Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
imations | 10.augusts 2015, 18:29 | 37 komentāri | 9446 skatījumi

Pašmāju mušu valdnieki

Šajās brīvdienās netīšām sanāca atcerēties sen lasīto grāmatu, kas saucas „Mušu valdnieks". Dīvaini, bet tieši šo grāmatu man atmiņā atsauca pēdējais „Makšķerē ar Olti" TV noskatītais raidījums, raksts "CopesLietu" žurnālā „Birzaka zivju impulss" un komentāri pie šī raksta "CopesLietu" saitā.

Ja kāds nezina, tad mazliet par pašu grāmatu:

Stāsts ir par varas spēlēm bērnu vidū, es pat teiktu šmurguļu vidū. Tiek ievēlēts Vadonis, tad nākamais - otrais pēc ranga, tad mednieki un tad pārējie. Visas grāmatas laikā notiek savstarpēja cīņa par līdera pozīciju starp diviem zēniem par Vadoņa statusu.

Grāmatā valda jau zināmā bērnu jeb šmurguļu nežēlība pret savādākajiem - ja esi resns un ar brillēm tevī neklausīsies un neņems pierē, turklāt vēl apsaukās un liks aizvērties, pat ja zini, ka viņam ir taisnība.

Grāmata cauri caurēm ir nežēlīga, bet parāda šmurguļu nežēlību, savtīgumu un varaskāri vienam pret otru, lai iegūtu Vadoņa statusu.

Zināmā mērā grāmatas scenāriju var piemērot gan LMA, gan MOSP spēlītēm, kā publiskā telpā, tā arī privātā. Nav noslēpums, ka neviens neuzdodas par makšķernieku pārstāvjiem bez atlīdzības, jo piesedzoties ar VissLatvijas makšķernieku vārdu var piedalīties visādos projektos un smuki iesmelt piķi, kā arī iegūt Vadoņa statusu. Piemēram, LMA sava ilggadējā projekta „Dzīvais ūdens" ietvaros ir jau iesmēlusi vairāk nekā 100.000 EUR un turpina to darīt, bet ko konkrēti šīs akcijas rezultātā LMA ir izdarījusi „labu dabai" tā arī nav zināms, bet tas netraucēja LMA publicēt Valsts iestāžu un citu personu paveikto, kā akcijas laikā izdarītos darbus. Tā arī līdz šim nav skaidrs, kāda jēga no šādas LMA akcijas un sabiedrisko inspektoru institūcijas, ja vieniem dod naudu darbam, bet tie atskaitās par citu izdarīto.

Attiecībā uz MOSP grūti spriest vai piekops LMA tradīcijas, bet to varēs izvērtēt nākošgad ap šo laiku.

Bet tagad nedaudz par Oltes raidījumu no 29.07.2015., kas jau ilgāku laiku robežojas ar primitīvu „Runāšanas Šovu". Viena no galvenajām raidījuma komponentēm, bija „Mission Impossible" jeb ko tad dara VVD Madonas inspektori papīru rakstīšanas jautājumā. Raidījumā tika parādīts, kā inspektors sērdienis ir pārpūlējies rakstīdams zvejas licences, reida papīrus un vēl kaut kādus papīrus, ko pēcāk vēl jāievada datorā, turklāt ar fonā tupošu Olti gopņika pozā.

Ja nebūtu bijusi saskarsme ar inspektoru darbu un papīriem, ko viņi raksta, tad varbūt varētu kādam iestāstīt šo fufeli par papīru kaudzēm un pārstrādāšanos. Kā piemēru var minēt zvejas licenci, kuras pilnai noformēšanai tiek patērēts ap 30- 40 min, bet tas notiek VIENU reizi gadā. Tāpat atskaites no reidiem, kas sastāv no 5 rindiņām nevajadzētu būt problemātiski pārrakstīt datorā uzskaitei centralizētā sistēmā. Protams, ja nemākam ar datoru strādāt, tad pašvaki ir ar to rakstīšanu.

Laikam tas būtu loģiski, ka puse no raidījuma bija vaidēšana par papīru rakstīšanu, jo papīrs ir tas, ar ko var noslaucīt vienu vietu, VVD inspektoriem vajadzētu rakstīt un formēt dokumentus. Tālāk raidījumā bija stāsts, par spirta rūpnīcas pārstrādāto brāgu un raidījuma nobeigumā stāsts par to, ka Mārtiņš šeit varētu nolaist savu lielo laivu, bet te ir slikti jo ir motoru jaudas, nevis ātruma ierobežojums, līdz ar to Mārtiņš aizkadrā stipri aplauzās ar savu lielo laivu.

Jautājums - Kāda ir šāda raidījuma pievienotā vērtība, ja raidījumā apskata VVD inspektoru papīru - nevis dokumentu rakstīšanas māku, apdzejojam spirta brūža atkritumus un secinām, ka Mārtiņam sanāk aplauziens lielās laivas gadījumā, jo motors par lielu? Saprotams, ka suns nekodīs rokā, kas to baro jo biedrība Makšķernieku klubs "OSPREY" ir dabūjusi finansējumu 12 965,97 EUR TV raidījumam "Makšķerē ar Olti" sadarbībā ar VVD, bet tad vajadzētu to raidījumu nosaukt savādāk - piemēram: „M&M saldais pārītis pie VVD".

Izlasot „CopesLietās" publicēto interviju, „Birzaka zivju impulss" tā konkrēti sniedz atbildi uz jautājumu par MOSP bīdītiem makšķerēšanas noteikumiem, kuros ir ierobežojums ķert vairs tikai trīs plēsējus piecu vietā. Un atbilde ir viennozīmīga un skaidra, ka tās ir MUĻĶĪBAS, un nebūs NEKĀDA REZULTĀTA no tā ka MOSP mēģina ierobežot makšķernieku lomus.

Lai MOSP varētu lobētu savus MN tiek piemeklēti visdažādākie argumenti, kādēļ var paturēt vairs tikai trīs līdakas: sākot no tā ka pie visa ir vainīgi karpveidīgie, kas duļķo ūdeni, ka vainīgi zvejnieki un velcētāji, kas neķer karpveidīgos, ka vainīgi gaļenieki un no tiem jāprasa nauda, ka Latvijas čempionātā nav noķēruši tik daudz līdaku cik gribējuši, ka ir Sūnu ciema ezers Alūksnes pusē, kur jau var ķert tikai trīs līdakas un tas esot pareizi, un vēl, un vēl, un vēl.

Patiesībā pēdējā laikā ļoti pārsteidz tas, ka daži iedomājušies, it sevišķi no MOSP, ka drusku pamakšķerējot pie ūdens viņi, ir smēlušies zināšanas tādā apjomā, ka var sākt stūrēt zivsaimniecības kuģi, kaut gan tas attiecas kopumā gan uz LMA, gan uz MOSP darboņiem. Ja kāds ir iedomājies, ka pamakšķerējot viņš var spriest par zivju daudzumu, klimata ietekmi uz ūdeni, utt., tad viņš stipri maldās, labākā gadījumā šāds MOSP darbonis var spriest, kā zivs „ņem mutē", jeb secināt zivju barošanās kopsakarības un paradumus. Diemžēl ar vien vairāk šādi kaktu profesori, kas bīda „mutē ņemšanas" postulātus iedomājas, ka viņu „mutē ņemšanas" idejas ir piemērojamas visai Latvijai.

Lai noteiktu reālos zivju apjomus ir, jāveic pētījumi un tas jādara profesionāli un regulāri, tādēļ diezgan komiski izklausās, kad kāds MOSP „mutē ņemšanas" speciālists mēģina oponēt profesionālam zinātniekam. Tas būtu analoģiski tam, ja vectēvam, ar baru bērniem un mazbērniem, kāds mazgadīgs šmurgulis mācītu, kā bērnus taisīt.

Tāpat kā gadījumā par „M&M saldo pārīti pie VVD" arī šeit ir finansiāla ieinteresētība un MOSP nevēlas MN pārskatīšanu, Biedrība "Makšķernieku Organizāciju Sadarbības padome" no Zivju fonda dabūjusi 20.000 EUR par „Jauno makšķerēšanas noteikumu un makšķerēšanas kodeksa publicēšanu". Kas tad notiksies, ja MN netiks pieņemti, bet gan tiks nosūtīti pārskatīšanai? Nekas nenotiksies, un kādam nebūs nieka 20K.

Ja MOSP darboņiem interesētu tik tiešām plēsēju aizsardzība, tad viņi censtos noteikt, ka var noķert tikai trīs līdakas - mēra, zemmēra vai mikromēra, bez nekādām vaļā laišanām. Vienkārši noķer TRĪS līdakas un viss un ej mājās. Tā rīkotos īsteni dabas aizstāvji, nevis cilvēki, kuriem interesē plēsēji savam sportam un lielo puiku spēlītēm, kuri nevēlas dalīties ar tiem, kam makšķerēšana ir hobijs pāris reizes gadā.

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 3.6428571428571 no 5
(14 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[37] Komentāri | dilst | aug
 
Fedgars

Labs raksts.

Vai esi gudrāks par piektklasnieku raidījuma vadītājs jau sen ir šovmens un marketinga produkts. Viņa mērķis pārsvarā ir ar savu daiļrunu veicināt patēriņu. Der paprātot kā vispār zivis bez šiem kosmiskajiem nepieciešamajiem tūkstošiem ir spējušas izdzīvot līdz mūsdienām?

10.08.15 Atbildēt | Ziņot 0
urmaas

Par pēdējā rindkopā teikto esmu runājis ar dažiem makšķerniekiem. Kautkā nerubiju fishku, vai Imations to tiešām ir dzirdējis/noklausijies? :))

Imi. Tevi pēdējā laikā vairs nepazīstu. Kautkas krasi ir mainijies?

11.08.15 Atbildēt | Ziņot 0
Alcans

Kaut ko Imis un MOSP nav sadalījuši. Redzēs uz cik ilgu laiku.

11.08.15 Atbildēt | Ziņot 0
Akmens_Viesis

:) Analfabētisks raksts analfabētiem.

Nepietika, ka interneta apmelotājs Zvaigzne jau paspēja nosaukt šo naudu par valstij izkrāptu un privātos mailos vēl apstrādāt naivākus makšķerniekus ar dažādiem "atklājumiem" par šo tēmu.

Tagad cits muldētājs izdomājis jaunu versiju. Manuprāt Imations = Zvaigzne, pat ja tie ir 2 dažādi cilvēki, neredzu būtisku, kvalitatīvu atšķirību.

Ir daudz vienkāršāk.

Pasakainā nauda 20 000 eiro visvairāk interesētu papīra tirgotājus un drukātājus. Ja vien ir jelkāda izpratne par poligrāfiju, to tā kā vajadzētu saprast.

Noteikumu darba versijas tekstu es saliku teorētiskajā maketā un ieguvu lappušu skaitu - kopā ar plānošanu tas bija darbs uz stundām 4.

Tad notika cenu aptauja, lai iegūtu maksimāli lielāko tirāžu, ko par 20 000 var nodrukāt. Mans cerētais sadarbības partneris nevinnēja (būtu vieglāk kontaktēt un risināt problēmas ), toties izdevās dabūt par apmēram tūkstoti izdevīgāku piedāvājumu, kas rezultējas lielākā tirāžā, lai vairāk makšķernieku to grāmatiņu var dabūt.

No kurienes vispār 20 000 ir radies - tā ir noteiktā summa, ko var dabūt viens projekts.

Grāmatiņu drukāt vajag un veidot tāpēc, ka noteikumi nav vienkārši, kā gribētos. Arī Tieslietu Ministrija ir iebildusi pret to, ka noteikumi kā juridisks dokuments pārvēršas pret bilžainu bukletu - tātad paralēli projekti jāveido... tikai kurš to spēj? ZM ZD?

Ja noteikumi būs šogad, lai kādi tie būtu, brošūra tiks taisīta.

Apstrādes darbi ir tuvu pašizmaksai - nav tas projekts kurā kaut ko nopelnīt. Nekāda rinda uz strādāšanu nestāv, piemēram tāds Zvaigzne pēc dažiem iesniegumiem valsts iestādei pa gadu ir nosvīdis un pārpūlējies, jo jāmuld internetā.

Tikmēr jebkurš sakarīgs cilvēks var pieteikties palīgā un saņemt pusi mana honorāra. Tomēr tas tad būs 100 eiro par mēnesi no jūsu brīvā laika, iespējams arī nakts darbs.

Bet kurš tad te pieteiksies - apkārt alcāni urmasi vien.

Ko nesadalīja, arī varu pateikt savu versiju -

varbūt ZM ZD cerēja ar MOSP atbalstu atšķaidīt apnicīgo LMA napoleonu, bet izrādās, ka arī MOSP ir viedoklis par iekšējiem ūdeņiem.

Bet, ja nenotiek saruna par lielo konceptu, ko tad mēs iekšējos ūdeņos darām, es piemēram, varu mierīgi tupēt mājās un nebraukt uz Rīgu, pietiek ko darīt tāpat.

Ak, jā - ja noteikumi nebūs pieņemti laikā, brošūra ar lielu prieku un atvieglojumu netiks taisīta (es ceru uz šo variantu visvairāk).

Un jau tagad prieks vērot, kā vaukšķiem sajūk kārtis. Palauziet galvu, zēni. :)

Urmas - pasēdi Feisbukā, aktīvāk apzvani makšķerniekus, ar kuriem esmu redzēts kopā, piestrādā pie izlūkošanas rūpīgāk. Vīra cienīgu darbu tev tāpat nav.

11.08.15 Atbildēt | Ziņot 0
Malikis2011

Akmens_Viesis- cik ienācies dzirdēt, tad par tiem 20 un pārējiem aizdomīgiem projektiem, sākas kaut kāda kustība par nelietderīgu naudas tērēšanu. Makšķerēšanas un licencētie noteikumi arī atsviesti atpakaļ un lai izlīstu no šīs visas situācijas nāksies vērt vaļā zvejniecības likumu.

11.08.15 Atbildēt | Ziņot 0
Malikis2011

Akmens_Viesis- cik ienācies dzirdēt, tad par tiem 20 un pārējiem aizdomīgiem projektiem, sākas kaut kāda kustība par nelietderīgu naudas tērēšanu. Makšķerēšanas un licencētie noteikumi arī atsviesti atpakaļ un lai izlīstu no šīs visas situācijas nāksies vērt vaļā zvejniecības likumu.

11.08.15 Atbildēt | Ziņot 0
imations

AKM Tev neliekas, ka lēnām ej sviestā, Ja esi uzņēmies „rūpes” par makšķerniekiem, tad nevajag vaidēt, kā histēriskai vecmeitai par to, ka varu braukt, ka varu nebraukt, varu darīt, varu nedarīt. Tie nav veču teksti.

Ja ir tā kā saki, ‘’Es piemēram, varu mierīgi tupēt mājās un nebraukt uz Rīgu, pietiek ko darīt tāpat.”, tad sēdi mājās nu NAH Tu kādam ar savām trīs līdaku idejām esi vajadzīgs. Un tas ir nopietni, jo 99% makšķerniekiem, tās fantasmagorijas, kad mākslinieks sadomājies, ka radīs jaunu makšķerēšanas pasauli tik tiešām NAH ir vajadzīgas. Nevajag darīt to ko nevar pavilkt bez bābošanās un činkstēšanas.

Ja jau Tev nesastāda pūles uzmaketēt 4 stundās jaunos MN izdari to un PDF formātā visiem izsūti darba rezultātus un tie Tavi iespiestie jaunie MN ar kodeksu 90% gadījumu makšķerniekiem arī patiesībā NAH ir vajadzīgi.

11.08.15 Atbildēt | Ziņot 0
Akmens_Viesis

Neko nezinu, normāli teksti. Ne jau es izdomāju pasaciņu par 20 000. Man kādu ieteikumu atsūtīja 4 makšķernieki, tas noteikti ir mazāk nekā 99%.

Jums ar Zvaigzni labi sapas, turpiniet mierīgi tālāk - anniņa nav mauka, zivju LV pietiek - var gan durt, gan cemmerēt, gan zvejot, zinātnieki atbalsta :)

Rūpīgi apsaimniekotāji gan sāk izvēlēties citus speciālistus drošības dēļ. Aj, bet ko mēs te par realitāti.

11.08.15 Atbildēt | Ziņot 0
Akmens_Viesis

Vecos noteikumus vienkārši pārdrukāja - un pat tad tās grāmatiņas izplatīja, ņēma cilvēki.

Ja mēs vēl ko izskaidrosim - krāsaināk un uzskatāmāk, tad jau rezultāts būs. Varbūt nākamreiz atsauksies ne vairs 4 bet 8 cilvēki, Tev kas, skauž vai.

PS. Maliķi - manis pēc, lai tak ver vaļā. Ja turpinās blenzt katrā ailē atsevišķi bez kopējā koncepta, beigsies ar to pašu. Vēl trīs gadi pa tukšo - un tad mani nebūs, ko vainot, tā jau nav pamatproblēma.

11.08.15 Atbildēt | Ziņot 0
imations

Ja nezināji tad 4 makšķernieki būtu aptuveni 0.004 % nu tas ir stipri mazāk par 99%. Tjipa četri klauni pasaka ka vajag un piektais uzzīmē tāmi par 20K.

Akmentiņ ir elektronisko sakaru laikmets un nav jābīda 20K vērti papīru projekti (kokus un dabu jātaupa) dēļ viena opja Sūnu ciemā kam nav smartfona. Un ja kaut kādi Sūnu ciema ezera apsaimniekotāji izvēlas citus konsultantus, tad tā ir privāta lieta, SAPROTI privāta lieta un privātu lietu nevajag attiecināt uz visiem Latvijas ūdeņiem un visiem makšķerniekiem.

Kā arī intereses pēc piedalījos Alūksnes pusē esošā Sūnu ciema ezera aptaujā, biju nedaudz pārsteigts, kad aptaujas vidū tika uzdots jautājums vai vispār makšķerē tajā ezerā. Tad par ko ir aptauja - par faktisko, teorētisko vai vēlamo, vai arī krutie konsultanti ir bērnudārza līmenī.

11.08.15 Atbildēt | Ziņot 0
Zvaigzne

Kārtējais mosp netīkamais raksts, kārtējais Grīnberga skaidrojums…

Atļaušos piebilst, ka mosp projekts paredz makšķerēšanas noteikumu un mosp kodeksa drukāšanu un izplatīšanu, nevis makšķerniekiem tik vajadzīgās grāmatiņas (kurā skaidro noteikumus) izdošanu, kā Grīnbergs savā komentārā cenšas lasītājiem iemānīt.

Pie tam to Grīnbergs pats piemin rakstot par kā tapuši „no pirksta neizzīstie” aprēķini, uz kura pamata mosp naudu piešķīra. Grīnberga taisnošanās vērtējama kā izcila, nezinātājs var apraudāties, tāda upurēšanās. Mosp, kurš visur kur var lipina Sabiedrības integrācijas fonda un eea grants logo, izplatīs kaut ko bez maksas. Tikai 20 000, jo vairāk paņemt nevarēja un viss tas papīra tirgotājiem un iespiedējiem. Grīnberga favorīts nevinnēja, lai vairāk makšķernieku dabūtu skaidrojošo GRĀMATIŅU. Kurš gan cits, ja ne mosp, jo ZMZD neko nespēj. Tāda cēla pašu upurēšanās, taisni vai piemineklis jāsāk būvēt. Saprotams tam visam nav nekādas pat vismazākās saistības ar naudu. Grāmatiņa nepieciešama, jo viss nav vienkārši … ticībai par sarežģītajiem noteikumiem kungs nekaunas piesaukt Tieslietu ministrijas iebildums par bilžainu bukletu, jo vairums tāpat nelasīs ministrijas iebildumus un ja arī gribēs, ne visiem šis materiāls ir pieejams. Tieslietu ministrijas iebildums ir par dublējošām normām un prasību skaidrošanu, iebildumā nav neviena vārda par bilžainu bukletu vai par to, ka TM iebilst pret projekta pielikumiem. Paša upurēšanās patirpināta ar žēlabām par to, ka maz maksā, savās žēlabās iepinot ļauno Zvaigzni, Alcānu un Urmasus, kas negrib Grīnbergam palīdzēt.

Bet kur paliek vajadzīgā grāmatiņa, skaidrojošā vārdnīca makšķerniekiem – šajā mosp 20 000 EUR projektā tās nav, vismaz tādas drukāšana nav paredzēta? Kāpēc ar to cenšas aizmālēt to kas patiesībā tiks izdots? Pēc manis, galvenais iemesls, kāpēc šī skaidrošanās un šis „svētums” ir pašu izdomātu postulātu izdošana kopā ar noteikumiem 1:1 ar to radot sabiedrībā maldīgu priekšstatu gan par biedrības ar skanīgu nosaukumu svarīgumu un gan nepieciešamību pašu izdomātos murgus - kodeksu ievērot. Tas, kas makšķerniekiem patiesībā vajadzīgs darbos nekādi nerealizējas, jo nav mērķis un tālāk par izkārtni nav vajadzīgs.

Savādāk viss pa vecam.

Līdz tam, ka neizglītots cilvēks (analfabēts) lasa CL un kāds rakstus šeit velta tādiem cilvēkiem var aizdomāties tikai Grīnbergs, kaut gan iespējams kārtējo reizi par sevi raksta daudzskaitlī, līdzīgi kā ar to proletariāta tracināšanu, jo vienīgas kurš pēc šāda apgalvojuma satracinājies, ir pats Grīnbergs vai arī par to kam paša raksts paredzēts lai domājošiem cilvēkiem nerastos frustrācija uztverē.

Tagad izrādās Zvaigzne esot interneta apmelotājs, laikam vajadzētu justies aizvainotam, bet uz kārtējo tukšo izdomājumu, no personas, kurš par saviem vārdiem ne mazākā mērā atbildēt netaisās un apzināti krāpj cilvēkus, apvainoties nav produktīvi. Kaut ko līdzīgu veltīt pašam Grīnbergam, arī bezjēdzīgi, jo viņa aktivitātes CL nav nekas vairāk kā daļa no mosp reklāmas un pašreklāmas, moderni sabiedriskās attiecības. Vēl viens netīkams jaunums Grīnbergam būs, ka atšķirībā no viņa nemetos rakstīt privātos e-pastus ar mērķi mānīt cilvēkus, precizēšu CL privāto saraksti izmantoju ļoti reti, un tad arī ne tā sauktajām „politiskām” lietām. Savukārt ziņas par smadzeņu skalošanu no Grīnberga puses gan ienākušās. Rozīnītei, ar cik lielām prāta spējām jābūt apveltītai personai, lai pēc tā, ka pēdējos pāris rakstos - komentāros no imations puses netiek gānīts Zvaigzne vai MRK savilktu vienādību Imations = Zvaigzne.

p.s. Grīnberga pieminētais izdevums, kurā skaidroti noteikumi makšķerniekiem ir nepieciešams. Ja tagad viss notiek caur padomi un padome palikusi par zemes nabu, tad neatradu nevienu iesniegumu ne no makšķerēšanas interešu grupas, ne no kāda padomes locekļa par šādas grāmatiņas nepieciešamību. Kāpēc domājiet paši? Tas gan bijušajam padomes loceklim neliedz rakstīt par nevarīgo un nespējīgo ZMZD.

11.08.15 Atbildēt | Ziņot 0
Jurcik

Šī ir tāda paša cīņa kā es un vēl te daži iebilst par to, lai te neliek zivis kuras tur aiz acīm un tad sarodas lērums aizstāvju, ka tas ir normāli..

Visiem zināmais teiciens "Pastāvēs, kas mainīsies" te ir vietā.. ir vesela grupa, kas negrib mainīties.. bet viņi ari drīz tapat nosprāgs dabiskā nāvē.. pačīkstēs caur šādiem rakstiem, pažēlosies, ka tad jau vispār var neiet makšķerēt, jo ja nevar paturēt 5 līdakas, tad copei nav jēgas utt..

Pa lielam nav ko uztraukties, viss sakārtojas.

11.08.15 Atbildēt | Ziņot 0
Bebrs

Raksts kā kulaks uz acs. Paskatījos kā tā informatīvā ZF nauda sadalīta www.zm.gov.lv/public/ck/fil..._pielikums.pdf - skumji, kur paliek MK finansējums 120 štukas.

Par komentāriem - dažs labs varētu nerakstīt vairāk kā solīja savāk par pārstrādājušos pasaules labdari izklausās.

11.08.15 Atbildēt | Ziņot 0
urmaas

Zaļbiksi. Kopš kura laika man tev jāprasa padoms/atļauja kurus portālus man apmeklēt un kurus nē? Neesi tā kā par daudz no sevis iedomājies? Atšķirībā no tavas bābiskās uzvedības es publiski čomiem neprasu atgriezt parādus. Normāli veči šādus jautājumus risina privāti, nevis publiski.

Ne tev puis spriest par maniem darbiem un nedarbiem.

12.08.15 Atbildēt | Ziņot 0
urmaas

p.s

zaļbiksis - Akmens_viesis

12.08.15 Atbildēt | Ziņot 0
Chalitis

Izlasīju šito vāvuļojumu un uznāca smiekli! "Autors" visticamāk ir bijis sapīpējies! Tas zinātnieks ar oficiālo strāvas aparātu, kas gozējās CL pirmajā lapā ir autoritāte?! Tas, kurš parakstījis naves spriedumu daudzām upītēm ir zinātnieks?!

Komentāri ar iespārda! :)))

12.08.15 Atbildēt | Ziņot 0
eMKa
eMKa :

Grāmata ir patiesībā laba, skarba gan, bet imations anotācija šķiet visai dīvaina, tāpat kā turpmākais teksts, kur tā arī nevaru saskatīt nekādu saistību un iespējamās alegorijas ir dikti jāpiedomā.

Klau, ieteiktu Tev izlasīt Hakslija "Brīnišķīgā jaunā pasaule". Tiešām laba lasāmviela- daudz liek domāt par mūsdienu vērtībām. Varbūt vēl kāds blogs taps :)

12.08.15 Atbildēt | Ziņot 0
Karlis_K

Jā grāmata tiešām lieliska, lasita sen vēl pusaudžu gados, tas ir īstais vecums šim romānam. Bet lai tik absurdi saskatītu prototipus dzīvē, vilkt tik greizas paralēles, nu nez, tur dikti un ilgi jāpīpē tiešām ļoti vecas kaprona zeķes stakli!

12.08.15 Atbildēt | Ziņot 0
akmens

Interesanti,ka sapīpējas kaprona zeķi vienojošais laikam ir zaļā krāsa.

13.08.15 Atbildēt | Ziņot 0
urmaas

Citāts. no aņukiem:

Demokrātijas klupšanas akmens ir pieņēmums, ka bars muļķu spēs rast atbildes uz jautājumiem, par kuriem šaubās pat ģēniji.

14.08.15 Atbildēt | Ziņot 0
 
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager