Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
CopesLietas.lv | 30.jūnijs 2014, 16:56 | 8 komentāri | 3796 skatījumi

Par sacensībām spiningošanā

Pārpublikācija no fishing.lv

Tikai dažas pārdomas par MOSP priekšlikumu organizēt Latvijas kausa sacensības šī gada augustā Jelgavā. Kopumā ideja ir laba un atbalstāma vairāku apstākļu dēļ.

Pirmkārt, 2.posma sacensības Koknesē pierādīja vēlreiz, ka valsts mēroga sacensībām svarīga ir ne tikai infrastruktūra un organizācija, izšķiroša loma ir, es teiktu, ūdenstilpes devīgumam. Ja ir laba cope, makšķernieki ir gatavi paciest ne vienu vien neērtību. Konkrēti, Daugava pie Kokneses jau vairākkārtīgi nav attaisnojusi organizatoru cerības, šogad lomi bija katastrofāli mazi, kas traucē veikt gan galveno uzdevumu - noskaidrot labākos, gan veicināt pozitīvu mūsu sporta veida publicitāti. Attiecīgi, joprojām aktuāla ir tēma par sacensību bāzi. Jaunu piemērotu ūdenstilpju meklējumi, ņemot vērā mūsu sportistu motorizācijas un prasību līmeni, nav vienkārši.
Otrkārt, Lielupe ir ģeogrāfiski vislabākajā situācijā, proti, tā atrodas Latvijas centrālajā daļā, ar visumā līdzīgiem attālumiem gan no Kurzemes, gan Vidzemes.
Treškārt, plānotais sacensību laiks visumā atbilst mūsu tendencei organizēt čempionāta sacensības vasaras vidū, lai varētu līdz septembrim noteikt izlases sastāvu startam pasaules čempionātā, kas vienmēr, notiek oktobra sākumā.
Un pēdējais - tiek piedāvāts iespējami liels atbalsts no potenciālo organizatoru puses.

Taču, pieņemot lēmumu, jārēķinās ar dažiem riskiem un politiskām nostādnēm.
Vispirms - mums nav pozitīvas pieredzes par to pašu Lielupes devīgumu Jelgavas apkārtnē. Te par problēmu var būt gan upes aizaugums augusta mēnesī, gan Lielupes izmēri, kuri var radīt problēmas navigācijā sacensību laikā. Taču šadus aspektus tāpat kā upes devīgumu grūti pārbaudīt, kā saka, teorētiski. Vāji lomi uz PR var atstāt visai negatīvu iespaidu.
Arī informācija par sacensību infrastruktūras piemērotību ir visai aptuvena, tā būtu jāpārbauda sacensību apstākļos.
Otrkārt, mēs kādreiz esam apstājušies pie tēzes, ka spiningotāju sagatavotības noskaidrošanai blakus čempionāta sacensībām, kurās starti notiek dažadās vietās, visiem pieņemams un labs risinājums ir starts vienā ūdenstilpē laikā, kad copes apstākļi spiningošanai ir optimāli, un par šādu vietu esam izvēlējušies Ķīšezeru, kas no visiem aspektiem šobrīd ir labākā bāze mūsu sacensībām. Gan ar infrastruktūru un centrālo izvietojumu, gan ar visumā prognozējamiem un stabiliem lomiem.

Mani secinājumi.
Sacensības Jelgavā būtu atbalstāmas, gan ne kā Latvijas kauss, bet kā jauns eksperimentāls pasākums, to varētu nosaukt, piemēram, kā Jelgavas kausu. Pozitīva rezultāta gadījumā nākotnē tās varētu aizvietot kādu no LR čempionāta posmiem.
Ņemot vērā solīto vispusīgo atbalstu, organizatori varētu būt Jelgava kopā ar MOSP ( MOSP sastāvā taču ir daļa no LMSF biedriem), bet dalībnieki - individuālas ekipāžas. Pie tam Latvijas izlases kandidātus, piemēram, čempionāta pirmās desmit ekipāžas bez dalības maksas :-) organizātori varētu uzaicināt personīgi.

Šāds pasākums dotu labu ieguldījumu gan mūsu sporta publicitātē, gan jaunu sacensību bāzu meklējumos, cerams, arī spiningošanas sporta attīstībā manā dzimtajā pilsētā Jelgavā, kurā kādreiz bija spēcīgas spiningotāju komandas.

Jānis Stikuts, LMSF viceprezidents

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(2 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[8] Komentāri | dilst | aug
 
Brize

Vai mopsītis,tas kurš neatbild uz jautājumiem,būs noteicējs?Tautas teiciens skan-Zaudēt ir jāprot!

30.06.14 Atbildēt | Ziņot 0
Akmens_Viesis

Brīze, tu maz trīsdesmitniekā tiki? :)

30.06.14 Atbildēt | Ziņot 0
andis47

Man šķiet,Stikuta kunga argumenti ir gana spēcīgi un varu piekrist viņam.

Bet izmēģināt sacensties Lielupē varētu būt interesanti.

30.06.14 Atbildēt | Ziņot 0
Zvaigzne

Pilnam ieskatam trūkst komentāru no www.fishing.lv

01.07.14 Atbildēt | Ziņot 0
Bandito

Kamēr dalībnieki būs ar 100HP laivām un megasonāriem, par kādiem sapņo okeānu pētnieki, tikmēr "parastais vidusmēra" copmanis tur nepiedalīsies! Nav gribēšanas pļurpināt ar elektromotoru uz vietu, ja Tevi apgāž superkuteris! :)

Protams, var teikt, ka jāiet līdzi laikam un vajag visu atļaut! Lai nu būtu, bet tad sacensību masveidīguma nebūs!!!

Jeb arī daliet 2 grupās - amatieri un profiņi!

03.07.14 Atbildēt | Ziņot 0
rio.
rio. :

motora jauda nu gan nav noteicosais faktors rezultaatu saniegsanai,vienkaarsi jaudiigaaks motors dod iespeeju izstradaat un pielietot vairaak taktisku variantu.

05.07.14 Atbildēt | Ziņot 0
hromoj

rio.

motora jauda nu gan nav noteicosais faktors rezultaatu saniegsanai,vienkaarsi jaudiigaaks motors dod iespeeju izstradaat un pielietot vairaak taktisku variantu

Motora jauda ir noteicošā, lai vis maz citiem zivi atsistu. Vietas zinu, bet pieairēt ar niroku nebūs iespējams, ja apkārt joņos 90 - 240zs kuteri. Tad galvenais pašam krastā tikt....

06.07.14 Atbildēt | Ziņot 0
rio.
rio. :

tu pats kadaa lv cempja posmaa esi piedalijies?vai vismaz redzeejis ko no malas?es braucu ar 15 hp,nezinu vai rezultaati buutu labaaki ja brauktu ar kaut 60 hp:).prieks troksnja citu tuvumaa pietiek jau ar 5 hp:),bet nesu noverojis ka tas tiktu iipasi praktizeets,ir bijusi gad.bet tie ir iipasi indiviidi.. :)

06.07.14 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager