Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Zvaigzne | 5.septembris 2014, 14:14 | 83 komentāri | 7377 skatījumi

99% šeit klātesošo vēloties uzzināt kāda velna pēc esi mums piesējies?

God. seriāla vērotāji, Cien. vērotājas, 99% klātesošo!

Vakar no Mārtiņa Baloža puses pretjautājumā bija jautājums - kāda velna pēc Tu esi mums piesējies? To gribot zināt 99% klātesošo. Šodien – Pretjautājums - Kāpēc man (tev Kasparam Zvaigznem),... ir svarīgi nomelnot MOSP vadītāju, MOSP vai VMK?

Man esot jāatbild precīzi, īsi un konkrēti, par sevi un tikai.

Ja iemesls būtu viens varētu īsi, lai nebūtu pārāk gari, pamatojumos neizplūdīšu visu kas ir rakstīts varu pamatot ar piemēriem, argumentēt, katrā ziņā tas ir kā redzu un mans viedoklis, kas, kā jebkura indivīda viedoklis, var būt tikai subjektīvs.

Ja ar „piesienos” saprot to, ka argumentēti, pamatoti rakstu un pievēršu uzmanību lietām, kuras ir realitātei un konkrētiem faktiem neatbilstošas, kā arī šķiet dīvainas vai manā izpratnē nepareizas, norādu uz nesakritībām, cenšos minēt iemeslus neatbildētiem jautājumiem, prognozēt kā atsevišķas lietas var izvērsties nākotnē, norādu uz melošanu, faktu noliegšanu, uzdodu jautājumus, tad …

… atbilde ir sekojoša: pēc mana ieskata MOSP biedrības nosaukums maldina cilvēkus, jo tā nav makšķerniekus, precīzāk - tikai makšķernieku organizāciju apvienojoša organizācija, un MOSP veidojošo organizāciju mērķi var būt interešu konfliktā ar to ko vēlās makšķernieku lielāka/ mazāka daļa, tāpēc, ka MOSP priekšsēdētājs vadīja (vada) šo organizāciju kā privāto uzņēmumu, nevis kā biedrību un darbojas pretēji manām kā makšķernieka, kam makšķerēšana ir atpūta, interesēm. Savukārt VMK ir apzināti ievilkts bezjēdzīgā disputā un ne no manas puses. Daļa ir reakcija uz atsevišķu personu centieniem man izveidot negatīvu tēlu - klišeju, lai paša(u) rīcību nebūtu kam apšaubīt un neticētu manis rakstītājam (jo maz cilvēku ir informēti par notiekošo un paši piedalās procesos).

Nomelno Tu pats sevi un organizāciju ko pārstāvi ar savām darbībām, rīcību un personīgiem aizvainojumiem, kurus tu velti oponentiem, attiecībā uz VMK, tieši to pašu dara tavs aizstāvis Andris Grīnbergs.

Ceru, ka atbildēju pietiekoši īsi, kam nav interesanti var tālāk nelasīt.

Svarīgākā un nozīmīgākā MOSP problēma, ir viena statūtu punkta nemanāma un klusa grozīšana, tas ir - bez balsojuma no 2.2.1. pazuda vārdi „kā arī apzināt individuālo makšķernieku viedokli”, tas nozīmē, ka dotajā brīdī MOSP nav svarīgi vai makšķernieki kaut ko patiešām vēlas, bet MOSP iedomājas, ka viņiem labāk zināms, kas tieši makšķerniekiem ir labi un pareizi un pēc tā arī darbojas. Ņemot vērā, ka lielāko daļu makšķernieku nepārstāv un nepārstāvēs neviens, makšķernieku viedokļa uzzināšana ir svarīgs priekšnosacījums, lai vispār uzsāktu runas par to ko vajag makšķerniekiem un meklētu sasāpējušiem jautājumiem atbildes. Tas ir centies situācijas, problēmas risināt izejot no tā kā būtu labāk makšķerniekiem, nevis izdomāt risinājumus un kas būtu labi makšķerniekiem, der pašiem vai šķiet vajadzīgas.

Vienprātības princips dotajā brīdī ir sekundārs, jo MOSP vadītājs pierādīja, ka ar pāris atbalstītājiem mierīgi var manipulēt ar pārējiem un sev neērtos oponentus ātri „novākt no skatuves”. Izrādās norādīšana uz nepieņemamo ir smagāks noziegums nekā veikt nepieņemamas lietas. Tikāt vaļā no tā, kas atļāvās pateikt, ka karalis ir pliks, bet vai no tā viņš palika apģērbtāks?

Mazliet atkāpei. Tiem, kas atsevišķu personu demagoģijas dēļ uzskata, ka visu daru LMA norīkojumā, Birkova skolnieks utt. Kam nav slinkums, pameklējiet pirmo blogu par to, kādas organizācijas veido MOSP. Ne tur Birkovs, ne MRK nebija tuvumā. Par to ko darīs LMA saistībā ar vadu zvejas liberalizāciju sāku interesēties pēc tam, kad MOSP atteicās iejaukties šajā jautājumā un it kā kļūdaini ierakstīto neiebilšanu neatsauca lai pirmsākumos nesabojātu attiecības ar ZMZD (ja būsim patiesi, tiesa, tas netraucēja vēlāk nesmuku preses relīzi uzrakstīt), jo MRK uzskatīja, ka nav makšķernieku interesēs vadu zvejas liberalizācija. Arī Buļļupes jautājumā, neuzķeroties uz „Birkova vendeta”, „zvejnieku - makšķernieku kašķis” un „aizliedzot zveju Buļļupē tiks iznīcināta zvejas nozare Latvijā” propagandētājiem, viedokli MRK par šo jautājumu izteica neatkarīgi balstoties uz pieejamiem dokumentiem. Par pārējo attieksmi, ja man sāk apgalvot, ka kāds X ir tāds, es nemīlu veidot viedokli no runām, tāpēc parasti veidoju savu viedokli pats un ne vienā dienā. Vēl jo vairāk, paliek interesanti, kad tie, kas apgalvoja, ka viņiem X neļāva strādāt, ar īpašu strādāšanu vismaz manā klātbūtnē neaizrāvās, uz valdes sēdēm ieradās nesagatavojušies, bet gatavi parunāt, vienu nomainīja par valžu sēžu neapmeklēšanu. Par LMA - ir labas lietas panāktas, ko gānītāji nekautrējas izmantot, bet ir kļūdas, jo kā vienmēr, gribot kā labāk ir sanācis pavisam kas cits, šo organizāciju ir vadījuši dažādi cilvēki, tāpēc visu slikto pierakstīt tās pēdējam vadītājam vai vienkārši pateikt, ka pie visa ir vainīgs ir LMA ir vairāk nekā nekorekti attiecībā uz tiem, kas cenšas ko darīt. Pie tam, izrādās, ka LMA it kā sačakarētie Makšķerēšanas noteikumi, pēkšņi visiem ir izrādījušies diezgan pieņemami, bet lielākā balansieru kļūdas izplatītāja piedāvājumi cīņai ar cemmerātājiem, CL tēmā Lielupe, bija vēl drastiskāki. Vienīgais ko var atdzīt, LMA ir vairāk to makšķernieku biedrība, kuriem mērķis ir vides aizsardzība. Attiecībā uz Grīnberga varonīgo atteikšanos no tikšanās ar LMA vadītāju, man šķiet jau skaidroju, ja nē, pirmās tikšanās mērķis bija organizēt savstarpēju tikšanos ar tiem kas VMK nodarbojas ar projektu rakstīšanu un praktiski iet reidos, jo šķita, ka VMK biedriem varētu būt interesanta pieredzes apmaiņa ar LMA valdi un Mobilo grupu. Ja VMK biedri no tā jūtas ieguvēji, ka pieredzes apmaiņa nenotika un uzskata, ka nekā noderīga no šīs pieredzes apmaiņas negūtu, tad lai turpina aplaudēt savam līderim par to, ka viņš nepadevās kārdinājumam.

Atpakaļ pie tēmas, ir lietas, kas rakstītas dokumentos, tās ar izrādās nepareizas, bet ir lietas, kas nav protokolētas, ierakstītas utt. Kā lai tās pierāda? Es melojot, LMA apmelojot, Balodim ir taisnība jo tā ir, Grīnbergs gan nav piedalījies, bet zina, kā ir bijis. LMA savos garajos rakstos argumentē, atsaucas uz … tāpat melo. Bez citiem es nevaru pierādīt zvejnieku atbalstīšanu, LM popularizēšanu, Latvijas Pašvaldību savienības dažādu iegribu atbalstīšanu un citas vienošanās, kas nebūt nav makšķernieku interesēs. Nevienam nav bijusi vēlēšanās aiziet uz kādu sēdi un paskatīties kas tad tur notiek? Kurš un kādas intereses aizstāv? Nav jautājumu, kas slēpjas aiz tukšajiem vārdiem, sadarboties, sadarbojamies, panāksim, panākumi, mēs strādājam? Būs? Nav bijusi vēlme paprasīt kādi ir konkrēti mērķi un kā tos plāno sasniegt?

Ir labi darbi, noliegt tos nevar, vēžošanas liberalizācija, „Mums rūp!” Projekta atsevišķas daļas, personīgie sportiskie panākumi, darbaspējas, mērķtiecība, bet manās acīs tas neatsver raušanos pēc atzinības, atdzīšanas un popularitātes ar jebkuriem līdzekļiem ar vēlmi panākt, ka viedoklis ir vienīgais un neapstrīdamais, tādējādi panākot savu teikšanu, ja ne pār visām, tad vairumu lietām, kas saistītas ar makšķerēšanu. Tā vietā lai bezjēdzīgi kasītos un pieņemtu, ka citiem ir savs redzējums un atsevišķas lietas nav pieņemamas, tās slēpt un cīnīties pret tiem kas var pastāstīt tālāk, pārkāptu savai uzpūtībai un censties kaut nedaudz aprunāties par lietām, kurās intereses ir kopējas, nevis veidot ienaidnieku, kurā visu vainot un uz kura fona izcelties. Ir tik svarīgi uzturēt disputu ar mērķi, lai cilvēkam no malas nekas nav skaidrs un pazūd vēlēšanās iedziļināties vai iesaistīties.

Situācija uz doto brīdi ir izveidojusies tāda. Tuvākā laikā būs nepieciešams izskatīt gūzmu normatīvo aktu, tas ir Ministru kabineta noteikumu. Ja atņemam laiku, kas nepieciešams starpministriju saskaņošanai utt. Laika ir maz. Bet tie ir nopietni dokumenti, kas ietekmēs visu makšķernieku nākotni, jo ir saistīti ar Latvijas zivju un ūdens resursu ieguvi - izmantošanu nākotnē. Teikšu Jums atklāti, ir nepieciešamas zināšanas, sapratne, laiks spēja un vēlme iedziļināties lai izteiktu kaut cik sakarīgus priekšlikumus, īpaši tāpēc, ka vairāki normatīvie akti jāskatās kontekstā, lai nesanāk, ka mazais HES par nārsta vietu nopostīšanu maksā centus, bet pārkāpējs, kas paturējis lieguma laikā zivi maksā n-tās reizes vairāk. Var teikt būs padome. Ja neiedziļinās, kas to padomi un interešu grupas veidos, kurš vēlēsies attiekties no iespējas sadarboties ar ZMZD pa tiešo, tad, kad to padomi izveidos vai pietiks laika izskatīt nepieciešamos dokumentus? Papildus jāņem vērā, ka LMA jau sen izteikto priekšlikumu attiecībā uz Makšķerēšanas noteikumiem nevarēs noairēt ar pamatojumu man nepatīk. Tad kam paliks laiks, „kosmētiskam remontam”, kas pa lielam neko nākotnē nemainīs. Makšķerēšanas noteikumus vajadzēja sākt izskatīt vēlākais tad kad pieņēma grozījumus Zvejniecības likumā. Tagad kaut ko kvalitatīvu izveidot es šaubos vai ir iespējams un ja atklāti man vairs nav nekādas vēlēšanās to darīt, jo izskatās, ka vienam MRK kaut ko vajag.

Patiesībā man tas viss ir apnicis, es labāk laiku veltīšu personīgām lietām, vai kaut kam lietderīgākam, tā kā ja neviens nesaskata draudus, ka persona, kura nespēj atklāti darboties, visu tur noslēpumā no "ienaidniekiem" un kuras būtība atklājas viņas attieksmē attiecībā uz oponentiem raujas pie varas, tad man par to vismazāk vajadzētu iespringt. Gan jau laiks visu saliks savās vietās.

Pēcvārdam … interesanti par ko būs tie V.S.O.P. pieminētie sadarbības līgumi? Par labi paveiktajiem darbiem biznesa lobēšanā vai par acu pievēršanu uz vienas Vidzemes upes piesārņošanu, neskatoties, ka MOSP viens no uzdevumiem ir vides aizsardzība? Pateiksies abi ministri? Kaut arī tas nav tik būtiski.

Lai tev veicas, Mārtiņ Balodi!

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 2.3333333333333 no 5
(9 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[83] Komentāri | dilst | aug
 
imations

Ir vairākas iespējas, kas savā apziņas būtībā ir Zvaigzne:

1. Persona, kas atbalsta LMA zivju resursu reiderismu Buļļupē par labu BMMB,

2. Maniaks, kas apmāts ar MOSP un Balodi.

Kaut gan visdrīzāk viņš ir parasts maniaks, kas atbalsta zivju resursu reiderismu Buļļupē.

05.09.14 Atbildēt | Ziņot 0
Zvaigzne

Un es uztraucos - kur imations pazudis? Domāju sieva attiekusies šā vietā tīklus vilkt. Tomēr, kad jāskaidro kā viss ir jāredz attiecībā uz Buļļupi vai MOSP, tā uzreiz pamostas. Sekli roc ping pong, esmu dubultais Igauņu - Krievijas aģents, kas vēlas visas vimbas Igauņu zvejniekiem novirzīt un Buļļupē zemūdenes sadzīt :)

Citus blogus nebija uzdevums piespamot?

05.09.14 Atbildēt | Ziņot 0
imations

Da nekur nebiju pazudis vienkārši Jūs tādu sviestinieku pēdējā laikā rakstāt, ka ne tikai neceļas nekas ar ko var rakstīt, bet nolaižas pat tas ar ko nevar rakstīt.

Vispār liek tīklus un vel ārā praktiski tikai sieva, es airēju un dodu „prātīgus padomus”. Lasinieks drīz līcī ienāks un jāsāk lēnām iespringt, nevis jāražo sviestinieks par makšķernieku vispasaules revolūcijas organizēšanu un HVZ ko.

05.09.14 Atbildēt | Ziņot 0
Zvaigzne

Ceru, ka nebūsim tavu laulības dzīvi izpostījuši. Savādāk, skaties nepārslogo sievu, viņas dzīvē pacieš šo ākstīšanos virtuālajā pasaulē.

05.09.14 Atbildēt | Ziņot 0
imations

Sen zināms un pierādīts fakts ir tas, ka jo ilgāk ņemies virtuālajā pasaulē it sevišķi, ja raksti garus tekstus, mazāk paliek laika ko var veltīt saviem tuvākiem, tādēļ jo mazāka vēlme blogoties virtuālajā pasaulē jo dzīvāks cilvēks ir reālajā pasaulē.

Cerams, Zvaigzne, rakstot savus palagus neesi galīgi virtualizējies? Varbūt sāc beidzot dzīvot?

05.09.14 Atbildēt | Ziņot 0
Grundiks

Kaspars mēģina visus , ko varētu, provocēt uz metafiziskām pārrunām, lai pie ekrāna savā vidē paraustītu e-krānu. Neko nepanāksi, tikai pretīgumu un nodod sveicienu LMA 3 dalībniekiem. 3 raksti sazomazo virzībām un nulle jēga visa apkakāšanai - nav ko darīt, ej strādā un maksā nodokļus vai palīdzi Dzintaram.

05.09.14 Atbildēt | Ziņot 0
Zvaigzne

Imations… nevajag pēc sevis spriest par citiem. Ja pašam nepietiek laika tuvajiem un nesanāk dzīvot ārpus virtuālās pasaules, neuzdot retoriskus jautājumus, kuri domāti pašam. Lai nonāktu pie taviem secinājumiem cik daudz laika pavadi internetā? Saprotu, ka tev daudz laika aizņem izlasīt garos tekstus vēl vairāk sekot ierakstiem CL lai varētu reaģēt uz komentāriem tēmās vai uz manis sarakstīto, iespējams tāpēc domā, ka tā ir citiem. Lai kā, paldies par rūpēm, neesmu virtualizējies. Man ir pietiekoši daudz laika gan tuvajiem, gan realitātei.

p.s. sen zināms fakts, lai novērotu, ka kāds nepārtraukti atrodas internetā, pašam ir nepārtraukti jāatrodas internetā.

07.09.14 Atbildēt | Ziņot 0
Zvaigzne

Grundiks, Atklāsi kas esi? Zināšu no kā nodot sveicienus, ka satikšu tos divus LMA valdes locekļus, kurus esmu dzīvē saticis, diemžēl nezinu ko domāji ar trešo. Tas, ja Tev tik svarīgi lai es viņus kaut kad, kad atkal satikšu, ja atcerēšos, no tevis pasveicinu. Pie tam papildus labums - tavi komentāri apgalvojuma formā ko es darot un kāpēc paliks saprotamāki.

p.s. kas ir Dzintars?

07.09.14 Atbildēt | Ziņot 0
imations

Zvaigzne - protams, ka aizņem zināmu laiku izlasīt tavus rakstus, vēl vairāk aizņem laika tos saprast, kaut gan ideja visur ir vienāda, ka tiek solīta makšķernieku leiputrija, bet nekas no tā nebūs jo pie visa vainīgs ir MOSP un Balodis. Bet šiem visiem Taviem rakstiem fonā ir izteikti centieni izbīdīt cauri MN, kuros LMA iestrādājis makšķerēšanas tiesību atņemšanu, tāpat regulāri tiek piesaukta LMA Mobilā grupa, kas ir tikai Birkova teatrāla butaforija un nav pat skaidrs, uz kāda tiesiska pamata šis veidojums, var nodarboties ar reidiem visā Latvijas teritorijā. Nemaz nav vērts runāt par to, ka pēc atskaites „Dzīvajā ūdenī” ir iesaistīti gandrīz visi vides aizsardzības kantori, bet, ko tieši naudas turētāja LMA ir izdarījusi - tā arī, šobrīd nav skaidrs. Visa Zvaigznes bļaustīšanās par Buļļupi ir tikai un vienīgi centieni piesegt LMA zivju resursu reiderismu Buļļupē, lai Bauskā varētu palielināt LM apjomus, un pelnīt vairāk naudas personiskai kabatai uz nārstojošu zivju rēķina.

Protams, ka vecajiem bukiem, kas visu laiku it kā „kūrējuši” makšķerēšanas nozari tāds MOSP un Balodis nepatīk, jo pastāv risks, ka viņi tiks atstumti no „putras maisīšanas”, tādēļ jau tāds maniakāls klauns, kā Zvaigzne te ņemas par MOSP un Balodi un sola visiem makšķernieku leiputriju, pēc vispasaules makšķernieku revolūcijas organizēšanas, jeb vienkāršiem vārdiem sakot tiek popularizēts, ka LMA rullē.

Ja jau LMA un tā pakalpiņi bļauj, ka MOSP un Balodis ir tik slikti un nederīgi, tad sanāk, ka ir otrādāk un MOSP kantoris normāli darbojas, kas tad arī traucē turpināt parazitēt LMA&Co uz makšķernieku rēķina.

07.09.14 Atbildēt | Ziņot 0
Brize

Imations.Tu kautko putro jau pašā saknē!"LEIPUTRIJU" sola balodis un viņa līdzskrējēji.Tev nepatīk Zvaigzne jo viņš un viņa draugi ir pret tavu "hobiju"-pašpatēriņu zveju iekšējos ūdeņos.Lūk ari izskaidrojums tavam naidam un apmelojumiem pret Zvaigzni.

07.09.14 Atbildēt | Ziņot 0
Alcans

Imations, tev murgi naktī nerādās ?

07.09.14 Atbildēt | Ziņot 0
Zvaigzne

Imations … kam tev atkal bija jāsāk rakstīt tev vien saprotamais sarkasms. No malas cilvēki var saprast, ka tu to visu nopietni. Pats labi zini, ka vecajiem bukiem, kas visu laiku „kūrējuši” makšķerēšanas nozari, Balodis ļoti patīk, izmantojot amatu mops un mosp nosaukumu, neiebildīs vadu zvejai, atbalstīs citus „kūrētājus”, aizstāvēs privātos biznesus, piesegs dabas piesārņošanu, tas ir kantoris normāli darbojas. Projektus realizē LMA, VMK, tagad pirmo MOSP kāds parazitē uz makšķernieku rēķina kāds normāli darbojas. Esi demonstrējis brīnišķīgas zināšanas likumos un normatīvajos aktos, un pēkšņi jautājums uz kāda tiesiska pamata sabiedriskie inspektori darbojas visā Latvijas teritorijā vai apgalvo, ka kādu var atstumt no „putras maisīšanas”. Vientiesīgākie tavu ākstīšanos var nopietni uztvert, domājošie sāks domāt par tevi ne tās labākās lietas. Padomā pats, ja kāds tiešām visu uztver visu tā kā raksti kāda viņu sagaida vilšanās, kad sāks apjaust, ka realitāte ir pavisam savādāka.

08.09.14 Atbildēt | Ziņot 0
Akmens_Viesis

Ir jau jauki, bet pat vecus e-pastus pārpublicējot, Zvaigzne nespēj bez sagrozīšanas, lai pierādītu "leģendu".

Kad es atteicos tikties ar LMA, tas bija ieteikums e-pastā, ļoti nenopietns. Viņš skanēja tā

"iesaku pašam pameklēt kontaktus ar LMA un aprunāties kā viņi redz makšķerēšanas lietas, ja nomet liekvārdību, demagoģiju un pārspīlēšanu".

Kad atteicos, jau biju paspējis saskarties tieši ar to - ar liekvārdību, demagoģiju un pārspīlēšanu. Piemēram, lasot Zvaigznes piespēlētās LMA iebildes par jaunās padomes veidošanu.

Tad parādījās šis teksts, ko te publicē. Tipa, tu nesaproti, no kā atsakies, LMA tak palīdzēs atrast sabiedriskjaiem finansējumu utml.

Bet mēs līdz sabiedriskajiem izsitāmies paši, LMA mūs toreiz atraidīja - piezvaniet pēc pusgada.

Jāsecina, ka Zvaigzne kārtējo reizi maisījās pa vidu citām biedrībām un kaut ko saputroja.

Un tad, ja nu mums tā patīk rakņāties vēsturē, tad piedāvāju divus Zvaigznes citātus no seniem laikiem.

Šis tā arī nerealizējās:

"Par Balodi, ir iemesli kāpēc ir nepatika, bet domāju, ka vispirms MRK sevi jāpierāda un tad var pretenzijas izvirzīt."

Un šis drusku pārsvītro te gadu gaitā gvelzto, cik nopietni kāds ir gribējis darboties MOSP jau pirmsākumos:

"Principā MRK ir iekš MOSP tikai tāpēc, ka Vanags turpina apgalvot, ka no tā ir jēga,

tikai tā jēga turas uz tukšiem solījumiem."

Un tā tālāk. Starp citu, savu blogu esmu uzrakstījis, gan niknāku, gan konstruktīvāku. Bet man ir sajūta, ka šo lasa pārdesmit cilvēku, un diskusijas jēga un saturs ir sen pārsāpēti.

Nožēlojami.

08.09.14 Atbildēt | Ziņot 0
imations

Zvaigzne – man tik tiešām nav skaidrs uz kāda tiesiska pamata LMA Mobilā grupa var patstāvīgi nodarboties ar reidiem visā Latvijas teritorijā. Tādas pilnvaras darboties visā Latvijas teritorijā, kad kādam sagribas „pareidot” ir ļoti nedaudz valsts struktūrām, galvenokārt spēka, nevis kaut kādu biedrību biedriem. Tagad šitie mobilie LMA klauni brauks pa jebkuriem Latvijas ūdeņiem, pārbaudīs mierīgos makšķerniekus, sastādīs protokolus un „reidos” meklējot pašu nozaudētos tīklus ?

Ja jau Tev Zvaigzne, kā tādam pašam „sabiedriskam inspektoram” ir skaidrs tiesiskais pamatojums, ka jebkurš sabiedriskais inspektors var saorganizēt „Mobilas grupas” un jebkuros Latvijas ūdeņos darīt, to ko grib, tad lūdzu uzraksti konkrēto normatīvo aktu punktus, kur tas rakstīts.

08.09.14 Atbildēt | Ziņot 0
micuks

Andri, šito visu lasa daudz cilvēku. Bet, mums nav tādu spēju cept augšā tik garus un gudrus palagus, un arī nav vajadzības to darīt. Mēs mierīgi ļaujam izpausties jums. Tā ka turpiniet. Vienmēr ir interesanti palasīt dažādus viedokļus par skatījumu uz notiekošajām lietām copes jomā.

08.09.14 Atbildēt | Ziņot 0
badapiicka

Jau kuro reizi priecājos, ka man nav nekādu darīšanu ar vmk mosp lma uttt un godīgi - es pat nezinu, ko tās abreviatūras nozīmē(nu, skaidrs, kaut kādas iestādes). Guļu tikpat saldi kā mans mazais puisēns.

08.09.14 Atbildēt | Ziņot 0
Zvaigzne

Andri, žēl, ka telefona sarunas ir tas pats, kas saruna vai dzirdēts no malas - nepierādāms.

Paldies, ka atzinies, ka viens tavs apgalvojums ir radies no tā kā tu izproti ko tev raksta nopietni - nenopietni, no tā kāda tev attieksme attiecībā uz lietām.

Tiesa arī nožēlojami ir tas, ka pats labi apzinies, ja projektā nav paredzēts organizēt pasākumu (apmācības, semināru) Ventspilī, tad to tāpēc, ka kādam ļoti gribas, mainīt nevar, neatkarīgi no tā, kurš realizē projektu. Tajā pašā laikā nekaunies uzturēt leģendu kā pirmsākumos VMK ir uzmests un pats visu sasniedzis. (Vai mosp rīkos savu semināru pietiekošam skaitu klausītāju kur man ienāks prātā par savu naudu? Šaubos. Varētu stāstīt kā mani mosp uzmetis un pateicis, ka Mums rūp! nerūpu es un mans piedāvājums)

Būtu labi, ja būtu pielicis saviem citātiem datumus. Pirmais citāts, ja nemaldos, ir manis rakstīts MOSP pirmsākumos kad MRK biedri nesaņēma informāciju ne par to ko mosp taisās darīt, ko realizēt, uz ko uzstāt, mērķi vai plāni neeksistēja, stundas laikā valdei bija jāpieņem lēmums vai atbalstīt e-fishing, valdes sēžu protokolu nebija, citiem vārdiem, informācija par mosp darbu bija trūcīga. Šādi biedrību nevada, tā var vadīt savu kantori, biedrībai tomēr ir cits veidojums, kur biedri ir galvenie, nevis valdes priekšsēdētājs. Tad tā arī uzskatīju, ka nav jēga palikt šādi vadītā mosp un īsti argumentus MRK pārstāvja mosp teiktajā nesaskatīju. (man nav grūtības paskaidrot kāpēc esmu šo vai ko citu rakstījis vai teicis).

Nezinu no kura laika perioda ir otrs citāts, bet dotajā momentā MRK ir pietiekoši sevi pierādījis. Var sadarboties ar valsts iestādēm, tikt uzklausītam, iesniegt priekšlikumus, bez tirgošanās, mānīšanas un principu iemainīšanu pret atdzīšanu. MRK nav piedāvājis sevi izmantot, ja nepieciešams makšķernieku atbalsts, uzdevies par Latvijas makšķernieku pārstāvji, aizstāvējis intereses, kas ir pretējas biedru interesēm, tiecies pēc atzinības vai varas, MRK nav svarīgi lai viņi paliktu vienīgie makšķernieku pārstāvji, vai MRK viedoklis būtu vienīgais viedoklis. Tajā pašā laikā MRK savu iespēju robežās sadarbojas ar tām iestādēm, kurām var vai nākas, lai aizstāvētu savu biedru intereses.

Kādam svarīgi ir uzstādītie mērķi un ar tiem netirgojas, kādam ir svarīgāk parādīt sadarbības līgumu, bet par kādu cenu tas nācis, nav svarīgi.

Droši vari publicēt savu žulti, vairāk par manipulācijām ar tekstiem tur nekā nepaliks, ja būs iespēja … vairāk gan vēlēšanās skaidrot kāpēc kas kaut kad ir teikts un pausts.

08.09.14 Atbildēt | Ziņot 0
Zvaigzne

imations... nu tu gan ar to Mobilo grupu esi sabudinājies :)

Padomā pats, kas to aizliedz?

08.09.14 Atbildēt | Ziņot 0
imations

Zvaigzne atkal mēģina ieslēgt Zvaigzni, jo tā „Mobila grupa” ir kārtējais LMA fufelis.

Tad kurš normatīvais akts un tā punkts atļauj tādiem sabiedriskiem veidojumiem, kā LMA „Mobila grupa” patvaļīgi reidot visos Latvijas ūdeņos - konkrēti vari nosaukt „inspektoriņ” Zvaigzne?

08.09.14 Atbildēt | Ziņot 0
Akmens_Viesis

Nebūtu te viens MT centies apgalvot, ka es esot vienpersoniski būtu noraidījis kādu izcilu LMA piedāvājumu visai mūsu biedrībai, te nekādu ierakstu no manis neparādītos.

Arī 18:26 esi palielījies uz citu apmelošanas rēķina. Laikam nekā jauna nebūs.

08.09.14 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager