Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
VMK | 26.jūnijs 2014, 16:56 | 1 komentārs | 1492 skatījumi

Aicinājums uz semināru "„Foreļupju veselības kopšanas līdzekļi”

Seminārs notiks piektdien, 18. jūlijā no plkst 11.00, Piltenes kultūras namā līdz 18.00.

Aicinām pieteikties un atbraukt uz tikšanos visus, kuriem rūp Latvijas foreļupes. Vēlamies sapulcēt vienkopus gan tos, kas ikdienā apmeklē foreļupes (vienkāršos forelētājus), gan vides aktīvistus (aktīvos makšķerniekus un citus, kuriem jau ir pieredze, kā pareizi „likt akmeni upē”), gan atbildīgos valsts un pašvaldību vides speciālistus.

Lai jums būtu interesanti, programmā apvienosim gan praktisko daļu – padomus upju kopšanā, gan plašu teorētisko daļu – no likumdošanas apskata līdz finansējuma meklēšanas iespējām; no padoma, kā izveidot savu biedrību, līdz zinātnes atzinumiem par dzīvības procesiem upē, foreļu barības bāzi un upju kopšanu.
Praktiskie padomi tiks balstīti uz upē veiktajiem zinātnieku mērījumiem. Semināra noslēgumā notiks arī praktiska darbība upes tīrīšanā.

Lektoru vidū būs dr.biol. Jānis Birzaks, kā arī praktisko darbu vadītāji Loreta Urtāne (bioloģijas maģistre, vides konsultante) un Andris Urtāns, (Dabas aizsardzības pārvalde, UNESCO LNK programmas „Cilvēks un biosfēra” līdzpriekšsēdētājs).

Pašvaldību pārstāvji vai citi īpaši steidzīgi viesi var ierasties tikai uz teorētisko daļu vai arī tikai uz praktisko daļu un pirmās daļas materiālus saņemt elektroniski. Praktiskā daļa ar izbraukšanu pie upes sāksies pēc kafijas pauzes pulksten 14.30 un oficiāli noslēgsies pulksten 18.00, bet neoficiāli turpināsies, kamēr gribēsim cits citu uzklausīt. Semināra gaitā tiks izveidota neliela mācību filma, kura būs pieejama publiski mājas lapā www.mosp.lv

Lūdzam pieteikties: pa tālruni 29191160 (semināra koordinators Andris Akmentiņš (Grīnbergs). Elektroniski – pa e-pastu: ventspilsklubs@gmail.com vai arī šeit, portālā copeslietas.lv, sūtot privāto vēstuli lietotājam „Akmens_Viesis”.

Īpašs lūgums savlaicīgi pieteikties tiem aktīvistiem, kas līdz šim darbojušies vienatnē. Semināra rīkotāji centīsies atrast vēl kādu dalībnieku no jūsu novada, vides speciālistu, pašvaldību pārstāvi – lai turpmākā darbība jums kļūtu interesantāka.

(Seminārs ir daļa no Makšķernieku Organizāciju Sadarbības padomes aktivitātēm projekta „Mums rūp!” ietvaros. Projektu finansiāli atbalsta Īslande, Lihtenšteina un Norvēģija.)

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(3 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[1] Komentāri | dilst | aug
 
Akmens_Viesis

PS. Atvainojos, pašlaik minētais telefons vēl nedarbojas, piesakieties elektroniski :)

26.06.14 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager