Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
BSM | 18.augusts 2014, 23:06 | 163 komentāri | 12744 skatījumi

Atbalsts LV izlasei spiningošanā

Lūdzam uz mirkli aizmirst individuālās komandas, netirzāt personālijas, konkurentus, biznesus, sponsorus, reklāmdevējus, politiskos uzskatus, „kā labāk”, „kā būtu”, „kas jāmaina” un citas lietas. Ir iespēja atbalstīt, palīdzēt un vairot cerības lepoties!

Uz doto brīdi situācija ir izveidojusies šāda. No 4. – 5. oktobrim, Buržē (Lac du Bourget) ezerā, Francijā notiks Pasaules čempionāts spiningošanā no laivām. Latviju pārstāvēs Vitālijs Karpenkovs, Guntis Riekstiņš, Igors Fiļipovs, Juris Boldirevs, Ainārs Eglītis un Uģis Circenis, izlases treneris Harijs Raciborskis. Izlasi veido pieredzējuši šī sporta veida fanātiķi, reitingu tabulu līderi un neskaitāmu kausu un medaļu īpašnieki un cerības tikt pie medaļām pasaules mērogā ir ļoti reālas, ja nebūtu viens „bet”. Buržē (Lac du Bourget) ir ar Latvijas ūdeņiem nesalīdzināms, mūsējiem absolūti nepazīstams kalnu ezers – kristāldzidrs ūdens, vidējais dziļums 85m, maksimālais - 145m, zivis – līdaka, asaris, zandarts, bass utt. Informācija par ūdenstilpni ir ļoti skopa un pirms sacensībām maz pieejama. Lai arī kādas būtu iemaņas, aprīkojums, profesionalitāte un veiksmes faktora klātbūtne, ar to var nepietikt. Ja gribam sagaidīt rezultātus, nevis paļauties uz brīnumu, arī mūsu izlasei ir ļoti būtiski kaut reizi aizbraukt uz treniņiem un ezeru iepazīt, kā to dara citu valstu komandas. Latvijas Makšķerēšanas Sporta Federācija un sponsoru atbalsts sedz izdevumus, kas saistīti ar dalību sacensībās, tomēr treniņiem līdzekļu nepietiek. Dalībnieki ir gatavi ieguldīt arī savus līdzekļus, tomēr ar to ir par maz. Visi potenciālie sponsori ir apzināti, uzrunāti un iespējamais atbalsts saņemts, tomēr arī ar to ir par maz.

Uz doto brīdi vismaz 4500 EUR kavē mūsu izlasi septembra vidū doties ceļā.

Izlase šogad ir spēcīga, puiši zinoši un varoši, bet rokas ir sasietas tīri tamdēļ, ka sacensību vieta ir pilnīgi nepazīstama un makšķerēšanas apstākļi krasi atšķirīgi tiem, kas ir Latvijā. Būtībā tas ir absurds sūtīt pārstāvjus uz PČ ar jau pašā saknē sagrautu pašapziņu, "informācijas trūkst... ezers ir absolūti nepazīstams... naudas nav... ko ta mēs starp tiem spicajiem...utt. un cerēt no viņiem sagaidīt labus rezultātus.

Tāpēc nesēdēsim maliņā un neprātosim, dosim viņiem iespēju šoreiz izdarīt citādi, radīsim jaunu foruma tematu, nevis „būtu braukuši uz treniņiem, tad būtu”, bet „mūsējie malači!”

Lūgt nav viegli, tomēr mēs, biedrība „Sporta makšķerniekiem”, savu biedru, izlases dalībnieku vārdā lūdzam palīdzēt komandai sagatavoties, lai ir cerības atvest mājās medaļas ar ko mums visiem lepoties!

Lai nebūtu tā, ka tikai lūdzam, mēs un izlase esam gatavi dot kaut ko pretī:

1.Visu ziedotāju vārdi un uzvārdi, kā arī informācija un reportāžas par Latvijas izlases gaitām Septītajā Pasaules čempionātā Spiningošanā no Laivām, Francijā tiks publicēta biedrības „Sporta makšķerēšanai” „Facebook” mājas lapā.

2. Viens no ziedotājiem, pateicoties Latvijas Makšķernieku biedrības atbalstam, saņems lielisku makšķerspoli Shimano Aernos 3000 SFA 119Eur vērtībā. Spoles ieguvēju noteiks izloze.

3. Desmit, no tiem, kuri būs ziedojuši vismaz 10 EUR, saņems dubultos ielūgumus tikties klātienē ar 2014.gada Latvijas izlases dalībniekiem. Ielūgumu ieguvējus noteiks izloze.

4. Visi, kas būs ziedojuši vismaz 50 EUR varēs saņemt parakstītu 2014.gada Latvijas izlases fotogrāfiju.

5. Trīs lielāko summu ziedotāji, būs laipni aicināti piedalīties īstā komandas treniņā gatavojoties Latvijas Kausam. Ja summas būs vienādas, treniņu dalībniekus noteiks izloze.

Katram no mums ir savas iespējas un savi finanšu resursi, tamdēļ mēs būsim pateicīgi par katru vienu atbalstu saskaņā ar katra iespējām. Lielas lietas var paveikt arī liekot kopā daudzas mazas. Ja katrs makšķerēšanas sporta atbalstītājs ziedotu nedaudz, kopā mēs varētu nodrošināt izlases treniņus Francijā. Aicinām nepalikt malā un ziedojumu ar norādi „Ziedojums Latvijas izlases spiningošanā atbalstam” lūdzam ieskaitīt biedrība „Sporta makšķerēšanai” (biedrībai ir sabiedriskā labuma guvēja statuss) kontā līdz 2014.gada 31.augustam.

Biedrība „Sporta makšķerēšanai”

Reģ.nr. 40008205703

A/S Swedbank

Konts: LV65HABA0551036135906

Visi saziedotie līdzekļi tiks izmantoti lai nodrošinātu Latvijas izlases treniņus Francijā. Ja tiks saziedots mazāk vai vairāk nekā nepieciešams, līdzekļi, informējot makšķerniekus par to izlietojumu, tiks izmantoti makšķerēšanas sporta atbalstam.

Laika nav daudz un mēs būtu ļoti pateicīgi, ja Jūs šo ziņu padotu tālāk tiem, kuri varētu mūsu izlasi atbalstīt.


Neskatoties uz to, ka no iepriekšējā aicinājuma Copes Lietas mājas lapā, uz šo dienu ir saziedoti 20 EUR, mēs negribētu ticēt, ka izlases panākumi vairumam ir vienaldzīgi.

Nav viegli prasīt otru reizi, bet ja mums visiem, kopīgiem spēkiem, izdotos aizsūtīt izlasi uz treniņiem, daudz vairāk par finansiālo, tas būtu neizmērojams un nenovērtējams morālais atbalsts, kas dotu puišiem papildus spēkus un enerģiju pārstāvēt mūsu valsti godam!

Viss ir Jūsu rokās makšķernieki un makšķernieces!

INFORMĀCIJA PAR SAVĀKTAJIEM ZIEDOJUMIEM uz 31.08.2014:

Saziedotā summa: 1411 EUR

Atbalstītāji:

Agris Rudzāns, Amunds Liepiņš, Anatolijs Livdāns, Andis Bērziņš, Andis Miezis, Andris Blūms, Andris Grīnberga, Andris Linarts, Andris Vindels, Antons Namajuns, Arnis Raudive, Boriss Sīlis, BSSA, Čaika,laivu garāžu KS, Dace Grundmane, Dainis Jodviršis, Dainis šaicāns, Didzis Romanovskis, Edgars Dreimanis, Edgars Grimze, Einārs Priede, Ernests Dinka, Evita Grīnberga, Gatis Gersons, Gints Zeiļa, Guntars Kļava, Guntars Netenbergs, Imants Vītols, Ingus Salenieks, Ingvars Reigo, Ivars Riciks, Jānis Briedis, Jānis Ģēģeris, Jānis Vītols, Juris Fjodorovs, Kaspars Zvaigzne, Klāvs Markuns-Grinbergs, Kristaps Sarma, Kristiāns Godiņš, Latvijas Makšķernieku biedrība, Mareks Mercs, Māris Ernstsons, Mārtiņš Babris, Mārtiņš Kalniņš, Modris Skulte, Normunds Trikulis, Raivis Bergs, Reinis Bičevskis, Sandis Šrāders, Uģis Anzenavs, Uldis Zemlītis, Vitālijs Berežaņins, Žanis Buklovskis

*** *** ***

Paldies visiem ziedotājiem!

LV izlases gaitām Francijā varat sekot līdzi šeit: https://www.facebook.com/events/679250635482542/


 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 4.3333333333334 no 5
(12 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[163] Komentāri | dilst | aug
 
urmaas

Atbalstāms pasākums. Kungi un dāmas, kapeiku pie kapeiciņas un rublītis jau sanāks.

18.08.14 Atbildēt | Ziņot 0
usis
usis :

Ja spiningošanas sacensībās gadiem piedaloties ir vaigu vaigā būts kopā ar simtiem entuziastu, sportistu, tiesnešu un rezultāts atbalstam- 20eiras nedēļā, tur ir par ko padomāt, arī pašiem.

18.08.14 Atbildēt | Ziņot 0
JIG.LV

OK, lai būtu, kā privātpersona 25EUR aizskaitīju, ceru, ka tas kaut mazliet palīdzēs izlasei.

Par to "Visi potenciālie sponsori ir apzināti, uzrunāti un iespējamais atbalsts saņemts, tomēr arī ar to ir par maz." kaut kā neiet kopā. Domāju, ka ne mazums makšķerešanas lietu tirgotāju un arī citu uzņēmumu būtu gatavi iespēju robežās finansiāli atbalstīt izlasi, saņemot pretī pavisam nominālu sava brenda logo ievietošanu utml., es pat ieminējos vienam izlases dalībniekam ka arī JIG.LV arī varētu ko piemest , taču acīmredzot tās lietas, no kurām te sākumā aicina abstrahēties kā konkurence utml. tomēr īsti neļauj tiešām prasīt atbalstu plaši un attiecīgi arī dot pretī to, kas pieņemts sadarbībā ar sponsoriem, mēģinam izbraukt uz vispār nekādas saistības neuzliekošiem privātpersonu ziedojumiem.

19.08.14 Atbildēt | Ziņot 0
Zvaigzne

Manas domas ir tādas. Ja kāds ir nodalījis dalību PČ no treniņa pirms PČ, tad nevajadzētu šīs lietas jaukt. Šī ir Biedrības „Sporta makšķerēšanai” aktivitāte un līdzekļi tiek vākti treniņam, nevis dalībai PČ. Lai neturpinātu, situācija ir tāda, kāda viņa ir … dotajā brīdī aicinātu padomāt kā palīdzēt.

Par „nekādas saistības neuzliekošiem privātpersonu ziedojumiem” nepiekritīšu, šajā gadījumā ziedotājiem publiski ir izteikts piedāvājums, kas neatkarīgi no iznākuma būs jāpilda. Pie tam, ja spoli veikalā var iegādāties, tad pārējās lietas ir nopērkamas teorētiski, nevis praktiski.

19.08.14 Atbildēt | Ziņot 0
andis47

Atbalstu visādā ziņā,bet būtu labi un pašsaprotami,ja visi Biedrības biedri arī paši rādītu priekšzīmi un ziedotu kādas summiņas.Es nešaubos,ka Gints iedos vai jau iedevis savu artavu,bet pārējie,kas nav izlases komandā?

19.08.14 Atbildēt | Ziņot 0
Zvaigzne

Rakstīts, ka ziedotāju vārdi tiks publicēti.

19.08.14 Atbildēt | Ziņot 0
BSM
BSM :

To Jig.lv: Aicinājums ir vispārīgs. Mūsu mērķis ir savākt līdzekļus un mēs, tāpat kā izlase, būsim pateicīgi par jebkuru summu, vai tā ienākusi no uzņēmuma, vai privātpersonas. Jau iepriekš esam minējuši, ka, ja kādam uzņēmumam ir iespēja atbalstīt, laipni lūgti! Šādā gadījumā, protams, ir individuālas sarunas par to cik liels ir iespējamais atbalsts, ko uzņēmums vēlas sagaidīt pretī (reklāma, logo uz apģērba, korporatīvie pasākumi utt. utt), kā jau tas normāli ir pieņemts.

Rudens ir brīdis, kad gada sākumā saplānotie mārketinga budžeti ir jau par 90% apgūti, tamdēļ ir ļoti sarežģīti tagad runāt un saņemt būtisku atbalstu. Turklāt laika ir ļoti maz.

19.08.14 Atbildēt | Ziņot 0
BSM
BSM :

andis47: Jā, ziedotāju vārdi tiks publicēti. Un jau tagad varam pateikt, ka BSM biedri ir vieni no pirmajiem ziedotājiem.

19.08.14 Atbildēt | Ziņot 0
JIG.LV

Labi, pārliecinājāt, mērķis jau tiešām ir cēls, un makšķērēšanas sports IR jāatbalsta. Aizskaitīšu privāti vēl 25EUR, ļoti jau nu gribas saņemt parakstītu izlases fotogrāfiju ar visām medaļām :)

Savukārt uzņēmums tā uz dullo pēc likuma nedrīkst neko ziedot, vajadzīgs līgums utt. Ja kāds grib griezties pie uzņēmuma, tad lai arī griežas kā tas pieņemts šajos gadījumos,aprunāsim iespējas, summas, līguma noteikumus tiesības un saistības.

19.08.14 Atbildēt | Ziņot 0
rio.
rio. :

es labpraat palidzeetu ,bet sev nevaru atbildeet uz jautaajumu kapeec man buutu jaziedo cilveekiem kuru ienaakumi visdriizaak parsniedz maneejos??Lai vinji vareetu aizbraukt uz Franciju? kur man atrst patiesu motivaciju???summu kuru ziedojot man sniegtu teoreetisku iespeeju piedaliities kopiigaa treninjaa ,sobriid noziedot man nav iespeeju.jebkuraa gad. simboliskos 10 eur.piektdien noziedosu. saprotu ka tas ir smiekliigi maz.

19.08.14 Atbildēt | Ziņot 0
rio.
rio. :

NU jums + 15 eur :)

19.08.14 Atbildēt | Ziņot 0
dakterp

Rio principā labi uzrakstīja. Vēl tik mazlietiņ piebildīšu. Veči, makšķerēšanas sacensības ir tāds pats hobijs kā pati makšķerēšana. Ja kāds ko nevar atļauties, vai tiešām nebūtu vērts apdomāt, ka pašlaik tas nav priekš jums???!!!

Es arī daudz ko gribu, bet izvēlos to ko varu atļauties. Ja sportisti kopā ar federāciju nevarēja sameklēt kāpostu, tad manuprāt šī diedelēšana tagad ir maigi izsakoties smieklīga...

19.08.14 Atbildēt | Ziņot 0
Zvaigzne

Rio, man ir aizdomas, ka nav smieklīgi mazu summu vai mazu summu, arī pāris eiro bieži vien var mainīt bildi. Vienā man zināmā starptautiskā projektā, kur tika vākti ziedojumi, vairāk kā ceturtā daļa ziedoja zem 5 EUR. Ja skolnieks vēlētos palīdzēt izlasei un no kabatas vai dzimšanas dienā uzdāvinātas naudas ar pāris eiro vēlētos palīdzēt savas valsts izlasei, tad viņam to nedarīt? Patiesībā viņš iedod daudz vairāk, ja skatās no tā, kas viņam ir.

Par motivāciju … man ir pamatotas aizdomas, ka BSM nevāc līdzekļus lai kāds brauktu atpūsties vai izklaidēties, pie tam, man šķiet ziedojumus vāc valsts izlases treniņam, nevis indivīdiem ar dažādiem ienākumiem. Un pēdējais, pamēģiniet kaut ko palūgt apkārtējiem…. pēc tam padomājiet ja pietiek ar savējiem līdzekļiem vai lūgtu kaut ko no pārējiem? Pie tam atkārtoti.

19.08.14 Atbildēt | Ziņot 0
micuks

JIG.LV Uzņēmums var un drīkst ziedot jebkam. Vienīgi, ja ziedos tām organizācijam kurām nav Finanšu ministrijas izsniegtas atļaujas, summa uzņēmumam būs jāapliek ar uzņēmuma ienākuma nodokli.

19.08.14 Atbildēt | Ziņot 0
BSM
BSM :

dakterp: Mēs neko nediedelējam, - BSM tika dibināta ar mērķi popularizēt un atbalstīt makšķerēšanas sportu, un mēs uzskatām ka LV izlasei ir jādod iespēja sacensties PČ kā līdzīgiem ar līdzīgu, tādēļ mēs no savas puses darām to kas ir mūsu spēkos paveikt ļoti ierobežotā laika posmā.

Pēc būtības jebkurš sporta veids ir hobijs :) Cita lieta, protams ir tā, ka ir ačgārni aicināt sportistus startēt LV čempionātā, tā uzvarētājiem solīt dalību PČ, un tad, kad ir jābrauc, izrādās ka līdzekļu nepietiek.

Par braukšanu par saviem līdzekļiem - viņi (tāpat kā visi citi dalībnieki) jau ir ieguldījušies startējot LV čempionātā... viņi ieguldīs PČ vajadzīgajā aprīkojumā, ceļa izdevumos, utt... LV pārstāvēšana PČ nedrīkst būt uz pāris cilvēku pleciem...

19.08.14 Atbildēt | Ziņot 0
BSM
BSM :

micuks: BSM ir sabiedriskā labuma guvēja statuss, līdz ar to uzņēmums ziedojot saņem nodokļu atlaides.

19.08.14 Atbildēt | Ziņot 0
Zvaigzne

Dakterp, ir tā viegli sajaukt zupu ar otro, pa virsu saldo, uzliet tam visam kompotu un pasniegt kā samazgas. Situācija ir izveidojusies tāda kāda tā ir, vienas biedrības, kurai ar situācijas izveidošanos nav saistības, lūgumu pēc atbalsta valsts izlasei nosaukt par diedelēšanu nav cienīgi.

19.08.14 Atbildēt | Ziņot 0
Zvaigzne

Tiem, kuri pildīs gada ienākuma deklarāciju par 2014.gadu.

Pārliecinieties vai maksājuma mērķī, pārskaitot ziedojumu BSM, esat norādījuši „Ziedojums Latvijas izlases spiningošanā atbalstam”.

Likums Par iedzīvotāju ienākuma nodokli

10. pants. Attaisnotie izdevumi

1. Pirms ienākuma aplikšanas ar nodokli no gada apliekamo ienākumu apjoma tiek atskaitīti šādi maksātāja izdevumi:

3) summa, kas ziedojuma vai dāvinājuma veidā nodota Latvijas Republikā reģistrētai biedrībai, kurai piešķirts sabiedriskā labuma organizācijas statuss;

Lai saņemtu nodokļa atmaksu par attaisnotajiem izdevumiem, kopā ar gada ienākumu deklarāciju ir jāiesniedz attaisnotos izdevumus apliecinoši dokumenti.

Attaisnotos izdevumus var pamatot ar šādiem attaisnojuma dokumentiem:

kredītiestādes (bankas) maksājuma uzdevumu vai konta izrakstu, ja samaksa par pakalpojumu veikta ar pārskaitījumu (piemēram, izmantojot internetbankas pakalpojumus), vai iemaksājot skaidru naudu pakalpojuma sniedzēja (piemēram, izglītības vai ārstniecības iestādes) kontā kredītiestādē. Šajā gadījumā kredītiestādes (bankas) maksājuma uzdevumā vai konta izrakstā ir jābūt norādītam fiziskās personas vai viņa ģimenes locekļa vārdam, uzvārdam un personas kodam.

Attiecīgi līdzīgi kā par ārstniecības izdevumiem, par ziedojumiem BSM, ņemot vērā, ka BSM ir sabiedriskā labuma guvējas statuss, no ziedotās summas, kas nepārsniedz 10% no ziedotāja gada ienākumiem, valsts Jums atmaksās ienākuma nodokli 24%.

Vairāk informācijas variet iegūt vēršoties VID.

19.08.14 Atbildēt | Ziņot 0
kristsKG

Žēl, ka tāda situācija izveidojusies. Izlases džeki nav vainīgi pie situācijas, turklāt tiešām sakarīgi un zinoši sportisti. Problēmai diemžēl ir tikai pagaidu risinājums, jo, ja nākamgad čempionāts notiks Ēģiptē, tad tas maksās vēl dārgāk... Te ir jautājums drīzāk federācijai vai šādos gadījumos, kad tiek lemts par norises vietu, nav jāmeklē, kāds racionāls risinājums. Ja vienošanās ir par norises vietu, kas ir neceļama budžetam + sponsoriem, tad to gadu varbūt izlaist un ietaupīto novirzīt nākamajam gadam. Cerams, ka nākamā norises vieta būs, piemēram, Igaunija, Lietuva vai Polija. Žēl, ka skandināvus neinteresē čempis. Varbūt, kas mainījies. P.S. noziedošu, jo apzinos cik jocīga ir sajūta pašiem sportistiem...

19.08.14 Atbildēt | Ziņot 0
Tonis

Nav ko žmiegties,lai puiķiem tiek,un nedomāsim par līgumiem citādām herņām,dots devējam atdodas...Rīt pat brīvo makšķernieku brālība 'TonyFiske' ,manā personā, ieguldīs savu pieticīgo artaviņu...

19.08.14 Atbildēt | Ziņot 0
 
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager