Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
LatgalesLaiks.lv | 11.oktobris 2016, 13:45 | 9 komentāri | 7080 skatījumi

Daugavpils novada sacensībās jaunība apsteidza pieredzi

8. oktobrī Luknas ezerā Višķu pagastā Daugavpils novada atklātajā čempionātā un Viktora Lenčevska 12. piemiņas kausa izcīņā spiningošanā bija liels līdaku loms, lai gan lietus nemitējās līdz apbalvošanai, tāpēc vīriem no laivām bija jāizsmeļ ūdens. Zivju svēršanas laikā pieredzējušais makšķernieks, Latvijas un Latgales čempionātu dalībnieks daugavpilietis Aleksandrs Suško atzina, ka šoreiz jaunie apsteiguši sirmos.

Čempionātā uzvarēja Vārkavas novada duets Andris Kukors un Sandis Gribuška ar lomu 10,5 kg un 8 līdakām. Turklāt Sandis ar vislielāko līdaku (1,580 kg) izcīnīja arī V. Lenčevska piemiņas kausu, ko pasniedza Višķu pagasta pārvaldes vadītājs Jānis Proms.

“Līdakas ķērās tikai no rīta, kamēr bija krēsla. Pēc tam zivis kļuva uzmanīgākas,” pastāstīja Andris Kukors, kurš šogad ir piedalījies jau vairāk kā 30 sacensībās. Bieži brauc līdzi arī Sandis, taču viņam tikai Luknas ezerā palaimējies noķert līdaku, par kuru saņēma individuālo balvu. S. Gribuška pastāstīja, ka zivis neēdot, tāpēc lielo lomu atdos vecākiem, kuri gan vāra zivju zupu, gan cep tās uz pannas.

Svēršanas sektorā noskaidrojās divi pretendenti uz lielās zivs balvu – Sandis Gribuška un Vadims Porietis (komanda “SKORP”). Tomēr Vadima noķertā līdaka bija par 20 g vieglāka – 1,560 kg. Taču loms bija veiksmīgs, proti, Valdis Zukulis un Edgars Miglāns V.Porietim piešķīra sudraba godalgu. “Sacensībās piedalījos pirmo reizi. Žēl, ka neizcīnīju lielās zivs kausu. Līdakas ķēru ar vobleru, kurš bija līdzīgs mazai zivtiņai. Ja sacensības notiktu nedēļu vēlāk, pēc salnām, līdaku būtu vairāk,” teica V. Porietis.

Bronzas godalgas izcīnīja Daugavpils komandas “Dinaburg” sportisti Aleksandrs Suško un Vladimirs Semjonovs. Viņu kopējais loms bija 3 kg.

Savukārt višķēnietis Intars Smans saņēma visjaunākā dalībnieka balvu. Viņš bija noķēris gandrīz 1kg smagu līdaku.

Pēc višķēniešu sarūpētās zivju zupas ēšanas notika apbalvošanas ceremonija, kurā J. Proms aicināja vīrus apmeklēt arī Višķu pagasta zemledus makšķerēšanas sacensības. Vaicāts, vai pārvalde nodrošinās lielus lomus, J. Proms teica: “Ezerus bagātinām ar zivīm katru gadu. Ceru, ka laba cope būs arī ziemā.

avots

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(3 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[9] Komentāri | dilst | aug
 
badapiicka

Sveicu uzvarētājus!

Žēl, pašam neizdevās tikt- sestdienās dienas pirmo pusi jāstrādā. Tie ir tuvākie un man reālākie sači, kuros varētu piedalīties, pagajšgad meitai bija pasākums, netikām, šogad man darbs. Nu ok, kas var - tas dar.

11.10.16 Atbildēt | Ziņot 0
ZivjuZaglis

joprojām nesaprotu kur ir problēma?! kāpēc zivis jāstiepj krastā, lai noskaidrotu uzvarētāju? komandai ir jābūt no trim cilvēkiem - 2copmaņi - 1tiesnesis. tiesnešus izlozē pa laivām! vilks paēdis un aita dzīva

11.10.16 Atbildēt | Ziņot 0
tontons7

Problēma ir tevī, mēģini to atrast tur, kur tās nav. Tu vispār esi bijis kaut vienās pagasta mēroga sacenēs? Kāds tiesnesis? Kur viņš sēdēs? Tur veči nemauc ar 20-60niekiem 4metrīgās laivās, mosties, draugssss....!!!!!

11.10.16 Atbildēt | Ziņot 4
KaiminshLV
KaiminshLV > tontons7:

Taisnība, mazos novada sačos vīri airē ar airiem, gumijenē , kur pat dieviem lāga nav kur kājas likt! Un man reizēm par prieku , viņi 'izbāž' tos 20- 60niekus. :)

11.10.16 Atbildēt | Ziņot 2
KaiminshLV

Diviem

11.10.16 Atbildēt | Ziņot 0
ZivjuZaglis
ZivjuZaglis > tontons7:

cien tonton, nejauciet burkānus ar bietēm - runāju par zivju saudzēšanu, nevis copmaņu turību. nav laivas trijiem, sēdi krastā un pludiņo! sacensības nav iztikas jautājums, bet tikai izklaide un par to ir jāmaksā!

12.10.16 Atbildēt | Ziņot -5
Archey
Archey > ZivjuZaglis:

Ko tu murgo? Tad jau sacensības būs tikai priekš izredzētajiem??? "nav laivas priekš 3, sēdi krastā ..." sviests un diskriminācija ... Ziemas periodā tad ko piedāvāsi, pie katra āliņģa pa tiesnesim ar siltā ūdens vannu???

12.10.16 Atbildēt | Ziņot 5
Archey

Prieks, ka vispār cilvēki kaut ko organizē lauku pusē un tas, ka ir atsaucība, nozīmē, ka ne visi vēl ir nodzērušies uz zaudējuši interesi dzīvē ...

12.10.16 Atbildēt | Ziņot 6
copmans22

tie gan braši zemmērus savilkušies :D

16.10.16 Atbildēt | Ziņot -2
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager