Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
adazi.lv | 15.oktobris 2016, 21:03 | Komentēt | 2104 skatījumi

Ādažu novada ezeros ielaiž 40 000 zivju mazuļu

foto: Ādažu novada dome

Ādažu novada divos ezeros – Mazajā Baltezerā un Dūņezerā šodien ielaisti ap 40 000 zivju mazuļu. Ādažu novada pašvaldība martā piedalījās Zemkopības ministrijas izsludinātajā Valsts Zivju fonda atbalsta programmas pasākumā „Zivju resursu pavairošana un atražošana publiskajās ūdenstilpēs un ūdenstilpēs, kurās zvejas tiesības pieder valstij, kā arī citās ūdenstilpēs, kas ir valsts vai pašvaldību īpašumā”.

foto: Ādažu novada dome

Zivju fonda padome atbalstīja domes iesniegtos projektus, piešķirot daļēju finansējumu 2945,45 EUR apmērā zivju mazuļu ielaišanai Mazajā Baltezerā un 4909,09 EUR apmērā – Dūņezerā. Projekti par zivju resursu pavairošanu Ādažu novada ezeros sniedza iespēju ielaist 25 000 zandartu mazuļu Dūņezerā un 15 000 – Mazajā Baltezerā. Projektu kopējās izmaksas ir 8727,28 EUR, no kurām Zivju fonda piešķirtie līdzekļi ir 7854,54 EUR, savukārt pašvaldības līdzfinansējums – 872,74 EUR.

foto: Ādažu novada dome

“Baltezers Pierīgā ir viens no populārākajiem ezeriem makšķerēšanai. Ir liels skaits makšķerēšanas tūristu, kas zivis izķer. Līdz ar to nepieciešamība papildināt zivju krājumus aug,” stāsta projekta vadītājs, priekšsēdētāja otrais vietnieks Artis Brūvers.

Pašvaldība plāno iesākto iniciatīvu turpināt un arī turpmāk pavairot zivju mazuļus novada ūdenstilpēs. Notiek Zivsaimnieciskās ekspluatācijas noteikumu izstrāde Kadagas ezeram un Vējupei. “Šis ir pirmais solis zivju krājumu pavairošanai arī šajās ūdenstilpēs,” skaidro Artis Brūvers. “Tādējādi izpildīsim Valsts Zivju fonda noteiktās prasības un centīsimies piesaistīt fondu līdzekļus, tuvākajos gados papildinot zivju populāciju arī Kadagas ezerā un Vējupē. Zivju mazuļu piegādi un ielaišanu ezeros veica zivju audzētava Šmita IU “Rūķis”. Ādažu novadā esošos publiskos ūdeņus pašvaldība valdījumā no valsts pārņēma 2014.gadā.

avots

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(1 balss) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager