Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
grozs | 27.jūlijs 2015, 10:09 | 3 komentāri | 3728 skatījumi

Apsolītais Kaņieris

Jūlija Copes Lietās solījos doties Kaņierī. Patiesībā tā es daru šīnī laikā gadus desmit regulāri. Ir zināmas dažas gadu gaitā nemainīgas un ar lielu iespējamību satiekamas mēra līdaku lokācijas. Kaņieris priekš manis ir ezers, kurš ietilpst listē -apmeklēt obligāti. Kaut vai tikai līdzšinējā personīgā rekorda vietas dēļ. Piekrītu, 8,700kg, varbūt arī nav nekāds pārlieku milzīgs monstrs. Taču lielāku mans sporta spiningošanas virzienā iestatītais pelēkais rievojums Latvijas ūdeņos līdz šim nav spējis izaicināt.

Kas attiecas uz šo brīdi, tad veiksmes atslēga ir meklējama tieši virsmas mānekļu kastēs. Poperi, volkeri, seklie krenki... šis būtu virziens, kurā rakt.

Minimālie nosacījumi: stabils, cik jau nu varbūt šovasar silts laiks. Neliels ņirbonis ezera spogulī. Agrie rīti, kā jau ierasts, maķenīt rezultatīvāki. Tiesa jāatzīst, ka šobrīd agro rītu cope vairs nav tik ļoti izteikta salīdzinājumā ar to, kāda tā ir pie klasiskām jūlija +25-+30 dienas vidus temperatūrām. Tātad šobrīd var ķert visas dienas garumā.

Šoreiz copē biju divas reizes atšķirīgu kompanjonu tandēmā. Rezultāti stabili līdzīgi abās reizēs. Starp katru piekto zemmēru izkrīt pa kādam dūšīgākam rumpim.

Seklūdeņu klajumu standarts. Haira šādos vāc kā kombains

Lielākie no tiem slēpjas izteikti lokālās vietās. Zem peldošām salām, niedru sakņu veidotās alās. Tikmēr mazie izspiesti stāv nostāk salīdzinoši brīvākās vietās, kā rezultātā tiek lemti par lielgabala gaļu medīgajam voblerim. Daudz ko par copes niansēm stāstu jūlija CL žurnālā. Būtībā nekas diži šinī sakarā nav mainījies. Minētās trīs mānekļu grupas visu nokārto pašas. Šīs reizes noteikumus diktēja HAIRA 44 Shallow Pilot seklais krenks. Iet pāri visām zālēm, aiz sevis zīmējot ūsas. Septiņi mēri pa divām reizēm rāda, šī voblera potenciālu seklumā.

Jebitīt matos Haira 44 Shallow Pilot!

Aizbrauc un izmēģini savus spēkus!

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 2.6 no 5
(5 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[3] Komentāri | dilst | aug
 
Fedgars

Džeki Jūs tik uz LJ ķeriet?

28.07.15 Atbildēt | Ziņot 0
eMKa
eMKa :

Biju 22.07. Bija manos foreļu pričendāļos aizķērusies viena lielāka "Anira", doma bija pavasarī uz "lielajām māsām" un "brāļiem" pamēģināt. Pamēģināju- nepatika. Tā tas voblerītis iegūla kastītes sadalījumā ar koda nosaukumu- "Tad kad vairs nesaproti, ko vispār likt galā" :)

Šķita, ka Kaņieris ir īstā vieta, kur pārskatīt savu lašu/jūras foreļu arsenālu un kaut ko iespējams atrast. Atradās.

Ezerā man šis vobleris patika krietni labāk- smuki uz tviču atsaucas, iemest labi un pārlieku arī nerokas. Kolēģis ar rotiņu valkāju vienu zemmēru aiz otra, man vēl ne copes, bet ticība tam visam tomēr bija, tamdēļ uzcītīgi raidīju "Aniru" arvien jaunos lidojumos un pavedinišos zigzagos atpakaļ uz laivu. Līdz- "iestādīju".

Uzliku 2ā nr. Meppu un sāku iedzīt kolēģi zemmēru un asaru vilkšanā :)

Lūk tāds mans stāsts par Kaņieri :)

Godbijībā paklanos- nu nav tas mans lauciņš, tomēr :) , turklāt biju pirmo reizi tajā ezerā.

28.07.15 Atbildēt | Ziņot 0
jankapat

Jā jā šitie keksi ķer tikai uz LJ tāpat kā Olte tikai uz Rapalu :))) Bet nu protams žetons par mānekļiem tik un tā.

02.08.15 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager