Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
mammadaba.lv | 15.oktobris 2016, 21:34 | Komentēt | 2180 skatījumi

Noslēdzies Mammadaba spiningošanas čempionāts 2016

Trīskārtējie Mammadaba spiningošanas čempionāta uzvarētāji (no kreisās) Romalds Ribuzuls un Mārtiņš Reks. / mammadaba.lv

Pagājušās nedēļas sākumā uznākušais ziemeļaustrumu vējš, kurš uz nedēļas vidu arvien pieņēmās spēkā un krietni vien plosījās Rīgas jūras līcī, viesa pamatotas bažas par Mammadaba spiningošanas sacensību noslēdzošā posma iespējamību. Laika prognozēs solītais lietus uzlika punktu uz i, bet saziņa ar dalībniekiem pierādīja, ka vīri ir cīņas un azarta pilni, un, ja vien vēja pūtieni nav bīstami cilvēku drošībai, gatavi iziet uz starta. Lai gan atklāšanas līnija bija paredzēta pulksten septiņos no rīta, jau krietnu stundu pirms došanās ezerā, copmaņi, bruņojušies ar pieres lukturīšiem, stiepa uz laivām elektromotorus, akumulatorus, smagas kastes ar mānekļiem un inventāru, un gatavojās šogad pēdējai, izšķirošajai kaujai. Priecēja fakts, ka pamatsastāva trīspadsmit komandām, kuras cīnījās par lielajām balvām kopvērtējumā, piepulcējās vēl sešas komandas, lai noskaidrotu uzvarētāju beidzamajā – Kaņiera ezerā notiekošajā posmā, viena no tām pieteicās pēdējā brīdī, piektdienas vakarā. Optimismu viesa Kaņiera laivu bāzes uzrauga, visu par copi zinošā Anatolija Jakuņina teiktais, ka jau no ceturtdienas, kad bija iespējams noturēt laivu nedaudz pierimušajos viļņos, vīri vilkuši brangus lomus.

Noklausījušies nelielu instruktāžu un saņēmuši lomu lapas, sacensties kārie spiningotāji, ar skubu traucās ezera plašumos, izbiedēdami no niedrēm, netālu no laivu bāzes, pīļu saimi, kura neapmierināti pēkšķēdama, pārlaidās uz citu, pēc putnu domām, mierīgāku vietu. Sacensībām atvēlētās sešas stundas aiztraucās vēja spārniem, daba apžēlojās par censoņiem, un lietus slūžas pavēra tikai tad, kad laivas jau atgriezās krastā. Sākās asaru svēršana, lomu lapā ierakstīto līdaku fotoattēlu pārbaude un, protams, makšķerstāsti. Komanda ar nosaukumu „LB kam ķeras” jau nebūtu komanda kam ķeras, ja atgrieztos krastā bez loma. Šoreiz loms gan tāds īpašs, kurš diemžēl ieskaites punktus nenesa, rotiņu bija pakampis drukns līņu papus četrdesmit septiņu centimetru garumā, teju vai divu kilogramu vērtē. Bet trešo vietu Kaņiera posmā komandai „2 vīri laivā”, kurā startēja Haralds Siliņš un Roberts Abrams, nodrošināja divas skaistas līdakas, no kurām viena deviņdesmit centimetru garumā.

Mammadaba rekordlīdakas pieveicēji (no kreisās) Haralds Siliņš un Roberts Abrams. / mammadaba.lv

Tā arī kļuva par šī gada sacensību lielāko zivi, par ko godam nopelnīta balva no A/S „Latvijas valsts meži” un veicināšanas balva no veikala „Copes lietas pie Uģa”. Četras laivā iemānītās līdakas otrajā vietā Kaņiera posmā ierindoja Māri un Aivaru Smilgas no „Čuš”, bet par posma uzvarētājiem, kā jau tas pienākas, ar skaitliski divreiz lielāku lomu, kļuva kopvērtējuma līderi Romalds Ribuzuls un Mārtiņš Reks no „Emīlija–Talsi”.

Un ja par pirmo vietu kopvērtējumā, viss bija skaidrs jau brīdī, kad vīri nodeva lomu lapu, tad par pārējo dalībnieku kopvērtējumā izcīnītajām vietām, sākās lielā rēķināšana, kur arī neiztika bez interesantiem faktiem. Lai noteiktu ceturto, piekto un sesto vietu nācās skaitīt punktu summu, jo iegūtās vietas, pēc vietu saskaitīšanas, trīs komandām bija pilnīgi vienādas. Augstākā punktu summa, sešu posmu kopvērtējumā, ceturtajā vietā ierindoja Māri un Aivaru Smilgas no „Čuš”, piektie Aivars Līdumnieks un Kaspars Grablovskis no „Komandas”, bet olimpisko sešinieku noslēdza Ivars Lasmanis un Haralds Viškers no „Āķis lūpā”, šo komandu dalībniekiem balvā žurnāla „Copes lietas” gada abonements no „Copes lietas”. Neskatoties uz neveiksmi iepriekšējā posmā, trešo vietu kopvērtējumā prata nosargāt Rinalds un Zigmārs Bērziņi no „Bērziem”, kuri savā īpašumā ieguva SIA „Dole Marine” sarūpēto akumulatoru, bet pie otrās vietas un SIA „Salmo” dāvātajiem spiningiem tika Māris Kārkliņš un Kristīne Āboltiņa no „Vizulīšiem”.

Kā jau esat nopratuši, par trīskārtējiem Mammadaba spiningošanas sacensību uzvarētājiem kļuva Romalds Ribuzuls un Mārtiņš Reks no „Emīlija–Talsi”, kuri par savu profesionalitāti un neatlaidību ieguva sacensību galvenā sponsora – „Eholotes. lv”, sadarbībā ar Lowrance dāvāto veiksmīga makšķernieka komplektu, kas sastāv no Lowrance HOOK–4MED/HIGH/DownSkan eholotes, Yasa akumulatora, devēja kronšteina un Latvijas kartes.

Brāzmainais vējš beidzis pluinīt Mammadaba karogu mastā pie Kaņiera laivu bāzes, pīļu saime atgriezusies tīkamajā meldru cerā, viļņi un kaislības ap un par čempionātu rimušas, cerams, ka tās uzjundīs no jauna vēl pozitīvākā noskaņā un kvalitātē nākamgad Mammadaba spiningošanas sacensībās 2017. To, ka šīm sacensībām ir jāturpinās apliecina arvien pieaugošā copmaņu interese par tām, to sacensību izskaņā, mielojoties ar gardām uzkodām un kafiju apliecināja arī šā gada sacensību dalībnieki. Nav viegli izturēt, kā saka paši sacensību dalībnieki, šo sešus posmus garo maratonu, bet domāju, ka tā ir visiem pieņemama formula, nepaveicās šodien, paveiksies rīt. Tikai dažādos apstākļos un dažādās copes vietās, makšķernieks var savu meistarību nodemonstrēt visā krāšņumā, protams, ne bez veiksmes un ūdeņu mātes līdzdalības. Bet vai tad īsts makšķernieks baidās no grūtībām?

kopvērtējuma tabula

avots

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(3 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager