Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
V.S.O.P. | 6.augusts 2014, 10:03 | 15 komentāri | 11764 skatījumi

Ātruma ierobežojumi pierīgas ūdenstilpnēs

Šķiet, ka siltos vakarus pierīgas ūdeņos bauda ne tikai atpūtnieki, bet arī valsts policijas pārstāvji, kuri pametuši savu "Čiekurkalna siltumnīcu", iespējams, piemērotāku temperatūru režimu meklējot. Taču nē! Viņi strādā, dara sabiedrībai nozīmīgu darbu.

Vakar Buļļupes platākajā vietā, kur vēl ir spēkā ātruma ierobežojumi, šie jaukie kungi, slēpdami savu sirdsapziņu aiz spoguļbrillēm, bija savākuši prāvu pūli ar atpūtas laivām un cītīgi formēja dokumentus.

Atceramies, ka kāda "profesionālu" ierēdņu grupiņa ir nolēmusi sekojošo un ierakstījusi Ministru kabineta noteikumos Nr. 158 sekojošo:

33. Atpūtas kuģis izvēlas tādu ātrumu, lai tas varētu laikus veikt efektīvus pasākumus drošas kuģošanas nodrošināšanai, kā arī varētu apstāties drošā attālumā, nepieļaujot sadursmi. Atpūtas kuģu kustības ātrums šo noteikumu 3.pielikumā minētajos rajonos nedrīkst pārsniegt:

33.1. Lielupes–Buļļupes rajonā 18 km/h (10 mezgli);

33.2. Daugavas–Buļļupes rajonā 14,4 km/h (8 mezgli);

33.3. Vecmīlgrāvī 18 km/h (10 mezgli);

33.4. Ķīšezera–Juglas ezera–Lielā Baltezera rajonā 14,4 km/h (8 mezgli);

33.5. Lielā Baltezera–Mazā Baltezera rajonā 9 km/h (5 mezgli).

__________________________________________________________

Ievērojiet, ka ātruma ierobežojumi ir noteikti neatkarībā no peldlīdzekļa izmēra un, cik zinu, tad protokolus raksta arī par +10 km/h.

Interesanti būtu pavizināt šo noteikumu autorus ar noteikto ātrumu :) Iespējams, viņiem rastos priekšstats, ka kārtējo reizi ir sasipušies meistarībā. Cik gan lieliska pārredzamība un vadāmība ir motorlaivā, kura brauc ar 14 km/h ?

Ātrumu ierobežojošās zīmes minētajos posmos mūsu valsts nevar atļauties, bet visi Latvijas iedzīvotāji taču lasa Ministru kabineta noteikumus, vai ne? Esiet uzmanīgi un aprīkojiet savus peldlīdzekļus ar ātruma mērīšanas iekārtām, bet brīvajā laikā kārtīgi lasiet Ministru kabineta noteikumus :)

Ne asakas!

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 3.6666666666667 no 5
(3 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[15] Komentāri | dilst | aug
 
Ediitis

Kas ir, pašam "profesionāli" likumus "taisīt" patīk, kad liek ievērot ne! :D

Likumi un noteikumi jāievēro!

Tu kā LIELAIS vadonis lasi un izglīto mani- lietotāju vulgaris :D:D:D

06.08.14 Atbildēt | Ziņot 0
V.S.O.P.

Labs komentārs, tipisks anoņimkas līmenis :) Viss vienā putrā...

06.08.14 Atbildēt | Ziņot 0
Akmens_Viesis

Sūnainākā vieta ir kanāli.

Tiem skalo krastus - no Juglas ezera uz Baltezeriem kanālā ir vieta, kur pamazām skalo krastu zem ceļa.

un, kad tur šlepē lielais kuteris, ar mazo pellu labāk negadīties ceļā.

Jautājums tikai tehnisks - vai tad minētajos ātrumos viļņi ir lielāki vai mazāki?

06.08.14 Atbildēt | Ziņot 0
imations

Rakstītajā jūtama pāri nodarījuma sāpe, laikam jau kādu paņēmuši priekšā par ātrumu un tagad piesmietās dvēseles sāpe transformējas rakstu darbos.

06.08.14 Atbildēt | Ziņot 0
marciic

Mans mazais 4hp motorītis laivu dzen ar ātrumu līdz 10 km/h. Ja ir šādi ierobežojumi, kam gan nepieciešms lielāks motors? :)

06.08.14 Atbildēt | Ziņot 0
kraft

No vienas puses tā ir, ka 14km/h ir ne šis ne tas, bet kā palielināt, ja visi valstsvīri no ātruma baidās, kā no velna? Nereāli!

Drošivien, ka reālakais ir oldstyle samazināt uz 8km/h un miers mājās:) tipo visi dzīvi:)

06.08.14 Atbildēt | Ziņot 0
V.S.O.P.

Armands domu uztvēra ;) Ja runa ir par drošību, tad 8 kmh, nebūs arī viļņu. Tai pašā laikā - zonām arī jābūt saprotamām, ar reālu apzīmējumu dabā. Vakar vienam čalim tur palika tiesības, jo par 40 km/h pie 14,4 jau ņemot nost.

INteresanti - cik mums ir peldētavu, officiālo, bet neapzīmēto? Tur arī var labi štrāfēt.

Sarkasms ir par to, ka ne jau šaurā, bīstamā vietā viņi ātrumu kontrolē, bet tur, kur upe ir plata. Arī Lielupē pie Buļļupes grīvas viņi regulāri piepelnoties. Esam uzmanīgi un viss būs OK!

06.08.14 Atbildēt | Ziņot 0
micuks

Uztveriet šos posmus kā ceļu satiksmē posmus starp zīmēm: Dzīvojamā zona. Ja brauksi līdz 35, atļauto 20 vietā, tevi neaiztiks. Brauksi 35+ nu tad dabūsi audzināšanas darbus :D

Vispār jau LV ir gana daudz visādu jocīgu MK noteikumu, kurus mēs neievērojam, jo vienkārši nezinām par tādu esamību. Bet viņi ir. Un likumu nezināšana neatbrīvo no atbildības. Valsts kase taču ir kaut kādīgi jāpilda :D

07.08.14 Atbildēt | Ziņot 0
Modzha

Hmm, cik tad īsti ir atļautais ātrums šajās vietās ?

likumi.lv/doc.php?id=188372

1.5. papildināt 33.punktu ar otro teikumu šādā redakcijā:

"Atpūtas kuģu kustības ātrums šo noteikumu 3.pielikumā minētajos rajonos, kuros noteikti ātruma ierobežojumi, nedrīkst pārsniegt 18 km/h (10 mezgli).";

07.08.14 Atbildēt | Ziņot 0
Ediitis

Nav, nav anoņimkas- gan iepazīsimies arī klātienē un apspriedīsim šādus tādus, tev nepatīkamus, jautājumus! ;)

A domu gan jau saprati- izbīdīji totāli stulbus grozījumus ZL, a citi tik pat stulbi pašam nepatīk!? :D:D:D

07.08.14 Atbildēt | Ziņot 0
JIG.LV

Paga, a uz radara "ķer" visus? Un soda kā?.... APK 117.5 pants. Kuģošanas ātruma neievērošana, kuģojot iekšējos ūdeņos ar atpūtas kuģi, kuram izgatavotājs ir paredzējis ātruma noteikšanas ierīci...

Atslēgas vārdi ir "kuram izgatavotājs ir paredzējis ātruma noteikšanas ierīci"...

Par tiem, kam tādas nav paredzētas (a tādi spidometri parasti ir tikai lielajiem kuteriem, paša uzlikts GPS vtml. par "izgatavotāja paredzētu" ierīci nav nekādīgi definējams) , formāli nezinu ko var uzlikt... Droši vien kaut kādu vispāreju pantu par drošību uz ūdens var atrast, bet nu kasīties tur noteikti var ilgi un dikti...

Bet nu daudzās vietās praksē tie ātruma ierobežojumi ir REĀLI nepieciešami. Šaurajos kanālos tipa Ķīšezers-Baltezers, gonščiki, slēpotāji, ūdesmotociklisti u.c. ir reāli bīstami... Buļļupē, gar Mīlestības saliņu arī vēl var saprast, bet nu aiz tilta līdz Lielupei gan tas ir pilnīgs marazms, tāpat stulbi likt ierobežojumus posmos kur ir reāli kuģu ceļi un visādi buksieri tāpat nēsājas ne jau uz 10 mezgliem.

09.08.14 Atbildēt | Ziņot 0
Meisters

Vēl jau var arī sasiet ar to ka braucot konkrētajā ātrumà tiek radīta bīstama viļņošanās piestātnē, jo teoretiski kreisajā pusè ir piestātnes ;) bet vsp šogad VP centīgi strādā, šai jautājumā. Zīme tur ir, būtībà neredzu pamatu kaut kādam sašutumam...

11.08.14 Atbildēt | Ziņot 0
Tonis

Pie mums LV kā vienmēr vis ir greizi,ka tik sodīt un nokāst piķi,netērējot naudu skološanai,izskaidrošanai un audzināšanai...

Drīz mūsu copmaņiem aizbraukt pacopēt Zviedrijā kopumā sanāks lētāk nekā šajā pusē...Nemaz nerunājot par rezultivitāti...:D

13.08.14 Atbildēt | Ziņot 0
urmaas

Tonis

Jau tagad nedēļnieks Ālandos izmaksā lētāk kā nedēļnieks Latvijā. Nedaudz pacieties un ari Swensonus, izmaksu ziņā, apsteigsim.

18.08.14 Atbildēt | Ziņot 0
gintsgg

Es par to lai iekšējos ūdeņos vispār vairāk par 8 mezgliem neatļautu , tas nav normāli ka pa ūdeņiem gudrinieki nēsājas ar 100 km/h , pats dzirdēju kādu lieloties , ka no Dienvidu tilta līdz līcim aizbraucis 15 minūtēs , prieks ka pie tā ir sākuši strādāt . Lielo ātrumu cienītāji , brauciet uz līci , brauciet uz jūru , kur plašie ūdeņi , un braukājiet tur ar tādu ātrumu , ar kādu gribat .

01.09.14 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager