Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Kurzemnieks | 24.oktobris 2016, 12:51 | 10 komentāri | 6237 skatījumi

Kuldīgas novada deputāti šaubās par copes licenču lietderību

redzet.lv©Aivars Gulbis

Ventas posms no rumbas līdz Abavas ietekai ir vienīgais, kur makšķerēšanai jāpērk licences. Kuldīgas novada deputāti šaubās, vai tās vispār vajadzīgas.

Papīri esot kārtībā

Par atļaujām atbild SIA Kurzemes cope (KC), kas lūdz domi pagarināt pilnvarojumu līdz 2021. gadam (ieskaitot). Iepriekšējā domes sēdē jautājums jau atlikts, pamatojot – jāuzklausa uzņēmuma valdes loceklis Guntis Kārkliņš un jāredz atskaite. Šomēnes viņš par pērno gadu atskaitījās.

Domes priekšsēde Inga Bērziņa aizrādīja, ka saņemtas divas Zemkopības ministrijas vēstules (pēdējā 18. oktobrī), kurās teikts: ja pašvaldība pilnvaru pagarinās, ministrija patur tiesības to neapstiprināt. Argumenti – KC nav pārskaitījusi naudu Zivju fondam un iesniegusi visas atskaites par 2014. gadu, arī par šīgada pirmo pusi. G.Kārkliņš apgalvoja, ka līdz domes sēdei viss būšot kārtībā, jo atskaites iesniegtas un nauda pārskaitīta. Vienīgi pērn neizskaidrojamā kārtā aizkavēti 100 eiro.

Vai zivis cieš

Pagājušogad KC par licenču pārdošanu ieņēma 4998 eiro, naudu tērējot krastu kopšanai, lašveidīgo nārsta vietu sargāšanai, reidiem ar Valsts vides dienestu utt. (Pilna atskaite un G.Kārkliņa stāstījums par uzņēmuma darbu lasāms Kurzemnieka 7. oktobra pielikumā Pazīsti, atbalsti, sargā.)

I.Bērziņa jautāja, vai vispār vajag izdot licences makšķerēšanai šajā Ventas posmā, ja visur citur cilvēki drīkst to darīt brīvi, reizi gadā nopērkot makšķernieka karti. Tā iedzīvotājiem būtu lētāk tikt pie zivs vakariņu galdam. Viņai pievienojās pašvaldības policijas priekšnieks Rinalds Gūtpelcs: zivis migrē un šajā posmā netiek speciāli audzētas. KC kopjot krastus, uzraugot nārsta vietas un cīnoties ar maluzvejniekiem, bet, viņaprāt, zivju resursi tikai iegūtu, ja atļaujas tiktu atceltas. Tagad nelicencētajā posmā viens makšķernieks dienā drīkst noķert piecas vimbas, bet ar licenci – septiņas. No oktobra līdz janvārim makšķerēt nedrīkst, lai netraucētu lašveidīgo nārstu, bet licences A zonā tas par zināmu summu ir atļauts.

G.Kārkliņš uzsvēra, ka licencēta makšķerēšana esot arī diezgan garā Lielupes posmā pie Bauskas un visā Salacā. Bauskā atļauts ķert pat astoņas vimbas, bet nekas neliecinot, ka zivju daudzums ciestu. 11 gados, kamēr KC licences pārdod, lomi katru gadu palielinoties. Sākumā dienā neesot piekodies vairāk par vienu vai divām vimbām, bet tagad zivju tik daudz, ka varot noķert arī normu.

Kas pieskatīs un sakops

Deputāts Aleksandrs Lange prātoja, ka tikai zivju resursu dēļ no licencēm atteikties nevajadzētu, turklāt KC par iegūto naudu krastus kopj tur, kur to nedara Kuldīgas komunālie pakalpojumi. Arī iespēja noķert kādu lasi samaksājot esot labāka nekā elektrozveja. Daļa deputātu sliecās domāt: ja ir vēl citi interesenti, var rīkot konkursu. Līdz domes sēdei 27. oktobrī tas jāpārdomā un jāaptaujā pazīstami makšķernieki.

avots: Kurzemnieks.lv

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(1 balss) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[10] Komentāri | dilst | aug
 
kuldiga

Vienreiz sāk domāt. Kurzemes cope neko nekontrolē un nav kontrolējusi. Atkritumu vākšana? Noliek plastmas maisus 3 vietās, upīšgals, pie pārventas estrādes un melnajā kolkā, savāc reizi pāris nedēļas, viss, konteineru nav nekur!. Atpūtas vietu nav, izņemot pie Riežupes pašvaldības ierīkoto, vienu! Stāvvietas 20 automašīnām, kur? Pilsētas laukumā??? Kurzemes cope iztīrīja upi?Vai nebija cita organizācija???? Tāda licencētā makšķerēšanas nav vajadzīga.

24.10.16 Atbildēt | Ziņot -2
ASEIKO

Kuriem interesē makšķerēšana Ventā??!!!!!!!!!!!

Lūdzu te ir e-pasta adrese. DOME@KULDIGA.LV uz kuru līdz 27ajam jāsūta sava piekrišana vai lūgums atcelt makšķerēšanas licenzes. Tās tiks atceltas!

Esiet atsaucīgi paši priekš sevis.

Tajā paša laikā: LAIPNI LŪGTI UZ BRĪVU VENTU!

24.10.16 Atbildēt | Ziņot -2
ASEIKO

Protams ka tukša muldēšana par kuru iekasē licenzes naudu. Tur kur ir stāvvietas tās bijušas no sen seniem gadiem.

24.10.16 Atbildēt | Ziņot 0
kuldiga

Kuldīgas novada pašvaldība aicina makšķerniekus un sabiedrību kopumā piedalīties aptaujā un izteikt viedokli par licencēto makšķerēšanu Ventas upē posmā no Ventas rumbas līdz Abavas ietekai Ventā.

kuldiga.lv/lv/aktualitat...keresanu-venta

24.10.16 Atbildēt | Ziņot 0
kairucis

kādas glupības vēl izdomās tātad visi tie kas ir par licences acelšanu tie ir maluzveinieki ko jūs nerubijat it ipaši sikais ambalis Aseiko kur ar savu muti mak tik brauk un neko ladzigu nemak izdarit dadus ka vins vajag paurus sķaidīt pret sienu !

24.10.16 Atbildēt | Ziņot 2
ASEIKO

Tu losi. Brahaņjērs vada licenzēšanu. Tavu pauri var ātri atšķaidīt. Mazāk bambarīnus lieto .

24.10.16 Atbildēt | Ziņot -2
jurmalnieks

Vajadzīga Aseiko, vajadzīga. Tu nespēj iedomāties, kas notiks pie upes, kad atcels. Pašam nebūs, kur nostāties, zivis ķers, cik var panest utt. "Gaļenieku" vēl pa pilnam. Tos tik ātri neizskaudīs. Vismaz samaksa par copi nedaudz atbaida vienu daļu

24.10.16 Atbildēt | Ziņot 4
ASEIKO

Nav Tev vecīt taisnība. Gaļenieki ir tikai licenzētie. Ik pa 5 zivīm stiepj un vēl lielās cik maisus saķēris.

Normālie parastie makšķernieki tā nedara.

Noķerto zivju norma nemainās no licenzēm.

Vai būsi priecīgs ja izdomās ka nedrīksti skatīties uz Rumbu ja nav licenzes?????

Priekš tam ir makšķernieku kartes no kurām tiek arī papildināti zivju resursi.

Kurzemes cope neko nedara.......... Ja mētāt veci nozīmē sargāt tad ko dara inspektori????

Licenzes ir galīgi garām.

24.10.16 Atbildēt | Ziņot -6
kairucis

Pilnīga taisnība Aseiko pipnigs siks mudaks kurs tik ar muti braukt mak!

24.10.16 Atbildēt | Ziņot 4
andris23

Tā novēloti,gaļinieki tāpat atradīs vietu kur darboties.Bet ir gadījums bijis-uz inspektoru skatīšos,kā uz gaļiniekiem! vismaz Bauskas daļā!!!!( ne visi tādi) pavasarī raksta sodu Man pa to ka vimbu neesot nositis,bet pats vasarā uz līņiem tīklu liek! Nu kas tie par inspektoriem? un kā viņus izvēlas?Grib ieviest līdz leišu robežai licenzes-lai mierīgi zvanītu upes pa naktīm,lai gaļinieki tīklus bāztu upē,jo parastais copmanis traucē to darīt.licenzētajā dienā copmaņi ņemas gar upi,bet tajā dienā kad copmanis ar kātu nedrīkst rādītie pie upes,darbojas cita blice ar saviem ķīniešiem.Zvanot inpektoram pa redzēto bēdu,2 stundu laikā nulle emocijas.Vismaz opīts,kurš to licenzi nevar atļauties nopirkt,bet grib makšķerēt,tādiem maliķie čakarē prātu, atrodoties pie upes! nekad licenzes neēsu atzinis.vairāk acu pāri pie upes,mazāk maliķu.

29.10.16 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager