Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Auseklis.lv | 19.oktobris 2016, 18:02 | Komentēt | 1816 skatījumi

ALDA ceļojošo kausu Dūņezerā šogad izcīna valmierieši

Svētdien Limbažu Dūņezerā norisinājās novada pašvaldības aģentūras ALDA rīkoto makšķerēšanas sacensību «ALDA Kauss 2016» spiningošanā noslēdzošais posms. Tajā par uzvarētāju titulu un kausu sacentās 17 komandu.

Copmaņiem starts tika dots pl. 8 no rīta, kad laiks vēl bija patīkami mīksts. Vēlāk virs ezera aktivizējās vējš un kļuva manāmi dzestrāks. Pusdienlaikā kopā ar sacensību rīkotāju, ALDA direktoru Jāni Remesu nedaudz patraucējām copmaņus, apbraukājot viņus un apjautājoties, kā katram sokas. Visvairāk makšķernieku pulcējās 1. placī, dažas komandas arī 3., bet 2. placī tobrīd bija tukšums. Dažs sacensību dalībnieks atzina, ka izmēģinājuši veiksmi vairākās vietās, taču nesekmīgi, zivis nevarot atrast. Kādam pirmās jau bija pieķērušās, bet cits sacīja, ka viņa līdaka vēl peld. Imants Saulītis un Kaspars Liepiņš, tobrīd dabūjuši dažus plaužus, vienu mēra un zemmēra līdaku, savas sekmes nevērtēja kā labas un aicināja J. Remesu nākamgad Dūņezera posmu izslēgt. Nav kur šeit „piesieties”, nav līču, nav bedru vai zāles. Nevar šo ezeru saprast, sacīja Imants.

Jānim Biteniekam no komandas JG sacensībās Dūņezers sagādāja varen asprātīgu lomu. Makšķernieks iemeta makšķeri un sajuta, ka kaut kas pieķēries. Piecērtot un velkot guvumu tuvāk, sākotnēji šķitis, ka tas ir kāds zars vai lupata, bet beigās izrādījās, ka tā ir līdakas galva ar visu asaku. Tā teikt, kāds zivi nofilējis un atlikumu iemetis atpakaļ ezerā. J. Remess gan smēja, ka makšķernieks zivi būs par ātru vilcis sev klāt. Par šo guvumu kā interesantāko Jānis noslēgumā saņēma makšķernieka un uzņēmēja Pētera Rūķa speciālbalvu. Pirms tam JG piecopēja zemmēra līdaciņa, bet otra - paliela, pievilkta pie laivas, aizbēga.

Komandai «Optimisti» (Viktors Gorlovs (no kreisās) un Uldis Kleinhofs) Dūņezers bija vēlīgs. Pirmā līdaka viņu kontā bija jau pirms pusdienlaika, un šajā posmā komanda ieguva 2. vietu / foto:auseklis.lv

Svētdien Limbažu Dūņezerā 17 makšķernieku komandu piedalījās Limbažu novada pašvaldības aģentūras ALDA rīkoto makšķerēšanas sacensību ALDA kauss 2016 noslēdzošajā - piektajā - posmā. Līdz tam savas spējas copmaņi bija jau paguvuši pārbaudīt Limbažu un Augstrozes Lielezerā, Lādes un Katvaru ezerā. Sacensību rīkotājs, ALDA direktors Jānis Remess vērtēja, ka šogad visos posmos ietrāpījies makšķerēšanai labvēlīgs laiks. Citugad bijis pat tā, ka lietus burtiski gāž kā no spaiņiem. Tiesa, svētdien Dūņezers bija vēlīgs vien dažām komandām, tām lomā tika vairākas līdakas.

Par Dūņezera posma uzvarētājiem kļuva Derīgie izrakteņi (Gundars Vizla un Pēteris Rūķis). Viņi lomā bija dabūjuši pat 6 līdakas ar kopējo svaru 6,49 kg. Šajā posmā 2. vietā ierindojās Optimisti (Uldis Kleinhofs un Viktors Gorlovs) ar noķertiem 4,85 kg. Trešie ar 3,19 kg zivju palika Ziķeri (Jānis un Roberts Lietiņi). Tika pasniegtas arī veicināšanas balvas par izlozētajam kontroles mēram atbilstošāko lomu. Par īsāko asari sveica Jāni Bremmeru, bet par kontroles mēram atbilstošākajām līdakām - Imantu Saulīti un Edgaru Nuķi. Jāņa Lietiņa dāvāto kartupeļu maisu par mazāko ieskaites lomu saņēma komanda Divi zābaki (J. Bremmers un Mārcis Ozoliņš). Arī šajā posmā makšķernieks P. Rūķis apdāvināja kādu no pārējiem sacensību dalībniekiem. Viņa sarūpēto balviņu saņēma jaunākais kausa izcīņas dalībnieks R. Lietiņš un interesantākā loma (līdakas galva ar visu asaku) izvilcējs Jānis Bitenieks.

Sacensību rīkotājs Jānis Remess (no kreisās) uzvarētājiem Kasparam Liepiņam un Imantam Saulītim palīdz pie sudraba kausa piestiprināt nozīmīti ar viņu komandas nosaukumu «Ko mēs te darām?» / foto:auseklis.lv

Ceļojošo ALDA sudraba kausu kopvērtējumā šogad ieguva valmierieši Imants Saulītis un Kaspars Liepiņš (komanda Ko mēs te darām?). I. Saulītis par balvu priecājās un atzina, ka abi ar kolēģi laikam beidzot sākuši izprast Dūņezeru. Līdz šim, kopš valmierieši piedalās ALDA sacensībās, šajā ūdenstilpē viņiem lāgā nav veicies. Toties svētdien abu makšķernieku guvums bija trīs līdakas ar kopējo svaru 2,92 kg. Kopvērtējumā 2. vietu ieguva Derīgie izrakteņi, bet trešie bija Lauztie airi (Vladimirs Komarovs un Imants Grabovskis). Starp visiem sacensību dalībniekiem tika rīkota tradicionālā loterija, un galveno balvu - eholoti - izvilka J. Lietiņš. Noslēgumā copmaņi sacīja paldies Dūņezeram un baudīja Guntras Remeses gatavoto zupu.


avots: auseklis.lv

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(2 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager