Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Copmanis | 31.marts 2015, 18:39 | 38 komentāri | 9026 skatījumi

Licencēt foreļupes?

Akmens_Viesis

Diskusija foreļtēmā

"Tur kur šobrīd 3 mēri ir reāli paceļami, pašlaik vajadzētu licencēt, tikai praksē to nav, kam realizēt.
Novada līmenī apsaimniekojot ūdeņus, šāda pieeja ar laiku varētu veidoties."

http://www.copeslietas.lv/site/sarunas/topic/206/ 31.marts 2015, 18:08

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 0 no 5
(Nav balsu) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[38] Komentāri | dilst | aug
 
Akmens_Viesis

Kāpēc tāda manipulācija, būtu tad iekopējis visu ierakstu ;)

Tiešām MRK pretLM kampaņa ir tiktāl sačakarējusi prātu?

Man nav ko kautrēties par šo viedokli, garāk izteikts, tas ir šāds:

Kad arī esošās upes būs sačakarētas dēļ klimata maiņām, upju nekopšanas un aizaugšanas, bebru nedarbiem, pazemināta līmeņa, kas radies no idiotiskas meliorācijas, kas veikta, pārkāpjot likumā noteiktos videi draudzīgās meliorācijas principus, arī dēļ kailcirtēm, kas veicina barības vielu pieplūdumu un aizaugšanu ar zālēm, arī dēļ copmaņu spiediena, maliķiem, pastarpināti arī marasmātiskām sabiedriskām kustībām, kas čakarē smadzenes, naidojot makšķerniekus ar apsaimniekotājiem, savā starpā utml., it kā citu bēdu nebūtu.

Tad mūsu bērni par savu piķi centīsies laist tās zivis atkal. Tikai tad jau zivis maksās vēl dārgāk.

Tāpēc man ir žēl, ka pašreizējās vēl sakarīgās upes nelicencē. Nevis, ka es to gribētu darīt.

Bet vispār sarunā pilnajā tekstā doma bija šāda, ka novada līmenī varētu noteikt (un kādreiz, esmu pārliecināts, ka tā būs), atkarībā no reālās situācijas, kurā upē par naudu var stiept mājā 3 zivis 40+, kur varētu copēt vienu un jau 25 cm par brīvu, ja vien paspējusi iznārstot, utml. Tas būtu tikai normāli.

Taču līdz tam ir tāls ceļš ejams, tāpēc dažādiem psihopātiem nevajadzētu satraukties - jūs to tāpat nepiedzīvosiet. Kaifojiet pa to, cik forši copēt ziemeļos citās valstīs, cik labi ir Igaunijā, dariet to tagad. Hau.

31.03.15 Atbildēt | Ziņot 1
guntarskl

Nu taisni kā māte Terēze :DDD

MRK konfektīti puisītim atņēma, vai vai vai.

Nu paraudi drusku, vieglāk paliks:)))

31.03.15 Atbildēt | Ziņot -1
guntarskl

Nu taisni kā māte Terēze :DDD

MRK konfektīti puisītim atņēma, vai vai vai.

Nu paraudi drusku, vieglāk paliks:)))

31.03.15 Atbildēt | Ziņot 0
urmaas

Ko nesip prātu mežiniekiem? Pričom te makšķernieki? Neosti līmi, nav labi veselībai.

31.03.15 Atbildēt | Ziņot 0
yuuhuu

Tagat katrs sūds no foreļu foruma japārvērš par blogu ?

31.03.15 Atbildēt | Ziņot 0
Zvaigzne

Kāpēc ķerties ar LM klāt tām upēm kuru stāvoklis ir novērtē kā labu, nevis otrādi, sakārtot kādu pī aizlaistu upi, atjaunot populāciju un par paveikto prasīt naudu?

01.04.15 Atbildēt | Ziņot 0
micuks

Zvaigzne, tāpēc, ka LV tevis minētais modelis nestrādā. Ogre ir tam labs pierādījums.

01.04.15 Atbildēt | Ziņot 0
Akmens_Viesis

Tāpēc Zvaigzne, ka daba nav bizness.

01.04.15 Atbildēt | Ziņot 1
guntarskl

akmens viesi, tavā izpratnē daba ir biznes, atradu senu tavu tekstu....

Khmmm :) Guntar, ja Tu saki off, tad tā arī izdari kādreiz. Man ir pieejams jebkurš medijs, jo es RADU jaunas ziņas. Tev ir pieejamas 2 mājas lapas, kurās riet pakaļ un apmelot, Tu nekad netiksi līdz. Līdz nāve mūs šķirs.

1. Es šo MN projektu uzskatu par provokāciju un apspriest netaisos. Vienīgā piebilde - tie ir mēnesi jākrata ar mērķi - izteikt vienkāršāk. Un pietrūkst konceptuāla stāsta "uz kurieni" - par to jāsāk saruna. Nevis kārtējais naidnieku apraksts, un pēc tam kārtējais stāsts "mēs uzsākām, mēs panācām, mēs vienīgie" utt.

2. Speciāli urmasam - es uzskatu, ka ienākumi vides aizsardzībai vismaz manā reģionā ir rodami ES projektos un tūrismā, nevis LM. Un tas nekādā veidā nav "urmasu" nopelns, kāpēc es tā domāju. Ir tāda lieta kā realitāte, novēlu iepazīties.

3. Ja runājam par iespēju legāli noķert jūras foreli, tad vienīgā iespēja arī jaunajā MN versijā IR tikai licencētā makšķerēšana - t.i. zivs par naudu. Kliedziet pret to, ja jums LM ir tik sarkana lupata.

4. Padomājiet, kur motivācija šai brēkai? Atmetot skaudību par jauno laivu.... Varbūt kādam varētu būt izdevīgāk, ka Latvijā nekā nav? - Lai vīri naudu labāk atstāj Zviedrijā, kamēr valda sociālisms, kura fonā zivis izzog... eu, nu kas tad izzog - jūs zināt? Pārsvarā ne jau legālie zvejnieki, vismaz manā novadā. Jā, ir arī zvejnieku kanāli, kas legalizē nelegālo zivi. Bet tos nevar izķer webā čatojot un nevar izķert arī upē un ne vienā gadā, ja kas. Varbūt citur ir citādi, nestrīdēšos. Varbūt labāk liekam galvas kopā un darām? Jāsāk ar vienojošo un tad jāvirzās uz priekšu. Nevis jākaro ar visiem un jāvirzās pakaļā.

5. Paralēli mums strādā arī objektīvā realitāte. Gribat apgalvot, ka zvejnieki iekšējos ūdeņus ir tīšām saduļķojuši jeb tomēr kaut kas cits ir mainījies pēdējos 80 gados?

6. Lai pārstāvētu makšķernieku intereses, ir vajadzīgs, lai tevi uzskatītu par "pilnu rubli" un jāprot rezultatīvi sarunāties ar ZM ZD, VARAM, VVD, BIOR, ūdeņu apsaimniekotājiem, pašvaldībām un atvainojiet, ko vēl nenosaucu.

Tas nenozīmē smaidīt un visam piekrist, bet tas nozīmē iztikt bez šīs klaunādes, veco kareivju "birku" dalīšanas. Apkampieties ar LZF un leciet Daugavā kā L-plēsis vai citādi to risiniet, man vienalga.

Galdam ir jābūt tīram, lai kāds pie tā vispār sēstos.

01.04.15 Atbildēt | Ziņot 0
Akmens_Viesis

Bet toč ir lasītprasmē kāda kardināla nobīde, ne, Kļavas kungs?

Jau toreiz esmu rakstījis, redz - ka LM nav veids, kā akumulēt līdzekļus kontrolei... (kāpēc tā raksttīju - jo līdzekļu kontrolei un kopšanai vajag vairāk, nekā uz mazupi atbrauks pircēju).

Un par spožo zivi tomēr labāks ekvivalents par naudu nav izgudrots. Viens gudrāks cilvēks par mums abiem reiz pateica - nu ko, atcels LM... kaut kā negribas zem rumbas barā stāvēt rindā pēc laša.

Man nav par ko kaunēties. Un pat, ja es būtu ko nopelnījis vai ieviesis, man nebūtu par ko kaunēties.

Bet tev ir par, ko kaunēties, jo skaities biedrības priekšsēdētājs. Kas tā aizrāvās ar apmelojumiem, ka neprata laikā apstāties un vēlāk jau zem goda apstāties.

Un es arī neapstāšos. Jo bišku negodīgi sanāks - jūs pa gadu aizvelkaties uz pāris dropēm, jūras mačos trešo gadu kāds no jums sapin pālī kātus ar kaimiņiem, bet vainīgs jums esmu es, pārstāvot tikpat daudz makšķernieku un vēl vairāk, kuri tāpat strīdas un domā, un meklē risinājumu, un vēl arī izdzīvošanas režīmā starp dakteriem paspējot kādu kilometru tīklu iztīrīt no ūdeņiem.

Bišku kauns priekš kādreiz cienījama copmaņa, Kļavas kungs.

02.04.15 Atbildēt | Ziņot 0
Zvaigzne

Kas nu būtu aizrādījis kam kaunēties un kurš vairs na cienījams copmanis.

MRK komandas esot pālī, kas to raksta, tiesnesis kas bija dzēris lai noslēptu faktu ka ir dzēris.

02.04.15 Atbildēt | Ziņot 0
Chalitis

Interesanti, kuras upes resurss ir novērtēts kā labs?! Tā kāds tas ir bijis 30 gadi atpakaļ, kad 5 mēra foreles bija noķeramas pusstundā! Afigetj-apupetj, ūber kruti vai?!

02.04.15 Atbildēt | Ziņot 1
Tonis

A kā savādāk provinces biblotekāriem mūsdienās izdzīvot,neies tak sēnes mežā lasīt! :)

03.04.15 Atbildēt | Ziņot 0
Akmens_Viesis

Čalīt, tur jau tā lieta, es runāju ne gluži par labām upēm, bet par upēm, kurās vēl ir, ko pieskatīt. Tajās vajadzētu LM, kaut vai lielākas pieskatīšanas dēļ... bet publiku 4-to gadu tracina, ka jābūt vēl sliktāk, un nauda uz Zviedriju jāved. Visiem jau nav tās privilēģijas netālu no labām audzētavām copēt :)

Jocīgi arī, ka taimis Latvijā skaitās saudzējams, bet strautene nav, lai gan taimis vismaz var notīties uz jūru.

Iecienītā Alūksne no Zivju fonda tikko dabujusi uz LM bāzes nopietnu finansējumu zivju mazuļiem. Nez, vajadzēja tādu naudu no copmaņiem noplēst, tas laikam ir mērķis? Ja tā nedod dies, kādreiz notiktu, visie šo tonētie urmaskļavas tak nebūs ne pie kā vainīgi!

Jo Zvaigzne jau vainīgs nebūs, un arī bez meliem nekādi nevar iztikt. Šajā gadījumā ir aizmirsis, ka es neko neslēpu, atklāju, cik bija alkohola (200 gr), uz cikiem sadalījās (4-5, neskaitīju), pa kādu laiku (12 stundas svaigā gaisā). Faktu neslēpšana, man vienīgais zināmais līdzeklis pret apmelotājiem.

06.04.15 Atbildēt | Ziņot 0
micuks

Andri, kāda jēga licencēt kādu foreļupi? Paskatamies uz jau licencētajām, cik dažās ir naudas iegāzts iekšā. Jēgas nekādas. Zivju īpaši vairāk nav palicis, upes pieskatītas arī nav. Vietējie ar visiem iespējamiem rīkiem ķeksē ielaistās zivis ārā. Tad jau labāk to naudu būtu pa kluso salaiduši visos Latvijas ūdeņos vai arī nosponsorējuši kādu inspektoru brigādi, iespējams jēgas būtu vairāk.

06.04.15 Atbildēt | Ziņot 0
Zvaigzne

Akmens_viesis, pats tiko apstiprināji ka tiesnesis bija dzēris (lietojis alko), par kādiem meliem raksti?

Cik vajag lai būtu "nepieskaitāms" vienam litru, mums abiem zināmam personāžam, nesaukšu vārdā, pietik ar 500g alus un vairs nesaprot ko runā un domu ar vairs neprot noformulēt, tāpēc, vai oficiāla pretenzija bija, par tevi vai MRK? Ja nebija, tad nerādi uz apenēm, ja tev pašam viņas nav tīras.

Kārtējo reizi pierādīji ka meli nav meli.

p.s. klausies kā tad sanāk, pārējās foreļupes nav pelnījušas LM, to pieskatīšanas, apsaimniekošanas, infrastruktūras, tūrisma attīstības un darba vietu radīšanas leiputriju?

07.04.15 Atbildēt | Ziņot 0
fish
fish :

:DD atklāja par 1 blašķiti, lai par pārējām 5 nebūtu jārunā :DD

07.04.15 Atbildēt | Ziņot 0
Akmens_Viesis

Fish, Tu nebaidies, ka zaraza atklās tavu IP? VIņš varot.

Jā, jā, Kaspar, kamēr mēs pūlamies, lai vismaz sakarīgās lietas no jūsu protestiem ņemtu vērā, tikmēr jūs te varat izklaidēties. :)

Pa tavam sanāk - ka normāli veči pie jūras satiekas, domā, varētu izvilkt blašķīti, bet no otras puses - ja nu draugs no MRK, ka nesanāk ziepe, labāk paklusēsim.

To es saucu par hobija čakarēšanu. Tāpat kā jūsu neveiksmīgo mēģinājumu nosvītrot jūrā 9 āķus un ielikt atpakaļ 8.

Varat jau te dažādi izrunāties, bet nākamgad būs interesanti mači. Aizliegtas ēsmas neies cauri, un žūpas brauks mājās, nevajadzēs Zvaigznem pūlēties vietējos makšķerniekus aprunāt internetā. Manas palīdzības tur nav nekādas, ka Jūrkalnē jūs daudzi uzskata par kretīniem. Es varu tikai piebilst - ka pamatoti.

07.04.15 Atbildēt | Ziņot 0
Akmens_Viesis

Meli šajā gadījumā bija, ka es cenšoties kaut ko noslēpt, kaspariņ.

Ja es slēptu faktu, ka man bija mazais draugs kabatā, jūs tak to nekad neuzzinātu.

Centieni no tā uzpūst leģendu par manu alkoholismu jums tāpat nedara godu.

Vienīgais, paldies Kļavas kungam par vecā citāta atrakšanu. Joprojām aktuāls citāts.

Tikmēr no praktiskā viedokļa - kā tad sanāk? Es domāju, ka LM ir vajadzīga, tikai nav praktiski, kas to dara. Viss atkarīgs no entuziasma kvalitātes - kur ir entuziasms, tur ir labi, pat izcili.

Jūs uzskatāt, ka jāaizliedz, lai gan neko tamlīdzīgu neiesniedzāt, kad bija tāda iespēja.

Attiecīgi - ar blašķi vai bez es vairs nespēju izskaidrot, kāds tad ir konflikta pamats pašlaik.

07.04.15 Atbildēt | Ziņot 0
Zvaigzne

Āprāc! Andri, ceru, ka nepārpūlēsieties. Zini kas ir par iemeslu šīm pūlēm? Varu pačukstēt, kādam bija tik svarīgi apmierināt savas ambīcijas un nepielaist pie darba sev netīkamas personas, neērtas biedrības, citu padomi, kurā viņu neiebalsoja, ka rezultātā panāca Padomes darba grupas darbības apturēšanu (faktiski likvidāciju). Varbūt kāds, kurš nebija ieradies būtu iebildis, bet to mēs nekad neuzzināsim. Tāpēc tagad nav ko žēloties, ka vieniem jāpūlas. Domā pārējiem patīk spēlēt spēli – atrodi atšķirības, jeb kas nav ielikts vai par jaunu sagrozīts. Tā vietā, lai ZMZD mainītu to, kas viesiem pieņemams, saliek to, kas ienāk prātā un mazāk mainīs pastāvošo bardaku.

Lai apgalvotu, ka MRK ir centies vienu āķi nošmaukt makšķerniekam, ir jābūt [ļoti cenzēts] vai pamatīgā ķitē, no tā arī rodas leģendas par tavu iespējamo „vaļasprieku”. Punkts tika atlikts iepriekšējā redakcijā, tas arī viss, pēc loģikas jābūt 9 āķiem, tam piekrītu, tikai kāds ļoti nevēlējās lai šīs lietas risinātos pie sarunu galda pie tā sēžoties kā līdzīgs ar līdzīgu, bet būtu izdevība kādam kaut ko pierakstīt internetā, nenoskaidrojot viedokli.

Varbūt vēlies pateikt kurus vietējos makšķernieku esmu aprunājis? Kuri ir tie daudzi, kuri uzskata MRK par kretīniem? Andri, pats zini ko par tevi un Jums un mosp runā apkārt? Paklausoties tās runas tevis sarakstītais internetā ir vairāk nekā smieklīgs, tāpēc turpini vien.

Ņemot vērā, ka oficiālu sūdzību nebija, vienu reizi jau „apenes tika mazgātas” varēji neatgriezties pie šīs tēmas vai arī būt godīgs un reizē ar apgalvojumu, ka kāds sacensībās ir lietojis, neaizmirst pierakstīt, ka pats arī.

Par LM, kā tu zini ko MRK uzskata? Savu viedokli MRK par LM iesniedza, jeb tev viņš nav pieejams? Sarakstīties par šo tēmu nav jēgas, lieka laika tērēšana. Konflikta pamats … šodien ievietošu vienu rakstu, varbūt sapratīsi.

p.s. parasti tava kaut cik pieņemamā rakstīšana sākās, kad nezini ko MRK darīs un beidzās kad to noskaidro, tas ir tikai novērojums .. ja tev ir jautājumi paprasi tieši, nav ko laipnoties un līferēties.

07.04.15 Atbildēt | Ziņot 0
 
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager