Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
makskerniekuparadize.lv | 31.oktobris 2016, 19:52 | 2 komentāri | 4349 skatījumi

Vecumnieku novada rudens kauss spiningošanā tautas klasē – 2016

Vecumnieku novada Valles pagastā sestdien, 29. oktobrī noritēja „Vecumnieku novada rudens kauss spiningošanā tautas klasē – 2016”. Neskatoties uz piektdienas slikto laiku, kad visas dienas garumā lija lietus un bija ļoti stiprs vējš – uz sacensībām ieradās četrdesmit trīs makšķernieki no Vecumnieku , Bauskas un Iecavas novadiem, kā arī no Rīgas, Ropažiem, Baldones, Jēkabpils Valmieras un Ozolniekiem. Vecumnieku novads bija pārstāvēts ar viskuplāko dalībnieku skaitu – divdesmit viens dalībnieks no Vecumniekiem, Skaistkalnes, Valles, Piebalgām, Misas un Bārbeles pagasta Gaismas. Dalībniekiem ierodoties uz sacensībām, tika dota iespēja izlozēt sākuma spiningošanas zonas un sektora numuru.

Pasākumu atklāja un dalībniekus sveica sacensību organizatoru vārdā biedrību “Carp Team Latvia” un „MB Carp Collection Latvia” valdes loceklis, SIA „MBM” valdes loceklis, lauku tūrisma un atpūtas parka „Makšķernieku paradīze” pārstāvis un īpašnieks Miervaldis Bērziņš, kurš uzsvēra šī pasākuma nozīmi kā makšķernieku pieredzes apmaiņas un veselīga dzīvesveida popularizēšanu. Vecumnieku novada Domes priekšsēdētāja Aiga Saldābola ieradās apsveikt sacensību dalībniekus un dāvāja dalībniekiem gardu kliņģeri, novēlēja veiksmi, kā arī labu un jauku laiku, kas arī pamazām piepildījās. Lietus nelija, pēc kāda brīža parādījās saulīte, laiks kļuva ļoti pateicīgs sacensību norisei, jo arī makšķernieku kalendārā šī diena bija apzīmēta kā diena bagāta ar lomiem.

Organizatoru pārstāvis Agris Rāgs izskaidroja dalībniekiem sacensību noteikumus un precizēja informāciju par spiningošanas zonu maiņu, iepazīstināja ar sacensību tiesnešim un novēlēja visiem „Ne asakas”! Spiningošanai bija jānotiek no krasta četru stundu garumā ar zonu nomaiņu un pārtraukumiem. Šajās sacensībās tiek uzskaitīti noķerto zivju garumi, un uzvarētājs tiek noteikts pēc kopējā noķerto zivju garuma.

Plkst 8:15 tika dots signāls sacensību sākumam. Jau ar pirmajiem vizuļu un gumijas zivtiņu nokļūšanu ūdenskrātuvē – tika noķertas pirmās līdakas un zandarti. Pēc stundas dalībnieki nomainīja makšķerēšanas zonas un vēl vienu stundu spiningoja un centās tikt pie kārotās trofejas… Sāka stipri spīdēt saule un palielinājās vēja brāzmas, kas ļoti traucēja mānekļus nogādāt precīzāk spinigotāja izvēlētajā virzienā. Pēc otrās sacensību zonu nomaiņas sekoja tējas pauze, kur dalībnieki ar gardu muti notiesāja Vecumnieku novada Domes dāvāto klinģeri.

Vairāki dalībnieki apsprieda savas veiksmes un arī neveiksmes, pamainīja savu spiningu un mānekļu veidu. Trešā un ceturtā sacensību stundas neatnesa nekādus pārsteigumus. Zivju bija maz… Šī gada pavasara sacensībās – pēdējās minūtēs tika izvilkta rekordzivs – līdaka, kas pārsniedza viena metra garumu, bet šoreiz šādu brīnumu nebija… Ūdens kļuva dzidrs, vējš vairākkārt mainīja virzienu, saule spīdēja ļoti stipri… Šo apstākļu un lielā presinga dēļ zivis atkāpās no krastiem un kļuva ļoti izvēlīgas un uzmanīgas. Vairāku dalībnieku mānekļu krājumi samazinājās un palika Valles ūdenskrātuvē, gumijas zivtiņas tika nokostas, vizuļi aizķerti aiz ūdenī esošajiem šķēršliem un augiem…

Noskanot sacensību beigu signālam – dalībnieki steidza sasildīties un baudīt „Paradīzes” zupu, kas tapa uz dabīga uguns čuguna katlā gandrīz trīs arpus stundu garumā. Arī tiesneši un preses pāstāvji tika cienāti ar šo zupu. Visi slavēja zupu un ņēma vēl papildus porcijas… Iestiprinājušies – tiesneši devās apkopot sacensību rezultātus….

Pie apbalvošanas Miervaldis Bērziņš norādīja, ka interesants izrādījās fakts, ka pirmo trīs vietu ieguvēju vārdi sākās ar burtu „K” – Kaspars, Kristaps, Kārlis… Vecumnieku novada veiksmīgākie makšķernieki, kas tika pie loma bija Jānis Gipters no Piebalgām, kurš noķēra 48 cm garu zandartu un Kristaps Arājs, kurš tika pie 53 cm garas līdakas, atpaliekot 2 cm no trešās vietas ieguvēja un 5 cm no garākās zivs, par kuru arī bija paredzēta organizatoru un pasākumu atbalstītāju speciālbalva. Jāatzīmē arī tas, ka Jānim pavasara sacensībās līdz trešajai vietai pietrūka vien viens centimetrs!

Pie balvas par garāko zivi, kas izrādījās līdaka ar garumu 58 cm tika valmierietis Kārlis Balodis. Trešo vietu ieguva Kristaps Vanags no Rīgas ar 55 cm garu noķertu līdaku. Kristaps nevarēja apslēpt iegūtās iemocijas un prieku, jo viņš pirmo reizi spiningoja un pirmo reizi piedalījās makšķerēšanas sacensībās. Kā varēja pateikt – nu Kristapam ir „āķis lūpā”! Otrās vietas ieguvējs un vairāku Vecumnieku novada kausu sacesību dalībnieks Kaspars Litavnieks no Rīgas ar noķertām divām zivīm ( zandarts – 50 cm un asaris – 23 cm garš, kopsumma – 73 cm ) ierindojās otrā vietā un neslēpa savas emocijas, jo viņa sapnis beidzot ir piepildījies – iegūt savā īpašumā Vecumnieku novada kausu! Bet pirmo vietu ar trīs zivīm ( divas līdakas 53 un 58 cm, kā arī 20 cm garu asarīti, kopsummā 131 cm ) ieguva no Valmieras atbraukušais Kārlis Balodis, kas aktīvi makšķerē tikai pirmo gadu! Kā Kārlis stāstīja mēdiju pārstāvjiem – „… ieraudzīju copeslietas.lv par to, ka tiek rīkotas sacensības tautas klasē Vallē, apskatījos mājas lapu, ieraudzīju video, kas filmēts no drona un nolēmu – jābrauc! Atbraucu ar ģimeni, jauka vieta, laiks un pasākums! Nākošgad braukšu šurp ar ģimeni atpūsties un makšķerēt!…”.

Sacensībās piedalījās arī divas makšķernieces – Dace Petrāne (Rīga) un Elīna Niedra no Vecumnieku novada Bārbeles pagasta Gaismas… Viņām tika organizatoru pārsteiguma balvas…

Pēc apbalvošanas Miervaldis Bērziņš pateicās tiesnešiem par viņu darbu un precizitāti.

Sacensību dalībnieki izteica vēlmi arī nākošgad piedalīties šādās sacensībās un kā apsolīja Vecumnieku novada Domes priekšsēdētāja Aiga Saldābolas kundze – „Būs! Vecumnieku novada kauss spiningošanā notiks arī nākošgad!”

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
13

avots

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(1 balss) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[2] Komentāri | dilst | aug
 
antons12

vēl mazliet bilžu... Atvainojamies par kvalitāti, nebija pie rokas fočika....

failiem.lv/u/mf3mv6rw?sh...mail_id=44e497

31.10.16 Atbildēt | Ziņot 0
karlismoto

Liels paldies sacensību rīkotājiem! Biju, patika un braukšu noteikti vēl.

01.11.16 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager