Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Mārtiņš Babris | 18.maijs 2016, 11:56 | 2 komentāri | 3380 skatījumi

2015. gads IV daļa

Ļoti, ļoti aizkavējusies pēdējā daļa manam aizgājušā gada inventāra apskatam. Lai arī ir jau sākusies jaunā laivošanas sezona pilnā sparā, tomēr zemāk neliels mans silikona mānekļu asorti, kas man patika pagājušajā gadā. Tiesa es šeit mānekļus neiedalīšu nez kādās kategorijās, vienkārši par visu pēc kārtas.
Nories Spoon tail shad. Šis ir viens no mānekļiem, kas man jau kādu laiku stāv mājās, vienā no ēdamo gumiju kastēm. Copējis pirms tam ar Spoon tail biju pāris reizes, bet neteikšu ka īpaši pievērsu viņam uzmanību. Pagājušais gads bija savādāks. Diezgan daudz, un dažādus mānekļus vilku laukā un cītīgi piestrādāju. Spoon tail ir salīdzinoši slaidas formas māneklis, ar lielu astes papēdi. Diezgan mīksta sastāva silikons, priekšpusē ir iestrādāta hologrāfiska plāksne, kas piedod papildus spīdumu un toni pamat krāsojumam. Turklāt māneklis ir veidots no divu veidu materiāliem - iekšpuse ir no blīvāka, ārpuse no mīkstāka. Lielākā priekšrocība - āķis turas labāk māneklī. Izmēru gamma ir pat ļoti laba - 4, 4.5, 5 un 6 collu mānekļi. Krāsu ziņā ir 8 dažādas, no spilgtiem toņiem līdz dabīgiem. Izmantojam Nories faktiski ir divos veidos - džigā un drop šotā. Zinu ka citi copmaņi šīs gumijas liek uz līdakām, gar zāļu malām un kantēm. Es vairāk lietoju Spoon tail uz zandartiem. Pavasarī un vasarā biežāk lieku 4 un 4.5 collu izmēru, uz rudens lielo zandartu noteikti 5 un 6 collu. Dropā arī Nories labi strādā. Māneklis ir mīksts, aste ir kustīga. 6 collu māneklis lai arī slaidas formas, tomēr saglabā apjomu, kas zandartam bieži vien ir vajadzīgs.
Nories Spoon tail shad
Ja jau esam skāruši zandartu tēmu, tad noteikti ir jāpiemin Deps mānekļi. Latvijā salīdzinoši reti tiek izmantoti šie mānekļi, protams, lielākoties tādēļ ka viņus praktiski nevienā veikalā nevar dabūt. Bet no Deps ir ko izvēlēties. Turklāt, kas man liekas īpaši labi, Deps ir liela izvēle tieši ar lielā izmēra mānekļiem. Pamatā izmantoju trīs modeļus - Deathadder, Deathadder Stick un Deathadder Grub. Kā jau minēju visi viņi ir lielu izmēru mānekļi. Deathadder bija pirmais šīs sērijas modelis ko izstrādāja Deps. Resnas, apaļīgas formas māneklis, ar pavisam tievu, taisnu astīti. Es lietoju 5 un 6 collu izmēros. Faktiski ļoti daudzgaļas, kas patīk plēsoņām :) Pamatā šo es izmantoju tieši dropam. Mānekli ar ļoti lēnām kustībām ir iespējams animēt, kas īpaši patīk lielam zandartam kā arī pasīvam. Deathadder Stick sava veida modifikācija standarta modelim. Šim ķermeņa forma ir apaļa, arī resna, atgādina paresnu desu. Mānekļa Deps Deathadder
aizmugurējā daļa paliek nedaudz platāka, resnāka. Astīte šim ir krietni īsāka, un faktiski sevišķi daudz ko nedod. Šo mānekli izmantoju vēl lielākā izmērā 6.5 collu. Arī šo lietoju dropam. Dažreiz šis nostrādā daudz labāk par standarta Deathadder. Jāpiemin ka šiem modeļiem ir ļoti daudz interesantu krāsojumu, kas dienas gaismā izskatās pilnīgi parasti, bet kad apskatāmies mānekli UV gaismā, parādās pilnīgi savādāks krāsojums, daudzreiz kārdinošākas. Deathadder Grub ir lielas formas tvisteris. Klasisks, garš tvistera ķermenis, salīdzinoši resns, ar lielu un gaļīgu asti. 6 collu izpildījumā šis māneklis ir lielisks, gan uz dropu zandartam, gan arī līdakai. Grub lieku iekšā parastu offset āķi un strādāju pa zālēm, bez papildus svariem. Līdakas traki agresīvi metās virsū. Šim modelim gan krāsu izvēle ir gana vienmuļa, pārsvarā dominē tumšie, dabīgie toņi.
Vēl vienas japāņu ēdamgumijas, kas man iepatikās ir Ecogear Bug Ants. Pamatā tieši 2 collu versija. Faktiski šīs ir savā ziņā līdzīgas dažādām nimfu variācijām. Līdz ar to vienlīdz labi der gan uz asariem, gan forelēm. Lielie izmēri bieži vien labi izprovocē zandartu, vai arī lielo asari. Gumijas
Deps Deathadder Stick
noteikti ir ēdamās, ar dažādām aminoskābēm piesūcinātas. Plašs krāsu diapazons, pieejamas gan spilgti, gan arī dabiski toņi. Faktiski ar šīm pamatā strādāju uz džiga. Neko sevišķi jaunu animācijā šeit nevar izdomāt. Jāatzīmē, ka Bug Ants noteikti ir vienas no gumijām, kam patīk tā saucamā grunts skrāpēšana.
Un noslēgumā jāpiemin FishUp dažādās ēdamās gumijas. Līdz ar foreļčempja starta plāniem, tapa iespēja startēt zem FishUp komandas nosaukuma. Attiecīgi tiku pie daudz un dažādiem šī Ukraiņu zīmola mānekļiem. Ukraiņiem vispār patīk ražot dažādus silikona mānekļus, kas noteikti ir pateicoties lielai copmaņu mīlestībai pret džigu, mikrodžigu un mormišingu. Attiecīgi arī piedāvājumā ir milzum daudz dažādi modeļi. Ko noteikti par FishUp varu teikt, tas ir modeļu daudzveidība. Turklāt lielākas pluss - modeļi ir oriģinālas formas. Tās nav kopijas, kā citiem zīmoliem. Skaidrs ka pamatā mērķzivs ir asari, zandarti. Forelēm ir vesela plejāde
Deps Deathadder Grub
dažādu modeļu. Piemēram, Tanta, kas tika radīta pamatā forelēm. Flit un ARW worm, lieliski tārpi, tievi, plānas formas, ar nedaudz resnāku astes daļu. Flit turpretī ir tārps, kuram ir tādas kā mazas pleznas katrā no sāniem. Šis sīkums dod savādāku spēli, planējošas kustības.
Jāsaka ka pagājušajā sezonā ļoti daudz dropoju. Faktiski visu rudens un daļēji arī ziemas sezonu pavadīju ar dropu. Protams, viens no faktoriem bija lielā zandartu koncentrācija Daugavā, tai pat laikā jau sen gribēju atgriezties pie dropa. Ļoti daudz jaunas atziņas ieguvu, tāpat daudz un dažādas nianses izkopu. Protams, arī silikona mānekļi tika izmēģināti daudz un dažādi tieši dropam domāti. Pāris jau minēju, pāris vēl gribu pieminēt. Keitech Shad impact bija viens no visrezultatīvākajiem. Tieši 5 collu izmērs, kādos piecos dažādos krāsojumos man lieliski strādāja. Šogad būs pieejams 6 collu izmērs, kas mani tikai iepriecina. Protams, klasika Lunker City Fin-S Fish. Turklāt pat 7 collu izmērā. Lunker noteikti liels pluss ir ļoti lielā krāsu izvēle. No tādām ne tik ļoti zināmām gumijām patika Bass Assassin Shad 5 collu māneklis. Apjomīga ķermeņa forma, ar ļoti tievu un kustīgu asti. Tiesa šis māneklis labāk strādāja tieši uz aktīvu zandartu. Savage Gear Sandeel slug sava veida zušu vai nēģu imitācija. Izmantoju lielos 20 cm garos mānekļus. Šim zutim liels pluss ir, ka māneklis ir peldošs. Galvas daļa ir blīvāka, kas sekmē dropa āķa labāku turēšanos māneklī. Toties pārējais ķermenis ir peldošs, un ceļas uz augšu. Lieliski var variēt ar dažādām kustību amplitūdām, līdz ar ko šis māneklis strādā gan
Ecogear Bug Ants
uz pasīvu, gan aktīvu plēsoņu. O.S.P Dolive Stick SPEC2. 6 collu māneklis pietiekami gaļīgs, ar kustīgu asti. Pamatā strādāja uz pasīvu zandartu. Wonder Baits Honey Curly 8.5 collu tvisteris, ar ļoti garu ķermeni un lielu, tvistera asti. Lai arī pieejamie krāsojumi ir gana tumši, zandartam šis māneklis ļoti patīk. Man likās ka tieši slaidā forma ir tā, kas patīk zandartam. Tiesa vairāk plēsoņas uz šo man bija tieši tumšā laikā. Fox Rage Fork tail, 7 collu māneklis. Masīvs ķermenis, ar standarta dakšas veida asti. Pamatā šis māneklis mani iepatikās tieši ar diviem krāsojumiem, kas bieži vien nostrādāja tad kad citi klusēja. Westin Slim Teez 9 collu māneklis laikam ir vispretrunīgākais. Lai kā arī ar šo mānekli nedropotu, iegādājos četras dažādas krāsas, viņš mani nepārliecināja. Protams, bija zandarti, bet kaut kā nejutu stabilu plēsoņas atsaucību. Reins Bubbring Shaker, ar šo mānekli sāku strādāt tikai pagājušajā sezonā. Jāsaka ka formas dēļ iespējama ļoti lēna animācija, kas atkal bieži vien zandartam patīk. Pieejami gan 4, 5 un pat 6 collu izmēros.
Lūk neliels atskats uz dažiem silikona mānekļiem, kas man ir īpaši iepatikušies pagājušajā sezonā. Nobeiguma daļā sanāca dikti daudz mānekļi, kas domāti dropam, bet nu jāsaka ka tēma aktuāla, noteikti arī šogad. Jāsaka ka jau šobrīd esmu dabūjis daudz un dažādus jaunus mānekļus, kas noteikti nesīs lomus šajā sezonā, un par kuriem būs ieraksti manā blogā.

Reins Bubbring Shaker
Wonder Baits Honey Curly
O.S.P Dolive Stick SPEC2
Fox Rage Fork Tail
Westin Slim Teez
Bass Assassin Shad
Savage Gear Sandeel Slug

oriģināls

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 0 no 5
(Nav balsu) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[2] Komentāri | dilst | aug
 
otinjsh

Tu i traks! Staigājoša enciklopēdija. :)

Vienīgais mīnuss tāds, ka, ja pārāk daudz info galvā, ta var nojūgties domājot ko likt uz āķa. :D Manējam jau tagad tik daudz visādu ļumekļu, ka sirmo mati... :)

Būtu 2-3 i elpot vieglāk. :DDDD

o.

18.05.16 Atbildēt | Ziņot 0
maituputns

Tieši tā, nevajag iespringt uz daudz visādiem mānekļiem, labāk izstrādāt dažus. Kopumā šis nav daudz, ja skatās gada griezumā...

18.05.16 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager