Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
LMSF | 10.oktobris 2016, 18:29 | 2 komentāri | 3140 skatījumi

LV mušiņmakšķerēšanas izlase atgriežas ar izcīnītu 6.vietu

Latvijas mušiņmakšķerēšanas izlase ir atgriezusies no Eiropas mušiņmakšķerēšanas čempionāta ar izcīnītu 6.vietu.

Pagājušajā nedēļā Polijā, netālu no Gdaņskas, norisinājās Eiropas čempionāts mušiņmakšķerēšanā. Tā kā šogad nebraucām uz pasaules čempionātu, lai nezaudētu starptautisko sacenšibu praksi, izlēmām braukt uz Eiropas čempionātu. Kopumā šajā čempionātā piedalījās 16 valstu komandas, 17.komandu veidoja individuālie sportisti.

Sacensības bija specifiskas ar to, ka ieskaitītas tika tikai alatas virs 25 cm, kas liedza makšķerēt mazās foreles, kuras upē netrūka.

Mūsu sportisti (Mārtiņš Plešs, Andis Vecvērdiņš, Andrejs Gusenkovs, Māris Eglītis un Guntars Lagūns) dažas dienas pavadīja apkaimē treniņu režīmā, lai saprastu, kādā upē sacensības notiek. Upe, jāatzīst, bija daudzveidīga, un lai gan sektori bija izkārtoti vienā upē, katrs sektors atšķīrās – bija gan sekli un strauji, gan dziļi un purvaini sektori. Šī iemesla dēļ sportisti nekad nevarēja zināt, kāda taktika un tehnika būs vajadzīga nākošajai sesijai.

Atgādinu, ka sacensības notiek 3 dienas, kurās katrs komandas sportists piecās triju stundu sesijās makšķerē piecos dažādos sektoros; komandas rezultāts veidojas no 25 individuālo rezultātu summas. Viegli rēķināt – uzvarot visas sesijas, komanda var iegūt 25 punktus, vai, zaudējot visās sesijās, 425 punktus. Mūsu komanda, ar 135 zivīm un 204 punktiem, ierindojās 6.vietā, septīto vietu, īrus, apsteidzot tikai par vienu punktu, bet 5.vietai, Francijas psortistiem, zaudējot 8 punktus.

Izņemot pirmo piecu vietu ieguvējus (uzvarēja, protams, Polija ar 81 punktiem, otrie bija Čehija – 105 punkti, trešie Spānija – 142 punkti, un ceturtie, atkal!, Somija ar 155 punktiem), pārējām komandām rezultāti bija ļoti blīvi.

Visa komanda darbojās ļoti saliedēti un mērķtiecīgi, tāpēc arī rezultāts neizpalika. Paldies visiem mūsu sportistiem! Gribu atzīmēt, ka mūsu komandas dalībnieks Andrejs Gusenkovs individuāli izcīnīja augsto 7.vietu.

Paši uzskatām, ka rezultāts ir apmierinošs un pierāda, ka mūsu izvēlētais iekšējais sacensību formāts, kā arī metodes, ar kurām trenējamies, virza mūs pareizā virzienā. Nevienā upes posmā nepalikām pēdējā vietā. Katrā ziņā, situācija vairs neliekas tik bezcerīga, kā tas ir bijis iepriekšējos gados.

Protams, vēl ļoti daudz ir kur piestrādāt, ja salīdzinām mūsu noķerto zivju skaitu ar top 2 komandām, (135 pret 295 zivīm).

Tāpēc turpināsim strādāt un attīstīt savas prasmes un tehniku, lai varam sastādīt lielāku konkurenci tieši top komandām.

Nobeigumā gribam pateikties LMSF un Zivju Fondam par finansiālo atbalstu mūsu komandas dalībai šajā Eiropas čempionātā.


Guntars, komandas kapteinis.


(Kā vienmēr atgādinu: ja lasītāju vidū ir kāds, kas grib mēģināt spēkus sporta mušiņmakšķerēšanā, dodiet man ziņu – joprojām meklējam sportiskus un aktīvus upju makšķerniekus. Kontakti – flyfishingteam.lv)

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(3 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[2] Komentāri | dilst | aug
 
krumujancis

Malači puiši! Visi jauni - tas nozīmē, ka būs arī vēl labāki rezultāti sacensību pieredzei krājoties!

10.10.16 Atbildēt | Ziņot 0
ZivjuZaglis

KO? zviedri pēdējie? nonsens! Čaļiem atzinība ;)

10.10.16 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager