Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
MOSP | 7.augusts 2015, 10:16 | 33 komentāri | 8397 skatījumi

MOSP seminārs "Sabiedrības iesaiste upju kvalitātes uzlabošanā"

Kā mūsu valsts seko upju kvalitātei, kāds ir stāvoklis? Kam domāti upju baseinu apsaimniekošanas plāni? Vai makšķernieki, kas daudzas upes apmeklē visbiežāk, var palīdzēt upju novērtēšanā? Vai varam iesaistīties upju kopšanā un kā to labāk izdarīt?
Klasiskas problēmas praktisks risinājums – bebru dambis Šķēdes upē.

Interesanti upju mīļotājiem, forelistiem, zemes īpašniekiem, pašvaldību speciālistiem!
Praktiskajā semināra daļai var vērot, bet vēl labāk paņemt līdzi brienamzābakus.

Gaidīsim Šķēdes pakalpojumu centrā piektdien, 14. augustā, no pulksten 10:30
(Skolas ielā 11, Šķēde, Saldus raj).

Vairāk informācijas par telefonu – 29551442 vai 29191160.

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 3.2222222222222 no 5
(9 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[33] Komentāri | dilst | aug
 
krumujancis

Īstais laiks šādam semināram, to vajadzētu veikt Ikšķilē, pie Meinarda salas. Kopā ar "Mēs zivīm" un citiem padebatēt par to, cik "lieliskus" pasākumus veic Latvenergo zivju un vēžu iznīcināšanā , cik inspektori šo postu NEVAR ieraudzīt un uzrēķināt sodus vainīgajām amatpernonām.

Protams, vieglāk ir apjūsmot bebru dambi, nevis situāciju Daugavā.

08.08.15 Atbildēt | Ziņot 0
Bebrs

O, mani "čomi" solos sēž :D

08.08.15 Atbildēt | Ziņot 0
Karlis_K

krumujancis> priecājies ka to neveic nārsta laikā ;) un diemžēl nav citu iespēju kā remontēt dambi, bet remontēt šādas būves vajag.

08.08.15 Atbildēt | Ziņot 0
Fedgars

Bebri jau tīklus neliek

09.08.15 Atbildēt | Ziņot 0
Fedgars

Bebri jau tīklus neliek

09.08.15 Atbildēt | Ziņot 0
Zvaigzne

Cerams, ka nepieiešamie dokumenti no zemes īpašniekiem un VVD saņemti, savādāk jautri praktiskie darbi var izvērsties.

10.08.15 Atbildēt | Ziņot 0
Noris

Kaspar, tev taču ir visas iespējas ierasties seminārā kopā ar upes zemes īpašnieku advokātiem un VVD inspektoriem! Apmācībās no kāda sanesuma izņems kokus un izcels tos krastā, vari iedomāties kāds kaitējums tiks nodarīts dabai un privātīpašumam?

Varbūt vari vēl iesaistīt saimnieka "MOBILO GRUPPU", jau gadiem no viņiem nekādas aktivitātes nav dzirdētas, iedomājies kāda būtu publicitāte, MG apcietina upes kopšanas semināra dalībniekus!

10.08.15 Atbildēt | Ziņot 0
Zvaigzne

Nori, vari paskaidrot sava komentāra jēgu? Saprotu esi izprasījis savam muižkungam atļauju rakstīt, bet kāpēc?

Ne Tu esi viens no organizatoriem, ne kontaktu persona. Ja tev nav zināšanu par nepieciešamajiem dokumentiem un saskaņā ar kaut kādu kaktu kodeksu taisies iet pie ūdeņiem kā saimnieks, neskatoties, ka neviens izņemot tevi pašu šajā saimnieka kārtā nav iecēlis, tad ar to publiski lielīties tā kā nevajadzētu. Ir prasības, kuras juridiskām personām ir jāizpilda, ja kāds ir iedomājies, ka uz viņu tas neattiecas, tā nav mana problēma. Katrā ziņā visus tev neskaidros jautājumus tev mierīgi var paskaidrot tavs saimnieks, tas ir muižkungs, jo izskatās, ka daži gandrīz 200 gadus veci jaunumi līdz tevim nav aizgājuši.

Ja tev nav grūti paskaidro, kāda būtu mana interese meklēt zemes īpašnieku advokātus, VVD inspektorus? Organizators nav VMK, kuram daļa pasākumu atceļas vai notiek neformāli dēļ tā, ka dokumenti nav sakārtoti, atļaujas dabūtas. Šeit es domāju, ka viss ir kārtībā netaisās taču mosp semināra dalībniekus vest citu īpašumā kārtību ieviest, bet attiecīgiem saskaņojumiem un pilnvarām.

Pēdējais, mani interesē kāda saistība ir viens organizācijas struktūrai, kura nodarbojas tieši ar to pašu ar ko VMK ar šo pasākumu? Jeb VMK taisās apcietināt upes kopšanas semināra dalībniekus un ir bažas, ka to pirms Jums paveiks kāds cits? Ņemot vērā, ka par VMK ar nekas nav dzirdēts, atskaites vairāk publiskotas netiek, tad šis ir VMK publicitātes pasākums?vJeb otrādi, VMK piesedz neatļautu darbību veikšanu, tāpēc citiem nav vēlams pievērst šim pasākumam uzmanību?

Paskaidro man nezinātājam, kur ir tā problēma?

10.08.15 Atbildēt | Ziņot 0
Noris

Redzi Kaspar, es divas nedēļas kalnos copēju, bez jebkādām iespējām uz komunikācijas līdzekļiem. Atbtaucu mājas, atveru CL, atkal priekšā Tu, ar savām gudrībām, nenoturējos! :D

Starp citu, neesi pamanījis, ka vienmēr centies paturēt pēdējo vārdu un tā gnīdiski iespļaut cita trauciņā! :D Tāpēc jau arī neviens vairs tevi neuzver kā nopietnu oponentu vai partneri - diemžēl.

10.08.15 Atbildēt | Ziņot 0
Zvaigzne

Žēl Noris, ka kalnos pie reizes galvu neizvēdināji. Tā vietā lai atbildētu, ka ar saskaņojumiem viss ir kārtībā, praktiskās nodarbības atliktas netiks… ko Tu uzrakstīji? Izskatās, ka divas nedēļas tev nebija ienaidnieka ar ko karot lai sev apliecinātu iedomāto pārākumu. Jeb šo dokumentu nav un uzskati sevi vai organizatoru labāku par visiem, kuriem tādi štrunti nav vajadzīgi?

Pēc sarakstītā - tik cēliem vārdiem: „Varbūt vari vēl iesaistīt saimnieka "MOBILO GRUPPU", jau gadiem no viņiem nekādas aktivitātes nav dzirdētas, iedomājies kāda būtu publicitāte, MG apcietina upes kopšanas semināra dalībniekus!”, no tavas puses sūdzēties par to, ka atbild uz tavām jēlībām un pasniegt to kā vēlmi pēc pēdējā vārda, nešķiet nedaudz nevietā?

Loģiski, ka es tev atbildēšu, ne tāpēc, ka man patīk pēdējais vārds kā esi iedomājies, bet tāpēc, ka uz jēlībām ir jāatbild.

Gnīdiski iespļaut citu trauciņā, kam šis „balodisms” veltīts? Neļauj brīvi ar diletantismu nodarboties? Kā jautājumi par lietu, tā atbilžu nav.

Gnīdiski špļaut citu traukā, bija tavs pieprasījums BSM pēc tāmes, kamēr paši nespējat korekti atskaitīties par laivu, kuras iegāde saistīta ar fondu piesaisti.

Man ļoti interesants ir tavs apgalvojums citu vietā, par to kā mani kāds uztver. Kurš tevi ir pilnvarojis izteikties, jeb vienkārši patīk izteikties citu vārdā lai pats labāk izskatītos? To par uztveršanu vai neuztveršanu sev vai lasītājiem centies iestāstīt? Es nežēlojos par to kā mani uztver.

Attiecībā uz VMK. Individuāli iestājāties padomes IG, bet palikāt mosp. Viens no VMK pārstāvjiem nezina, ka pārstāv VMK, otrs pašam nezinot - negribot tiek ievēlēts kā citas IG pārstāvis padomē, ir padomes loceklis un uzņemas darboties Latvijas makšķernieku vārdā. Izrādās padomes loceklis nespēj ietekmēt ne padomes, ne interešu grupā izskatāmos jautājumus, vēl vairāk paša pārstāvētā VMK priekšlikumi netiek izskatīti ne padomē, ne mosp, kurā viņš arī ir valdes loceklis. Paziņojot par šādu nevarību viens no amatiem tiek pamests. Pārējie saglabāti. Tad man jautājums kā uztvert VMK pēc šādām izdarībām. Tur grozi kā vēlies, bet loģika šajās darbībās ir tikai, ja VMK ir mosp marionete un esošos biedrus, ja tiem tiešām vēlme ko izmainīt, uzlabot, pašreizējie pārstāvji pašlabuma vārdā ir konkrēti uzmetuši.

10.08.15 Atbildēt | Ziņot 0
Akmens_Viesis

:)

Ir jauki savilkt kopā vēl kādus 7 jautājumus un samudžināt, lai neviens netiktu gudrs, paliktu tikai aizdomas un pretīgums.

Var tak vienkāršāk izdarīt, aiziesim līdz svariem, izmērīsim, cik kuram tā pašlabuma.

11.08.15 Atbildēt | Ziņot 0
Zvaigzne

Grīnberg, cik zinu vārdi „Tehniskie noteikumi” un „Atļauja” vārdi tev nav sveši. Sakārtot dokumentus upes sakopšanas darbiem nav sarežģīti, vismaz tādiem neprasa izstrādāt projektus, kam saskaņojums ar būvvaldi nepieciešams, pirms kura vēl apgrūtinājuma plāns cita zemei jāizstrādā.

Attiecīgi jautājumu uzdevu ar cerību saņemt vienkāršu atbildi - atļaujas un noteikumi ir, kas norādītu, ka mosp ir atbildīgs semināru organizators un spēj būt paraugs citiem, nevis kaktu kantoris kam likumi nav rakstīti un iedomājies, ka var rīkoties kā tam ienāk prātā un tāda visatļautība būtu popularizējama.

Tā kā par aizdomu un pretīguma pēcgaršu nav ko vainot citus.

11.08.15 Atbildēt | Ziņot 0
Akmens_Viesis

Bet cik reizes jāpierāda, ka Tu nejēdz, ko runā un apmelo apmelošanas pēc vai kā citos gadījumos vienkārši gribi pakavēt laiku un pakasīties?

Pēc apd*** internetā zvanīt un prasīt VMK informatīvu padomu - tas ir tas īpašais MRK stiliņš jeb vāci materiālu nākamajām "publikācijām" ?

Sanāk nesmuki, drukas speciālist, kurš "atmaskojošus "rakstus citos gadījumos raksta bez jautājumiem, bet pēkšņi grib internetā izvērstas atbildes.

Vienīgais padoms - ja nu gribas ko noskaidrot, pavaicā varbūt pasākuma tiešajiem organizatoriem, Saldus makšķernieku klubam.

Redzi, biedrības pat MOSP sastāvā nav. Bet atbalstu semināru sarīkot saņem, jo grib ko pozitīvu paveikt, nevis prasti kasīties.

Un tā tas būs arī turpmāk, tie kas kaut ko grib praktisku darīt, dabū padomu un atbalstu.

Bet tu vari pastāvēt rindā un parēķināt, cik daudz makšķernieku nekad nebūs aktīvi un iesaistāmi dēļ tavām leģendām un radītās gaisotnes, jo pretīgi.

Jo 4 gadus jau mēģini iegalvot, ka projektu veidošana automātiski ir zagšana, ja vien projektu neraksta Birkovs. Tāds nu ir tas sausais atlikums.

Varbūt man arī aiziet pensijā un rakstīt materiālu sēriju? - kāds labums makšķerniekiem no Vides konsultatīvās padomes, kur it kā makšķernieku organizācija pie teikšanas. Jautri būs.

13.08.15 Atbildēt | Ziņot 0
Zvaigzne

Lasītājiem varu paskaidrot, VMK valdes priekšsēdētājam MRK valdes loceklis nav zvanījis, Zvaigzne zvanīja Noris un konsultējās privātos jautājumos, jo Noris bija pieredze un padomu neatteica. Ar šeit notiekošo tam nav nekādas saistības. Saprotams Grīnbergs zina par visu labāk, pat to, ko Jūs domājat, domāsiet un darīsiet, it īpaši ja pats tur nav piedalījies.

Par to semināru, Saldus klubs neesot MOSP sastāvā, palīdzot klubam, kurš kaut vēloties … vai nav tā, ka šim klubam viens no mērķiem ir ieviest licencēto makšķerēšanu (praktiski kaut ko darīt), vai nav tā, ka šis klubs ir Padomes Makšķerēšanas interešu grupas sastāvā (MOSP vadītā MIG), kas palīdzēja viņu dibināt (konsultēja) … turpināt? Labāk raksti pasakas bērniem nevis cilvēkus muļķo.

Makšķernieki tagad dēļ manis nebūs aktīvi un iesaistāmi. Uz ko aktīvi? Realizēt projektus, ieviest maksas makšķerēšanu utt.? Kur iesaistāmi? MIG, URIG, MOSP? Par ko sūdzies, ka dēļ manis tev MOSP biedrus nesanāk veidot un savervēt? Par ko sūdzies, ja pretīgo gaisotni pats uztaisīji?

Kurš un ko mēģina iegalvot? Par ko tad bija lielākās pretenzijas attiecībā uz mani, par to, ka informēju CL par to kas notiek mosp un par to ka MRK nebija nekas slēpjams. Savulaik deklarējāt, ka Mosp ar nav pieņemama tāda LM kāda esot pašlaik, tikai, kad ir iespējas ko labot samaitāts gaiss vien sanāk.

Ir jautājumi, uz kuriem pēkšņi Jums ir grūti atbildēt. Savas darbības jāslēpj, plānus atklāt nevar, cenu aptaujas taisa vēl nepieņemtiem noteikumiem un pašu vēl nesarakstīta kodeksa izdošanai, bet CL raksti, ka izdosiet grāmatiņu kas skaidros noteikumus. Kurš tad no mums nevar atbildēt uz jautājumiem un kuram no paša darbiem jānovērš uzmanība brēcot, ka visi ir apmelotāji.

Kāds makšķerniekiem labums no VKP un no tā ka tur ir LMA ... uzraksti gan, būs interesanti, protokoli ir pieejami, tā kā uz priekšu. Ja pieiesi lietai nopietni, pēc pamatīgas frustrācijas varbūt saliksi visu pa plauktiem un paliksi adekvāts.

15.08.15 Atbildēt | Ziņot 0
Tonis

Jautri dzeijvojam..:)

17.08.15 Atbildēt | Ziņot 0
Akmens_Viesis

Kaspar, kad es piedāvāju sākt tev pietupties apmelošanas vietā, tad vajadzēja klausīt, taga dbūtu cits cilvēks.

Saldus klubs nav MOSP sastāvā, jo pietiek ar MIG. Beidz apmelot.

Par BSM - brēku sacēli, bet mums ar Nori joprojām interesē, vai Latvijas sportā nevarētu iestāties labāki laiki un caurspīdīgms ziedojumiem. Līdzšinējais turīguma princips "ja esi turīgs, turi muti un maksā" - nešķiet tas labākais. Ceram, ka jaunās biedrības to nepārņems. Kāds ieguvums makšķerniekiem no ziedojumu izmantošanas slepenības, ko aizstāvi - nav skaidrs.

Datus par laivas projektu nesniegšu, MRK valdes locekļi atļāvās to nosaukt par afēru un apmelot bez jebkādiem datiem.

Ka tēmas vietā atkal čatotāju kasīšanās jāiztur, tas gan ir raksturīgi.

Makšķernieku interesēs gan tas noteikti nav, ka šeit nevar uzzināt par seminārā notiekošo.

utt.

17.08.15 Atbildēt | Ziņot 0
Zvaigzne

Andri G., manu piedāvājumu nepieņēmi, kāpēc man bija jāpieņem tavējas? Pie tam, kā noskaidrojies pēdējā laikā, visbiežāk ir tā, ka tev vienam šķiet, ka es meloju. Ja tad, kad teicu, ka Jūs ar Balodi esat viena no lielākajām makšķernieku nelaimēm un dēļ Jums daudz svarīgu lietu netiks risinātas, būtu abi pagājuši malā, makšķerniekiem svarīgas lietas daudz tālāk būtu pavirzījušās. Par manu lieko svaru vari neuztraukties, jo svars ir mainīga lieta. Būtu labāk uztraucies par savu netīro sirdsapziņu, jo tā nemainīsies. Tu esi kāds esi un tas jāņem vērā.

Kurā vietā es esmu rakstījis, ka Saldus makšķernieku klubs ir mosp sastāvā? Rakstīju tieši to pašu ko Tu, Saldus klubs ir MIG sastāvā, kurā visu nosaka MOSP.

Bet vai Tu savukārt vari paskaidrot… kā tas sanāk. ka pasākuma tiešas organizators ir Saldus makšķernieku klubs (vismaz tā rakstīji), bet afišā MOSP seminārs "Sabiedrības iesaiste upju kvalitātes uzlabošanā", ievietojis MOSP, MOSP seminārs šķēdē…. Logo ar vispirms nāk MOSP, ka nebūt neliecina par to, ka seminārs ir SMK, bet par to, ka galvenais ir MOSP?

Par BSM. Lieta ir vienkārša, ziedojumiem tāmi neprasa – ja netici man, to rakstīja arī JST (informācija bija brīvi pieejama). Ja savāc mazāk, domā ko darīt, savāc vairāk domā kam vēl palīdzēt. Ja nemaldos savāca mazāk, rezultātā aizbrauca pa vienam pārstāvim no katras komandas. Ja tevi kas interesē sen varēji uzrakstīt BSM, savādā tu kaut ko zinot, bet kā vienmēr nekam neteiksi. Man ir pārliecība, ka neviens uz ziedotāju rēķina nedzīvojās, negulēja 5 zvaigžņu viesnīcās un XO konjakus nestrēba. Ja tev ir svarīgi radīt aizdomu ēnu, ka kaut kas nav kārtībā ar tiem ziedojumiem, tad padomā labi vai vircu nelej uz ceļa pa kuru pašam nāksies staigāt.

Par to laivu, ja kāds vēlas šo projektu nosaukt par afēru, tas nav liegts, tavā ziņā kliedēt vai nekliedēt neinformētību. Ja izvēlies apzināti nesniegt informāciju, tādējādi visus paziņojumus, ka tevi apmelo padarot par tukšiem apgalvojumiem, tā ir tava darīšana. Es šo visu situāciju varu izvērtēt no malas, jo pirmais par afēru nerakstīju. Principā, palūgtu turpmāk mani ar šo lietu nesaistīt, to kas mani interesēja noskaidroja un tam nav nekāda sakara ar internetā notiekošo.

Mans viedoklis, Grīnbergs izvēlējās neskaidrot notiekoši apzināti, lai ne no kā radītu ļauno MRK apmelotāju un cietēju Grīnbergu, jo jāklausās visiem Grīnberga vārdos, ka viss ir kārtībā. Bet ar atbildēm izpaliktu viss šis teātris vairāku gadu garumā. Līdzīgi ar MOSP, ja mosp nedarbotos slēpti no makšķerniekiem, tad pazustu ļaunais Zvaigzne, kas cenšas rakstīt kas notiek mosp un MRK kuru interesē ko viņu vārdā dara. Vēl labāks piemērs vainīgs palika MRK, jo rokot zem par mazsvarīgām lietām, nevis kungs par to, ka bija atļāvies cieņu un godu aizskarošus izteicienus izteikt amatpersonām par kuru darbu nemitīgi izsakās.

17.08.15 Atbildēt | Ziņot 0
urmaas

Kaspar. Netracini slimo cilvēciņu. Viņam ir uzstādijums nomelnot un apmelot visus kuri ir PRET MOSP, lai pats izskatītos pūkaināks. Vai tad neesi ievērojis, ka Grīnbergs Andris(Akmens_Viesis) visu laiku savus netikumus piedēvē citiem?

17.08.15 Atbildēt | Ziņot 0
Akmens_Viesis

Nu redzi, Norīša lūgumu izteikties īsi neesi ņēmis vērā. Lūk, arī VKP piemērs saistībā ar makšķernieku interesēm:

Daži upju pētnieki slimo alkšņu apjomu mazupēs uzskata par nozīmīgu problēmu. Ideālie mozaīkas apstākļi būtu 30/70 - t.i. katros simts metros 30 metri apgaismoti. Tagad upes aizaugušas, "zaļie tuneļi" ne pie kā laba nav noveduši. Tajā pat laikā VKP rīkotās histērijas dēļ zinātnieku vēlme tiek izskaidrota kā kailciršu veicināšana savtīgu iemeslu dēļ (mežinieku lobijs utml). Tikmēr makšķernieki var turpināt gausties, kā upes mainās uz slikto pusi, speciālisti var skaidroties, ka nav kamieļi. Vienkārši. Līdzīgs rokraksts vai ne? Nezinu, ko darāt ar Birkova kungu kopā, bet slimība vienāda. Muldēt citu vietā, liekot skaidroties par neko.

Mans sakars ar pasākumu? Pusotru gadu strādājot, ir izdevies iekustināt upju novērtēšanas jautājumu, jo valsts patiesībā nezina, cik daudz bebrinieku u.c. problēmu ir. Tas ir - kamēr jūs te ar urmasu masturbējat apmelojumus internetā un noslogojat manu laiku, un čakarējiet cilvēkiem ticību, ka jebko šajā valstī var iekustināt.

Tāpēc, par slimībām runājot - nav manī nekādas frustrācijas, izbaudu katru jūsu lieko kilogramu. Zināms arī, kāpēc Igaunijā viss ir labāk. Urmass tak šeit dzīvo.

17.08.15 Atbildēt | Ziņot 0
Akmens_Viesis

Sapināties uz līdzenas vietas - Zvaigzne rakstīja, ka iebilžu par VMK laivu nebūtu, ja projekts kaut mirkli būtu makšķernieku interesēs. Kļava - par afēru, Urmas par slimo cilvēciņu, un tā tas turpinās gadu no gada. Un kad jūs izvelk gaismā, tad brēkāšana dubultojas.

www.MOSP.lv ir tiešām no makškerniekiem ļoti paslēpta mājas lapa, nez kāpēc ir atvērta un darbojas :)

17.08.15 Atbildēt | Ziņot 0
 
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager