Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
credx.lv | 16.maijs 2016, 17:10 | 1 komentārs | 1553 skatījumi

Reklāmraksts: 6 soļi savas finansiālās nākotnes nodrošināšanai

1. Uzstādiet mērķus naudas krāšanai

Mērķi, kuriem krāt naudu, pastāvīgi mainās, bet, neatkarīgi no tā, kādi ir šie mērķi, pārliecinieties, ka jums vienmēr ir kādi mērķi. Ikvienam cilvēkam vajadzētu sākt ar ārkārtas situāciju naudas fonda izveidi, kas var palīdzēt dažādās kritiskās situācijās, piemēram, darba zaudēšanas, automašīnas remonta vai kāda cita negaidīta un dārga notikuma gadījumā. Gribam to mēs vai nē, bet šādas situācijas gadās, un ir labi, ja mēs esam tām gatavi. Tāpat jūs varat uzstādīt arī īstermiņa mērķus, piemēram, sakrāt naudu kādam ceļojumam, jaunai automašīnai, mājokļa remontam vai kādam citam, lielākam pirkumam, lai nebūtu jāizmanto kredītlīnija. Protams, jūs varat uzstādīt arī tādus ilgtermiņa mērķus kā, piemēram, atlikt naudu vecumdienām vai uzsākt savu biznesu. Lai arī kādi būtu jūsu mērķiem, tiem ir jābūt skaidriem – aprēķiniet, cik daudz naudas jums katru mēnesi ir jāatliek, lai veiksmīgi sasniegtu savus mērķus. Nekādā gadījumā neizmantojiet šos iekrājumus citiem mērķiem!

2. Sāciet domāt ilgtermiņā

Ja mēs vēlamies izbaudīt katru dienu, ne tikai šodienu, ir svarīgi plānot arī savu nākotni. Atcerieties, ka nekad nav par agru, lai sāktu domāt par naudas iekrājumu veidošanu savām vecumdienām. Izmantojiet iespējas, ko piedāvā speciālie pensiju fondi, vai izveidojiet atsevišķu krājkontu, kur ik mēnesi atlikt noteiktu naudas summu finansiāli bezrūpīgām vecumdienām, bet, ja jāsalīdzina, tad speciālie pensiju fondi ir drošāki no tāda viedokļa, ka jūs tiem nevarat piekļūt līdz noteiktam vecumam, pasargājot savu uzkrājumu no nesvarīgiem tēriņiem.

3. Meklējiet naudas ietaupīšanas iespējas

Izveidojiet sarakstu ar lietām, uz kurām jūs ik dienas tērējat savu naudu. Pēc tam padomājiet par to, kurus no tēriņiem jūs varētu ierobežot vai varbūt vispār atteikties. Piemēram, tā vietā, lai ietu uz fitnesa klubu, vingrojiet mājās, izmantojot video pamācības internetā. Tāpat varat neiet uz kinoteātri, bet skatīties kinofilmas mājās. Ir iespējams arī atteikties no žurnālu un avīžu abonementiem, lasot tos interneta tiešsaistē. Kad vien iespējams, pārvietojieties ar kājām, velosipēdu vai sabiedrisko transportu, lai ietaupītu naudu uz degvielas rēķina. Šīs ir tikai pāris no miljons idejām, kā iespējams samazināt savus izdevumus.

4. Pieņemiet drastiskus mērus

Ja viss iepriekšminētais nestrādā, pieņemiet drastiskākus mērus. Piemēram, ja jūs īrējat mājokli, varbūt ir vērts pārcelties uz mazāku mājokli, kuram ir mazāka gan īres maksa, gan komunālo pakalpojumu maksa? Varbūt jūs varat piedāvāt kādam draugam ievākties pie jums, lai īres un komunālo pakalpojumu maksājumus dalītu uz pusēm? Vēl viens no drastiskajiem mēriem ir atbrīvošanās no automašīnas, protams, ja tas saskan ar jūsu iespējām un dzīvesveidu. Ja jūs esat precējušies, un katram no jums ir sava automašīna, apsveriet iespēju atstāt tikai vienu automobili, tādējādi uz pusi samazinot arī visus izdevumus.

5. Sāciet mācīties finanšu lietas

Vienmēr ir kas tāds, ko jūs varat iemācīties par finansēm. Mācīties kaut ko par investēšanu vai kādiem citiem finanšu jautājumiem var šķist garlaicīgi vai pat biedējoši, bet ir tik daudz informācijas avotu, kas piedāvā apgūt šos jautājumus arī interesantā un saistošā veidā. Jo vairāk jūs zināsit, jo mazāk nomācoši šie jautājumi liksies. Ja ne pārzināšana, tad vismaz orientēšanās šajos jautājumos palīdz būt lietas kursā un sakārtot arī savu finansiālo situāciju.

6. Nepērciet neko, ko jūs nevarat atļauties

Neskatoties uz to, ka tūlītēja lietu iegūšana ir kārdinoša, neļaujieties šim kārdinājumam, bet gan sāciet krāt tai naudu. Šādā veidā jums nebūs nepieciešami atrie krediti un jūs iegūsit lietu, kas patiešām būs jūsu, nesagādājot galvassāpes un stresu par to, kā gan jūs par to tagad samaksāsit. Nereti mēs paņemam aizdevumu kādas lietas iegādei, jo zinām, ka pašlaik to varam atļauties, taču uz to nevajadzētu paļauties, jo, kā zināms, dzīvē viss plūst un mainās, atstājot mūs bez rocības atmaksāt kredītu. Labākais, ko mēs varam darīt savas finansiālās situācijas uzlabošanai, ir dzīvot tikai un vienīgi savu finanšu līdzekļu robežās.

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 1 no 5
(1 balss) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[1] Komentāri | dilst | aug
 
addd
addd :

Dīvains raksts CL, nu protams makšķernieki nezin ka investicijas copē ir mīnus 1000% gadā.

Liels paldies, kļūsim gudrāki, apgaismojāt.

17.05.16 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager