Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
jurka32 | 14.janvāris 2016, 16:02 | 21 komentāri | 10051 skatījums

Manuprāt, tas varētu skart daudzus makšķerniekus

Aicina uz Daugavas zivsaimnieciskās ekspluatācijas noteikumu publisko apspriešanu

Pēc Kokneses novada domes iniciatīvas 2015. ga­da pavasarī nodibinājumam «Vides risinājumu institūts» (VRI) tika pasūtīts izstrādāt Daugavas posma no Pļaviņu ūdenskrātuves līdz Jēkabpilij zivsaimnieciskās apsaimniekošanas stratēģiju un zivsaimnieciskās ekspluatācijas noteikumus.

Izstrādes finansēšanā piedalījās Kokneses, Pļaviņu, Aiz­kraukles, Jaun­jelgavas, Sa­las un Krustpils novada, kā arī Jēkabpils pilsētas pašvaldība. Pašval­dības ie­guldījuma apjoms bija atkarīgs no apsaimniekotās upes teritorijas: Salas novadam tas bija 3104, Krustpils novadam — 1121, bet Jēkabpilij — 1050 eiro.

Izstrādāto dokumentu publiskā apspriešana notiks 25. janvārī plkst. 17.00 Kokneses novada domes lielajā zālē. Pētījuma rezultātus prezentēs VRI pārstāvis Matīss Žagars. Aicināti piedalīties makšķernieki, vie­­su namu īpašnieki, uzņēmēji un citi, kam interesē pētījuma rezultāti un turpmākā publisko ūdeņu ap­saimniekošanas plānošana un aizsardzība.

Pētījuma materiāli būs pieejami pēc šīs apspriešanas, bet priekšlikumus ie­sniegt varēs līdz 2. februārim.

Mazliet plašāk ŠEIT


 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(2 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[21] Komentāri | dilst | aug
 
opusums

man po !

14.01.16 Atbildēt | Ziņot 0
Malikis2011

Nu kārtējais murgainais papīrs būs(vēl saprastu ezeru), tad jau naudu varēja daudz bērnu ģimenēm sadalīt, lielāks ieguvums būtu.

14.01.16 Atbildēt | Ziņot 0
Brusis

LAD un Zivju fonds jau vienreiz pētīja.Ir mainījusies situācija,zivju daudzums,vai vienkārši bļodas pārdale?

www.krustpils.lv/old/lv/projek...a-udenstilpnes

14.01.16 Atbildēt | Ziņot 0
Brusis

Valsts institūcijas nepareizi pēta,Sia izpētīs,kā vajag?

14.01.16 Atbildēt | Ziņot 0
Zvaigzne

Katrs var baudīt sava darba augļus. N-tos gadus mani personīgi, biedrību šeit nomelnoja par to iestājāmies pret Licencēto, tādu kāda tā ir šodien. Kad MOSP un citas Latvijas iekšējo un jūras piekrastes ūdeņu resursu ilgtspējīgas izmantošanas un pārvaldības konsultatīvā padomes interešu grupās pieteikušās biedrības atbalstīja lai nekas nemainās un iespējams pieprasīt papildus maksu par to ka makšķerē, kur Jūs bijāt? Sabiedriskā apspriešanā viens MRK iesniedza iebildumus, pēc tam MRK, LMA un VKP. Kurš nāca palīgā?

Tagad ... viss būs likumīgi, saskaņā ar Dūklava caur kabinetu izstumtajiem notiekumiem.

Atvainojos par ironiju, makšķernieki necietīs, makšķernieki maksās, tie kas nemaksās vai nevarēs samaksāt vienkārši vairs nebūs makšernieki.

14.01.16 Atbildēt | Ziņot 0
Akmens_Viesis

Atvainojos par ironiju, bet Zvaigzne, tu taču prasti tracini tautu :)

Iebildes, kuru dēļ Dūklavs jums pamatoti piegrieza skaņu, bija taukspuras punkts (mēģinājums traucēt makšķerniekiem ķert lašus tur, kur ļauj tos ķert zvejniekiem), kā arī iebrišanas liegums, kurš nebija labi noformulēts, bet gribējāt ar "spēku" izspiest cauri. UN VISS.

Privātos ezeros, ja ir licencētā, jūs prasījāt 5% zivju fondam maksāt 10% vietā.

Vai ar to tika domāts noslēpumainais "cenšanās izpalīdzēt drauģeļiem un biznesa partneriem"? Tās bija tās iebildes pret licencēto?

Tāpēc- ir iespēja tiešām kaut ko praktiski padarīt. Līdz 2. februārim maz laika, pamēģiniet izdarīt kaut ko konstruktīvu pa 4 gadiem, iesniedziet priekšlikumus :)

14.01.16 Atbildēt | Ziņot 0
jurka32

Brusi, tas pojekts bija par Krustpils novada publiskajiem ezeriem. Tagad iet runa par Daugavu un ne tikai Krustpils novadā.

14.01.16 Atbildēt | Ziņot 0
Brusis

Jurka,es zinu.Ieliku kā piemēru,ka pāris gadus Tavā reģionā ezerus pētīja Valsts institūcija.Nesaprotu,kāpēc bija jāmaina pētnieki,LAD neko no upēm nesaprot.;)Un vispār,ar BIOR ir vai būs saskaņots?

likumi.lv/doc.php?id=34871

(2) Zivju resursu uzskaiti, novērtēšanu, zinātniski pamatotu rekomendāciju izstrādi un zivsaimniecisko ekspertīzi pēc valsts, pašvaldības vai juridisko un fizisko personu pasūtījuma veic valsts zinātniskais institūts "Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts "BIOR"" (turpmāk — institūts) vai citas juridiskās personas, kuru statūtos ir paredzēts šāds darbības virziens un kuru pētījumu rezultātus un atzinumus izvērtē institūts. Prasības zinātniski pamatotu rekomendāciju saturam nosakāmas attiecīgos zvejas tiesību izmantošanu un zivju resursu pārvaldību regulējošos normatīvajos aktos.

14.01.16 Atbildēt | Ziņot 0
jurka32

Par to saskaņošanu ar BIOR painteresēšos. Paldies par uzvedināšanu.

14.01.16 Atbildēt | Ziņot 0
Brusis

Īsumā,pašvaldība tērē Valsts naudu pētījumam, kura izvērtēšanai atkal būs jātērē Valsts nauda.Iespējams vairāk par ciparu, kurš tika samaksāts sia.

Bagāts dara kā grib,jeb kā pareizi Malikis saka,labāk būtu atdevuši daudzbērnu ģimenēm.

14.01.16 Atbildēt | Ziņot 0
Malikis2011

Nu ezeru vēl var, bet Daugavā šodien tur sams ir nākošā pavasarī vispār citā novadā vai jau Baltkrievijā, viss tur plūst un mainās.

14.01.16 Atbildēt | Ziņot 0
Zvaigzne

Grīnberg, atvainoties nevajag, ar to tev pašam jāsadzīvo...

Tiešām UN VISS, tad man jāprasa no kurienes tev tāda informācija?

Attiecībā uz MK nr. 799 noteikumiem galvenie iebildumi bija pret 5.3. punktu, pret formulējumu „var” un vēl vairākas lietas.

Saprotu, ka tevi daudzas lietas neinteresē, par daudz ko neesi informēts, neesi piedalījies, bet tas tev neliedz visiem stāstīt kā viss patiesībā ir.

Attiecībā uz MK nr. 800, padomei iedeva dokumentu, kurš nebija saskaņots un izskatīts līdz galam, padome to apstiprināja un visas biedrības, kuras veido interešu grupas to ir atbalstījušas un tas nav mans apgalvojums.

To, ko centās panākt ar VMK vēstuli, Dūklavs nosauca par nevajadzīgu gramatisko kļūdu labošanu ar kuru makšķernieku biedrībām nav jānodarbojas.

Pat tiem lašiem. Kāpēc neviens nav paprasījis kāpēc LIEGUMA laikā tur Daugavas grīvā ķert ir atļauts zvejniekiem? Palasoties Janvāra CL, Olte raksta, ka Daugavas Grīvas un Gaujas esot vien km attālumā, tad tiešām caur Daugavas grīvu neviens lasis nepeld uz Gauju? Daugava ir pilna ar murdiem … tos nevar pārcelt uz Daugavas grīvu vai aizliedzot zveju tur, produktīvākai tai jāpaliek Daugavā, kur varētu samazināt rīku skaitu? Cik makšķerniekiem šis jautājums bija aktuāls? Skaits. Zvejniekiem tāpat visu roņi izēdot un tāpēc tie spiežoties upēs iekšā … tad jautājums par ko bija cīnīšanās un kā interesēs?

Iebrišanas liegums, ZM neatbalstīja, jo nebija zinātniskā pamatojuma, tajā pašā laikā no sākuma MOSP piedāvāto velcēšanas aizliegšanu, loma samazināšanu, izmēru maiņas ZM atbalstīja, kaut tam arī nekāda zinātniskā pamatojuma nebija… kāds ir zinātniskais pamatojums aizliegt tieši makšķerēšanu nakts laikā?

Atgriežoties pie nr.799. žēl, ka tu neraksti, ka pašvaldības samazinot no 40 un 30 uz 20% neieskaitīs zivju fonā summu, kas līdzvērtīga 2014.gada budžeta daļai, kura paredzēta pētījumiem, realitātē, samazinājums labumu dos 5-6 pašvaldībām, visvairāk tām, kuras padomē pārstāvētas, pie tam tās vēlas saglabāt pēc pilnas programmas izmantot Zivju fonda līdzekļu, tai skaitā lai finansētu tās darbības, kuru finansēšanai ieviesa Licencēto.

Privātiem, vieglāk savus ūdeņus piereģistrēt kā specializētā zivkopībā vai mākslīgai zivju pavairošanai piemērotus , tad Zivju Fondam tiek ieskaitīts 0%, neattiecas makšķerēšanas noteikumi, nav vajadzīgas citas figņas. Tad kā „ģēnijs” piedāvā vismaz kaut kādā veidā stimulēt ieviest privātos ūdeņos ieviest licencēto, ja trešā iespēja ir uzlikt zīmi makšķerēt aizliegts.

Tā kā ar spēku neko cauri necentās izspiest, Balodis skraidot pie ministra, saņemot atbalstu no tiem, kuru biznesus viņš lovē, nodemonstrēja savu kārtējo ambīciju apmierināšanu, VMK to tikai vienkārši atbalsta … tas arī viss

Tagad vairs neko, jo lampūnisms ir sasniedzi apogeju… pēc 1.feb varēs rēķināties tikai ar sekām…

14.01.16 Atbildēt | Ziņot 0
Akmens_Viesis

Pirms mirkļa vēl rakstīji, ka MRK esot vērsies pret licencēto makšķerēšanu, un LMA ar VKP jūs esot atbalstījuši.

Bet kā tā vēršanās izpaudās, tā arī neesam noskaidrojuši.

Tikai jaunas tekstu mežģīnes, žēl.

Vismaz saviem atbalstītājiem nemelo. Pārējie kaut kā pārdzīvos.

14.01.16 Atbildēt | Ziņot 0
Zvaigzne

Grīnberg, pirms savu komentāru rakstīji, manējo izlasīji? Jeb tev tas šķita par sarežģītu, tāpēc nosauci to par mežģīnēm un sarakstīji savas kārtējās muļķības.

Es saprotu ka tev galvenais tagad radīt iespaidu ka visi galvenie notikumi bija ap makšķerēšanas noteikumiem, bet attiecībā uz Licencēto, tāpāt, kā visai padomei un interešu grupu sastāvā esošām biedrībām, tā citiem nekādu pretenziju nebija.

Atgādini, par kādu jautājumu man Straujuma neļāva līdz galam izteikties MK komitejas sēdē?

15.01.16 Atbildēt | Ziņot 0
Akmens_Viesis

Minēšu - vai par to, ka esi mācījies 1. vidusskolā, kas protams, ir visiem jāzina un jāiegaumē?

Tiešām nav 21. decembra sēdei arī video?

Jo man nav skaidrs, kurā brīdī MRK nolika malā savus iebildumus un sāka cīnīties par LMA tēzēm,

un kad tās nav akceptētas, cenšas nomelnot Dūklavu. Kā parasti, ļoti sīki.

Izrādās, makšķerniekiem nedrīkst būt vienādas tiesības ar zvejniekiem - pret to jācīnās MK sēdēs un internetā apsaukājoties (taukspuras sāgā tā arī sanāk).

Lielās līnijās - tautas tracināšana par to, kā makšķerniekiem traki jāmaksā, ved tieši tur - nepirktas makšķerēšanas kartes, jo nauda nenonāk līdz ūdeņiem, neievēroti noteikumi, jo no zvejniekiem lielāks posts. Utt, saraksts ir garš.

Tikmēr visi ūdeņi nevar būt sociāls projekts kā Būšnieks Ventspilī.

Turklāt izrādās, tauta nemāk to novērtēt, tos n-tos tūkstošus, kas tiek iztērēti, lai ezeru uzturētu (mans personīgais asara rekords no turienes). Tāpat, līdz ko necope, tā pamatmasai secinājums viens - ezers izslānīts, nepieskatīts, slinko visi, makšķerniekus kāš.

Un kāpēc nespēj novērtēt? Tāpēc, ka dažiem tukliem vadoņiem interesē tikai savas ambīcijas un ja nē - tad lai valda bardaks. Un tādi pat vīreļi sēž pretī, un jūtas ļoti ērti, jo kāpēc gan nē.

Tikmēr vienā ierakstā tu tracini ar leģendu, ka par copi naudu var prasīt... citā tu atzīsti, ka novadu kartes varētu būt risinājums.

Tikmēr zini, man šis mēnesis arī bijis spraigs.

Gada atskaiti novadā prezentējām vakar. Bet tu nevarēsi ar to iepazīsties, nav man laika "kliedēt aizdomu ēnu" tik lielā mērā, cik tev ir laiks ēnas radīt.

Ar pilsētu kopā ir ļoti skaita iniciatīva iesākusies. Divas stratēģiskās tēmas - viena pēc 4 gadu darba ir beidzot akceptēta novada līmenī. Ak, jā upju novērtēšana arī kustas uz priekšu, uz to divus gadus nostrādāts.

Tikmēr tev ar sekotājiem bijis laiks dažus simtus komentāru ierakstīt, kuri nav pat savā starpā korekti, kur nu vēl attiecībā pret citiem.

Pamēģini kaut ko pozitīvu izdarīt pārmaiņas pēc - uzreiz kļūs vieglāk, vai vismaz citādāk :)

15.01.16 Atbildēt | Ziņot 0
Zvaigzne

Grīnberg, atkārtošos Krievijas specdienesta interneta viedokļa veidotājiem ar steigu pie tevis jāņem meistarklase.

Argumentā, ka Licencētai vairumā gadījumu nav ekonomiskā pamatojuma, un kāpēc cilvēki neredz elementāras lietas, kas balstās uz matemātiskiem aprēķiniem vienīgais … ko esi dzirdējis ir 1.vidusskola.

Precīzāk vēlies lai cilvēki tā domā. Tāpat ir ar pārējām lietām.

Kādā veidā ir jācenšas nomelnot Dūklavs un par ko, ja viņš pats šo visu pasniedz kā uzvaru pār VARAM un zaļajiem kuri traucē lauksaimniekiem un citiem uzņēmējiem dzīvot.

Makšķerniekiem drīkst būt vienādas tiesības ar zvejniekiem … tikai tad man paskaidro, kāpēc es nedrīkstu attālināties no makšķeres tālāk par 50m, bet zvejnieks pārbauda tīklus, murdus, kad tam ienāk prātā un nekāda pienākuma blakus tiem tupēt nav? Kur ir mana piezveja?

Paskaidro kāpēc visi ūdeņi nevar būt sociāli projekti un vai kāds vēlas, ka VISI ūdeņi ir sociāli projekti?

Attiecībā uz tālāko, es nesaprotu, gadiem pin kopā visādas lietas lai kaut ko varētu apgalvot, tev tas tiešām nav apnicis, pasaki man vienu argumentu kāpēc man būtu jāturpina tev skaidrot elementāras lietas?

Gada atskaiti esot prezentējis, tas nozīmē, ka tā ir elektroniski un elementāri pārsūtāma … bet es nevarēšot ar to iepazīties … te arī parādās tavs tipiskais darbības stils, bez ienaidniekiem Tu nespēj dzīvot un taisīties apzināti taisīties par upuri ir tas, ko labi pieproti … tavas visas darbības ir vērstas uz paša nespējas slēpšanu.

Žēl man Ventspils novadu un šī novada makšķerniekus, zinot tevi negribas pat domāt kas ir pavirzījies uz priekšu.

15.01.16 Atbildēt | Ziņot 0
imations

Zvaigzne:

Makšķerniekiem drīkst būt vienādas tiesības ar zvejniekiem … tikai tad man paskaidro, kāpēc es nedrīkstu attālināties no makšķeres tālāk par 50m, bet zvejnieks pārbauda tīklus, murdus, kad tam ienāk prātā un nekāda pienākuma blakus tiem tupēt nav? Kur ir mana piezveja?

=====

Zvaigzne Tu esi lohs vai vienkārši muļķi tēlo, ja uzskati, ka tagad blakus tīklam visu diennakti ir jāsēž. Šo tēzi,  jau sen LMA un Tavs Saimnieks drillē, un tas nav nekas jauns. Ja Tu pielīdzini makšķerēšanu  zvejniecībai, lūdzu ir makšķerēšanas kartes un zvejniecības kartes visos Latvijas ūdeņos, bezgalīgs to daudzums un pieejamas brīvi visās tirdzniecības vietās. Nevis kā tagad kopējais zvejnieku daudzums ap 1000 ar striktiem rīku limitiem , bet makšķernieku 100.000+ un dara ko grib, galvenais neuzskriet virsū inspektoram.

15.01.16 Atbildēt | Ziņot 0
Zvaigzne

imi, nomierinies, tas bija piemērs ...

vienkārši apnicis ņemties un atspēkot Grīnberga kārtējo mākslas darbu ... lai lašus grīvā varētu ķert Grīnbergs ir gatavs uz ecēšām lekt, kad MRK prasīja taimiņu atļaut ķert, ar tādu pašu pamatojumu, tā Grīnbergam vairs Zvejnieku un Makšķernieki līdztiesība tik saistoša neizskatījās... kur nu vēl par zemūdens medniekiem ....

15.01.16 Atbildēt | Ziņot 0
sidla5

Imation, atbrauc uz Lubānas ezeru,apsaveries to tīklu daudzumu un respektīvi garumus, ar kuriem notiek tā saucamā rūpnieciskā zveja.Makšķerniekam jau nav to brīvo 50 m kur mormišku palaist.Ezeru piesārņo tikai makšķernieks, bet zvejnieki dod mizā pa ezeru ar sapuvušie autiņiem, zāģē tīklu caurumus ar Husšiem, bet tas viss ir pareizi, dabai un videi nekaitīgi.Vienvārdu sakot Bardak!

15.01.16 Atbildēt | Ziņot 0
imations

Es jau to pašu saku, ka zvejnieki KMetriem tīklus salikuši, nabaga makšķernieki tīklos sapinušies un pa burbuli nogājuši, un tās trakās mašīnas ar ko viņi brauc un tas bezpriģels ar Husšiem un ledu. Nu tādas nedienas vai, vai vai, vai………..

15.01.16 Atbildēt | Ziņot 0
 
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager