Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
eDruva.lv | 2.novembris 2016, 21:52 | 5 komentāri | 7306 skatījumi

Veiksmīgs ķēriens lašveidīgo zivju nārsta sargiem

foto: vesturesklubs.lv

Naktī uz 2 novembri valsts vides dienesta inspektori sadarbībā ar Zemessardzes 27.kājnieku bataljona zemessargiem Amatas novadā pie Kumadas upes aizturēja divus nelikumīga loma kārotājus, kas gribējuši izmantot žebērkli.

"Reidā aizturētajiem izņemti divi žebērkļi. Var teikt, ka šis ir veiksmīgs ķēriens un varēja būt vēl lielāks aizturēto skaits. Uz Ieriķu upi gāja trīs maliķi, sekojām ilgi, beigās, lai neizbiedētu, izšķīrāmies, bet rezultātā divi aizmuka," stāsta VVD inspektors Uldis Lencbergs.

Pie loma nevienam no aizturētajiem gan nebija izdevies tikt, lai gan pie Kumadas upes notvertie mēģinājuši durt zivi, bet neveiksmīgi. Tas viņus paglāba no krietni lielākām sankcijām. Tagad uzsākta administratīvā lietvedība, un administratīvais sods par šādu pārkāpumu ir, sākot no 280 eiro. Atgādināsim, ka par katru noķertu lasi vai taimiņu jāmaksā 715 eiro, kas ir zivju resursiem nodarītais zaudējums.

U. Lencbergs norāda, ka viens no aizturētajiem ir Ieriķos pazīstams malu zvejnieks, kurš pēdējos desmit gados par līdzīgu pārkāpumu aizturēts vismaz četras reizes.

Kopumā šoruden aizturēti četri malu zvejnieki, jau rakstījām, ka oktobra otrajā pusē Līgatnes novadā pie Tītmaņu upītes ietekas Gaujā aizturēts vīrietis, kurš nodarbojās ar nelikumīgu tīklu likšanu.

Vides inspektors gan norāda, ka ilgu laiku pie upēm bijis klusums, jo nebija zivju: "Bija ilgs sausais periods, ūdens līmenis zems, zivis nenāca. Tagad pēc lietiem sākusies lašveidīgo zivju aktivitāte."

Tas nozīmē, ka pieaugs arī nelikumīgo lomu kārotāju aktivitāte, bet nārsta sargi ir gatavi viņu darbībām. Jau rakstīts, ka reidos piedalās ne tikai Valsts vides dienesta inspektori, bet arī 27. kājnieku bataljona zemessargi, "Gaujas ilgtspējīgas aizsardzības biedrība", biedrība "Mēs zivīm" un Makšķernieku asociācijas operatīvā grupa. Palīgā nāk arī tehnoloģijas, un dažās nārsta vietās tiek uzstādītas novērošanas kameras, fiksējot visu, kas pie upes notiek.

avots

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 0 no 5
(Nav balsu) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[5] Komentāri | dilst | aug
 
Brusis

Tika noķerti aizmukušie ,bet pa to laiku aizmuka pirmais ? ;)

....vides dienests aizturēja divus nelikumīga loma kārotājus, .... un varēja būt vēl lielāks aizturēto skaits. Uz Ieriķu upi gāja trīs maliķi, sekojām ilgi, beigās, lai neizbiedētu, izšķīrāmies, bet rezultātā divi aizmuka,"

02.11.16 Atbildēt | Ziņot 2
Gaujinieks

"jāmaksā 715 eiro, kas ir zivju resursiem nodarītais zaudējums"

Bļin, kā tracina! Atcerējos par Tumšupi un sodu, ko uzlika cūkufermai par visām nobeigtajām forelēm, vēdzelēm uc zivīm, varbūt kļūdos, bet tie gadījumā nebija 500ls? Hmm, dīvaini par visu upi 500ls, un par vienu lasi 715eur! Tie 500ls lkaim arī bija zivju resursiem nodarītais zaudējums...

02.11.16 Atbildēt | Ziņot 6
Karlis_K

Nojaušu kurš frukts tas ir, satikts ne reizi vien.

03.11.16 Atbildēt | Ziņot 0
oskars555

bezsakars kkads

03.11.16 Atbildēt | Ziņot 0
saldaksJ

tas tikai pierada ka malikiem ir poh.. uz visu un varat iedomaties kas notiek citur Valsti ja lasu sargasana jau notiek gadiem,un visi par to zina,bet vienkarsi atkartoti to dara vel un vel jo ir reizes kad nenoker...skumji

03.11.16 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager