Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
LMSF | 25.septembris 2016, 22:37 | 16 komentāri | 8925 skatījumi

Mērsragā norisinājās LV čempionāts spiningošanas divcīņā

foto: Jānis Stikuts

24.09.2016 Mērsragā norisinājās LR čempionāts spiningošanas divcīņā, tā organizētājs bija Mērsraga novada pašvaldība, kas bija sarūpējusi balvas labākajiem.


Spiningotāji rīta cēlienu pavadīja ezerā spiningojot, bet pēcpusdienu veltīja, lai laukumā demonstrētu savu meistarību metienu precizitātē.
Individuālajā vērtējumā labākais bija Edgars Stiķis (Mērsrags 1), kura loms bija 4,9 kg zivju un 72 punkti metienu precizitātē. Otrajā vietā palika Mareks Saulītis (Koknese) ar 4,55 kg smagu lomu un 70 punktiem mērķa mešanā, trešajā vietā - Romualds Ribuzuls (Emīlija - Talsi) ar 4,1 kg un, attiecīgi, 64 punktiem

Komandu vērtējumā labāko trijotne bija sekojoša - Emīlija - Talsi, Koknese un Mērsrags I.

Rezultātu protokolu var apskatīt šeit: http://www.fishing.lv/?e=1454

Foto Jānis Stikuts un Ivars Indruškevics

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(4 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[16] Komentāri | dilst | aug
 
dolo
dolo :

Apskatījos joka pēc protokolu un ievēroju dīvainu lietu, Mērsraga komandās (1 un 2) divās ekipāžas pa vienam dalībniekam (Haralds Straupe un Dzintars Stacevičs) bez loma vispār? Tā nevar būt. Vietējās komandas dalībnieki, kas ezeru pazīst, pat bez asarīša? :D Varbūt makšķeres tajās laivās bija tikai vienam no diviem? Mana doma tāda, loms atdots kolēģim, lai būtu labākas izredzes kopvērtējumā. Vai tāda rīcība ir ok? Šāda "uzvara" sagādā prieku? Tad varbūt turpmāk jāvērtē ekipāžas un individuāli nē? Ko domā tiesneši? No otras puses, neiespringsim par šiem sētas mačiem jo tikai 5 komandas un apmēram 20 dalībnieki. Nav vecie labie laiki, kad piedalījās Egons, Lašini, Strazdiņš, Eglītis un citi zināmi sportisti.

26.09.16 Atbildēt | Ziņot 0
turba

Dodo. Biju laivā kopā ar Haraldu Straupi un pirms šiem mačiem Mērsraga kausa trešajā kārtā ar Jāni Ozolu. Abās sacensībās man bija tas gods sēdēt laivas priekšā un noķert visu ieskaites lomu, pie ruļļiem bija kolēģi. Kā tev, tik lielam gudriniekam, liekās, kam ir lielākas iespējas metienu skaitā. Tavai zināšanai Haralds Straupe noķēra desmit līdakas zem mēra un uz asarīšiem spiningošanas sacensībās mēs principā nespiežam.

06.10.16 Atbildēt | Ziņot 0
dolo
dolo > turba:

Turba, par jūsu ekipāžu 100 % nezinu, tāpēc no sirds atvainojos ja tas tā nav, bet... Ir viens fakts, kuru šeit nerakstīšu, lai netīrā veļa paliek grozā. Ja gribi ko vairāk, tad PM raksti, atbildēšu. Mērsraga kausā 3 posmi, katrs no tiem ar savu specifiku, bet ja grib uzvarēt nevis tikai piedalīties, tad jūsu ekipāžai ir jāmaina stratēģija.

07.10.16 Atbildēt | Ziņot 0
turba
turba > dolo:

Dodo. Mūsu ekipāža Mērsraga kausu spiningošanā jau ieguva 2012.gadā. Tā, ka droši pievienojies Copes Lietu ekspertiem un savus ieteikumus dali tiem, kam šīs trofejas nav.

07.10.16 Atbildēt | Ziņot 0
dolo
dolo > turba:

Un kā šogad? Vismaz trešie bijāt? Tas taču ir copes līmeņa rādītājs - Mērsraga kausa ieguvējs.

08.10.16 Atbildēt | Ziņot 0
turba
turba > dolo:

Dolo. Šogad bija supper. Kamēr mani kolēģi cīnījās Mērsraga kausa otrajā kārtā, biju copēt Somijā. Paveicās noķert līdaku 7,15kg. Kāts SHIMANO YASEI TROUT LAKE COMPETTITION, tests 3-10g. Spole SHIMANO TWIN POWER 2500. Aukla WFT GLISS 0,04mm celtspēja 2,5kg. Šilova rotiņš bez pavadiņas. Ir nofilmēts.

Tas taču ir copes līmeņa rādītājs ?

12.10.16 Atbildēt | Ziņot 0
dolo
dolo > turba:

Tad kas ir greizi Mērsraga kausā pēc 2012.gada? 2014.g. - 7.vieta, 2015.g - 8.vieta, 2016.g - 9.vieta.

Par to līdaku ar vieglo kātu: veiksmīgi ieķēries rotiņš (nevar pārkost auklu vai izrauties - veiksme arī spēlē lomu), laba izpratne par spoles bremzi, plašums kur līdakai skriet (nezinu vai bija?).

13.10.16 Atbildēt | Ziņot 0
turba
turba > dolo:

Nekas nav greizi. Tikai asarīšus nevelkam. Ja vēl būtu, kā vienu gadu vid. svars 300gr., tad var to 10kg normu paņemt, bet mazos labāk atstāju ziemas copei.

23.10.16 Atbildēt | Ziņot 0
dolo
dolo > turba:

Nu bet šo es nesaprotu, vasarā ētika neatļauj bet ziemā var? Tas nav tā kā divkosīgi? Tam asarītim taču tad vienalga, vai viņu nožmiedz vasarā vai ziemā. Beigts tāpat... Labi, slēdzam tēmu, tiksies nākamgad uz ūdeņiem.

24.10.16 Atbildēt | Ziņot 0
poppers

dolo. Man atbildēja, ka tie esot motoristi..., manam motoristam bija 3,6 kg, man 4,2 kg!

Dalībnieku skaits ir katastrofāli mazs daudzās makšķerēšanas sacensībās. Uzaicinu piedalīties! :)

30.09.16 Atbildēt | Ziņot 0
Vincis

Romi, es labprāt piedalītos šajos mačos, bet citēju nolikumu: "Sacensībās piedalās LMSF biedru komandas". Es diemžēl neesmu nevienā no LMSF biedru organizācijām, un stāties iekšā tikai, lai pamačotos, neredzu jēgu.

03.10.16 Atbildēt | Ziņot 0
stakeris

Jāatzist ka nolikums ir dīvains šajā pasākumā,jo individuālais vērtējums jau rada konkurenci arī starp vienā laivā esošiem dalībniekiem,kas komandu sacensībās nav īsti normāli,normāli būtu ja tiktu vērtētas komandas un atsevišķi ekipāžas,nevis individuāli cilvēks ekipāžā.

01.10.16 Atbildēt | Ziņot 0
krumujancis

to poppers

Pats arī, kopā ar kompanjonu, esam apsvēruši ideju piedalīties spiningošanas mačos, jo it kā pieredze ir, inventārs kāds nebūt arī, taču, izvērtējot redzēto daudzos mačos citos ezeros, esam nākuši pie secinājuma ka nav jēgas piedalīties pasākumos, kuros iznākumu nosaka personīgā peldlīdzekļa iespējas, elektroniskais aprīkojums, un daudz kas cits, kuram ar meistarību zivju piemānīšanā nav nekāda sakara. Tās jau vairs nav spiningošanas sacensības, bet gan finansiālo iespēju sacensības. Un ja nav mērķa sasniegt starptautiskus panākumus, tad nav jēgas ieguldīt pārliekus līdzekļus tādēļ vien lai kādu reizi pamačotos, un mačoties, lai izcīnītu pēdējo vietu - vēl jo vairāk. Un katru reizi šādos mačos tiek cilāts dalībnieku godaprāta jautājums, diemžēl.

01.10.16 Atbildēt | Ziņot 0
poppers

Šajās sacensībās, tāpat kā Mammasdabas, nevajag modernāko aprīkojumu. Šeit visi ir ar līdzīgiem aprīkojumiem un līdzīgām iespējām. Tāpat daudzos novados notiek dažādas spiningošanas sacensības. Atliek vien gribēt piedalīties...

03.10.16 Atbildēt | Ziņot 0
dolo
dolo :

Romuald, par tiem "motoristiem" zirgam jāsmejas :D Žēl ka Osītim, kurš godīgs vīrs tādi komandas biedri, bet lai jau paliek, dažiem godkāre augstāk par visu. Nožēlojami ka kāds lepojas par uzvaru tādā veidā. Par piedalīšanos šeit jau teica, LMSF kādas orgnizācijas biedram jābūt. Es neesmu. Kastingā labprāt piedalītos.

03.10.16 Atbildēt | Ziņot 0
krumujancis

to poppers 3.okt

Laikam jau tā nu gluži nav ar to Mammudabu arī. Bijām, kā skatītāji, uz mačiem Lielauces ezerā, un tomēr, lai kā arī tiek slēpts aprīkojums, kaut ko no tā jau ir iespējams redzēt, un daudz ko parāda arī dalībnieku darbība ezerā. Ja spiningošanas pieredze ir kādi 50 gadi, kaut kas jau no tā visa ir saprotams. Un tad jau sāc domāt - vai man tas ir vajadzīgs? un, protams, neesmu arī LSMF kādas biedrības biedrs, jo nespēju rast atbildi uz jautājumu- kam man tas būtu vajadzīgs? Kā varējām secināt no MN pieņemšanas gaitas, ierindas biedra teiktajam jau nekāda svara nav, tukša runa.

05.10.16 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager