Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Zvaigzne | 31.jūlijs 2014, 18:07 | 42 komentāri | 9754 skatījumi

Makšķernieku interešu aizstāvēšana trešajā jautājumā.

Vides konsultatīvās padomes sēdes (VKP)

PROTOKOLS

LR Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, Rīga,

2014.gada 9.jūlijs, Peldu iela 25, 101.telpa , plkst. 15:30 - 18:00

3. Ungura ezers, Lelde Eņģele, Latvijas Dabas fonds, Jānis Lasmanis, uzņēmējs

Sanāksmē piedalās:

Daiga Kalniņa, biedrība „Vides Izglītotāju asociācija"

Alvis Birkovs, biedrība „Latvijas Makšķernieku asociācija"

Elita Kalniņa, biedrība „Vides aizsardzības klubs

Jānis Sprūds, biedrība „Latvijas ezeri"

Santa Krastiņa, biedrība „ homo ecos:"

Lelde Eņģele, biedrība „Latvijas Dabas fonds"

Jānis Brizga, biedrība „ Zaļā brīvība"

Viesturs Ķerus, biedrība „Latvijas Ornitoloģijas biedrība"

Jānis Rozītis, nodibinājums „Pasaules Dabas fonds"

Kristīna Veidemane, biedrība „ Baltijas Vides forums"

Ināra Teibe, biedrība „Latvijas Atkritumu saimniecības asociācija

Ieva Rove, biedrība „ Latvijas Botāniķu biedrība"

Anete Kārkliņa, Latvijas Zaļā kustība

Citi pārstāvji:

Mārtiņš Balodis, MOSP

Uzaicinātie pārstāvji:

Kristīne Kampuse, Dabas aizsardzības pārvalde

Viesturs Lārmanis, Latvijas Dabas fonds

Jānis Lasmanis, uzņēmējs

VARAM pārstāvji:

Inga Belasova, Dabas aizsardzības departaments

Linda Teša, Dabas aizsardzības departaments

Zane Brice, Dabas aizsardzības departaments

Evita Višņevska, Dabas aizsardzības departaments

3. Ungura ezers.

Viesturs Ķerus informēja, ka šis jautājums ir arī viens no vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra R. Naudiņa iniciatīvām. Jautājums ir par Ungura ezeru, kur ir aizliegts braukt ar ūdensmotocikliem un ir vēlme no vietējiem uzņēmējiem, lai šis aizliegums tiktu atcelts.

Lelde Eņģele informēja, ka pašlaik GNP individuālajos noteikumos minēts, ka ūdensmotociklu un pārējo ūdenstransporta līdzekļu pārvietošanās, kuru dzinēju jauda ir lielāka par 3.7 KW ir aizliegta, izņemot specifiskos gadījumus kā glābšana utml. Un ir arī pamatojums, ka tas noteikts, lai nodrošinātu īpaši aizsargājamā biotopa mīkstūdens ezereņu un vai lobēliju un krasteņu audzēm aizsardzību.

Ungura ezers ir viens no šī tipa ezeriem, kam ir izstrādāts arī dabas aizsardzības plāns, kur šī problēma ir arī minēta.

Diskusija, kas ir aizsākusies ir par ūdensmotociklu ietekmi uz šo ezeru biotopu un augiem, bet ņemot vērā, ka līdzīgi kā bija ar meža dedzināšanas jautājumu ir ņemami vērā arī citi aspekti - klusās atpūtas iespējas, kā arī pārējo atpūtnieku un uzņēmēju viedoklis.

Izstrādājot Ungura ezera dabas aizsardzība plānu un arī pirms tam pašvaldībā ir bijušas diskusijas par ūdensmotociklu ietekmi arī uz pārējās sabiedrības vēlmēm. Pēc tam bija detāli grūti noregulēt, lai šīs intereses būtu ievērotas. Šogad pamanot, ka šis aizliegums ir spēkā vietējie uzņēmēji nebija ar šo mierā, vērsās pie ministrijas. Ir notikusi DAP, ministrijas tikšanās, pēc kuras radās priekšlikums šo problēmu skatīt arī Vides konsultatīvajā padomē.

Jānis Lasmanis informēja, ka nedaudz vēsturiski skatoties uz šo jautājumu ir minēts, ka ir notikusi publiskā apspriešana par šo iespēju var vai nevar izmantot ūdenstransporta līdzekļus, bet diemžēl netikām uz šīm sanāksmēm aicināti. Kas attiecās uz šo sakopto vietu pie Ungura ezera, kur tagad atrodas viesu nams, tā kādreiz bija aizaugusi un nekopta.

Šī vieta ir sakopta, ir izveidotas ugunskura vietas, grila vietas. Viesu namam viens no biznesa veidiem ir ūdensmotociklu iznomāšana. Ir patiess prieks, ka esošais vides ministrs ir izrādījis interesi par šo vietu un ir bijis skatīt arī klātienē.

Jānis Lasmanis piebilda, ja tik ļoti ūdenstransports veido šo ietekmi, tad iespējams var, runāt par dažu atļauju izsniegšanu. Bet arī apskatot var redzēt, ka esošie augi atrodas pie krasta, bet ūdens motocikli tiek ielaisti ūdenī no laipas, kas atrodas 30-40 metri no krasta. Līdz ar to braucot pa ezera vidu šos augus tas neskars.

Viesu nams organizē sociālus pasākumus, kā, piemēram, invalīdiem un bērniem, kā arī viņu vecākiem tiek organizēta nometne katru gadu.

Viesturs Ķerus jautāja, kāds sakars bērniem un invalīdiem ar šo ūdensmotociklu izmantošanu?

Jānis Lasmanis atbildēja, ka uzņēmums gūst ienākumus tos iznomājot, un tālāk finansējumu ziedo labdarībai.

Alvis Birkovs jautāja, vai Jūs variet nosaukt kādu ĪADT (Īpaši aizsargājamu dabas teritoriju) Skandināvijā, kur atļauts braukt ar ūdensmotocikliem?

Jānis Lasmanis atbildēja, ka šo jautājumu nav skatījuši. Bet kādēļ šis salīdzinājums ar Skandināviju?

Alvis Birkovs atbildēja, ka mēs visas šīs valstis un Latvija esam ir ES dalībvalstis, un prasības vides aizsardzības jomā visām ir vienādas. Bez tam, ezers nesastāv tikai no dažiem augiem, bet tā ir viena vienota komplicēta ekosistēma. VKP ir jau pieredzējuši ļoti daudzus gadījumus, kad pie VARAM ministriem vēršas dažādi uzņēmēji ar savām idejām, kurām, redz, traucējot konkrētas vides aizsardzības prasības.

Jānis Lasmanis papildināja, ka arī nepieciešams paskatīties uz situāciju no cita skatu punkta kā, piemēram, viesu nams rada darba vietas, un maksā nodokļus valstij.

Mārtiņš Balodis informēja, ka Latvijā lielākā daļa ūdeņu ir aizsargātas teritorijas, kur jāievēro daudz dažādi noteikumi. Manā rīcībā ir jaudīga motorlaiva, bet man no Rubenes, piemēram, jābrauc 60 km uz kādu no ūdenstilpnēm, kur var braukt ar motorlaivu un nodarboties ar ūdensslēpošanu.

Jānis Lasmanis papildināja, ka kādreiz Ungura ezerā notika motorlaivu sacensības. Tie aizsargājamie augi jau tur neveidojās vienā dienā.

Viesturs Ķerus akcentēja, ka būtiski būtu saprast dažas svarīgas lietas. Cik gadus jau Jūs pie Ungura ezera nodarbojieties ar uzņēmējdarbību?

Jānis Lasmanis atbildēja, ka 12 gadus.

Viesturs Ķerus turpināja, ka šajā laika posmā tika izstrādāts dabas aizsardzības plāns, uz kuru apspriešanu netikāt aicināti?

Jānis Lasmanis akcentēja, ka neatceras par šāda uzaicinājuma saņemšanu.

Jānis Sprūds papildināja, ka organizēja Ungura ezera dabas aizsardzības plāna izstrādi 2004.gadā. Sabiedriskajā apspriešanā piedalījās no diviem blakus ezeram esošajiem kempingiem un viena potenciālā kempinga veidotāja. Kopīgi tika izstrādāts dabas aizsardzības plāns. Pašvaldībā notika informatīvā sanāksme, kurā arī varēja piedalīties visi interesenti.

Viesturs Ķerus akcentēja, ka ar MK noteikumiem ir noteikta procedūra, kas ir jāievēro dabas aizsardzības plāna izstrādātājiem. Tā kā plāns ir apstiprināts, pieļauju, ka šī procedūra ir ievērota. Uz dabas aizsardzības plāna bāzes tiek izstrādāti MK noteikumi, kuru apspriešanā arī bija iespēja un varējāt piedalīties.

Šajā sakarā viņš jautāja, Jūs uzzinājāt pirms diviem gadiem par šo aizliegumu, Jūs vērsāties VARAM vairākkārtīgi, un neviens Jūs īsti netika uzklausījis?

Jānis Lasmanis akcentēja, ka nepiekrīt tam, ka ar savu jautājumu vērsušies pie visiem iepriekšējiem ministriem, vienkārši cerējām, ka situācija kaut kādā veidā mainīsies.

Pagāja gads kopš pēdējos reizi pieprasītās atļaujas izsniegšana tika noraidīta, skaidrojām kas tam par iemeslu, un tad vērsāmies ar vēstuli ministrijā.

Viesturs Ķerus jautāja, kādus zaudējumus Jums radījuši šie aizliegumi pēdējos divus gadus?

Jānis Lasmanis atbildēja, ka pasākumiem nav iespēja izīrēt motociklus interesentiem. Aptuveni 10000 euro ieņēmumu.

Konkrēti ne jau ūdensmotocikli sedz viesu nama visus izdevumus, tā ir viena daļa ieņēmumu.

Lelde Eņģele papildināja, ka vienlaicīgi ir ļoti grūti diskutēt par daudzām dažādām lietām. Zināšanas papildinās un izpētes tiek veiktas dabas aizsardzības plāna izstrādes laikā tas bija viens solis, kura laikā šī problēma tika diskutēta. Tika augi nokartēti. Dabas aizsardzībā jebkuras prasību piemērošanu panākšana ir ļoti grūts process. Dabas aizsardzībā panākt sev vēlamo rezultātu ir daudz grūtāks process nekā tas ir uzņēmējdarbībā.

Pašas reālās fiziskās ietekmes, un, piemēram, ūdensmotocikls, kura jauda ir virs 50 zirgspēkiem ietekmē ūdens slāni 18 pēdas jeb 5,4 metri dziļumā. Ungura ezeru tas ietekmē gandrīz visu, jo ezers ir 6 metri dziļākajās vietās. Tad arī uzduļķošana, braucot 2 metru dziļumā var radīt duļķainību.

Viesturs Ķerus papildināja, ka tas būtu ļoti jocīgs precedents, ja uzņēmēji atnāktu uz VKP sēdi, un vienkārši saņemat atbalstu, lai tiktu grozīti attiecīgie MK noteikumi. Vairākums no ieinteresētajiem ir bijuši iesaistīti, un ņemts vērā viņu viedoklis. Vienīgais ko saskatu kā risinājumu, ka nepieciešams izstrādāt jaunu dabas aizsardzības plānu un visu procedūru iziet no sākuma.

Jānis Lasmanis norādīja, ka šie aizsargājamie augi neradās vienā dienā.

Lelde Eņģele apstiprināja, ka neradās vienā dienā un diemžēl šie augi iet tikai mazumā.

Jānis Sprūds papildināja, ka tie, kas iznomā ūdens katamarānus plašajā seklūdens zonā bieži vien iznomā bērniem un pusaudžiem. Un ja tajā pašā vietā garām brauc ūdens motocikls tas veido sava veida apdraudējumus.

Periodā pirms dabas aizsardzības plāna izstrādāšanas pašvaldībā bija visai negatīvs viedoklis par to „sliktais" GNP tos ūdens motociklus atļauj izmantot un tie tapa neregulējami. Attiecībā uz Vecpiebalgas novadu pašreiz tiek strādāts pie publisko ezeru apsaimniekošanas koncepcijas.

Jānis Lasmanis papildināja, ka visus šos jautājumus būtu jāatregulē, un piemēram, ūdensmotocikliem uzlikt, ka tos drīkst izmantot tikai darba dienās konkrētās stundās, un noteikt aizliegumu cik metrus drīkst tuvoties krastam.

Viesturs Ķerus norādīja, ja vēlaties, lai par valsts budžeta līdzekļiem tiek sagatavots dabas aizsardzības plāns, Jūs DAP variet iesniegt iesniegumu ar pieprasījumu. Ja tiek atzīts tas par svarīgu, tad notiek tālākā virzība. Ir iespēja to sagatavot arī par savu finansējumu, bet tad ir jāievēro nepieciešamā saskaņošanas procedūra utt.

Jānis Lasmanis akcentēja, ka labprāt vēlētos redzēt šo konkrēto pētījumu, kas apliecina par to, ka Ungura ezerā ir samazinājies konkrēto sugu un augu skaits, un ka ir izveidojušies uzlabojumi, kopš tā laika, kad šos ūdens motociklus neizmanto.

Jānis Sprūds norādīja, ka nepieciešams gaidīt apmēram 15 gadus un tad izpētīt starpību.

Alvis Birkovs norādīja, ka ūdensmotocikli traucēs arī makšķerniekiem, jo to radītais troksnis ūdenī izplatās ļoti tālu un rada zivīm stresa stāvokli.

Mārtiņš Balodis iebilda, ka asarim un līdakai ūdensmotocikls traucē samērā minimāli. Daugavā makšķerēšanas sacensībās cilvēki meta ēsmu tieši tajās vietās, kur pirms brīža bija aizbraukusi motorlaiva, jo plēsējs peld tieši uz trokšņa pusi. Plēsīgajām zivīm patīk tieši duļķains ūdens.

Alvis Birkovs norādīja, ka Baloža teiktais ļoti atgādina tā saukto „Daugavas racēju" kādā no VKP sēdēm apgalvoto, ka pa Daugavu pārvietosies baržas, kurām sekos lieli zivju bari, jo baržu dzenskrūve radīšot zivīm palielinātu skābekļa daudzumu.

Mārtiņš Balodis ierosināja Birkova kungam aizbraukt un pamakšķerēt ar vides ministra kungu.

Jānis Sprūds papildināja, ka pirms laika tur Ungura ezera sakarā bija problēmas arī ar notekūdeņiem, kas ietecēja kaut kādā grāvī, un tālāk Ungura ezerā. Ja ir rūpes par augiem, tad šī lieta būtu jāpārskata.

Jānis Lasmanis jautāja, vai ir personīgi redzēts, ka šie notekūdeņi ietek ezerā?

Jānis Sprūds atbildēja, ka šie secinājumi radušies izskatot atbilstošos dokumentus.

Jānis Rozītis norādīja, ka patiešām šī diskusija vai ir ietekme uz vidi ir vai nav uz konkrēto augu, tam patiešām ir nepieciešams ir botāniķu slēdziens. Lielākā diskusija ir par to, ezeri eksperti nosaka ir vai nav būtiska ietekme.

Pilns protokols pieejams http://www.varam.gov.lv/lat/lidzd/pad/vkp/?doc=2

Mana piebilde ... domājiet paši, kas un kādas intereses šajā gadījumā aizstāvēja. Atcerieties par šo protokolu, kad Jums apgalvos, ka kāds kaut kur lien neaicināts. Savukārt melošanas cienītājiem: „Latvijā lielākā daļa ūdeņu ir aizsargātas teritorijas" v.s. „Upju ūdensobjektu kopējais garums ir 7841.24 km, no kuriem 1694.71 km ietilpst īpaši aizsargājamajās dabas teritorijās - apmēram 22%; ezeru ūdensobjektu kopējā platība ir 824.76 km2, no kuriem 464.78 km2 ietilpst (ĪADT) - tātad, apmēram 56% (Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs, 2014.) ... vērtējiet.

Lai veicas un neaizmirstiet duļķot ūdeni, ir kas apgalvo, ka plēsīgajām zivīm patīk tieši duļķains ūdens.

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 3 no 5
(4 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[42] Komentāri | dilst | aug
 
Tonis

Līdakām,asariem galvenais maņu orgāns medībās ir acis,tāpēc ūdens tīrībai ir būtiska nozīme.Atpūta klusībā ar makšķeri rokās un ūdenssports arī nav savstarpēji savienojamas lietas. Zviedros gan ūdens ekstremālisti pamanījušies ūdensmoču vietā izmantot sniega močus,iet kā velli uz 120km/h.Jāiesaka Jankam,sniega moči tak nav Ungurī aizliegti? :D

31.07.14 Atbildēt | Ziņot 0
V.S.O.P.

Protokolā, kā jau lielākajā daļā sanāksmju protokolu, nav precīzi vārdi un argumenti, bet gan stenogrāfa interpretācija. Manuprāt nav minēti sekojoši fakti, kuri tika pieminēti VKP sēdē, bet nav ieprotokolēti:

1. Ungura ezers viens ir viens no nedaudziem, relatīvi lielajiem, ezeriem GNP un ūdenssportā tam ir senas tradīcijas kopš PSRS laikiem, tai skaitā starptautisku posmu rīkošana nesenā pagātnē.

2. Ungura ezera gultne(nejaukt ar Mazo Unguru, kurā ir arī dūņains krasts) ir smilšaina un akmeņaina.

Viedokli, personīgais.

Duļķošana ir protokolētāja interpretācija, jo M. Balodis runāja par sakultu nevis duļķainu ūdeni, proti, smilšainā un akmeņainā ezerā panākt duļķainu ir “interesanta” interpretācija.

Minētie aizsargājamie augi atrodami piekrastē, kur atrašanās ar strādājošiem dzinējiem pēc būtības ir neiespējama un bīstama, jo Ungura ezerā ir daudz lielu akmeņu, krasti ir ļoti lēdzeni, akmeņaini, tāpēc šādi dzinēju ierobežojumi ir simptomātiskas aizliegšanas mānijas pazīmes.

Ungura ezera zivju populācijā dominē asari un līdakas, ir arī ķīši, raudas un reti, bet lieli brekši.

GNP ir ļoti daudz ezeru klusai atpūtai, arī šis arguments ir aiz matiem pievilkts.

To kuriem nav ūdensmoču un motorlaivu vienmēr būs vairāk kā to, kuriem tie ir.

Uzziņai komentārs:

LMA(Latvijas makšķernieku Asociācija) valdes priekšsēdētājs A. Birkovs līdz minētai sēdei nebija ticies ar VARAM ministru par makšķernieku jautājumiem, jo atbildot uz Birkova kunga mēģinājumiem tikties, ministrs viņu aicināja tikties pie ūdeņiem, kopā pamakšķerēt, bet Birkova kungs uz šādu piedāvājumu nav atsaucies. Birkova kungam bija laipni rezervēta vieta mūsu laivā, kad ministrs tikās ar MOSP, Burtniekā, tomēr šo piedāvājumu Birkova kungs nepieņēma.

Šo rakstu tāpēc, ka VKP ir ļoti zaļa, varētu teikt, ka pārspīlēti zaļa padome un vienīgais officiālais makšķernieku pārstāvis tur ir LMA.

Zvaigznem. Pirms sākt operēt ar skaitļiem –nebūtu slikti izvērtēt cik no šiem ūdeņiem raksturo ūdenstilpnes, kuras ir piemērotas ūdenssportam  Vēl efektīvāk būtu piedalīties sēdēs un paust savu viedokli tās dalībniekiem, argumentētu, skaidru viedokli nevis mistiskus mājienus. Lai nesanāk kārtējais mēģinājums no mušas uzpūst ziloni.

31.07.14 Atbildēt | Ziņot 0
V.S.O.P.

Pielikšu vienu citātu:

Vai Tu vēlies, ka arvien palielinās LM apsaimniekotu ūdenstilpņu, dabas liegumu, rezervātu un parku skaits, kuru teritorijā bez papildus samaksas drīz varēs piekļūt tikai ar pirkstu pa karti? Vai esi apmierināts, ka tiesības makšķerēt tiek ar vien vairāk ierobežotas, ieviešot licenču limitus un nerūpējoties par piekļuvi ūdeņiem? Vai Tu esi apmierināts ar valsts absolūto nerēķināšanos ar savu iedzīvotāju vēlmēm likumīgi atpūsties pie savas valsts ūdeņiem? Vai Tu vēlies vecumdienās uz upēm skatīties tikai senās fotogrāfijās? Vai Tu vēlies, lai Tavi bērni, mazbērni, sēž sakņupuši pie datora, neskatoties uz to, ka blakus ir upe? Ja nē - PARAKSTIES! Ļoti ceram uz Tavu sapratni un palīdzību! Cieņā, MRK

Citāta beigas.

Mums netrūkst izlobētu liegumu, kur kādam vietējam činavniekam uz citu pilsoņu rēķina gribētos uzlabot sava īpašuma iedomāto vērtību. Mums ir jāseko, lai tādi nerodas aizvien vairāk.

31.07.14 Atbildēt | Ziņot 0
Alcans

Ja ir vēlme dabūt ārā makšķerniekus no kādas ūdenstilpnes, tad MOSP izskatās tā iestāde, kas varētu palīdzēt to izdarīt. Ar tādu pieeju makšķernieki drīz MOSP sāks tulkot kā Makšķernieku Opozīcijas Sadarbības Padome.

31.07.14 Atbildēt | Ziņot 0
Akmens_Viesis

Mjā, atliek tikai piebilst, ka runa nav par ūdensmočiem vien, bet vispār motoriem virs 5zs, ko zināma daļa makšķernieku ir pārkāpusi.

Un runa ir par dažiem interneta gvelzējiem, kas uz pāri vai trijatā mēģina radīt alkānveidīgus secinājumus, regulāri pārcenšoties.

Savukārt Maigajam Trusītim šķiet, vispār ir sajucis, ko viņš pārstāv un ko atreferē.

Gaušanās par pārspīlētiem dabas liegumiem līdz šim tā kā bija MRK zirdziņš. Bet nu turpiniet vien, jums jau cita ko darīt tāpat nav :) Es labāk satīšu makšķeres rītdienai.

31.07.14 Atbildēt | Ziņot 0
Akmens_Viesis

Ā nē, sorī,

piebildīšu gan vēl - varbūt pirms uzkalt kārtējo dīvaino apsūdzību, kāds, kurš nav galvā un politikā traucēts, bet ikdienā mēdz copēt Ungurā, var iekomentēt, kāda ir situācija ikdienā? Tēmā Ungurs ir kādreiz kāds pārdzīvojums par tēmu ūdensmoči?

31.07.14 Atbildēt | Ziņot 0
Zvaigzne

Ungura lielākais garums 2,9 km, platība 398 ha, krasta līnijas garums 12.7 km, vidējais dziļums 3.5 m….

Gaujas Nacionālā parka likums 3.pants (1) Parka teritorijā aizliegts:

10) pārvietoties pa upēm, ezeriem un citām ūdenstilpēm ar motorlaivām, ūdens motocikliem un cita veida ūdenstransporta līdzekļiem, kurus darbina jebkāda tipa un jaudas dzinēji. Šis aizliegums neattiecas uz valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu pārvietošanos, tām pildot dienesta pienākumus, kā arī uz pārvietošanos ar ūdenstransporta līdzekļiem Ungura ezerā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.317, Gaujas Nacionālā parka individuālie aizsardzības un izmantošanas noteikumi:

20.14. lai nodrošinātu īpaši aizsargājamā biotopa "Mīkstūdens ezeri ar ezereņu Isoetes un/vai lobēliju Lobelia un krasteņu Littorella audzēm" aizsardzību, Ungura ezerā aizliegts pārvietoties ar motorlaivām, ūdensmotocikliem un cita veida kuģošanas līdzekļiem, kuru dzinēja jauda ir lielāka par 3,7 kW, izņemot pārvietošanos teritorijas aizsardzības režīma ievērošanas kontrolei un cilvēku glābšanas un meklēšanas darbiem.

31.07.14 Atbildēt | Ziņot 0
eerglis

Kaspar, runā skaidrāk. Šobrīd Ungurā var braukt ar motoriem līdz 5hp, tas ir 1/2 h pievaēt no viena gala līdz otram. Makšķerniekiem gana. Šeit nav stāsts par makšķerēšanu, bet gan par tīru gonkošanu. Zec ze point.

31.07.14 Atbildēt | Ziņot 0
usis
usis :

čalis stāsta par negūtiem ienākumiem ap 5000eiro gadā, dēļ tā viss cepiens, rīko sanāksmi,ministrija, konsultanti, bļin - a kur vēl prezidentu savākt kompānijai, dziļi izklupieni un brieža bauru laika baurējieni, peļņa no tā visa labi ja 1000, lai 2000, nu tik tas glābs biznesu,nu tik dos atspērienu attīstībai- viens mazs puņķis, bet cik enerģijas iztērēts šņaucot:)

01.08.14 Atbildēt | Ziņot 0
Zvaigzne

V.S.O.P. Bez mājieniem, kādi ir konkrēti argumenti, ka, pie esošās situācijas, organizācijai, par kuru radies priekšstats, ka tā pārstāv makšķernieku intereses, jāiestājas par senu PSRS ūdenssporta tradīciju atjaunošanu Gaujas Nacionālajā parkā, jāuzdodas par ekspertiem ūdens sakulšanas ietekmē uz zivīm, augiem un jāvērtē kuri ūdeņi piemēroti ūdens sportam?

Paldies par ieteikumu … tikai, uz VKP sēdi, tāpat kā tu, netiku aicināts, tad kur man bija jāpiedalās un kāds viedoklis jāpauž? Īpaši tāpēc, ka interesējoties par šo jautājumu, tika noskaidrots, kāda bija situācijā ezerā laikā, kad ūdens motocikli bija atļauti; konstatēts, ka atļauja izmantot ūdens motociklus ir viena uzņēmēja intereses un ņemot vērā, ka ezers atrodas Nacionālajā parkā, kur, labi gribot, var aizliegt visu, lieki uzstājoties un pārskatot normatīvos aktus pastāv iespēja pazaudēt panākto (izņēmuma kārtā Ungurā izmantot laivas ar iekšdedzes dzinējiem līdz 5zs).

Pirms lietoji citātu no akcijas, pret kuru pats vērsies, vai noskaidroji to, ka tiešām liegums jauns, nepamatots, kāda vietējā činavnieka izlobēts un pretējs sabiedrības interesēm? Savādāk, no tavas sekretāres komentāra, bez ikdienas plates = atkal Zvaigzne kaut ko noteikti melo un MRK ir/nav ….., var secināt, ka viņai nav ne sajēgas par ko raksta un nav ne jausmas ko galvā un politikā netraucēti, bet ikdienā Ungurā makšķerējošie domā par atļauju atkal lietot ūdens motociklus ezerā.

Par uzziņu komentāru.

LMA nav makšķernieku pārstāvis VKP, bet ir pārstāvēta VKP kā vides organizācija, tāpēc uz ko ir balstīts apgalvojums, ka LMA tur ir vienīgais oficiālais makšķernieku pārstāvis? Līdz šim man bija aizdomas, ka katra organizācija pārstāv savus biedrus, tagad izrādās, ka ir vismaz viens oficiālais makšķernieku pārstāvis, interesanti vai ir vēl kādi oficiāli makšķernieku pārstāvji un kas nosaka kurš ir oficiāls un kurš neoficiāls makšķernieku pārstāvis?

MRK nav prasījis tikšanos un arī nav ticies ar VARAM ministru par makšķernieku jautājumiem un kas no tā? Vai tiešām būs kaut kas mainījies attieksmē un MOSP bija aicinājis LMA vadītāju uz savu tikšanos ar VARAM ministru, lai kopā pārspriestu makšķernieku jautājumus? Interesanti, vai pats Birkovs ir informēts, ka viņam bija rezervēta vieta MOSP laivā? Lai kā, prieks par MOSP informētību, par LMA vadības atsaucību vai neatsaucību uz ministra piedāvājumiem.

01.08.14 Atbildēt | Ziņot 0
urmaas

Katrā pagasta dīķī pa ūdensmocim, labāk pa diviem, un viss būs pilnīgā kārtībā. :D

Ir vietas kur vizinoties ar jaudīgajiem dzinējiem nenodara skādi dabai utt. Kāpēc jaudīgie dzinēji būtu jāizmanto seklajos ezeros? Tad jau Lobē, Babītē uc seklajos ezeros ari vajadzētu atļaut ar ūdens močiem un jaudīgajām laivām kursēt-ezeri vismaz neaizaugs.Ja jau dabas parks, tad laiviņas ar airiem būs pašā laikā.

01.08.14 Atbildēt | Ziņot 0
V.S.O.P.

Sausi fakti:

Izlaižot Kaspara Zvaigznes teorijas, runāšu tikai par faktiem. Tikšanos ar VARAM ministru organizēja ministra birojs un ministrs izvēlējās tikšanos uz ūdens, makšķerējot, visiem kopā. Birkovs nepiekrita tikties kopā un neieradās. Šī ir patiesība.

Pec Kaspara Zvaigznes rakstītā jāsaprot, ka Birkovs un LMA Vides Konsultatīvajā padomē piedalās kā makšķerniekus nepārstāvoša organizācija. Vai Kasparam Zvaigznem ir precīza informācija no LMA par to, ko LMA tur pārstāv? Vai šī ir patiesība vai šizofrēniska faktu interpretācija, to zin tikai Kaspars Zvaigzne.

Ko pārstāvēja M. Balodis no MOSP Kaspars Zvaigzne var tikai minēt. Viņš nevis pajautā M. Balodim, bet izplata baumas un minējumus publiskā vidē. Iemeslus zin tikai viņs pats. Šī ir patiesība.

Par Kaspara Zavaigznes spējām būt kosntruktīvam un korektam sadarbības partnerim skaidri liecina šis citāts no viņa paša rakstītā:

Bez mājieniem, kādi ir konkrēti argumenti, ka, pie esošās situācijas, organizācijai, par kuru radies priekšstats, ka tā pārstāv makšķernieku intereses, jāiestājas par senu PSRS ūdenssporta tradīciju atjaunošanu Gaujas Nacionālajā parkā, jāuzdodas par ekspertiem ūdens sakulšanas ietekmē uz zivīm, augiem un jāvērtē kuri ūdeņi piemēroti ūdens sportam?

Arī šis ir fakts. Cik šajā jautājumā ir izdomātu apgalvojumu zina tikai Kaspars Zvaigzne.

Protokolā var ierakstīt brīvu interpretāciju teiktajam. Šis ir fakts.

MOSP tāpat kā visi, kuri interesējas par VKP darbību, ir pieteicies uz VKP informāciju un saņem to ko sūta visiem, kuri ir pieteikušies. MOSP iet uz tām sēdēm, kuras uzskata par nepieciešamu apmeklēt, jo protokoli nesniedz pilknu ainu par notikušo sēdēs. Tas ir fakts.

Aiz šiem blogiem, interpretētajiem protokoliem un cilvēku smadzeņu mežģīšanas ir kāds, kuram nepatīk MOSP un Balodis. Fakts.

Ne jau pret MRK akciju kā tādu vēršās Balodis. MRK ar savu akciju pašā sākumā nodemonstrēja, ka nav uzticami sadarbības partneri, jo MOSP valdes lēmums bija nestrīdēties ne ar vienu! Bet MRK sāka ar publisku kašķi PRET... vēsture, taču pamācoša.

Latvijā noteikti ir vairāk tādu makšķernieku, kuriem nav laivu ar dzinējiem, nekā to kuriem ir laivas ar dzinējiem. Latvijā noteikti ir vairāk tādu makšķernieku, kuriem ir laivas ar

01.08.14 Atbildēt | Ziņot 0
Akmens_Viesis

Nu, man vismaz ir sakars ar organizāciju, kuru aizstāvu internetā.

Vanaga kungs, par "ze point" tad arī runājiet, nevis pārmetiet MOSPam to, par ko paši veiksmīgi vācat parakstus.

01.08.14 Atbildēt | Ziņot 0
V.S.O.P.

....turpinājums

Latvijā noteikti ir vairāk tādu makšķernieku, kuriem nav laivu ar dzinējiem. Latvijā noteikti ir vairāk tādu makšķernieku, kuriem ir laivas ar

01.08.14 Atbildēt | Ziņot 0
V.S.O.P.

turpinājums, cl nepatīk zīmes vairāk/mazāk...

Latvijā noteikti ir vairāk tādu makšķernieku, kuriem nav laivu ar dzinējiem. Latvijā noteikti ir vairāk tādu makšķernieku, kuriem ir laivas ar 5hp un mazākiem dzinējiem nekā to kuriem ir 5 līdz 50 hp dzinēji.Vēl mazāk ir to makšķernieku, kuriem ir jaudīgākas laivas. Šis vienkāršs minējums, bet domāju, ka patiess.

Latvijā nav daudz ezeru, kuros drīkst braukt ar jaudīgām laivām. Daudzos no tiem nav publisku iespēju šādas laivas ielaist ūdenī.

Fakts ir tas, ka visu šo enerģiju, kuru Kaspars Zvaigzne velta MOSP un M. Baloža kritizēšanai, viņš varētu tērēt lietderīgāk.

Kasparas Zvaigzne nespēs ietekmēt MOSP darbu. Šis gan ir FAKTS.

Fakts ir arī tas, ka viens muļķis spēj uzdot vairāk jautājumu kā 100 gudrie atbildēt.

Un vēl - piedalōties šajās sanāksmēs mēs mācāmies par sistēmu, pētām tās priekšrocības un vājās vietas. Jo pret šo sistēmu mums būs jācīnās aizvien biežāk. Salīdziniet - cik daudz LV ir aktīvu vides aizsardzības organizāciju un kā ir nolobēta likumdošana. Salīdziniet - cik veiksmīgi mūsu lobiji paprasīja mums šķērsbļitkām āķus kniebt, kāpēc mēs laivojam tikai tad, ka inspekcija tam piekrīt, nevis visu gadu kā Igaunijā. Kāpēc Babītē ir liegums uz lieguma, bet maluzvejniecību nespējam izskaust.

Viss par šo blogu. Brauksim samos! Ir īstais laiks!

01.08.14 Atbildēt | Ziņot 0
dakterp

Veči!!!

Nekā personga, bet mana vecmāmiņa kādreiz teica -"gudrākais piekāpjas"... Jums pašiem jau nav apnicis uzcept iekš CL tēmu, kur publiski vienam otru ap....ist? It kā pieauguši, likās gudri(jo dažus pazīstu vaigā), bet iekš CL tā kā piecgadīgi puišeļi, krāniņiem mēraties...

P.s. Ja es būtu CL admins, saku godīgi, uz kādu brītiņu jūs izslēgtu no foruma... :-)

01.08.14 Atbildēt | Ziņot 0
urmaas

Vizināties ar laivām uc peldlīdzekļiem nav aizliegts. To varat darīt cauru gadu. Bet copēt no laivas tikai no 1.o5. Ziemeļu kaimiņiem tāda lieguma nav, tas tiesa. Bet mēs nedzīvojam Igaunijā. Igauņi, kaut lēnām, bet tomēr visā ir "aizsteigušies" par pāris soļiem mums priekšā.

01.08.14 Atbildēt | Ziņot 0
micuks

Izlasot šitos visus gara darbus, rodas sajūta, ka mūsu makšķernieku intereses neviens tā arī neaizstāv, jo visi ir vides aizstāvji un aizstāv, pārstāv hvz ko. Tad ko jūs te ņematies copmaņu forumā?

01.08.14 Atbildēt | Ziņot 0
V.S.O.P.

Micuk - kādas ir "mūsu makšķernieku intereses", kuras neviens neaizstāv? Vari definēt?

01.08.14 Atbildēt | Ziņot 0
micuks

Kaut vai rudens liegums uz mākslīgo ēsmu. Pagarināts tika, kaut kā neviena copmaņus pārstāvošā organizācija necenšas viņu atgriezt iepriekšējās robežās. Vismaz neredzu, ka kāda organizācija šajā sakarā kaut ko būtu darījusi.

Tīklu daudzums iekšējos ūdeņos. Kaut vai Usmas ezers.

Vēlāk varu mēģināt pasēdēt, apkopot pārējās copmaņu sāpes.

01.08.14 Atbildēt | Ziņot 0
 
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager