Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
LSM.LV | 3.novembris 2016, 19:59 | 1 komentārs | 2580 skatījumi

Nārsta laikā Limbažu apkaimē pieķer rūdītus maluzvejniekus

Atkāpusies jūra pamazām atgriežas savā vietā un ūdens ieplūst upītēs, līdz ar to sākusies arī aktīvāka zivju iešana uz nārstu. Līdz ar nārstotāju aktivitātes pieaugšanu sarosījušies arī maluzvejnieki. Šonedēļ Limbažu pusē pieķerti divi rūdīti maluzvejnieki.

Maluzvejniekus Valsts vides dienestam (VVD) izdevās pieķert nozieguma vietā. Pirmdien, 31.oktobrī, dienas laikā kāds Salacgrīvas pagasta iedzīvotājs spiningoja lašu berzes vietā. Vēlāk naktī Aģē Skultes teritorijā uziets vietējam iedzīvotājam, kas upē lika nēģu murdiņu.

Vides inspektors stāsta, ka abi maluzvejnieki ne pirmoreiz nonākuši zivju resursu sargātāju redzeslokā. Tiks ierosinātas administratīvās lietas.

Iespējamais sods spiningotājam varētu būt līdz 350 eiro, nēģu kārotājam pat divtik liels.

VVD Valmieras reģionālās pārvaldes vecākais inspektors Jānis Brants, kas strādā piejūras pusē, parēķinājis, ka oktobrī izņemti deviņi zivju tīkli un 11 nēģu murdi. 1.novembrī izņemti vēl pieci nēģu murdi un viens zivju tīkls. Iekšējos ūdeņos veikti 25 reidi, jūrā – 21.

Brants spriež, ka maluzvejnieku skaits sarūk. Pamatā tie esot cilvēki, kas šo nodarbi mantojuši no paaudzes paaudzē vai arī piedzīvojumu meklētāji.

Nereti reida dalībniekiem tiek pārmests, ka viņi uziet un izņem nelikumīgi ieliktu zvejas rīku, bet nevis mēģina pieķert pie rokas tā licēju.

Vides inspektors stāsta, ka lēmums tiek pieņemts, vērtējot, vai vērts tērēt laiku maliķa vaktēšanai un kā mazāk tiek kaitēts zivju resursiem. Nevar, piemēram, atstāt tīklus, kas aizšķērso visu upi, pie tam vairāki tīkli pēc kārtas. Vides inspektors atzīst, ka maluzvejnieki ar gadiem kļūst arvien piesardzīgāki.

oriģināls

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 0 no 5
(Nav balsu) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[1] Komentāri | dilst | aug
 
bushmans

.. :) virsraksts labs,, *vizualizēju*,,,un smējos balsī !!!

07.11.16 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager