Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Naziss | 18.aprīlis 2015, 10:16 | 30 komentāri | 9305 skatījumi

Babītes ezers apsēsts ar bezkaunīgiem maluzvejniekiem.

Šī gada 17.aprīlī, dienas laikā, īsi pēc plkst.14.00 vides aizsardzības jomā darbojošās sabiedriskās organizācijas “DORE V” pārstāvis, sadarbībā ar Valsts policijas darbiniekiem, apsekojot Babītes ezeru, pamanīja kādu personu, kura ģērbusies zvejnieku kombinezonā darbojas ar zvejas tīklu Bļodnieku kanālā.

Pietuvojoties šai personai, tika fiksēts, ka persona kanālā ievietojusi vienu aptuveni 15 m garu tīklu, bet otrs, tik pat garš zvejas tīkls atrodas tai blakus.

Kaut arī, 1953 gadā dzimušais Rīgas iedzīvotājs apgalvoja, ka kanālā aizķēris makšķeri aiz tīkla, kuru gribējis izvilkt un nosviest krastā, inspektoriem viņa versija nešķita pārliecinoša, jo novērotais un arī somā esošais spinings ar sauso auklu neliecināja par tā izmantošanu, tādēļ personai sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par zvejas noteikumu pārkāpšanu.

Makšķerniekiem vajadzētu atcerēties, ka Noteikumi par rūpniecisko zveju iekšējos ūdeņos aizliedz pārbaudīt, izņemt un transportēt tiem nepiederošus zvejas rīkus, tādēļ citos gadījumos, kad patiešām izdodas konstatēt nelikumīgus zvejas rīkus, informēt par tiem, zvanot pa tālruni 26116445 vai Valsts vides dienesta inspektoriem, vai arī policijai.

Vides aizsardzības jomā darbojošās biedrības “DORE V” pārstāvis, Valsts vides dienesta pilnvarotā persona, sabiedriskais inspektors Juris Valainis. 17.04.2015.

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 0 no 5
(Nav balsu) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[30] Komentāri | dilst | aug
 
imations

Nazi vari pastāstīt, kāda izskatās – persona, kura ģērbusies zvejnieku kombinezonā. Es arī gribētu tādu iepirkt. Un vēl pastāsti kāds izskatās maluzvejnieka kombinezons un makšķernieka kombinezons.

Tas tik tiešām ir maluzvejniecības nekaunības kalngals, ka liek 2x15 m tīklinieku un nejēdz to ielikt, jo tīklinieks liekas ar tādu ātrumu tik cik ātri var paairēt ar laivu, viss lēnām iet uz grunti šajā valstiņā.

18.04.15 Atbildēt | Ziņot 0
micuks

Imations, Tev parādās jauna biznesa niša. Maliķu iesācēju apmācību un profesionālo iemaņu paaugstināšanas kursu vadīšana. Varēsi ierādīt kā pareizi un ātri ielikt, izņemt tīklus. Kā pareizi strīdēties ar inspektoriem utt. Velns laba doma. Kāpēc gan man nav tādu iemaņu

18.04.15 Atbildēt | Ziņot 0
imations

Micuk ja neesi pamanījis, tad pēdējā laikā tendence ir tāda, ka samazinās maluzvejniecības gadījumu skaits, bet pieaug dabai nodarīto zaudējumu apjoms. Tas nozīmē tikai vienu, ka maluzvejnieki paliek profesionāli un organizēti, kā arī to ka šitie svētdienas klauni, kas nejēdz ielikt 15 m rūtainā lēnām izmirst.

Līdz ar iepriekš minēto konkrētā problēma nozīmē to, ka:

1. Pēkšņi izveidojusies agrāk nebijusi tirgus niša, kur iespējams izdevīgi notirgot zivis, līdz ar to ir izdevīgi veidot organizētu grupu, kas nodarbojas ar maluzvejniecību.

VAI ARĪ

2. Laika gaitā notikušas izmaiņas kontrolējošās struktūrās un līdz ar to bijušiem malu zvejniekiem vairāk nav „jumta”, no tiem kas viņus piesedza, līdz ar to viņu iekrišana ir laika jautājums.

Bet jebkurā gadījumā ir novērojama tendence, kas varētu būt raksturīga organizētai noziedzībai, līdz ar to tradicionālā inspektorēšana šoreiz ir mazaktuāla........

Es domāju, ka šoreiz jāmācās no profesionāļiem, nevis kādu jāmāca....

18.04.15 Atbildēt | Ziņot 0
Naziss

Imitētāj man sen gribētos Tevi pasūtīt di.... , bet lai paliek . Es nerakstu te lai Tu varētu savu demagoģiju izvest. es rakstu lai cilvēki ir informēti, ja es sīki un smalki aprakstītu kas un kā tad tev tikpat ilgi būtu jālasa cik ilgi es krūmā nosēžu vaktējot. Man ir galīgi pie pakaļas 15m vai 100m, liek brienot vai no laivas ja viņš lika tad jau man tas ir darbs. Vienalga kurā gadijumā zinātnisko nosaukumu garajiem kazu pis...... zābakiem nezinu.

Imitētāj- malikis vienmēr būs maliķis nevis profesionāls zvejnieks, Un nevajag te pekstiņus stāstīt ka tirgus niša ir pēkšņi izveidojusies. No laika gala ir tirgū pārpircēji un babītes zivis 90% nonāk centrāltirgū.

18.04.15 Atbildēt | Ziņot 0
Naziss

Fakts ir tāds ka Babītes ezerā nevajag maliķot. Uzvedās godīgi un viss būss OK.

18.04.15 Atbildēt | Ziņot 0
imations

Nazi gribi teikt, ka konkrēti zini, ka:”no laika gala ir tirgū pārpircēji un babītes zivis 90% nonāk centrāltirgū” un visi to zina un neko nedara, tāpat Tu apgalvo, ka nevajag te pekstiņus stāstīt, ka tirgus niša ir pēkšņi izveidojusies. Tātad visiem, it sevišķi amatpersonām, ir pie vienas vietas, ka dabas resursiem tiek nodarīti zaudējumu lielā apmērā?

Tik tiešām tas daudz ko izskaidro, arī top skaidrāka viena diskusija:

„gz888-man pie vienas vietas kas tur notiek, bet veči jau zvanījuši VVD, nospļāvušies un apsolījušies vairāk nezvanīt, varu ielikt ko viņi rakstīja:

По прошлому году...звонили знаменитому Земитансу,о том что нами встречено 5-ть!!!!сетей в этом месте и то,что сети эти стоят сейчас

В ответ было сказано,что мы вводим органы в заблуждение ,так как они вчера все проверяли и ничего не нашли .

Zini es arī pēc tādas atbildes sūtītu VVD tālu un dikti.

27.septembris 2014, 07:46 | Malikis.”

Nu aptuveni skaidrs, kā tas „jumts” konstruēts, sākās ar mazo naftas urbumiņu, beidzas ar „ничего не нашли”.

18.04.15 Atbildēt | Ziņot 0
Naziss

Ir naivi domāt ka LNT korespondets tirgus šefam paprasa vai zivis iepērk no nelegālajiem, neviens taču neteiks ka O JĀ PĒRKAM GAN. Vse dokumenti v porjadke.

Par inspektoru atrunām neko nekomentēšu, bet ja vēlme kādam no augstāk stāvošajiem ierēdņiem izrādītu interesi arī to pierādītu ka ir tirgū nelegālās zivis. Ir jau plāns gatavs vajag tik realizēt. Es neapgalvoju ka tirgus ir 90% nelegālas zivis, es saku ka 90% no babītes un lielupes brakaru lomiem nonāk centrāltirgū.

18.04.15 Atbildēt | Ziņot 0
Naziss

Ja ir personas kuras var algot cilvēkus lai nodarbojās ar maluzvejniecību tad man nav komentāru kāda nauda tur apgrozās.

Ja cilvēki neuzticās inspektoriem lai zvana man, vismaz mēģināšu palīdzēt tos noķert.

18.04.15 Atbildēt | Ziņot 0
micuks

Nazis, ja cilvēki ir gatavi aizdzīt fūri pie svensoniem un pieskaldīt viņu pilnu, tad vari piemest apmērus. Pie mums zivju pārstrāde ir ļoti labi noorganizēta. Lašu laikā, vietējos lašus auksti kūpinātus sagriež šķēlītēs, vakumpakās iekšā un prom. Uz vakumpakām nav neviena vārda man pazīstamā mēlē. Bet lasis tīri labs sanāk.

18.04.15 Atbildēt | Ziņot 0
Naziss

Micuks- Tev piekrītu, bet jāsāk ar mazumiņu. Lasim laša tiesa, ja jau Valsts uztaisija par svēto zivi tad lai arī strebj to putru. Bet kas notiek ezeros pavasarī tas ir vājprāts. es vienmēr esu bijis par kvalitatīvu sargāšanu nekā zivju laišanu un nārsta ligztu ievietošanu. lieki iztērēta nauda.

18.04.15 Atbildēt | Ziņot 0
Naziss

Laikam šodienas ponorāma mēģinās to ledutiņu iekustināt. sargāsim zivis.

18.04.15 Atbildēt | Ziņot 0
imations

Šitādi rādītāju un taisnības cīnītāji ir pilna pasaule, kas apgalvo, ka „es visu zinu” utt un, ja amatpersonas izrādīs interesi, tad jau viss notiksies. Viss tas ir Fufelis par to zināšanu.

Patiesībā viss ir vienkārši - ir balta papīra lapa un rakstāmais, rakstam iesniegumu VP par to, ka zinām, kas kur izlaupa dabas resursus un VP to pārbauda ar krimināltiesiskām metodēm, ja tas ir fufelis būs atteikums, ja reāli fakti būs krimināllieta.

Viens tāds jau visus savulaik informēja:

„Imtion, vai Tev škiet, ka VVD vadības, RPP vadības un Valsts ŪP vadības vizuāla informēšana iespējamo pārkāpumu vietā ir "lēti ponti"?

20.jan, 17:51, V.S.O.P.

Par to - vai tie desmiti rīku bija nelegāli - spried pats. Tajā posmā bija tiki 3 karogi, bet murdu apakšā bija ievērojami vairāk, iem - ejot šķērsām pār upi pret prezidenta pili saskaitīju 13 "desas", bet mēs nešķērsojām pat visu upi, zem vanšu tilta bija 5, augstāk bija nākmā rinda, to neskaitīju. Iespējams, ka tie visi ir legāli rīki, kuriem sliktie makšķernieki ir karpgus apzaguši.

Fakts ir tāds, ka šos rīkus parādījām, kas notiks tālāk - sekosim.

20.jan, 19:30, V.S.O.P.”

Nu un kas notika tālāk?

Nazi par maliķu mafijas darbību un Centrāltirgu Tev jāvēršas pie šī jautājuma speciālista Urmaasa.

18.04.15 Atbildēt | Ziņot 0
krumujancis

to imations

viss lēnām iet uz grunti šajā valstiņā.

Šodien, 15:25

----------------------------

Taisnība lielajam demagogam - viss iet uz grunti, ja ticēt šodien sarakstītajam.

Nauda sadalīta apšaubāmiem projektiem, MN tiek pārstrādāti neformulējot ne iemeslu, ne mērķus, kuri būtu jāsasniedz šo darbību rezultātā, maliķi uzdarbojas ar vērienu, manuprāt, darbojas tāpat kā līdz šim - tikai šogad uzraujas uz kāda patiešām naža.

Un tas jau ir daudz labāk nekā kāds VVD aiz "bada piepampis" darbinieciņš kaut ko "mēģinātu" atrast.

Un viss notiek tieši tā, kā par to kādreiz trāpīgi ir teicis Krištopana kungs.

Un viņa teiktajam var tikai pievienoties, ar vienpatņu darbībām neko īpašu nepanāksim, jo sevišķi, ja mūsu vidū būs citi īpatņi - zaļie imīši.

18.04.15 Atbildēt | Ziņot 0
Naziss

Es apgalvoju ka es viņus ķeršu.

cik ir iesniegumi no Tavas puses? No manas puses ir 3 pārkāpēji, no tiem 2 ir krimināprocesā. būs labi puikām.

18.04.15 Atbildēt | Ziņot 0
Naziss

Tas bij domāts Imitētājam. ;)

18.04.15 Atbildēt | Ziņot 0
imations

No manas puses iesniegumu daudzums ir 0, jo pilsētu leģendas par Centrāltirgu un zvejnieku mafiju VP neizmeklēs, ar to nodarbojas Urmaas.

Lai veicas ar maliķu ķeršanu, jo būs jauni un jauni un jauni un jauni un jauni, kamēr neapcirtīs ļaunuma sakni.

18.04.15 Atbildēt | Ziņot 0
Naziss

paldies. Ļaunuma sakne ir bet kur?

18.04.15 Atbildēt | Ziņot 0
imations

Laikam par „ļaunuma saknes” meklēšana ko var raksturot: „ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās” ir VP kompetencē, jeb ir balta papīra lapa un rakstāmais...........

18.04.15 Atbildēt | Ziņot 0
Tonis

Nazis kļūst populārs,šodien pa TV pirmo programu atrādījās,laikam būs 'prēmija'...:) A varbūt Babītē jaunu licenzēto zonu gatavo,kā teikt sagatavo lauciņu priekšdienām...

Ko lai saka,malacis! :)

18.04.15 Atbildēt | Ziņot 0
Naziss

Imitētāj- jau sen par zivju lietām ar tīkliem nav krimināla armija vai viens pats. Starpības nav.

Tonis - Paldies par slavas dziesmu! kā Tu visu zini ko es vēlos Babītē darīt???

19.04.15 Atbildēt | Ziņot 0
 
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager