Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Naziss | 28.maijs 2015, 11:56 | 2 komentāri | 2168 skatījumi

Mazā Nabē maliķi nerimstās.

Vakar, 2015.gada 27.maijā, īsi pirms pusnakts, vides aizsardzības jomā darbojošās biedrības Dore V pārstāvis, VVD pilnvarotā persona J.Valainis, kopīgā zivju resursu aizsardzības reidā ar Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes Nelikumīgu medību un zvejas apkarošanas vienības darbiniekiem, realizēja divu personu (1978 un 1958g. dzimušo Kuldīgas iedzīvotāju) aizturēšanu Mazajā Nabes ezerā, kuras šajā ūdenstilpē nelikumīgi ievietoja 3 zvejas tīklus, aptuveni 200m garumā.
Aizturēšanu šoreiz bija iespējams īstenot atbilstoši iepriekš aprobētajai novatoriskajai pieejai, proti, uzreiz pēc zvejas rīku ievietošanas fakta fiksēšanas, tādējādi minimalizējot zivju resursiem nodarīto zaudējumu iespējamību un radītu labvēlīgākus apstākļus dabīgā pavasara nārsta norisei. Par nelikumīgo zveju abām personām sastādīti administratīvā pārkāpuma protokoli pēc LAPK 80.3.p.4.d., par ko draud sods no 280 EUR līdz 700 EUR.
Nelielu neizpratni izraisīja ne pārāk tālu esošo makšķernieku vienaldzība par šo prettiesisko zivju resursu iznīcināšanas mēģinājumu, taču, pieļaujot iespēju, ka ne visos gadījumos makšķernieki vēlas sniegt informāciju atbildīgajai valsts vides dienesta amatpersonai, ierosinu izmantot iespēju ziņot neitrālam un nesaistītam vides aizstāvim pa tālr. 26116445, lai kopīgi ar pieminētajiem Valsts policijas vienības darbiniekiem pārtrauktu nelikumīgo zveju, īpaši ja tā noris lielos apmēros un realizēšanas nolūkā.

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(8 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[2] Komentāri | dilst | aug
 
usis
usis :

Nelielu neizpratni izraisīja ne pārāk tālu esošo makšķernieku vienaldzība par šo prettiesisko zivju resursu iznīcināšanas mēģinājumu

Naziss- cik reizes esi ziņojis policijai nosaucot numuru, kad braucaot ar atļauto ātrumu garām panesas mocis, vai bembis , nu labi kaut opelis , bet būtiski pārsniedzot ātrumu, kas rada reālus draudus cilvēka dzīvībai , kur krimināls, ne administratīvs pārkāpums, ko?

Tas nav konkrēts pārmetums tev, bet vispārējas tiesiskās izpratnes jautājums, jo sabiedrība nav pieradusi sevi aizstāvēt, pašiem nepārtraukti iespējamās škirbās pārkāpjot dajebkuru iespējamo likumu.

30.05.15 Atbildēt | Ziņot 0
Naziss

būs pilnīgi jāpiekrīt Tev sabiedrība ir dažāda. Runājot par manu attieksmi pret tāda veida pārkāpumiem ja būtu kur ziņot noteikti ziņotu. Pārītis gan ir par ko ziņots, bet tas domājams ir sagadīšanās.

01.06.15 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager