Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Zvaigzne | 1.septembris 2014, 07:46 | 78 komentāri | 8337 skatījumi

Sports - hobijs, sacensības - izklaide, valsts pārstāvēšana - ekskursija?

Dēļ atsevišķiem indivīdiem negribējās rakstīt savu viedokli par makšķerēšanas sportu, kaut gan šis tas sakāms bija jau pirms kāda laika. Tomēr, ja sāk publiski visiem apgalvot, ka sports ir hobijs un Latvijas pārstāvēšana Pasaules čempionātā - ceļazīme maksātspējīgajiem, tad gribētos tam iebilst. Zemāk paustais ir mans personīgais redzējums, ja kādam tas nav pieņemams, tad, tā vietā lai aizrautos ar personīgiem aizvainojumiem un kārtējiem apmelojumiem, ievilktu bezjēdzīgos disputos organizācijas vai rakstītu jēlības, uzrakstiet, kas konkrēti Jums šķiet griezi vai konkrēti kur kļūdos. Kaut gan ko es mānu, ir daži, kuri ļoti ieinteresēti, lai nomelnotu visu ar ko sanāk saskare un tam izmantos katru iespēju, bet tas tā .... domāju vairumam pierasts.

Termini „sports", „sportists", „sporta sacensības":

Saskaņā ar Sporta likumu: Sports - visu veidu individuālas vai organizētas aktivitātes fiziskās un garīgās veselības saglabāšanai un uzlabošanai, kā arī panākumu gūšanai sporta sacensībās. Sportists - persona, kura nodarbojas ar sportu un piedalās sporta sacensībās, bet sporta sacensības - pasākums labāko sportistu vai komandu noteikšanai, kurš noris atbilstoši normatīvo aktu prasībām, sporta federāciju apstiprinātajiem sacensību norises noteikumiem un sacensību organizētāju apstiprinātajiem nolikumiem. Kam nav par grūtu izprast likumus, var palasīt Sporta likumu, daudz jautājumu paliks skaidri.

Uz ko tiekties ...

Pēc mana ieskata, laba sporta sadzīves organizācija būtu, ja pastāvētu saprātīga proporcija starp izdevumiem un panākumiem. Tas ir, jo mazāk panākumu, jo vairāk sevi finansē pats, jo lielāki panākumi, jo mazāki personīgi izdevumi līdz ideālam, kad darbošanās tiek apmaksāta. Neesam mēs arī tik maza valsts, kurā nebūtu profesionālu (algu saņemošu) sportistu, tas gan ir saistīts ar konkrētā sporta veida popularitāti. Izdevumi ir ikvienā sporta disciplīnā vai veidā un lai tiktu pie panākumiem daudz laika un personīgo līdzekļu jāiegulda. Nedomāju, ka kāds ir tik naivs un cer, ka var atnākt uz sacensībām, pārējo viņam iedos organizators un pie reizes uzcels uz pjedestāla (varbūt ir). Tomēr pie zināmiem panākumiem, lai labākie pārstāvētu valsti, sporta vai sporta disciplīnas organizatoram šie labākie būtu jāatbalsta vai jāveido labāko atbalsta sistēma, pretējā gadījumā netiek nodrošināts godīgas spēles princips. Atbalstītāji (līdzjutēji un sponsori) ir neatņemama sporta sastāvdaļa, kur pret atbalstu sporta un/vai sporta disciplīnas organizators kopā ar sportistiem nodrošina sporta un sportistu popularitāti, publicitāti un sabiedrības attieksmi. Atbalstītāji par to saņem +/- atdevi ieguldītajam (reklāmas rezultāts) vai pateicība par „īkšķa turēšanu". Lai sports būtu godīgs, pastāv ierobežojumi - tehniski, praktiski, drošības apsvērumu dēļ. Pasaules tendences ir tādas, ka sponsori ar vien vairāk iestājas par finansiāliem ierobežojumiem, jo cīnoties ar nelimitētiem budžetiem visi agri vai vēlu nonākt pie secinājuma, ka atdeve nav adekvāta ieguldītajam. Otrs ļaunums no gandrīz nelimitēta vai ļoti liela budžeta, kas novērojams populārajos sporta veidos, ir godīgas spēles principa neievērošana, un tā vietā lai rūpētos par olimpisko ideālu un ētikas principu ievērošanu, dzīšanās pēc līdzekļiem noved pie negodīguma, dopinga lietošanas, fiziskas vai morālas rupjības, kas likumsakarīgi no sporta liek novērsties līdzjutējiem. Papildus no organizatoriskās puses, pie pārāk lielas intereses veido atlases sistēmas, izlasi būtu jāveido ņemot vērā panākumu stabilitāti (vairāku gadu reitings), savukārt, lai ievērotu pēctecību, sporta dzīves organizatoram nevajadzētu aizmirst jauniešu sportu un tam visam kaut kur pa vidu ir tiesneši, vēlams profesionāli. Tas ir teorētiski un saprātīgi, pie šādas sporta dzīves organizēšanas sports nav hobijs un valsts pārstāvēšana maksātspējīgo ceļazīme uz ekskursiju. Vienīgais, pievērsiet uzmanību, šajā gadījumā rakstu par vienu sporta veidu - disciplīnu.

Pēc speciālistu runām...

Palasot speciālistu komentārus par notiekošo makšķerēšanas sportā veidojas ne pārāk laba bilde.

Sacensības tiek organizētas, labākie noteikti, bet kaut kā sanāk, ja arī ieņem pirmo vietu, tas nenozīmē, ka iekļūsi valsts izlasē. Daļu izdevumu var segt vai sedz federācija, lai segtu atlikušo pašam jāpiesaista pietiekoši sponsori, ja nevar, tad jāgrib un jāvar par Latvijas pārstāvēšanu pašam no savas kabatas samaksāt. Citiem vārdiem, uzvarēji - meklē finansējumu vai nodrošini visu vai gandrīz visu pats. Sportiskie panākumi = iespēja pārstāvēt valsti par savu naudu, Marks Tvens ar savu domu lidojumu - pārdot iespēju krāsot sētu, nobāl šāda priekšlikuma autora priekšā. Ja tiešām ir labāk lai komandā ir desmitais pēc reitinga, bet ar naudu, nekā pirmais, kuram līdzekļi stipri ierobežoti, tad makšķerēšanas sports ir stipri tāls no tā ko ar sportu un godīgu spēli saprot. Ja labākie nepārstāv valsti, tad kādus tabulu augšgalus var sagaidīt? Vai pēc būtības nesanāk tā, ja labākais finansiāli nevelk, tad valsts pārstāvēšana, vienkāršus vārdus lietojot, tiek iedota, iemainīta, uzdāvināta tam, kurš to var atļauties? Labāk, ka aizbrauc kāds, nekā labākais? Ja, kā apgalvo, Latvijas izlasi veido no stabilākajiem un maksātspējīgiem sportistiem, tad varbūt Latvijas čempionātu vajag noorganizē tikai priekš maksātspējīgajiem un nav ko lieki tracināt pārējos? Tas ir, papildus dalības maksai uzreiz var paprasīt apliecinājumu kam pievienota bankas izziņa, ka LČ uzvaras gadījumā apņemsies apmaksāt izdevumus, kas saistīti ar dalību PČ? Varbūt atsevišķos makšķerēšanas sporta veidos vispār LČ nebūs jāorganizē, jo knapi atradīsies tādi, kuri gatavi savu dalību PČ apmaksāt. Skarbi, bet vismaz patiesi un arī pārējiem neradīsies liekas ilūzijas par godīguma principiem, sporta ideāliem un citām augstām lietām par ko sports cenšas iestāties. Arī disciplīnas organizatoram galva nesāp, pietiek ar sacensību organizēšanu, piedalās kas pagadās, aizbrauks kam vajag. Tikai šajā gadījumā makšķerēšanas sports tiešām tiks pārvērsts par maksātspējīgo izklaides ekskursiju nodrošināšanu zem makšķerēšanas sporta karoga. Ja sportisti pilnībā sevi finansē, tad arī pārstāv sevi, nevis valsti. Pie tā visa, ja makšķerēšanas sports ir maksātspējīgo vai vienkārši izklaide, tad publicitāte nav vajadzīga, arī līdzjutēji sekundāri. Notiek „godīgu" sacensību organizēšana ar minimālu publicitāti ... nu tā, lai tas izskatītos pēc sporta un izklaides organizators varētu izmantot to, ko dod atrašanās zem ar likumu atzītas organizācijas spārna? Tad arī nebrīnieties, ka makšķerēšanas sports ir un būs tāls no sabiedrības, ne pārāk populārs un sponsoru neatbalstīts.

Izlasot dažus apgalvojumus, ir ko padomāt līdzjutējiem, potenciālajiem sponsoriem un tiem kas vēlas iesaistīties. Var necensties atbalstīt kāda hobiju, vienkāršam sportistam arī nav ko tiekties, jo „izklaidēties" brauks cits. Pie tam, pie šādas lietu kārtības, līdzjutēji sanāk Privātās dzīves lasītāji, kuriem piedāvā izklaidi - maksātspējīgo „mērīšanās". Ja jau makšķerēšanas sports un pati makšķerēšana ir tikai izklaide, tad to nenojaušot Zivju fonds atbalsta maksātspējīgo izklaides apmācības raidījumus, valsts nenojaušot iedala līdzekļus (smieklīgus, bet tomēr) maksātspējīgo izklaides organizēšanai un neliekuļosim arī attiecībā uz jauniešiem. Ja vecāki nevar pavilkt atvases izklaidi, tad nav ko sapņot par kaut kādām skolām vai pulciņiem, kaut kā iemācīsies makšķerēt paši. Jeb kā sanāk - līdz izlasei tas ir sports un pēc tam maksātspējīgo padarīšana. Iespējams uztveru un domāju nepareizi, bet, ko padarīsi, nevar visi uztvert un domāt vienādi.

Piedodiet, bet „maksātspējīgo hobijs" apgalvotāji, šādu ainu Jūs iezīmējiet. Speciālisti! Visi apzinās, ka dzīve ir skaudra, bet padomājiet ko Jūs rakstiet, visu lasa pusaudži, kādu priekšstatu par makšķerēšanas sportu Jūs viņiem un arī pārējiem radāt? Jums pašiem tas šķiet labi un apmierina?

Par atbalstu

Vai nav tā, ka pie ūdens esam visi vienādi? Sports prasa zināmus ieguldījumus un tēriņus, tāpēc no mana ieskata ir aplami pārmest kaut ko cilvēkiem, kas sasniedzot kādu labklājības līmeni, ir nolēmuši daļu no saviem ienākumiem ziedot sportam. Īpaši, ja viņi paši ir nolēmuši nopietni nodarboties ar sportu. Vēl sliktāk ir sākt skaitīt naudu cita makā un nākt klajā ar apgalvojumiem, ka viss vēl nav iztērēts vai prasīt lai tērē sportam tik cik prasītājam ienāk prātā. Ja kādam nepietiek, lai aizbrauktu uz treniņiem, un viņš nolemj vērsties pie sabiedrības, es personīgi tur neredzu nekā nosodoša un lūgumu atbalstīt uztveru kā iespēju palīdzēt, lai arī kādos vārdos to mēģina nosaukt. Ja izlasei būs panākumi, man tikai būs prieks. Ir labi, ja ir tādi, kas visu spēj apmaksāt paši un spēj uzrādīt vērā ņemamus sasniegumus, tikai kritizējot tos, kas vērsušies pie sabiedrības vai nesanāk, ka spļaujat akā no kuras pašiem var nākties dzert? Padomājiet par to.

Vainīgais

Aizmirsu, parasti meklē un daudz laika patērē lai atrastu vainīgo. Pirmais vieglāk vainot sportistus par uzdrīkstēšanos un pie tā, ka viņi nav pietiekoši turīgi, nevēlas pārdot pēdējo kreklu, neatņem ģimenei vai biznesam pietiekoši, nelien parādos lai paši visu samaksātu. Nākamais varam vainot federāciju, tikai piezīmei, lai nepārklātos manis organizētās sacensības (vienas sabiedrības biedriem Rīgas pilsētas ūdeņos, tai skaitā Ķīšezerā) ar LMSF organizēto Latvijas Kausu (arī Ķīšezerā), sekoju federācijas kalendāram. Cik daudz no Jums ir informēti, ka PČ vajadzēja notikt septembrī un Igaunijā? Vai Jums nešķiet ir neliela atšķirība starp Franciju un Igauniju? Bez tā federācija arī nav brīnumzāles vai pārpilnības rags. Kas tad ir federācija? Tie paši sporta klubi veido federāciju un ja kādam esot federācijā, šķiet, ka kaut kas nav kārtībā ar federāciju, tad patiesībā kaut kas nav kārtībā ar sporta klubiem. Klubus savukārt veido sportisti, makšķernieki ... tad jau vainīgais spogulī vien jāmeklē. Principā nāksies apbēdināt vainīgo nav, ir iespēja samierināties vai kaut ko mainīt. Vainīgā meklēšana rītdienu neizmaina.

Makšķerēšana - sports vai vaļasprieks?

Makšķerēšanu katrs uztver savādāk, vairumam tā ir atpūta, iespēja pabūt pie dabas, vienatnē ar sevi vai kompānijā ar sev tīkamiem cilvēkiem. Kādam iespējams tas ir dzīves veids, kāds bēg no ikdienas, cits tiecas pēc trofejas, kādam tā ir iespēja sakārtot domas vai vienkārši smelties enerģiju. Cik dažādi ir cilvēki, tik dažādi ir makšķernieki. Ņemot vērā, ka sports ir visu veidu individuālas vai organizētas aktivitātes fiziskās un garīgās veselības saglabāšanai un uzlabošanai, kā arī panākumu gūšanai sporta sacensībās, tad makšķerēšana arī ir sports, nevis tikai vaļasprieks. Un tie, kuri nodarbojas ar makšķerēšanu un piedalās LMSF organizētās sporta sacensībās var ar pilnām tiesībām saukt sevi par sportistiem. Tāpēc nevēlos piekrist tiem, kuri cenšas apgalvot pretējo, izņemot ja kāds no apgalvotājiem ir pārliecināts vai pats apzinās, ka izmantojot LMSF vārdu tiek organizēta izklaide visiem interesentiem. Jautājums varētu būt par tām sacensībām, kuras neorganizē LMSF, īsti nav pamata apgalvot, ka dalībnieki nav sportisti vai apgalvot pretējo, personīgi mans viedoklis - pagaidām, katrs sevi var uzskatīt par sportistu, ja tiek organizētas nopietnas sacensības - tajās nodrošina godīgu spēli, nolikumi ir saskaņoti ar pašvaldību, Valsts Vides dienestu un pašam dalībniekam attieksme attiecībā uz dalību sacensībās ir nopietna. Zinu, ir kas nepiekritīs, bet tā būtu atsevišķa diskusija.

Tikpat raibi makšķerēšanu uztver no malas. Nezinu vai vairums, bet noteikti daļa nav īpaši toleranta, atpūtnieku atstātos atkritumus noteikti ir atstājis makšķernieks, bada pātagas meistari, makšķerēšana ir iemels dzeršanai, nepieminot epitetus, kurus velta tiem, kuri makšķerē ziemā. Tāpat makšķernieki, droši vien ne bez pamata, viens otru nosauc par cemmerētājiem, zemmēru bāzējiem zābakos utt. Tomēr visnetīkamāk, ja kāds publiski uzstājoties, sakām pārstāvot makšķerniekus, sāk liet vircu virsū makšķerniekiem vai makšķerēšanai. Šeit lasītajam varu pievienot paša dzirdēto, ka makšķernieki esot primitīvi, viņiem interesējot kā dabūt zivi, tad kad viņi grib un pārējais ir vienaldzīgs. Varbūt lai izpatiktu citiem nevajag savu uztveri pasniegt apgalvojuma formā, jo visi makšķernieki nedomā tāpat. Tā arī ir, ka daudzi, kuri makšķerēšanu uzskata par izklaidi, makšķerēšanas sportu uzskata par izklaidi, būs neizpratnē par aicinājumu atbalstīt izklaidi. Tikai kas veido šādu uztveri, ja ne sportā iesaistītie?

Ikviens sports ir bijis un daudziem paliks vaļasprieks un cik nopietni to uztver apkārtējie ir pašu sportistu un sporta klubu, apvienību un federāciju rokās. BMX radās 70' gados, sākotnējo bērnu braukāšanu zemes seguma trasēs, kā pilnvērtīgu Olimpisko sporta veidu, iekļāva 2008.gada vasaras spēlēs, un mums, mazai valstij, ir pagaidām vienīgais divkārtējais olimpiskais čempions šajā sporta veidā, neskatoties uz to, ka BMX izcēlās ne tuvu šajā valstī. Cits piemērs snovbords, ar vēl senāku izcelsmi, arī ir gājis garu ceļu. 1993.gadā tajā pašā ASV slēpotāji ar īpašu toleranci pret snovbordistiem neizcēlās. Pie mums attieksme bija ne labāka. 1998.gadā snovbordu, kā patstāvīgu sporta disciplīnu, iekļāva ziemas Olimpiskajās spēlēs. Tagad neņemos teikt kas uz kalna ir vairāk, slēpotāji vai „dēļotāji" un kurš metīsies apgalvot, ka snovbords nav sports, bet trako izklaide? Nevēlos uzburt „Varenos Vasjukus" un šaubos vai makšķerēšana būs Olimpiskais sporta veids (kastings diemžēl nav populārs), tikai neskatoties uz to, nestāstiet, ka esošo uztveri nevar mainīt, nestāstiet, ka savu popularitāti makšķerēšanas sports ir izsmēlis un makšķerēšanas sports nav nekas vairāk kā vaļasprieks. Ar tādu attieksmi Jūs tikai kaitējat pārējiem sportistiem un sporta disciplīnai, kurā esat iesaistīti.

Vai makšķerēšana ir sports izredzētajiem?

Katrs sporta veids prasa savus ieguldījumus, tiem, kuru bērni nodarbojas ar kādu sporta veidu, šis nav jāskaidro. Padomājiet, cik izmaksā teniss - treniņi, apģērbs, raketes, braucieni uz sacensībām vai hokeja ekipējums augošam pusaudzim, viss maksā. Sporta nometnes valsts vairāk neapmaksā, tagad ir cita savienība. Var teikt, ka makšķerēšanas sports nav populārs, tikai kāpēc, kā atpūta tas ir pietiekoši populārs? Kā sponsorus izdodas sameklēt florbolam, rokas bumbai? Neteikšu, ka skatītāju zāles būtu pārpildītas. Pamēģiniet pateikt Latvijas izlases hokejā vai basketbolā spēlētājam, ka turpmāk viņam būs jāpērk ceļazīme, kas saucas Latvijas pārstāvēšana pasaules čempionātā, kad viņš atgūsies no smiekliem, paskaidrojiet, ka Jūs to domājiet nopietni. Saprotams pēdējais ir neliela demagoģija (jo visiem redzama) salīdzināt makšķerēšanas sportu ar ļoti populāriem sporta veidiem nevajadzētu, bet tomēr, gribu apgalvot, ka uztvere slēpjas iesaistīto attieksmē.

Ja ir kā rakstīja par to sportu - hobiju, vai Jums nešķiet, ka kaut kas nav kārtībā, ja pēc būtības valsti pārstāv maksātspējīgie, nevis labākie? Kaut gan, ja pa lielam makšķerēšanas sportā vairākus gadus pārmaiņas nenotiek, acīm redzot, ierastā lietu kārtība vairākumu iesaistīto apmierina.

Sporta sadzīves organizēšana I

Pagaidām LMSF attieksme, dažu iemeslu dēļ, attiecībā uz sacensību dalībniekiem ir ļoti liberāla. Sacensības norit šādās disciplīnās makšķerēšana ar pludiņu, „gruntsmakšķerēšana"( pēdiņās, jo feeder nav tas ko ierindas makšķernieks saprot ar gruntsmakšķeri), spiningošana no krasta, laivām un divcīņa, karpu makšķerēšana, mušiņmakšķerēšana, ceturto gadu notiks (ceru) Jūras makšķerēšana no krasta, diemžēl kastings ir zaudējis savas pozīcijas un lašus liek mierā, gandrīz piemirsu zemledus makšķerēšanu. Principā nosaukto sacensību veidi ir patstāvīgi sporta veidi vai disciplīnas ar vienotām iezīmēm. Tie, kuri tam nepiekrīt, var apskatīties kā sadalās citi sporta veidi, disciplīnas. Neskatoties uz to, ka visi makšķerēšanas sporta veidi ir zem viena LMSF karoga, tomēr katra ir atšķirīga disciplīna un mazā valstī vienā disciplīnā iesaistītie ir pilnā mērā atbildīgi par savas sporta disciplīnas attīstību, popularitāti un to, lai pašu darbošanās nekaitētu pārējiem.

Attiecīgi ir saprātīgi skaidri nodalīt lietas ar ko nodarbojas sportisti, sporta klubi un federācija kā centrālā administrācija un ar ko tie, kuri pārstāv/atbild par konkrētu sporta disciplīnu. Neticu, ka stājoties federācijā kāds cer, ka viņam iedos naudas čupu, pretim sagaidot dalību sacensībās. Neticu, ka pat teorētiski ir iespējama tāda aina, kad federācijas vadība vai valde visu izdara sporta klubu un sportistu vietā, sportistiem atliek tikai startēt sacensībās. Pašu sportistu, sporta klubu aktīva iesaistīšanās atbalstītāju, līdzjutēju, sponsoru un ziedotāju piesaistē, attieksmes veidošanā ir pamats visam. Tāpēc no „diedelēšanas" karoga vicinātāju komentāri pie BSM aktivitātes CopesLietas mājas lapā ir absolūti lieki.

Sporta sadzīves organizēšana II

Formula ir vienkārša: nopietna attieksme pret sporta veidu ko pārstāvat, nopietnu sacensību organizēšana, lielāka atpazīstamība, popularitāte un publicitāte = vairāk līdzjutēju, lielāka sponsoru labvēlība un mazāk jautājumu.

Nedomāju, ka vienādojums kādam ir jaunums. Sporta klubu pārstāvji taču ievēl valdes locekļus, kuri atbild par konkrēto sporta disciplīnu. Tas taču nav piespiedu amats vai amats ķeksīša pēc, šiem cilvēkiem būtu jāorganizē Jūsu pārstāvētās sporta disciplīnas sadzīvi. No kā šāda attieksme, sports = hobijs maksātspējīgiem, īpaši no tiem kas sakās esot piedalījušies sacensībās? Viens no iemesliem vismaz man ir skaidrs, bet publiski, dēļ Izglītības ministrijas piedāvātajiem spēles noteikumiem, iztirzāt nevēlos.

Man, kā līdzjutējam ir vienkārši, es zinu ko es vēlos un ja man to nepiedāvā, tad man tas nav interesanti. Sponsoram ir tieši tas pats. Vai Jūs esat paprasījuši saviem līdzjutējiem ko viņi sagaida, ko sagaida tie, kas atbalsta finansiāli? Jūs maz ziniet vai Jums tādi līdzjutēji ir, cik daudz un kādas ir viņu kaprīzes?

No malas skatoties, ir zināmi tie, kas atbild par makšķerēšanu ziemā, makšķerēšanu ar pludiņu, spiningošanu, karpu makšķerēšanu un mušiņmakšķerēšanu. Attiecīgi, ja es būtu mušiņmakšķernieks un man īsti nebūtu pieņemams tas, ka Latvijas izlase startēja PČ par savu naudu, tad es personai, kura atbildīga par šo sporta veidu, uzprasītu, ko konkrēti viņa ir darījusi lai nodrošinātu Latvijas izlasei finansējumu? Nevis priecātos, ka izlases dalībnieki atrada personīgos līdzekļus lai aizbrauktu uz sacensībām. Tāds pats jautājums rastos man, ja es iekļūtu Latvijas izlasē, kuras sastāvs katru gadu ir mainīgs un iekļūšanu īsti plānot nevar. Ja man paziņotu, ka balva ir iespēja iztērēt naudu, es ilgi domātu par ko mani uzskata. Neesmu visi, bet neatkarīgi no rocības, noteikti labāk aizbrauktu ar ģimeni atpūsties vai aizbrauktu izlasei līdzi kā sponsors vai vienkārši atbalstītājs. Attiecīgi kam tad ir piemērs, ja puišiem jābrauc par savu naudu? Padomājiet par to.

Saprotams, ja esat sportā tikai izklaides pēc, jautājums nebija un sekojošie nav priekš Jums, tupiniet izklaidēties, atpūsties piedaloties zem LMSF karoga organizētās sacensībās. Bet tiem, kuriem rūp makšķerēšanas sports tā nākotne vai esat aprunājušies ar saviem kluba biedriem, ar federācijas valdes locekli, kurš atbild par Jūsu sporta veidu par to kā ir bijis līdz šim, kā „dzīvot tālāk", kas nepatīk, ko vajadzētu mainīt, kas nepieciešams lai varētu piesaistīt līdzjutējus, sponsorus, plānot finanses. Ar ko iebarot un ko tas prasīs. Ja Jūs pasūta, grūti paprasīt citiem vai tas ir izņēmums vai norma. Ja norma, par ko Jūs balsojāt? Nekļūdās tie, kuri nedara, tērēt laiku lai atrastu vainīgo ir bezjēdzīgi, svarīgi ir - ko var darīt un kas būs rīt.

Vēlaties teikt, ka ir tik grūti sanākt kopā vienas sporta disciplīnas pārstāvjiem un saprast kas ir nepieciešams, kā to sasniegt, kas tam vajadzīgs, kā to finansēt, ko sporta disciplīnā iesaistītie var izdarīt paši, ko sagaida no federācijas, ko federācija piedāvā. Ir taču jābūt plānam, kā popularizēt makšķerēšanas sportu, mainīt attieksmi (nostāju, ka tas ir hobijs), paplašināt atbalstītāju loku un piesaistīt papildus finansējumu tepat. Jo baidos, ka ārvalstu zīmoliem, pie tik maza tirgus, vietējo komandu atbalstīt nav interesanti, lai arī kādi būtu panākumi, varbūt kļūdos. Katrā ziņā cerēt, ka neko nedarot atnāks laimes lācis un visu izdarīs Jūsu vietā ir naivi. Ja kāds nav informēts, jau labu laiku plānošana sākas no apakšas. Vajadzētu būt tā, ka Jūsu pārstāvis federācijā darbojas priekš Jums, nevis otrādi, Jums jādanco pēc viņa izpratnes un labvēlības. Tas saprotams neattiecas uz bērnišķīgu iegribu izpildīšanu, īpaši to, kas tiek pasniegtas kā izsvērtas ģeniālas idejas.

Attiecīgi no šiem katras disciplīnas pārstāvju izstrādātiem plāniem veidotos kāds kopējs redzējums, kur attiecīgi var izlemt ko darīt kopīgi un ko katrs par sevi. Kas palīdzēs, kas traucē. Attieksme, ka makšķerēšanas sports, sacensības ir hobijs palīdz vai traucē. Var taču vienoties kas jādara, kas pašiem, kas kopā? Piemēram, nav lietderīgi darīt vienādas lietas katram sporta virzienam atsevišķi, to var uzticēt federācijai. Savukārt, neredzu, ka visām komandām atbalstītājus (sponsorus) varētu sameklēt centralizēti, bet izstrādāt pamatprincipus, kā veido reitingus, piedāvājumus atbalstīt izlases un reitinga top x komandas - sportistus ir iespējams. Sasniegumiem, pie tam vairāku gadu griezumā, jābūt noteicošajam, nevis maksātspējai. Ja kāds no sponsoriem sponsorē konkrētus sportistus vai klubu un mazsvarīgāki ir panākumi, tad nevajadzētu pakļauties spiedienam, un sūtīt šādi atbalstītos pārstāvēt valsti, ja šo iespēju nav izcīnījuši. Izlasei vajadzētu būt saviem sponsoriem neatkarīgi no tās sastāva. Ja nav sponsoru izlasei un tas nedraud ar starptautiskām sankcijām tad izlase nebrauc, nevis pēc kāda sponsora spiediena brauc tie, kurus sponsors vēlas redzēt vai tie kas var atļauties. Nebūs X gadus atbalstāmie starptautiski redzami, domas mainīsies. Lai kā, lai lietas uzlabotos ir jāiegulda darbs un laiks, bet pāri pavisam stāv vēlēšanās ko mainīt, ja vēlēšanās nav, tad aizmirstiet. Nedomāju, ka pateicu ko jaunu, viss tas patiesībā Jums ir labi zināms, iespējams rutīnā aizmirsts.

Pēcvārds

Atkārtošos, principā viss ir gan makšķernieku, gan sportistu rokās. Priecēja 28.augustā vienā TV raidījumā paustā atziņa, ka filmēt sacensības un piedalīties tajās ar pilnu atdevi nevar. Ja tiem, kas sporto ir vēlēšanās lietas mainīt un šķiet, ka esošā situācija ar makšķerēšanas sporta lietām nav pati labākā, varbūt jāsāk ar vienu disciplīnu, tikai tad pārējiem jāpalūdz izvairīties no tādiem apgalvojumiem vai izteikumiem, kuri var traucēt darbam ar atbalstītājiem. Jo, baidos, to, ka vieni nopietni nodarbojas ar makšķerēšanu, bet otri to pašu darot izklaidējas par savu naudu, sabiedrībai saprast nebūs viegli. Katrā ziņā uz daudzām lietām Jums ir brīvas rokas un nav man Jums jāstāsta kā stratēģiskie, darbības plāni, budžets vai piedāvājums sponsoriem jāveido, īpaši tāpēc, ka nevajag ražot papīru kalnus lai saņemtu akadēmisko grādu. Vienīgais kas ir jāsaprot, it īpaši tiem, kuri uzsākuši savas sporta gaitas nesen, sacensības norit pēc starptautiskiem noteikumiem un federāciju rīkotās sacensības nav tā vieta, kur realizēt savas ambīcijas ieviešot „sētas noteikumus" lai pašam būtu ērtāk. No pēdējā laikā novērotā, principā kaudze ar priekšlikumiem, aicinājumiem un jautājumiem pazustu, ja cilvēki izlasītu noteikumus pēc kādiem rīko sacensības un nolikumus sacensībām, kurās paši taisās piedalīties vai piedalās.

Vienīgais, jāizvairās no tā, kas ir kā parasti = katrs par sevi, kamēr viens vai pāris „muļķu" cenšas kaut ko darīt kopējas lietas labā, citiem savas intereses, savas nodarbes, projekti, ja nesanāks zaudēts nebūs, ja sanāks, pieslīdēt paspēs. No otras puses, apzinoties, ka maz kādu interesē kopējā lieta, tikai ziniet arī tad ir savas metodes un paņēmieni kā lietas sakārtot. Ceru, ka no iesaistītajiem, makšķerēšanas sportu neviens nevēlas redzēt kā nepopulāru un nīkuļojošu sporta veidu, kuram atbalsta vienkārši nav.

Katrā ziņā paldies visiem kuri atbalstīja BSM, paldies BSM par uzdrošināšanos vērsties pie makšķerniekiem publiski.

Par rakstu, atkārtošos, neesmu tik dziļi sportā lai varētu vairāk vai mazāk objektīvi aprakstīt notiekošo, pateikt kas ir izņēmumi, kas pierasta sistēma, padziļinātai analīzei iztrūkst cipariņi, tāpēc manis paustais nav apgalvojumi, bet pārdomas, aicinājumi, jautājumi, tāpēc varbūt pārmaiņas pēc izsakiet savu viedokli, nevis iztirzājiet manējo.

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 2.3333333333334 no 5
(9 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[78] Komentāri | dilst | aug
 
mastrojani

..ļooti garš šis raksts...tomēr pacentos izlasīt gandrīz visu. Faktiski raksts par neko. Jeb - gandrīz par neko! Vispārpieņemto realitāšu apskats copes gaisotnē. Un, ja federācija nodrošina izlases dalībnieku startu pasaules čempī, objektīvu finansiālu apsvērumu dēļ par nožēlu neparedzot treniņbraucienu, vai tad nav labi tomēr kaut ko darīt lietas labā!?!? Piemēram, kā šie ziedojumi, utt.

Lai visiem veicas!

01.09.14 Atbildēt | Ziņot 0
Zvaigzne

Mastrojani, ceru, ka no raksta netika gaidīti atsevišķi pozitīvi, negatīvi novērojumi vai intrigas. Piemēram, viens tiesnesis neļauj mainīt nolikumu, tikai tāpēc, ka vairumam tā gribas, citur nolikums netiek mainīts un par notikušajām izmaiņām publiski netiek paziņots vai intrigai par nopietnu noteikumu pārkāpumu tiesnesis ziņo galvenajam tiesnesim, bet lēmums par diskvalifikāciju netiek pieņemts. Jeb kāds vēlējās dzirdēt par tiesnešiem vai sacensību dalībniekiem, kas ieradušies uz oficiālām sacensībām plezīra pēc?

Lai varētu uzrakstīt rakstu ar ļoti konkrētu viedokli man vajadzētu intervēt valdes locekļus, biedrus, izbraukāt uz visu makšķerēšanas sporta veidu sacensībām un vēl daudz lietas. Varēju uzrakstīt ko es konkrēti darītu ja man būtu nepieciešams organizēt konkrētu makšķerēšanas sporta disciplīnu, ko tas dotu, ja pārmaiņas vairumu neinteresē? Jā raksts ir vispārīgs, daudz, visiem zināmu, iespējams, piemirstu lietu, ja visi zina, tad kāpēc nav tā kā gribētos? No kā ir šis priekšstats, ka makšķerēšana nekas vairāk par izklaidi nav? Galvenais ir tas, ka viss ir pašu sportistu rokās, ja ir vēlēšanās. Par BSM aktivitāti, tikai par.

01.09.14 Atbildēt | Ziņot 0
V.S.O.P.

Iekopēšu no blakus bloga:

Citāts no "mazzināma un slavena" virtuālā tēla bloga. Autors kurš, manuprāt, atkārto tikai vispārzināmas lietas, uzdod pārpārēm retoriskus jautājumus, bet precīzus risinājumus nepiedāvā. Tomēr šis citāts raksturo autora pozīciju interneta iedomātajā cīņā par....(to zina tikai autors un ...vairāk neviens):

"Par rakstu, atkārtošos, neesmu tik dziļi sportā lai varētu vairāk vai mazāk objektīvi aprakstīt notiekošo, pateikt kas ir izņēmumi, kas pierasta sistēma, padziļinātai analīzei iztrūkst cipariņi, tāpēc manis paustais nav apgalvojumi, bet pārdomas, aicinājumi, jautājumi, tāpēc varbūt pārmaiņas pēc izsakiet savu viedokli, nevis iztirzājiet manējo."

Atslēgas vārdi ir: ....neesmu tik dziļi sportā lai varētu vairāk vai mazāk objektīvi aprakstīt notiekošo...

Visiem būtu labāk, atkal - manuprāt, ja augstāk minētā atziņa novirzītu jūsu grafomāniju, autor, kādā virzienā, kas nav saistīts ar tēmām: ...neesmu tik dziļi sportā lai varētu vairāk vai mazāk objektīvi aprakstīt notiekošo...

________________________________

Kad zināsi ko vairāk par federācijas darba principiem, valdes sastāvu un finansēm - izanalizē ;)

Patreizējais LMSF precīzi iet pēc sava scenārija, kuru varētu raksturot: Mi posovetovaļis i ja rešil.

Sportisti bija un būs, naks un ies, bet LMSF paliks.

01.09.14 Atbildēt | Ziņot 0
Zvaigzne

Arī iekopēšu no blakus bloga.

Ļoti zināmais, bet neslavenais V.S.O.P.! Grūti bija paķēzīties pareizajā vietā? Jeb visur savs kaksis jāatstāj? Kāda saistība BSM aktivitātei ar citu rakstu par makšķerēšanas sportu? Kas tev ko raksturo un kas ar ko cīnās? Es = autors nezinu ar ko man būtu jācīnās, ja zini ar ko un kāpēc man būtu jācīnās, varbūt informē mani, nevis raksti apgalvojumus par to, ko es daru.

Uzskati sevi par makšķerēšanas sporta ekspertu? Ko tad savu precīzo risinājumu izstrādājot neparedzēji, ka Lielupe ir par šauru lai tur rīkotu Latvijas kausu? Iesāki sarunas ar Jelgavas domi un pēc tam apcirties, tas tavā ieskatā vairoja LMSF vai makšķerēšanas sporta prestižu? Rakstīji, ka Latvijas kausa rīkošana sen esot paredzēta budžetā, tas gan vairs nebija svarīgi, kad nolēmāt to nerīkot, jo LMSF nedancoja pēc tavas stabules. Ko tad MOSP makšķerniekiem kauss nenotiek Lielupē, ja pašvaldība tur sacensības vēlas redzēt, pašiem ar tā vieta par sliktu izrādījās? Jeb man rakstā bija jājautā lietas, kuras var atrast internetā, līdzīgi kā tu par sacensībām, kurās piedalies = jautājumu nebūtu, ja būtu iepazinies ar nolikumu? Es rakstīju, es neesmu tik dziļi sportā, tas ir no mana viedokļa, bet piedod, tādas lažas kā tu, domādams esot dziļi sportā, es nepieļauju. Saprotu, gaidīji, ka es tāpat kā tavas biedrības biedri izgāzīšu nepamatotu žulti par LMSF internetā, nesagaidīji un aplauzies? Nav gaudulīga raksta par slikto LMSF un tas tev nepatīk? LAF čakarēji ar Sportistu padomi, tagad tev ir MOSP. Pēc mana ieskata, visiem būtu labāk ja tu, komentētāj, savas personīgās ambīcijas necenstos apmierināt uz makšķernieku un makšķerēšanas sporta rēķina.

p.s. Risinājumi man ir, publiski internetā viņus apspriest vai tavā klātbūtnē netaisos, lieku reizi esi pierādījis, ka spēlē uz publiku un pie viena saruna galda, inteliģenti, ar tevi nav ne iespējams, ne jēgas sēsties.

____________________________________

Mārtiņ, kad rakstīju šī raksta pirmās rindkopas beigas, nebiju domājis tevi, cerēju, ka sekosi savam piedāvājumam inteliģenti, pie sarunu galda, tomēr, labi apzinoties, ka neesmu tāds, kurš domās - lietus līst, kad viņam čurā uz galvas, nevarēji atturēties no izrādīšanās. Tad arī nebrīnies par manu atbildi.

Spriežot pēc taviem jautājumiem un priekšlikumiem, kurus velti federācijai, par federāciju zini mazāk nekā es un neuzskati par vajadzīgu iepazīties ar sacensību nolikumiem kurās pats piedalies. Iespējams kļūdos un kā ierindas biedrs esi personīgi interesējies par federācijas finansēm, jo par finansēm es tiešām neesmu interesējies.

Mi posovetovaļis i ja rešil, tev netraucēja pie MOSP izveides tikt amatā, netraucēja pie citām lietām, tai skaitā pie tā, lai tevi vispār kāds nopietni uztvertu, neskatoties uz taviem feileriem. Tāds pats „Mi posovetovaļis i ja rešil” tavā izpildījumā bija MOSP, kamēr MRK bija MOSP rindās. Nedomāju, ka kaut kas ir mainījies, es pēc vienas privātpersonas biznesa lobēšanas izmantojot MRK vārdu sen būtu zaudējis amatu MRK, tu atrodies savā vietā.

Pa lielam, kas tad noticis? Tagad, kad LMSF tavas ģeniālās idejas nepieņem ar aplausiem un nepiešķir goda rakstu, paziņojumi, ka LMSF ir „Mi posovetovaļis i ja rešil”. Saprotu, kas ir LMSF, ja to salīdzina ar vareno MOSP? Nešķiet, ka MOSP bija jāiet runāt par LK uz LMSF, nevis otrādi, kaut tīri aiz pieklājības. Šādus Mi posovetovaļis i ja rešil esmu dzirdējis iepriekš, tikai kaut kā beigās izrādījies, ka viss ir pavisam savādāk, tāpēc es neticu, ka nav iespējams pārdomātu priekšlikumu izskatīt, iztirzāt, lai to novestu līdz tam, kad to var dot vispārējai apspriešanai. Kur iet Federācija, nosaka tās biedri, Federācija bez biedriem nepastāvēs.

01.09.14 Atbildēt | Ziņot 0
mjuniors

Zvaigzne... Tev ir diagnoze.. Noteicu Es.. piedod.. Tev ir tik daudz enrģijas.. Bet tērē tādiem sūdiem.. Maini profesiju..

01.09.14 Atbildēt | Ziņot 0
Zvaigzne

Mārtiņ Balodi: uzrakstīju rakstu - apcerējumu. Sakarīgi cilvēki diskutē par rakstu vai dod tā novērtējumu. Tu sāc rakstīt ko esmu izdarījis un ko man darīt. Tad kad tev atbild tikpat nepieklājīgi, iebāžot tev degunu tavā būtībā, tā tu nolaidies līdz personīgo apvainojumu līmenim un apgalvojumiem par kaut kādiem apmelojumiem. Tad kurš cīnās? Tev no raksta radās apdraudējuma sajūta?

02.09.14 Atbildēt | Ziņot 0
V.S.O.P.

...es padodos... man nav un nebūs laika ar šādu idiotismu cīnīties :( muldi cik gribi un ko gribi...

Ja MRK rindās ir kāds psihiatrs vai fizioterapeits - palīdziet savam valdes loceklim! Visu pasaules makšķernieku vārdā - palīdziet zvaigznītei!

02.09.14 Atbildēt | Ziņot 0
Akmens_Viesis

Par rakstu teikt kaut ko?

Diemžēl dažādās domas, arī sakarīgās, ir kārtējo reizi izteiktas aizmiglotā un daudzvārdīgā formā.

Nespēja formulēt domu īsi tomēr ir necieņa pret lasītāju, sevišķi mazāk izglītoto.

Tāpēc ir viegli satracināt prātus par zvejniekiem vai mospiem, bet līdz tālākai darīšanai lieta nenonāk.

Savukārt paustās atziņas.... manuprāt, ved uz pretējo grāvi - kad dažādu intrigu rezultātā federācijas vai tīri sabiedriska spiediena līmenī var panākt, ka cilvēks pat par savu naudu netiek aizbraukt uz mačiem un atvest mājās vērtīgo pieredzi. Cik ir lasītas MM komandas atskaites par PČ, izklaides tur maz, un secinājumi ir pausti gana plaši.

Te sanāk - bezmaz vai jājūtas vainīgiem par kaut ko?

Tāds iespaids man rodas. Bet nevaru būt drošs, ka autors to ir domājis tieši tā.

02.09.14 Atbildēt | Ziņot 0
Zvaigzne

V.S.O.P. bez kārtējām jēlībām nu nekādi nevari iztikt ...

02.09.14 Atbildēt | Ziņot 0
Zvaigzne

Uz ko ir balstīts tavs ar rakstu nesaistītais apgalvojums:

„Nespēja formulēt domu īsi tomēr ir necieņa pret lasītāju, sevišķi mazāk izglītoto.

Tāpēc ir viegli satracināt prātus par zvejniekiem vai mospiem, bet līdz tālākai darīšanai lieta nenonāk.”

Es CL lasītājus neuzskatu par mazāk izglītotiem, kuriem, sabarojot apgalvojumus, var manipulēt, no manas puses neviens netiek tracināts.

02.09.14 Atbildēt | Ziņot 0
Akmens_Viesis

Es ikdienā strādāju ar tekstiem, un ja es nevarēju no šī te saprast, vai tad MM komandas braukšana par savu naudu bija labi vai slikti, tad pieņemu, ka tādas grūtības ir lielākai daļai lasītāju. It kā sanāk, ka slikti - jo ir norāde, ka labāk, lai izlase nebrauc, nevis pakļaujas naudas spiedienam par to, kurš brauc.

Bet vai tas tā bija domāts?

Salīdzinājumam - kad tu centies čakarēt MOSP, tad tas ir skaidrs nepārprotami. Tātad var, ja pacenšas.

Loģiski sanāk secinājums, ka rakstot ko analītiski vispārīgāku, tev ir svarīgāk izteikties, nevis tas, vai tevi kāds sapratīs. Piecas minūtes pēc raksta izlasīšanas ir grūti atstāstīt, ko īsti gribēja pateikt autors.

Tagad pieleca? Un nav runa par to, kurš ir vai nav manizglītots vai kurš manipulē.

Ja negribi manipulēt, tad neraksti te neko līdz gada beigām.

02.09.14 Atbildēt | Ziņot 0
Zvaigzne

To, ka manis rakstīto kopš zināma laika tev ir grūtības saprast man ir zināms, tikai nav ar to jālepojas un tam nav nekādas saistības ar to, ko ikdienā dari.

Rakstā neizteicu viedokli attiecībā uz MM komandas brauciena finansējumu par savu vai ne par savu naudu, tāpēc nevajag meklēt rakstā to, kā tur nav.

Atkal tukšs apgalvojums, ka es čakarējot MOSP - labi der mazizglītotajiem ar kuriem manipulē.

Rakstu katrs uztver savādāk, vienam tas viss ir zināms un tas būs vispārīgs apraksts, citam nepatīk vispār, ka zvaigzne raksta, neatkarīgi no tā ko, kāds rakstītājā meklē kaut ko, lai uzturētu zvaigznes = ienaidnieka tēlu, citiem tas rosinās pārdomas, kā tad īsti ir, ko var darīt. Loģika ir tikai tajā, ka to, ko tev vajag rakstā neatradi.

Man līdz gada beigām nerakstīt un atļaut ekskluzīvi Jums muļķot CL portāla lasītājus? Saprotu ka tev to ļoti gribētos, bet no tik vilinoša piedāvājuma - vienpersoniski nerakstīt, tai skaitā par to kam ar MOSP, tevi vai V.S.O.P. nav nekādas saistības - šoreiz atteikšos.

02.09.14 Atbildēt | Ziņot 0
Noris

Nu beidz Zvaigzne d-rst! Tu nečakarē MOSP?Interesanti kā lai nosauc šīs tavas atklāsmes:

"Domāju vai šeit iederas, ap sportu jau būs, tad lai iet ……

Būšot tāds … MOSP makšķernieku sadarbības kauss 2014

Pirmais izrādās, ka Lielupe pašam MOSP īpaši piemērota nešķiet, tad ko centās LMSF iesmērēt?

Lai kā prieks, ka kāds organizē pasākumu makšķerniekiem, pārējais jau tādi sīkumi, kam arī var nepievērst vērību.

Viens no jautājumiem, vai MOSP seminārs par makšķerēšanas tēmām, kurš šoreiz ir iekļauts cenā, un tiek organizēts 50 makšķerniekiem notiek projekta Mums rūp! ietvaros? Līdz šim projekta Mums rūp! semināri bija bez maksas un pieejami visiem interesentiem norises vietā? Informācija uz plakāta par pasākuma saistību ar projektu Mums rūp! netieši norāda, bet vai tā ir, ja ir – vai arī turpmāk projekta Mums rūp! semināri būs par dalības maksu un slēgtam lokam interesentu?

Organizators ir MOSP sadarbībā ar MB Carp collection Latvia, dalības maksu 40 EUR jāsamaksā uz organizatora norādīto kontu, bet konts, uz kuru jāpārskaita dalības maksa pieder biedrībai “MB Carp collection Latvia”? MOSP tagad ir savs konts, tāpēc vēlme pajautāt ar ko saistīta šāda rīcība? Ticu, ka tam ir vienkāršs izskaidrojums.

Citi sīkumiņi.

Pats nosaukums vedina uz jautājumu, tas pasākums ir makšķerniekiem vai ekskluzīvi MOSP makšķerniekiem? Uz mani tas neattiecas, jo man aizliegts piedalīties MOSP organizētajos pasākumos, bet citiem, kuri nav MOSP, tas varētu būt interesanti, jo, ja pasākums ir tikai MOSP makšķerniekiem var sanākt vilties piesakoties.

Plakāts

Plakāts informatīvs, skaidrs kur, kad un cikos, balvu fonds 1000 eiras, ideāli, ja neievēro vārdu „cenā”, tad 11.oktobrī 6:00 ierodoties Vallē var sanākt braukt mājās. Plakāta autors kautrīgi piemirsis pieminēt iepriekšējo pieteikšanos un dalības maksu 40 naudiņas no personas.

Savādāk plakāts ir izcils šedevrs, kurš var pretendēt uz filmas Zāģis kārtējās sērijas reklāmu. 15 pirksti tur zandartu. Drīkst painteresēties kāpēc divi īkšķi un apakšā 13 dažādi citi pirksti, kas par mutantu to zivi tur?

No nolikuma,

Semināra programma ir aprakstīta mērķos (citur nav atrodama). Ar makšķernieku saliedēšanu viss tā kā skaidrs, būs kādi komandu veidošanas treniņi vai lietus. Noderīga informācija, ar skaidrs, stāstīs kā ūdens motociklu bizness palīdz makšķerniekiem un citas interesantas lietas. Tikai par tām iespējām sabiedrisko darbu sfērā, tas gan tā mīklaināk.

Šķiet, ka aizmirsts piebilst, vai gultas vieta katram dalībniekam labiekārtotā mājiņā ar ērtībām, būs nošķirta no pārējiem vai būs jārēķinās ar kaimiņiem un krākšanu?

Ko darīt tiem, kuriem ierakstot konta numuru internetbanka nepasaka priekšā saņēmēja Banku? Kaut gan, gan banku, gan reģistrācijas numuru var arī atrast internetā. Vismaz neapķērīgi makšķernieki tiks atsijāti.

Tas tā īsumā."

Tev neliekas, TĀ, nožēlojami un sīki?

Par nepieciešamo palīdzību jau te izteicās!

02.09.14 Atbildēt | Ziņot 0
dakterp

Zvaigzne,

Blogs sanāca ūber garš un izņemot kā divu organizāciju (mosp un mrk) ATKAL savstarpēju riešanos vairāk nesaistoš...

Kāpēc??? Ļoti vienkārši, jo šoreiz tiešām centos iedziļināties Tevis rakstītajā, bet diemžēl šī garā pentera jēgu nesapratu.

Jā īsumā(jo gari ielaistirs netaisos, jo neredzu un neesmu redzējis kompromisu), tad viss ir ļoti vienkārši. -

Pēc Tava sacerējuma man ir skaidras divas lietas:-

1) no olompiskā sporta(ar visu tā vēsturi) Tu esi ļoti tālu;

2) no makšķerēšanas sporta ar izskatās, ka ne tuvāk.

Par pirmo, palasi par kaut vai Tavu pieminēto(bmx, snovdords) sporta veidu vēsturi līdz ienākšanai OS sporta veidu sarakstā.

Par otro, kamēr cope nav OS sporta sarakstā, tikmēr valstij par to nav jādomā. Un tas ir tikai pareizi, jo pat visu varenajā ASV komandas brauc pa savu piķi... Tad kāda suņa pēc mums(Latvijai) atkal būtu jāskrien vilcienam par priekšu?

Es uzskatu, ka copmaņi/sportisti kuriem federācija vismaz kaut ko apmaksā var vienkārši būt laimīgi, bet ne aiz ainoti, apvainoti vai vēl kā... (kaut no sportistiem neko tādu ar neesmu dzirdējis). Un tici man, pagaidām tie kuri sporto, tie arī apzinās, ka ir savi līdzekļi jāinvestē, un daudz.

Tikai neuztver šo rakstīto kā apvainojumu vai kā citādi, bet man ieteikums būtu šo blogu slēgt un miers. Jo sakarīga šeit šoreiz nu nav praktiski vispār nekā...

Šādus projektus lai atīstītu, neder komunikācija caur netu. Ir visām ieinteresētām pusēm jāsēžās pie galda un jārunā.

Tā kā uz doto brīdi makšķerēšanas sports ir gan hobijs, gan izklaide, gan ekskursija, gan valsts vārda nešana pasaulē, bet tas nekādi nav sports šī vārda tiešā nozīmē. :-)

02.09.14 Atbildēt | Ziņot 0
Akmens_Viesis

Jā, Kaspar, kamēr normāli copmaņi vienkārši piesakās uz Mosp kausu vai uz jebkurām sacensībām, kuru Latvijā netrūkst, tev pietika laika uzģenerēt šos palagus, saskaitīt pirkstus manā plakātā, kur vienkārši daudzi cilvēki tur vienu zivi.

Bet vienā teikumā pateikt, par ko ir šis raksts, un otrā - kas te būtu tāds konstruktīvi apspriežams, nevaru ne es, ne tu.

Meklē ienaidnieku, ieskaties spogulī.

Un man nav pat ne virtuālākā sakara ne ar mjunioru, ne mastrojani, ne dakterip.

02.09.14 Atbildēt | Ziņot 0
Zvaigzne

Noris, kas no tevis atvilktā no MRK lapas nav taisnība un kādā veidā es ar to visu čakarēju MOSP? Plakātā informācija ir nomainīta, nolikumu MOSP vietā es rakstīju?

Man šķiet ka adekvāts cilvēks spēj novērtēt to, ko lasa. Ir divi jautājumi, kuri nav saprotami.

Citi sīkumiņi, tā arī vajag uztvert kā sīkumus par ko pasmaidīt, ja norāde tev nebija saprotama un tevi kā MOSP makšķernieku un patriotu tas aizskāra personīgi, ļoti atvainojos.

02.09.14 Atbildēt | Ziņot 0
Zvaigzne

Andri (ne tas, kas Noris) ko man atliek darīt ja ne ģenerēt palagus. Pats labi zini, ka Balodis man ir aizliedzis ierasties uz MOSP pasākumiem (kaut kādai tur informācijai piezīdīšoties), tu arī mani brīdināji, ja ieradīšoties visticamāk norādīs uz durvīm. Man pieteikties, lai Jūs pēc tam šovu taisītu, jeb klātienē vēlaties personīgos apvainojumus izteikt? Pie tam Balodis ir galvenais tiesnesis, šaubos vai viņš varēs adekvāti tiesāt sacensības, kurās kāds no MRK piedalās, ja jau MRK vainojams visās MOSP nelaimēs.

Par plakātu, tu viņu kādam, izņemot tos kas tevi par līderi uzskata, parādīji? Dabā tādu skatu pamēģini atkārtot. Saprastu, ka vēl pirkstu skaits simbolizētu dibinātāju vai valdes locekļu skaitu … bet ja vienkārši daudz cilvēku … un man vienam plakāts jocīgs šķiet, tad neesmu mākslas kritiķis, neņem aubē.

Kas Jums tur ir ar to ienaidnieku, es tādu nemeklēju, man ir saprotamas Jūsu darbības un to mērķis un kamēr tas nebija aizgājis līdz personīgiem aizvainojumiem nekāda aizvainojuma nebija. Nolaisties līdz Jūsu līmenim, piemēram, kaut kādus mēslus noliet par tev personīgi sāpīgām tēmām vai Balodi man nav vēlēšanās.

Mastrojani izteica savu viedokli, mjuniors uzrakstīja neko, tikai parādīja kas viņš tāds ir, dakterip ar palika pie savām domām un nodemonstrēja zināšanas sportā, īpaši olimpiskā, kas tur slikts?

Savādāk es apzinos, ka tukši apgalvojumi strādā labāk, nekā skaidrojumi un tāpēc „mjunioru” būs vairāk nekā „mastrojani”.

p.s. kādus vēl komentārus tu vēlējies redzēt, trīs gadus CL komentārus, pie aktuālām tēmām, tu esi pārvērtis par zākāšanos un tā vietā lai tas paliktu kā tas ir starp indivīdiem, esi iepinis iekšā MRK, VMK, MOSP un vēl tagad centies pāris nosaukumu savam cirkam pievienot.

02.09.14 Atbildēt | Ziņot 0
Akmens_Viesis

Ak vai.

Zvaigzne, vieglāk tak bija uzrakstīt to teikumu, par ko būtu vērts diskutēt.

Bet tu tik jaunus apvainojumus domā. Es jau jūtos dziļi vainīgs, ka vienīgais spēju turēt līdzi tavam stulbu tekstu ģenerēšanas tempam.

02.09.14 Atbildēt | Ziņot 0
V.S.O.P.

Zvaigznes citāts:

Kas Jums tur ir ar to ienaidnieku, es tādu nemeklēju, man ir saprotamas Jūsu darbības un to mērķis un kamēr tas nebija aizgājis līdz personīgiem aizvainojumiem nekāda aizvainojuma nebija.

Paklau tu, zvaigzne, atgādināšu tev par par MOSP valdes sēdi, kurā tu taisnojies, ka neesi par Balodi VVD datus pieprasījis, atceries gnīda?

Melis un smerdelis, nē atsaucu. Gnīda, mēslu vabole ir par maigu teikts, atsaucu un atvainojos, nav ko kukaiņus apbižot... par šauru vārdu krājums tavu darbību raksturot.

Visi MRK biedri MOSP mačos ir tikpat ļoti gaidīti, kā visi citi Latvijas makšķernieki. Ja kādam šķitīs, ka esmu ko notiesājis greizi, tad sakiet acīs vai publicējiet netā. Lai pirmais met akmeni tas, kurš bez vainas.

Un vispār, kungi - kā mēs esam tik tālu nonākuši, ka viens radījums visu forumu regulāri piedirš ar meliem un puspatiesībām, bet mēs viņu paciešam?

02.09.14 Atbildēt | Ziņot 0
Brize

Ooo....Mopsītis iežvankstējās.Tu mopsīt to par sevi?Vienmēr un visur sevi esi uzskatijis par pareizāko.Diemžēl dzīve rāda pretējo-vienmēr un visur ar savu blēdīšanos un melošanu esi izsprucis sveikā.Šeit nav tā vieta kur visi tev paklausīgi piebalso,tāpēc ari besijies?Apciemo psihiatru,kā izskatās tam ir pienācis laiks.Tu TIZLENI iemācies komunicēt ar cilvēkiem un tad virini savu žaunu.

02.09.14 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager