Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
VVD | 10.maijs 2016, 14:31 | 11 komentāri | 9849 skatījumi

VVD aicina kļūt par sabiedriskajiem inspektoriem

2016. gada 24. maijā Valsts vides dienestā (Rīgā, Rūpniecības ielā 23, 1. stāva zālē) plkst. 10.00 notiks atestācijā sabiedrisko vides inspektoru pretendentiem zivju resursu aizsardzības un uzraudzības jomā.

foto: cl@vits

Uz atestāciju nepieciešams pieteikties laicīgi, zvanot pa tālruni 67084203 vai 26306333 katru darba dienu no plkst. 8.30 – 12.30 un 13.00 – 17.00, vai sūtot e-pastu uz adresi inguna.tizenberga@vvd.gov.lv.

Sabiedrisko vides inspektoru pretendentiem zivju resursu aizsardzības un uzraudzības jomā testa veidā tiks jautāts par vides aizsardzības normatīvajiem aktiem, administratīvo procesu un administratīvo pārkāpumu procesu, kā arī zvejas un makšķerēšanas kontroles praksi. Pretendentiem atestācijas laikā pēc dotas problēmsituācijas būs jāsastāda arī administratīvā pārkāpuma protokols. Uzdevumu izpildes gaitā drukātā veidā ļauts izmantot normatīvos aktus.

Uzzini vairāk, iesaisties un sadarbojies ar VVD! Lasi, kas ir sabiedriskais vides inspektors, kādi ir viņa pienākumi un tiesības!

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 0 no 5
(Nav balsu) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[11] Komentāri | dilst | aug
 
eerls

Lūk iespēja likumīgi pašiem parūpēties par savām iemīļotajiem ūdeņiem!

10.05.16 Atbildēt | Ziņot 0
krumujancis

Tā ir laba iespēja varas kāriem večiem padarboties makšķerēšanas un tīklu, murdu zvejas lauciņā. Par saviem līdzekļiem! Ja tikai tam darbam būtu reāla jēga, to varētu darīt. Taču pie pašreizējās likumdošanas - tā ir tikai darbošanās imitācija un resursu saglabāšanai diezin vai kādu labumu var dot.

10.05.16 Atbildēt | Ziņot 0
ZivjuZaglis

protams, īdēt ir forši! ... bet var arī vismaz mēģināt ko darīt ;)

10.05.16 Atbildēt | Ziņot 0
Krumjan1s

Vai esi nokārtojis eksāmenu?:D Stipri šaubos vai brakanjēri mērķtiecīgi mācšs lai kārtotu šo eksāmenu, ja ir iespēja to tīklu vilkt tā pat vien. Vienmēr atradīsies nīdētāji. Vajag darīt draugs. Darīt un nedomāt par nesakārtoto likumdošanu.

11.05.16 Atbildēt | Ziņot 0
addd
addd :

Ja jau VVD aicina kļūt par sabiedriskajiem inspektoriem, tad varbūt jau šiem sabiedriskajiem inspektoriem arī metroloģiski pārbaudītas mērierīces izsniedz (svarus, lineālu, fotokameru), jeb pa saviem līdzekļiem jāpērk?

11.05.16 Atbildēt | Ziņot 0
Cukurs75

Sūdu uz puļķi viņiem izsniedz! :D

11.05.16 Atbildēt | Ziņot 1
klegers1

Gribu padalīties savā pieredzē, kā mēs pag. gadā 3 džeki gribējām kļūt par sab. inspektoriem.

Stāsts īsumā: manuprāt, VVD paši īsti nav ieinteresēti šajā kustībā.

Izvērstāks stāsts:

Tā kā inspektoru ziņā bijām baltas lapas, tad sazinājāmies ar VVD, palūdzot visu info, kas jādara/jāzina, lai nokārtotu šo statusu.

Saņēmu e-pastu, kurā bija precīzi uzskaitīti visi likumi un MK noteikumi, kas jāzina. Cik tie ir simti lpp, neskaitīju, taču info apjoms bija milzīgs. Nekādu konspektīvu materiālu nav, vien 3 gadus veca rokasgrāmata ar novecojušu info. Kas tieši tur ir novecojis, VVD nevarēja pateikt, jo tas ir Latvijas Makšķernieku asociācijas kompetencē. Īsāk sakot, divas iespējas: 1) lasīt visus likumus un noteikumus, iekalt no galvas. 2) lasīt veco grāmatu un meklēt likumos, kas ir mainījies. Arī nekādi kursi vairs netiek piedāvāti. Šķiet, ka finansējuma vaina.

Atļaušos apgalvot, ka bez konspektīvas rokasgrāmatas vai kursiem (kas iepriekš ir bijuši), šo statusu nokārtot ir teju neiespējami. Atjaunot statusu droši vien nav problēmu. Kad kārtojām eksāmenu, šķiet, ka gandrīz visi arī bija uz statusa atjaunošanu, bet apgalvot to nevaru.

Izgājām cauri visiem likumiem un norm. aktiem, bet iekalt to visu no galvas, protams, nav iespējams - daudz liekas informācijas. Kaut ko drīkstēja arī nezināt no galvas, varēja eksāmenā izmantot izdrukātā formātā.

Eksāmenu nenokārtojām un arī otrreiz tam iet cauri nebija nekādas vēlmes.

Lai nepārprastu - šī nav sūkstīšanās, ka jāzina likumi un noteikumi, tieši otrādi - tie ir jāpārzina ļoti labi, bet nav ok, ka Tev it kā dod iespēju sēdēt pie lidmašīnas stūres un saka, ka ļoti grib, lai Tu iemācītos braukt, bet tad pasaka, ka pašam kaut kur jāmeklē manuāļi un apmācību materiāli, lai drīkstētu izbraukt.

Ideja, manuprāt, laba, taču kaut kas līdz galam tajā orgprocesā nav sakārtots vai arī ir novecojis. Bet varbūt šogad kaut kas ir mainījies uz labu, to nezinu.

P.S. Ja kāds vēlas sagatavoties, tad lūk, dokumentu saraksts:

1. Ministru kabineta 2007.gada 4.decembra noteikumi Nr.833 „Noteikumi par sabiedriskā vides inspektora statusa [iešķiršanu un anulēšanu, izvirzītajiem kritērijiem un prasībām un apliecības paraugu”;

2. Vides aizsardzības likums;

3. Zvejniecības likums;

4. Ministru kabineta 2009.gada 22.decembra noteikumi Nr.1498 „Makšķerēšanas noteikumi”;

5. Ministru kabineta 2003.gada 14.oktobra noteikumi Nr.574 „Licencētās amatierzvejas – makšķerēšanas kārtība”;

6. 2007.gada 2.maija MK noteikumi Nr.295 „Noteikumi par rūpniecisko zveju iekšējos ūdeņos”;

7. Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodekss;

8. Administratīvā procesa likums.

11.05.16 Atbildēt | Ziņot 4
addd
addd :

Dokumentus Jūs nokopējāt VVD mājas lapas.

www.vvd.gov.lv/sabiedribas-l...es-inspektori/

VVD aicina, būtu kaut dokumentus aktuālos pamanījuši savā mājas lapā.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 799

Rīgā 2015. gada 22. decembrī (prot. Nr. 68 71. §)

Licencētās makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību kārtība

Ministru kabineta noteikumi Nr. 800

Rīgā 2015. gada 22. decembrī (prot. Nr. 68 70. §)

Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumi

Ar cieņu.

12.05.16 Atbildēt | Ziņot 0
BrunoL

Kad godprātīgi veiksim katrs savus darba pienākumus,tikai tad sasniegumi jūtamu rezultātu. VVD inspektori sargā un rūpējas par vidi un resursu saglabāšanu,elektriķis darbojas savā lauciņā,sētnieks savā utt. Reiz jābeidz "mērkaķoties" ,jāuzrota piedurknes un nopietni jāsāk strādāt,neaizbildinoties ar resursu trūkumu!

12.05.16 Atbildēt | Ziņot 1
krumujancis

Visiem manis aprējējiem!

Atšķirībā no citiem, lieliski, uz savu piedzīvojumu pamata, varu spriest par mūsu valsts ierēdņu runu un faktisko darbību nesakritībām sākot no pārkāpumiem līdz tiesu darbiem.

Par laimi, izrādās tāds neesmu viens, un, tā dažu piesauktā, ņaudēšana tāda patiesības teikšana vien ir. Tikai ar nožēlu jāatzīst, ka ierēdņiem ir savs uzskats par šo patiesību, citiem - cits. Bet taisnība ir kaut kur pavisam citur - nu nevajag šodien darīt bez atalgojuma tādu darbu, par kuru kādam par to maksā. Tie laiki ir pagājuši - to gan būtu derīgi saprast.

Protams, nav labi, ka resursi tiek izlaupīti, taču tā ir valstiska darīšana un kā tas tiek darīts labi redzējām no MN pieņemšanas procesa. Tur nu no valstiskas pieejas nebija ne smakas.

14.05.16 Atbildēt | Ziņot 0
mihails

Labak VVD būtu savus esošos inspetorus atbastijuši, algas pacelt, degvielu papildus izsniegt, autoparku atjaunot un tad viss butu štokos.

18.05.16 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager