenderiem vai lēni grimstošiem, vairākiem uzlabojusies spēle. Lielākā izmērā - http://www.copeslietas.lv/site/images/bildes/2016-06/large/80287_1e449618f3.jpg
 
[7] Komentāri | dilst | aug
 
Ruu
Ruu :

Jaa shis ir labs risinaajums,es ar vienu prieksh chakaarnjainiem seekljiem esmu paartaisiijis peec liidziigas sisteemas,straadaa labi :)

13.06.16 Atbildēt | Ziņot 0
eMKa
eMKa :

Diezgan monstrozs (salīdzinoši) tas āķis izskatās, bet acīmredzot funkciju pilda. Kās tā par Owner sēriju? Sūtīji? Mums veikalos neko līdzīgu neesmu manījis.

13.06.16 Atbildēt | Ziņot 0
Karlis_K

sākumā liku krietni mazākus āķus, jo tieši tāpat kā tev likās ka ar lielākiem izskatās kropli :) Bet tās visas iedomas, palielināju izmēru lai samazinātos tukšās copes no lielo zivju puses, bet mazie foreļu bērniņi vēl retāk uzsēžas. 6 mazi āķi salīdzinājumā ar 1 lielāku izskatās tomēr daudz monstrozāk, nepiekrīti ? ;) Šos pirku pirms 5 gadiem tepat Rīgā (varbūt Salmo, bet negalvoju), sēriju neatceros, pārītis vēl palikuši, drīz vajadzēs vēl iepirkt.

13.06.16 Atbildēt | Ziņot 0
eMKa
eMKa > Karlis_K:

Klau, Tu svēri āķus oriģinālam vai tā tīri uz čuiņiku svinu liki klāt? Tas ka vobleris paliks kaut kāds savādāks kā oriģinālā ir skaidrs (domāju grimšanas parametru), bet kā ar spēli? Teiksim, divi vienādi mānekļi ar atšķirību floating un sinking jau pat oriģinālā spēlē niansēs savādāk.

14.06.16 Atbildēt | Ziņot 0
Karlis_K
Karlis_K > eMKa:

Nesveru pagaidām, bet doma ir par juvelieru svariņiem :) Gremdēju stikla kolbā, skatos iegrimi pirms tūninga, un tad jau svina atsvaru piedzenu pamazam pēc ieceres ko gribu panākt. Nevienam pārtaisītajam voblerim neesmu novērojis spēles pasliktināšanos. Tieši otrādi, 2 veci rapalnieki un viens strike pro, kurus jau sen nelietoju dēļ tizlās spēles, nu "atdzīvojušies" :) mēlītes ar mēdzu pievīlēt. Starp citu āķu mainīšana, kaut vai uz citiem trijžuburiem, ierasta lieta, kurš nu tur sver tos.

14.06.16 Atbildēt | Ziņot 0
Abavnieks
Abavnieks > Karlis_K:

salmo spice ir šie āķi, pirku gan priekš zandarta, bet būs jāpamēģina piemest kādam sapalvoblerim

27.06.16 Atbildēt | Ziņot 0
Karlis_K
Karlis_K > Abavnieks:

Saki tieši ar cilpu vērstu uz sāniem ? Jo tie džigam ar cilpu uz augšu diemžēl neder.

27.06.16 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager