Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
jelgavasvestnesis.lv | 8.oktobris 2016, 23:33 | 6 komentāri | 5407 skatījumi

«Lielupes līdaka» 2016 – vien nedaudz virs kilograma atzīmes

Šīgada sacensību lielāko līdaku, kura svēra kilogramu un 110 gramus, noķēra jelgavnieks Armands Dzerkalis / foto: jelgavasvestnesis.lv

Šodien Lielupē, posmā no Lielupes tilta līdz Svētes ietekai, notika tradicionālās makšķerēšanas sacensības no laivām «Lielupes līdaka», kas šogad pārsteidza ar neparasti maziem lomiem. «Šī sacensību norises vēsturē ir pirmā reize, kad makšķernieku lomi ir tik nelieli. Parasti no Lielupes tiek izmakšķerētas 4, 5 un vairāk kilogramus smagas līdakas, taču šī gada «Lielupes līdaka» vien nedaudz pārsniedz kilograma atzīmi,» vērtē Sporta servisa centra vadītājs Juris Kaminskis. Viņš ar smaidu piebilst, ka noķerto līdaku svaru vajadzētu saskaitīt, lai cilvēki nedomā, ka Lielupē ir tikai mazas līdakas.

Makšķerēšanas sacensībās piedalījās vairāk nekā 50 dalībnieku, un sacensties makšķernieki varēja gan individuāli, gan komandās, «Lielupes līdaku» bija atbraukuši ķert arī makšķernieki no Lietuvas. J.Kaminskis atklāj, ka viņam radusies jauna sacensību koncepcijas ideja. «Pirmo maču nākamgad varētu rīkot jau maijā, kad sākas spiningošanas sezona. Atklātajam čempionātam spiningošanā, varētu sekot tradicionālās sacensības «Lielupes zandarts», kas notiek jūnijā, un trešais posms –«Lielupes līdaka»,» savā iecerē dalās Sporta servisa centra vadītājs.

Šīgada sacensību lielāko līdaku, kura svēra kilogramu un 110 gramus, noķēra jelgavnieks Armands Dzerkalis, kurš sacensībās piedalās jau vairākus gadus. «Grūti pateikt, kādēļ šogad tik nelieli lomi – varbūt pie vainas ir laikapstākļi vai kādi citi faktori, taču es mēģināju makšķerēt visādi – gan gar krastu, gan dziļumā. Parasti tādas līdakas laižam atpakaļ upē,» stāsta A.Dzerkalis. «Lielupes līdaku» viņam ir izdevies noķert pirmo reizi. «Šosezon nav sanācis daudz makšķerēt, un arī lomi nav bijuši tādi, ar kuriem varētu padižoties,» tā jelgavnieks. Uzvarētājs balvā saņēma 200 eiro vērtu dāvanu karti inventāra iegādei makšķerēšanas piederumu veikalā «Asaris».

Apbalvoti tika piecu lielāko līdaku īpašnieki, kā arī Agris Neija, kuram izdevās noķert 950 gramus smagu asari, kāds Latvijā ir retums. Nelielo lomu dēļ, vērtēšana notika tikai individuālajā konkurencē.

Sacensības organizēja makšķerēšanas klubs «Lielupes brekši» sadarbībā ar Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādi «Sporta servisa centrs».

foto: jelgavasvestnesis.lv

Sacensību rezultāti

1. vieta Armands Dzerkalis (1kg 110 g)
2. vieta Andis Ozoliņš (990 g)
3. vieta Ēriks Glagaus (960 g)
4. vieta Ingus Saltums (840 g)
5. vieta Nierius Gružauskas (740 g)
6. vieta Agris Neija (950 g – asaris)

avots

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(1 balss) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[6] Komentāri | dilst | aug
 
valentina

labas sacensibas.gaidam nakoso gadu

09.10.16 Atbildēt | Ziņot 0
Temiida

Tu gadījumā nebiji tā Valentīna, kas krastā sadzērusies gulēja?

10.10.16 Atbildēt | Ziņot -2
valentina
valentina > Temiida:

tev smadzenes salmi

10.10.16 Atbildēt | Ziņot 0
krumujancis

Nepaveicās ar laika apstākļiem zēniņiem. Pamatā jau ir taisnība vecajiem matadoriem, kuri apgalvo - austrumu vējš, bada vējš. Šīs tēzes pareizību esmu pats pārbaudījis vairākkārt.

09.10.16 Atbildēt | Ziņot 1
martinsgrinb

Toties asaris ļoti smuks tika noķerts.

09.10.16 Atbildēt | Ziņot 1
stakeris

Tā jau visumā bija ok,vienīgi vajadzēja kādu simbolisku balvu ari par lielāko citu zivju kopsvaru,ja reiz nolikumā tā bija rakstīts,nav svarīgi ka bija mazi lomi,cilvēki brauca un cīnījās.Tas tāds neliels darvas piliens.....

11.10.16 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager