Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
LatgalesLaiks | 29.septembris 2016, 12:46 | 6 komentāri | 5610 skatījumi

Makšķerēšanai Briģenes ezerā būs jāiegādājas licence

Daugavpils novada dome noteikusi licencēto makšķerēšanu Briģenes ezerā Demenes pagastā.

Demenes pagasta pārvaldes vadītāja Valentīna Gadzāne:

Līdz šim Briģenes ezerā visi varēja brīvi makšķerēt. Tagad būs jāpērk licence, kā nosaka licencētās makšķerēšanas nolikums, kas stāsies spēkā pēc publicēšanas Daugavpils novada pašvaldības informatīvajā izdevumā un būs spēkā 5 gadus.

Gada licence maksās 15 eiro, to var iegādāties arī 6, 3 vai vienam mēnesim, kā arī būs vienas dienas licence. Bezmaksas licence pienākas senioriem, kuri ir vecāki par 65 gadiem, bērniem vecumā līdz 16 gadiem, politiski represētajām personām un invalīdiem.

Makšķernieki varēs ķert visas zivis. Nedrīkst ķert vēžus, jo to ezerā pagaidām ir pārāk maz. Zemūdens makšķerēšana ir aizliegta.

No finansējuma, ko iekasēs par licencēm, 80% saņems pagasta pārvalde un 20% Zivju fonds. Šos līdzekļus izlietos zivju pavairošanai, maluzvejnieku apkarošanai un licencētas makšķerēšanas organizēšanai. Demenes pagasta pārvalde plāno jau nākamgad pavairot līdaku kāpurus (ielaidīs vismaz 65 000 gab.), vēl pēc gada – zandartu mazuļus (vismaz 13 000 gab.).

Licencēto makšķerēšanu Briģenes ezerā kontrolēs gan Demenes pagasta pilnvarotā persona, gan Valsts vides dienesta un Dabas aizsardzības inspektori, Valsts policija un Zemessardze.

avots: LatgalesLaiks

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 0 no 5
(Nav balsu) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[6] Komentāri | dilst | aug
 
aric56

Un ko darīt ar daudziem privātīpašumiem apkārt ezeram,tur jau tā maz vietu bija makšķerēšanai,bet tagad salika žogus līdz ūdenim un tikt līdz ezeram nav kur, izņemot pie ceļa Zemgales virzienā,vēl jautājums -tā trakā braukšana ar ūdens močiem un visādiem ūdens daiktiem.Makšķernieku tur i tā maz, būs vēl mazāk, izņēmot vietējos privātīpašumu saimniekus.Pamazām ezers kļūst izredzētiem.

29.09.16 Atbildēt | Ziņot 0
aric56

P.S.Bet par licencēto makšķerēšanu tas ir labi,ja vēl zivju resursus papildinās,kā tikko Peleču ezerā.

29.09.16 Atbildēt | Ziņot 0
addd
addd :

Tas ka ezerā kādu zivtiņu ielaidīs ir labi, mednieki gan būs apbižoti ezers tiem bija iecienīts, trenkāja to ezeru kā vajag.

Zivju ielaišana gan tāda dīvaina, ielaidīs vismaz līdaku kāpurus 65 000 gab., un pēc gada – zandartu mazuļus (vismaz 13 000 gab.) lai būtu ar ko pabarot līdakas?

Nezinu cik gudri ir tie BIOR zinātnieki un kādu pieredzi balstās, bet tāda pieeja ir absurda, reāli nezinu nevienu ezeru ar dzidru ūdeni kur dzīvotu zandarti.

30.09.16 Atbildēt | Ziņot 1
Malikis2011

Tur pierādās Tava nekompetence jautājumos par zivīm, jo Biors jau nenosaka kuru sugu kad laist, tikai kādas sugas var laist, ja arī ielaidīs līdaku kāpurus un otrā gadā zandarta mazuļus, tad nekas slikts jau nenotiks, jo tie līdaku kāpuri būs jau ļoti maz palicis nu labi ja ap 10 tūkstošiem un izmērs tāpat nebūs tāds ka paaudzētu zandarta mazuli ķertu. Otrkārt dzidrā ūdenī zandarts arī dzīvo un aug, piemērs Sīvers, tikai tas notiek daudz lēnāk, ja tumšā ūdenī 3 gadu laikā mums izvilka 2kg un vairāk, tad dzidrā varbūt 5-6 gados to sasniegs.

06.10.16 Atbildēt | Ziņot 0
rai09

Otrajā atkāpē pēdējais teikums.Zemūdens makšķerēšana ir aizliegta. Ta kāda tad ir atļauta,virsūdens vai?!!!:)

02.10.16 Atbildēt | Ziņot 0
VANEMS

Zivju laišana bieži ir amizants PR pasākums, kam nav nekāda sakara ar zinātni,

07.10.16 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager