Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Mārtiņš Babris | 26.septembris 2016, 10:14 | 3 komentāri | 2937 skatījumi

Atskaite par noslēdzošo posmu LČ spiningošanā

Šoreiz par norises vietu tika izvēlēta Ogres upe, kā ierasts pie Meņģeles, Ogrēnu mājām. Nedēļu pirms mačiem tika rīkoti treniņi, uz kuriem pats diemžēl netiku, toties komandas biedri dabūja praktizēties Ogres ūdeņos. Jāsaka ka treniņi iekrita ļoti lietainā dienā, un konkrētajā upes posmā nebija gana liels noķerto zivju skaits. Lai vai kā kaut kāds priekšstats bija radies. Jāpiemin ka tajā brīdī upē bija salīdzinoši augsts ūdens līmenis.
Pēc nedēļas mači klāt. Visi mobilizējāmies, turklāt jāsaka ka šajā posmā bija vienkārši ekselenta zivju ielaišanas procedūra. No katras komandas bija jāierodas diviem pārstāvjiem uz zivju ielaišanu piektdien. Attiecīgi par neierašanos tiktu piemērots motivējošs naudas sods. Jāsaka ka šī lieta palīdz. Ieradās tiešām no visām komandām pārstāvji, kā rezultātā katram sportistam bija jālaiž tikai vienu reizi zivis, katrā zonā. Darbs ritēja raiti, kā rezultātā zivis tika salaistas rekord ātrā laikā. Paldies organizatoriem. Sestdien visas procedūras kā jau ierasts - zonu izloze, iegājienu izloze, tiesnešu sapulce. Arī tiesnešu ziņā notika patīkamas pārmaiņas.
Visiem tiesnešiem bija zaļās vestes, lai skaidri varētu atšķirt, kas ir tiesnesi, un kas līdzjutējs. Tāpat lieti noderēja tiesnešu anketas, kur tika atzīmētas noķertās zivis, auti un beigās pušu paraksti. Ļoti skaidri un saprotami. Man izlozē tika D zona. Jāsaka ka ar D zonām man nekad nav īpaši labi veicies. Pie zivju laišanas, uzmetot aci pārējām zonām, man likās ka B zona būs vislabākā. Kā noskaidrojās vēlāk, tā viss nebija. Iegājieni - 5, 9, 12, 2. Faktiski nav tie sliktākie. Pie zonas apskates atzīmēju četrus sektorus, kas man likās visperspektīvākie. Savā izgājienā, par pārsteigumu tiku iekšā vienā no tiem. Tas rezultējās otrajā metienā ar zivi. Nostrādāja nu jau labi zināmais Mario rotiņš. Tālākos izgājienos viss bija gana slikti. Lai arī tiku labos sektoros nekādi nevarēju nocelt zivi. Vienā iegājienā blakus sektoros ar Māri Olti stāvējām, un abi divi medījām vienu foreli. Rezultātā ne es ne Māris nespēja zivi pierunāt. Toties Igors Fiļipovs, ienācis sektorā, pavisam ātri pierunāja šo foreli padoties kārdinājumam. Rezultātā D zonā tika noķertas 31 zivs, un šī zona izrādījās otrais labākā. Salīdzinājumam C zona - 17 zivis. Otrā diena klāt. Izloze, un kaut kā netīši ielozēju visiem komandas
Ģirta pirms-maču sapals. Pirmais mūžā!

Inventāra ziņā izvēlējos startēt ar Bellezza Correntia TW modeli. Par cik vietām prasījās pēc tālākiem metieniem, tiesa ne D zonā, tad izmantoju arī pīto auklu ar fluorokarbona pavadu. Principā šeit man vajadzēja ātri pārmesties uz otru spiningu - Midori, ar neilona auklu, jo straujajos posmos ērtāk būtu bijis strādāt ar neilonu. Toties lēnākos, augšējos posmos, uz gumiju dancināšanu, pītā bija tieši laikā. No mānekļiem izmantoju Mario, Leona un Smith rotiņus, Smith D-Contact un D-Compact, Angler's Republic Alexandra voblerus, kā arī gumijas - bez Berkley nekur, kā arī Fish Up Tanta.biedriem to pašu zonu ko iepriekšējā dienā.
No vienas puses tas ir labi, par cik konkrēto zonu sportists jau zin labi, un ir cerība ka būs labāks starts. Iegājienu ziņā man šodien - 13, 3, 4, 8. Sākums it kā slikts, bet pārējie tīri normāli. Pēc iepriekšējās dienas rezultātiem, visi ļoti cerēja ka zivs būs atžirgusi, turklāt svaigi laistā arī piedos rezultativitāti. Pirmajā iegājienā devos pēdējais. Un faktiski izdarīju uzreiz kļūdu. Nevajadzēja man doties uz leju uz galējiem sektoriem, bet rīkoties tieši pretēji - doties uz zonas sākuma sektoriem, upes augšpusē. Rezultātā iegājiens pa nullēm. Otrajā centos vairāk turēties upes augšpusē, kas nesa vienu nomukušu zivi, ko nespēju izvilkt. Gana sāpīgi. Trešajā iegājienā, tas pats sektors. Atkal viena zivs aizspruka, toties otru veiksmīgi noparkoju. Šajā reizē nostrādāja Berkley nimfa, Toad krāsā. Aizmukusī zivs bija iekārojusi Smith vobleri. Bija sajūta, ka šajos sektoros būs vēl. Ceturtajā iegājienā daudz nedomājot devos uz sākuma sektoriem, kur bija pāris copes, bet nekas vairāk. Un atkal uz nimfas. Rezultātā atkal pa nullēm. Kopumā šajā dienā D sektors bija vis rezultatīvākais - 42 zivis. Salīdzinoši pārējos sektoros nedaudz virs 20 zivīm, katrā.
Cik saprotu šobrīd arī tiek aktīvi diskutēts par čempionāta formāta maiņu. Lielākās izmaiņas tiek runātas par tiesnešu atcelšanu, vai respektīvi iztikt bez tiesnešiem, un sportisti tiesā viens otru. Ideju pasvieda Vadims, kurš savukārt bija piedalījies Slovākijā mačos, kur šo lietu aktīvi praktizē. Manā skatījumā ļoti laba ideja, ko noteikti ir vērts iedzīvināt arī mūsu čempionātā.
Kopsavilkums par sezonu. Komandu ieskaitē palikām 8 vietā. Individuāli vislabāk nostartēja Juris - 16 vieta, Ģirts - 20 vieta, Aivars - 26 un es - 38 vieta. Priekš manis šis čempionāts bija lieliska vieta, kur mēģināt saprast taktiku, tehnikas kā ķert ielaistās foreles. Lai arī rezultāts nav labs, toties pieredzi esmu smēlies daudz un dažādu. Nākošajā gadā, noteikti mācīšos no kļūdām, un domājam ka rezultāti uzlabosies! Noslēgumā, liels paldies organizatoriem, un, protams, maniem lieliskajiem komandas biedriem! Šīs noteikti nebija pēdējās kopīgās cīņas!
 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(2 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[3] Komentāri | dilst | aug
 
Akmens_Viesis

doma laba par dalībniekiem - tiesnešiem, mušās piemēram, dalībnieku skaits gandrīz vai dubultotos automātiski ;)

26.09.16 Atbildēt | Ziņot 0
Vits
Vits :

Kā tas domāts - sportisti tiesās viens otru?

26.09.16 Atbildēt | Ziņot 0
maituputns

Katrā zonā, vieni sportisti ķers, otri tiesās, tos kas ķer. Attiecīgi pēc tam mainās.

27.09.16 Atbildēt | Ziņot 1
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager