Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Skabarga | 17.aprīlis 2014, 15:42 | 10 komentāri | 5574 skatījumi

Vimbu cope ar darvas piegaršu.

Tas trakais vimbu laiks ir klāt !

Ir dzīvē daudz darāmā, tāpēc bieži nesanāk laiku pavadīt pie ūdeņiem tieši tad , kad to vēlies. Tā nu arī šoreiz, vēlējos savienot patīkamo ar liederīgo / garšīgo / un braucu ķert vimbas uz Bausku . Izbrīvēju darbadienu, jo brīvdienu burziņš licencētajā sektorā nebūt nevilina, bet ko lai dara, ja zināmā ,,dobīte ,, ir tieši tur.

Tad nu rīta agrumā līdz gaisma svīst kopā ar draudzeni , kas pamazām arī sāk aizrauties ar copes burvību , braucam uz upi.

Laiks nav mīlīgs, bet arī auksts nav, ja pareizi apgērbies un ,,uguns sirdī,,. :) Piebraucām pie upes un patīkami, ka nevienas mašīnas nav. Nesteidzīgi savācām no auto visu nepieciešamo, bet atklājās , ka zivju murds aizmirsts steigā mājās. Labi ka ir Maxima maiss , sevi mierinot dodamies uz upi. Katram savi ticējumi, mans ka murdiņu kaut tukšu ir jāiemērc ūdenī pirms copes, nu šī loma tika maisiņam. :)

Upe mutuļo un vimbas arī lec, kas sirdij liek sisties straujāk un rokas arī mazliet dreb no gaidāmās tikšanās. Tā nu mierīgi iekārtojamies ar skumjām pavērojot uz to piecūkoto vietu, kas kādreiz bija tik nevainīgi tīra. Saprotu, ka šai vietai ir ,,daudz jaunu pielūdzēju,, kas diemžēl neprot un negrib to saglabāt tādu, aiz sevis atstājot visu , kas lietots dienas laikā.

Upe vilina un cūcībai vairs nepievēršu uzmanību. Pūš mēreni stiprs ziemelis, bet gaismai austot jau saules stari neļauj aukstumam gūt virsroku, pavasara klātbūtne jūtama ik mirkli, putni čivina, pīles pēkšķina un vimbas pa reiziei izlec, vilinot aiz sevis dzelmē. Upē straume laba un domāju sākumā ,,izčamdīt dobīti ,, ar staigājošo gruntenīti, jo tādā vējā ar pludu nebūtu ērti. Arī dabas pavērošana un mierīga dienas izbaudīša- na ir šādas copes priekšrocība.

Laiks sākt šovu. Sākumā pamēģinu ar 12gr sviniņu, par strauju upe to rauj un copes neseko. Mazliet ,,paburos un izvēlos jau 30gr svinu, nu jau var just ka vimba paspēj nopētīt piedāvātos kārumus, balto kāpuru, sliekas un garneles gabaliņa kokteili, kurai seko arī pirmā cope. Nu var arī sākt, pavasara piedzīvojumu.

Pozitīvo emociju gamma ir neaprakstāma, kad izdzirdu aiz muguras prastu valodu un nelaipnā tonī izteigtu nievājošo piezīmi :

Ko tad te ar grunteni ?

Uz ko mierīgi palaboju , ka ar ,,sataigājošo ,, tālākais pārsteidz vēl vairāk . Nākamā frāze jau ar pārmetumu, ko es te visu upi esmu aizņēmis !? Joprojām mierīgi atbildu, ka nebūt upi, tikai šo 5 kvadrātmetrus lielo ,,dobīti,, . Parupjo vārdu kopumu pat neklausijos un pievērsos vimbu copei. Nevarēja sūdzēties, copes sekoja cita citai. Dažas bija tik maigas , ka likās ka vimba tikai elpo uz ēsmu tikai pieskaroties ar savām lūpām , citas bija tik straujas un negaidītas, kā zibens cirtieni, ko sajutu visa kāta garumā. Un pa retam kāda arī neteidzīgi nāca uz krastu, kur to jau gaidiju. :) Par rīta cēliena cūcisko vidi un vīriņa runu aizmirsu, bet ne uz ilgu laiku.

Pēc laika vēl daži copmaņi pienāca un viņu acīs redzama vilšanās par to ka vieta ,,aizņemta,, , bet mierīgi un bez liekiem vārdiem devās citas vietas meklējumos. Nu sapratu, ka kādreiz tik neuzkrītošā bedrīte ir kļuvusi populāra, kā sekas tam tas ko redzēt var šobrīd notiekošajā un mēslu daudzumā.

Un tad tas pats vīriņš kurš no rīta jau bubināja, pienāca un nostājās 15m augstāk pret straumi un uzliekot puskilogramīgu svinu šķērsām ar lielu troksni ielidināja man pretīm tieši bedrītē savu steigā sameistaroto grunteni. Sapratu, ka nu arī mans pacietības mērs ir pilns , jau ,,viņam saprotamākā valodā,, pateicu , lai aizvāc savu grunteni no šīs vietas. Tik primitīvs un prasts presings manī rada tikai vienu vēlmi un tā nav pat doma par aizvāgšanos kā ,,nelūgtam viesim,, Un tad tikai sākās .........

Redz , ko es te ar grunteni, te tak veči ar pludiem un es traucēju to viņiem darīt, esmu upi aizņēmis un vēl pie visa tik lecīgs, ka atļāvos pateikt, ko domāju.

Smaidīt vairs negribējās, noskaņojums sačakarēts un arī es pateicu rupji un tieši visu , ko domāju.

Tālākais pārsteidza vēl vairāk . Nākamais ,,izpēlētais trumpis ,, , ko pavēstija vīriņš : A cik tev vimbas ? Uz ko tieši arī atbildēju , ka ne tava daļa. Un tad bija,, kroņa numurs,, - tika izvilkts demonstratīvi telefons, jo es viņu pirmais atļāvos nobildēt, jo tā arī pateicu ka : Tautai jāzin savi varoņi - sejā ! :)

Un sekoja šāda telefonsaruna / autentiskumu negarantēju / , bet vārdu jēga šāda : Sveiks te ES , klau ve viens lecīgs tipiņš visu upi aizņēmis , ķer vimbas, vajadzētu pārbaudīt viņa mašīnu , cik tur to ir . / sarunas beigas /

Stāvēju un brīnijos , par draudzenes izbrīnu pat neko šeit neteikšu.

Tas ,,viena aktiera teātris,, bija absurda augstākā pakāpe. Viņš ko tiešām iedomājās ka ir upes saimnieks, inspektori ir viņa pakalpiņi un var tā vienkārši pļūtīt virsū savas samazgas , katram kas ir ceļā ?!

Interesanti kā tas inspektors zin atrašanās vietu pie upes, manu auto , kas pie ceļa ir viens no daudziem ?! Smieklīgi - varbūt, bet drīzāk skumji.

Par staigāšanu uz mašīnu , jā draudzene rīta agrumā gāja sildīties, tad nesa brokastis un tad vēl uz Neste pēc kafijas brauca. UN ?!!!!!

Ja šis vīriņš tik labi informēts par ,,staigāšanu uz mašīnām,, tātad pats to piekopj un nobeigumam viņam aizrādiju , ka jau no 15.04 ir liegums brist upē, bet to ka stāv līdz pautiem ūdenī un zvana inspektoriem ir laikam - norma !? Ne velti teiciens: otra acī skabargu, savā baļķi neredz ir aktuāls joprojām.

Diena tika vienkārši emocionāli sajāta un kāpēc ? Tāpēc ka kāds iedomājas / ne tikai šis vīriņš / , ka ja neesi ar pludiņu tātad tev vieta ,,kaut kur citur,, tikai viņiem ir tiesības makšķerēt TE , ir vietas kā Ventas tilta rajons, vietas tuvāk arī Bauskas tiltam, kur arī labais tonis neļauj grunteņu copmaņiem līst pa vidu.

BET kāpēc pludiņotāji iedomājas , ka viņiem ir pārāks status pār citiem ?

Ar šādām pārdomām arī devos mājās. Vienīgais , kas mierināja bija skaistās vimbas, kas vakarā jau tika nokūpinātas un darvas garšu nomainija patīkams alkšņu dūmu un svaigi kūpinātu zivju garša.

P.s Atļāvos pievienot šī : Urla latvietis - tipiskais , bildi.

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 4 no 5
(4 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[10] Komentāri | dilst | aug
 
Bebrs

katram sava taisnība. Vislaik melno Kolku ar aizņēmuši 2-3 grunteņotāji, kad brauc prom nākošā kompānija kas sazvanīta kad būs brīvs jau vietā. Ar pludu fig pacopēsi kaut tur ļoti smuki palaist.

"inspektori ir viņa pakalpiņi" - kā zini ka vispār runāja ar inspektrou vai ar izlēgtu telefonu :D inspektoram namaz nav tiesību autiņu baudīt.

Gribi normāli pacopēt - nebrauc uz populārām vietām.

18.04.14 Atbildēt | Ziņot 0
badapiicka

Izlasot šo tekstu, nāk prātā portāla ekspertu neretais jautājums- kāpēc nevar pieiet klāt un uzjautāt par copes veiksmes recepti, nevis blenzt ar baltu aci?- domaju, ka atbilde ir skaidra- kaukads murgs notiekas, kur vēl ar šitādiem iet runāt... valsts ūdeņos tauta sadomājusies, ka ir noprihvatizējusi sev kaukādu vip sektoru un tagad var truli maukt citiem virsū(vienalga kas- pludiņš, grunts, fīders, spinings)..... Kaut kads tizlums, goda vārds... Varetu vēl saprast, ja tas būtu kādā mazpazīstamā ezerā, kur viens konkrēts copmanis, konkrēti izpļāvis, ierīkojis galdu, riktīgi baro- taisa sev mazu copvietu(turklāt ne pirmo gadu) un tad kāds ar savu laivu tur "natūrā" līstu regulāri, tad jā, vismaz būtu pamats burkšķēšanai un dusmām, bet šitā............

21.04.14 Atbildēt | Ziņot 0
badapiicka

kur tad vimbu bedrītes īpašā īpašnieka bilde, neredzu... ?

21.04.14 Atbildēt | Ziņot 0
Skabarga

Albumā vari apskatīt, bet par ,,privāto sektoru,, laikam neesi lasijis ĻMN Lielupē pamata sadaļu par makšķernieka tiesībām.

Un arī šī bedrīte tika iebarota - ko nu ?

21.04.14 Atbildēt | Ziņot 0
gz888

bebrs-valsts vides inspektoriem ir tiesibas aizturet aizdomas turamo ar visu autinu un tad jau ari veikt auto parbaudi ar attiecigu tiesas vai prokurora atlauju

22.04.14 Atbildēt | Ziņot 0
Bebrs

Gribu redzēt kā inspektors aptur braucošu transportlīdzekli ...

Stāsts jau te ir par ko citu - ka katrs iedomājās ūdenstilpni par savu.

22.04.14 Atbildēt | Ziņot 0
Skabarga

Nu ja , visu ,, upi aizņēmis,, ! :))))

22.04.14 Atbildēt | Ziņot 0
badapiicka

>>Skabarga

Nezinu, kas ir ĻMN... ar Lielupi man arī nav galīgi nekādu attiecību ;)) Makšķernieka tiesības? Izklausās īpatni. Vai tad makšķerēšanas noteikumos nav?- kas, kur, ko, cik un kad ir tiesīgs ķert, manuprāt viss, kas vajadzīgs! Es personīgi copes laikā dodu priekšroku vispār ar citiem copmaņiem nesaskrieties, cik nu tas iespēkams... nē,, ja kadu pamanu, bailēs nebēgu, vnk patīk skaisti, vienatnē, nevis vēl pāris veči, kas 10-15 metrus tālāk riktējas... Man grūti sevi iztēloties stāvam pie upes, kur bars staigā un vimbo... Neņemiet, vimbotāji lūdzu ļaunā, tas ir tikai piemērs tām reizēm, kad krastos ir daudz cilvēku.

24.04.14 Atbildēt | Ziņot 0
Skabarga

Licencētās makšķerēšanas noteikumi. Ļ kā kļūda, bet ja tik neatapīgs tagad ceru saprati. Otrkārt ne es kādam virsū bāzos.

25.04.14 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager