Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
VVD | 25.oktobris 2016, 12:00 | Komentēt | 1886 skatījumi

Par paveikto dabiski nārstojošo lašveidīgo zivju aizsardzībā

Šobrīd, kad pilnā sparā rit lašveidīgo zivju dabiskā nārsta laiks, Valsts vides dienests (VVD) ne vien pastiprināti kontrolē lašu un taimiņu ieguves lieguma ievērošanu Baltijas jūras un Rīgas jūras līča, kā arī iekšējos ūdeņos, bet arī uzskatāmas infografikas veidā atgādina par pagājušajā gadā paveikto lašveidīgo zivju aizsardzībā.

Pērn lašveidīgo zivju ieguves lieguma laikā no 1. oktobra līdz 15. novembrim VVD inspektori kopā ar sabiedriskajiem vides inspektoriem un Valsts policijas pārstāvjiem veica 398 reidus. To laikā no ūdenstilpēm tika izņemts 281 nelikumīgs zvejas rīks. Inspektori sastādīja 48 protokolus un izrakstīja 7 soda kvītis. Šajā laika periodā uzliktā soda nauda un zaudējumu atlīdzība veidoja 3 360,00 eiro.

Tagad, kad lieguma laikā atkal daudzviet ir aktivizējušies maluzvejnieki, VVD Zvejas kontroles departamenta direktore Evija Šmite atgādina, ka par vienu nelikumīgi noķertu lasi vai taimiņu, ja tas iegūts iekšējos ūdeņos, zivju resursiem nodarīto zaudējumu apmērs ir noteikts 715,00 eiro, bet jūrā – 429,00 eiro. Turklāt tiek piemērots arī administratīvais sods par makšķerēšanas un zvejas noteikumu pārkāpumiem. Fiziskām personām tas noteikts no 280,00 līdz 700,00 eiro, juridiskām – no 700,00 līdz 4 300 eiro. Ja noziedzīgā nodarījuma rezultātā konstatēts ievērojams zaudējums, pārkāpējam draud arī kriminālatbildība.

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 0 no 5
(Nav balsu) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager