Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
BauskasDzīve.lv | 31.oktobris 2016, 20:59 | Komentēt | 2052 skatījumi

No Bangu dīķa sacīkstēs izvelk daudz mazu līdaku

Šoruden Bangu dīķī vislabāk veicās Ivaram Kuzikam no Īslīces pagasta, viņa loms svēra 4,9 kg. Foto: Dita Čekša/Bauskasdzive.lv

Ceraukstes pagasta Bangu dīķī tradicionālajās rudens sacensībās cīņā par lielāko līdaku svētdien, 30. oktobrī, zivtiņas ķērās cita pēc citas.

Sacensību galvenais tiesnesis ceraukstietis Raitis Čekšs pastāstīja, ka gandrīz visas zivis bija mazākas par 50 centimetriem, bet vismaz četri sacīkšu dalībnieki izvilka vairākas līdakas. Daudzām izdevās aizmukt, noraujoties pie paša krasta. «Mazās līdaciņas tika palaistas atpakaļ ūdenī,» apliecina tiesnesis.

R. Čekšs pastāstīja, ka cīņā par Bangu dīķa lielāko līdaku iesaistījās 12 dalībnieku no Bauskas novada Ceraukstes, Brunavas un Īslīces pagasta, kā arī viesis no Rundāles novada – Dainis Liepiņš.

«Šogad ir mazāk dalībnieku nekā citus gadus. Daži varbūt nobijās no laikapstākļiem, jo sacensību rītā stipri lija,» spriež R. Čekšs.

Pagājušā gada uzvarētājam Elgaram Prikulim šogad no dīķa izdevās izcelt vien 490 gramu smagu līdaciņu. Tā tika palaista atpakaļ dīķī. «Bangu dīķī ir ideāli laikapstākļi, augšā pie ceļa ir vējš, bet pie ūdens – aizvējš,» vērtē E. Prikulis.

avots

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(1 balss) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager