Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Zvaigzne | 7.novembris 2014, 13:36 | Komentēt | 1099 skatījumi

ILGKS ČAIKA makšķerēšanas 40 gadu jubilejas sacensību sezona noslēgusies

Pilsētas lēmums pārvietot laivas no privātpersonu sameistarotām piestātnēm Ķengaragā bija par iemeslu lai rastos tas, ko šodien sauc par Individuālo laivu garāžu kooperatīvā sabiedrība "ČAIKA". 1974.gadā pilsēta ierādīja vietu kooperatīva būvniecībai, tāpēc šis gads ir kooperatīva dzimšanas gads. Šogad „ČAIKA” atzīmē savu 40 gadu Jubileju. Sestdien 8.novembrī notiks jubilejas kopsapulce, kurā ar ČAIKA jubilejas apbalvošanas zīmi un goda rakstu apbalvos tos kooperatīva biedrus, kuri ir kooperatīvā no pašiem pirmsākumiem un ir radījuši to, ko mēs lietojam šodien.

Ņemot vērā, ka liela daļa no ČAIKA biedriem ir makšķernieki, atzīmējot jubileju, tika organizētas trīs makšķerēšanas sacensības. Sacensību nolikumi saskaņoti ar Rīgas domi un Valsts Vides dienestu. Papildus vasaras/ rudens sezonas ietvaros tika rīkots Gada konkurss četrās nominācijās.

Pirmās makšķerēšanas „Plēsējs 2014”- sacensības starp kooperatīva biedriem norisinājās 14.jūnijā. Sacensību ilgums 4h 30min. Individuālā ieskaitē tika ņemts vērā 10 plēsīgo zivju, kas noķertas atbilstoši un atbilst makšķerēšanas noteikumiem, garuma kvadrāta summa. Izņēmums no makšķerēšanas noteikumiem, asari ieskaitē sākot no 15 cm. Diena bija vairāk izdevusies tiem, kuri bija nolēmuši sauļoties, tāpēc šoreiz tikai divi dalībnieki varēja uzrādīt lomu kas atbilst ieskaitei. Pirmo vietu ieguva Sergejs Kulda, otro Viktors Jemeļjanovs.

Nākamās sacensības ar nopietnāku konkurenci norisinājās 5.jūlijā. Uz individuālām sacensībām bērniem pludiņmakšķerēšanā no krasta „Mailīte 2014” tika aicināti kooperatīva biedru ģimenes locekļi un radinieki līdz 13 gadu vecumam. Saskaņā ar sacensību nolikumu tika paredzētas trīs pirmās vietas. Viena par lielāko lomu pēc svara, otra par lielāko zivi pēc izlozes, trešā pirmā vieta par mazāko zivi pēc izlozes. Piebarojamā barība ne vairāk kā 1kg, motili vai jokeri ēsmai vai piebarošanai izmantot aizliegts. Ņemot vērā bērnu pacietības iespējas sacensību garums 2h 30 min. Izloze krita uz lielāko asari un mazāko ķīsi. Pirmās vietas ieguva Lokeris Jurkovskis, Mihaels Gurēvičs, Mihaels Vasiļevskis.

4.oktobrī norisinājās Čaikas kauss 2014, komandu sacensības makšķerēšanā no laivas ar mākslīgo mānekli. Sacensības bija paredzētas ne tikai kooperatīva biedriem, bet arī pieaicinātām personām. Ieskaitē tika ņemta vērā 15 plēsīgo zivju, kas noķertas atbilstoši un atbilst makšķerēšanas noteikumiem, garuma kvadrāta summa. Izņēmums no makšķerēšanas noteikumiem, asari ieskaita sākot no 15 cm. Sacensību ilgums 5,5 stundas. Pateikšu uzreiz mazākus asarus par 20cm tiesnesim neuzrādīja, ar vienu līdaku vai zandartu ar nepietika lai iegūtu godalgotu vietu. Ar izciliem uzrādītiem asariem lomā kas deva kopā 10333 punktus Čaikas kausu 2014 ieguva uzaicinātā komanda - Boriss Sīlis un Jānis Vītols, ar līdaku un asariem lomā, kas deva 9825 punktus otro vietu ieguva Didzis Romanovskis un Arvis Ančevskis, ar zandartu un asariem lomā, kas deva 9300 punktus trešo vietu ieguva Sergejs Kulda un Svetlana Koļesnikova. Papildus veicināšanas balvu par lielāko zivi ieguva Jānis Piesnieks.

Bez trīs sacensībām ČAIKA biedri varēja piedalīties konkursā, bija nepieciešams uzrādīt lomu (apliecināt pie dežuranta, iesniegt fotogrāfiju) kas kvalificētos kādā no nominācijām: Skaistākais loms (vērtēta tika arī fotogrāfija), tuvāk Latvijas rekordam plēsējiem, tuvāk rekordam „baltajām” zivīm un lielākā zivs. Komisija balvas piešķīra sekojoši. Par foto ar mencām, kas noķertas Baltijas jūrā nominācijā „Skaistākais loms” par Gada makšķernieku tika atdzīts Jurijs Gurdziels. No visiem tuvāk Latvijas rekordam starp plēsējiem pietuvojies bija Aleksejs Cukanovs, „baltajām zivīm” Sergejs Nastais. Savukārt lielākā zivs sams pāri par 10kg pieķērās Jurim Loginam. Gada konkursa uzvarētāji tiks apbalvoti Jubilejas kopsapulcē.

Vēlos personīgi pateikties Rīgas Domes un Valsts Vides dienesta darbiniekiem un amatpersonām par patīkamu operativitāti nolikumu saskaņošanā. Pateikties visiem, kuri piedalījās un tiem kuri atbalstīja dalībniekus krastā. Liels paldies JIG.lv, kurš atbalstīja individuālās sacensības „Plēsējs 2014” un eboat.lv, kurš atbalstīja sacensības bērniem „Mailīte 2014”. Paldies par pretimnākšanu un palīdzību medaļu un piemiņas balvu sagatavošanā SIA Geka, SIA Dinoss un Sanitai.

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(4 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager