Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Zvaigzne | 27.jūnijs 2014, 08:23 | 1 komentārs | 1804 skatījumi

Iedzīvotājus aicina iepazīties ar dabas liegumu „Vecdaugava” un „Jaunciems” aizsardzības plāniem.

25.06.2014 14:01 - Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa

Iedzīvotāji tiek aicināti uz informatīvajām sanāksmēm, lai iepazītos ar topošajiem dabas aizsardzības plāniem, kas tiek izstrādāti dabas liegumiem „Vecdaugava” un „Jaunciems”.

Apspriede par plāna izstrādi dabas liegumam „Vecdaugava” notiks ceturtdien, 26.jūnijā, plkst. 17.00 Ziemeļblāzmas filiālbibliotēkā (Ziemeļblāzmas ielā 36). Savukārt apspriede par dabas aizsardzības plāna izstrādi liegumam „Jaunciems” notiks piektdien, 27.jūnijā, plkst. 17.00 Rīgas 7.pamatskolā (Jaunciema šķērslīnijā 4).

Vairāk nekā puse no „Jaunciema” aizsargājamās teritorijas atrodas Ķīšezera akvatorijā – Pils kaktā, kur no 15. marta līdz 1. jūlijam noteikts arī sezonas liegums, lai nodrošinātu ūdensputnu aizsardzību to perēšanas sezonā un saglabātu biotopu lielo daudzveidību. Arī dabas liegums „Vecdaugava” ir viena no nozīmīgākajām vietām putnu ligzdošanai Rīgā, vienlaikus šeit sastopamas daudzas aizsargājamas, retas un izzūdošas augu sugas.

Informatīvās sanāksmes tiek rīkotas, lai iepazīstinātu sabiedrību ar dabas liegumu izveidošanas mērķiem un esošajām dabas vērtībām, dabas aizsardzības plānu izstrādes procedūru, plānotajiem pētījumiem un iespēju piedalīties dabas aizsardzības plāna izstrādē.

Dabas aizsardzības plānu izstrādi abiem liegumiem organizē Rīgas domes Mājokļu un vides departaments. Plānu izstrādātājs - SIA „Vides Konsultāciju Birojs” - gaida iedzīvotāju ierosinājumus, viedokļus vai fotogrāfijas. Lūgums ierosinājumus par dabas liegumu „Vecdaugava” sūtīt uz e-pastu: vecdaugava@vkb.lv, bet par dabas liegumu „Jaunciems” uz e-pastu: jaunciems@vkb.lv.

Papildinformācija – Ingūna Draudiņa, SIA „Vides Konsultāciju Birojs”; tālr.: 67557668

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 0 no 5
(Nav balsu) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[1] Komentāri | dilst | aug
 
koki
koki :

Hi hi resnie putni uzbrūk Jaunciemieshiem!:)

29.06.14 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager