Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
grozs | 8.jūlijs 2015, 16:05 | 3 komentāri | 4065 skatījumi

Tviču neviens nav atcēlis jeb pēdējo Ķīšezera maču epopeja

Ievadam...

Pēdējā čempionāta kārta lielāko intrigu sagādāja vien tajā momentā, kuras tad būs tās 10 šī gada spēcīgākās laivas, kuras mēros spēkus uz finālu jeb 4. kārtu Igaunijā. Tajā pat ezerā, kur rudenī notiks pasaules čempionāts spiningošanā no laivām. Komandu kopvērtējumā stabili visu sezonu valda Lucky John un Salmo. Miniet trīs reizes, kas atkal novinnēja čempionātu individiāli... Pirms maču treniņi man personīgi Ķīsi pavēra vēl līdz šim neredzētā plāknsē. Neatceros, kad viena pilna treniņdiena būtu manus pūliņus atlīdzinājusi ar vienu, divām copēm. Vēl nedēļi līdz mačiem šķita, ka ezerā zivju nav vispār. VISPĀR!!!

Ķīsis mačiem no loģistikas un infrastruktūras viedokļa ir izcils ezers

Pirmā maču diena manā laivā pagāja vēl treniņu ritmā. Plus mīnuss sīkasarīšu stabilos baros vien uzgājām pašu maču laikā. Ar smalkiem asariem aršana ir švaka. Sausais atlikums tabulā man personīgi vēstīja 24. vietu. Laba vieta, lai sevi sapurinātu un saņemtu rokās otram rīta cēlienam. Ak, jā! lielāko vilšanos todien piedzīvoju labu līdaku neprotot pienācīgi piecirst un atdabūt līdz laivai.

Jauno LJ gara darbu peldošā Unagi Slug izpildījumā sev uzražoju speciāli asaru mačam. Žēl, ka pirmajā dienā netiku pie lielajiem rupjiem

Lielākais pirmās dienas asaris izskatījās šādi.

Vispirms manās rokās

Un tūdaļ arī mūsu foršā tiesneša rokās.

Iemūžināts mūžīgām atmiņām

Nav ne mazāko ideju, no kurienes viņš tāds radies. Varbūt Sarkandaugavas nafta pie vainas. Varbūt čalim vienkārši dzimstot nav paveicies.

Otrā diena jau pavērās citā gaismā. Asari rīta katlos mailes dzenot deva fantastiskas tviča iespējas katram, kurš atradās īstajā vietā un īstajā laikā.

Anira 49 viennozīmīgs asaru katlu līderis

Atliek vien šancēt kā pašam, tā tiesnesim zivis mērot.

Mazā Haira 33 un 44 izmēros arī asaru copē šobrīd strādā stabili.

Asarus sastobrojām ātri. Trāpījās arī dūšīgāki. Kas attiecas uz abām līdakām, kuras todien ievanckājām, pirmā 56niece pagrāba to pašu Aniru 49mm izmērā. Savukārt maču lielākā trofeja ar Joco Shaker 4,5" peldošo tika paņemtu tieši turpat, kur vakar man viņa nokratījās.

Patiesībā otrajai dienai punktu mums pietiktu bez šī 91cm slaidā zobaiņa. Labāk tas līdz galam rokā devies būtu dienu iepriekš. Iespējams pamatīgais sestdienas karstums līdakai neļāva gumiju sagrābt sirsnīgāk.

Lai nu kā par aizvadīto spiningošanas sezonas maču startiem jūtos apmierināts. Komandām esam otrie aiz Lucky John. Individuāli esam 5 vai 6tie (īsti pat vēl neesmu rēķinājis), kas ļauj aizvadīt pilnvērtīgu sezonu un to slēgt Igaunijā finālā.

Pieci gadi vienā maču laivā kopā ar Egīlu. Paldies viņam par manis paciešanu :)
DubultIngus prieks par šīs kārtas un kopvērtējuma rezultātu.

... Un vēl..

Interesanti pavērot, kā spiningotāju kastēs arvien spēcīgāk sāk valdīt gumiju klani, tālākā un pilnīgi nepamatoti stūrī atbīdot tādu tehniku kā tviču, par rotiņu vispār pat nerunājot. Tviču joprojām neviens nav atcēlis. Vasaras rīti ir laiks, kad asaru katlus un līdaku iznācienu brīžus vajag apstrādāt tieši ar vobleri. Par skaistu un rezultatīvu tviču Jums visiem!

Punkts.

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(5 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[3] Komentāri | dilst | aug
 
Krishs_KG

Izskatās, ka albīns trāpījies, zivīm tādus nebiju redzējis, bet dzīvnieku pasaulē kopumā nekas super ārkārtējs tie nav (lai gan protams ir ļoti reti sastopami).

08.07.15 Atbildēt | Ziņot 0
Copmann

Japāņiem koijkarpas, bet mums-"koijasari"...;)

09.07.15 Atbildēt | Ziņot 0
valnaans

Kurš tur ir "japānis"? :)

24.07.15 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager