Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Kristians Godiņš | 4.novembris 2016, 18:16 | 1 komentārs | 2751 skatījums

Azura Trout Cup 2016. Sacensību atskaite

Šī gada sākumā ar Anatoliju Livdānu sākām pievērsties foreļu copei dīķos (area fishing). Sākumā mērķis bija dažādot makšķerēšanas veidus pavasara mēnešos, bet strauji pārrauga pamatīgā interesē par procesu, pieauga vēlme izanalizēt mānekļus, to pasniegšanas veidus un tehnikas. Abus vienoja līdzīgas domas par šo copes veidu, lai arī bez lielām ambīcijām startēt sacensībās. Tomēr sanāca, ka abi aizrāvāmies tik ļoti, ka sākām startēt Latvijas turnīros un pat tikām medaļās.

Atskaites autors Kristians Godiņš


Kad Vadims Loginovs organizēja LBaits Area Trout Cup starptautiskās sacensības, kurās piedalījās spēcīgi sportisti no Ukrainas, Krievijas, Baltkrievijas, Lietuvas un, protams, titulēti Latvijas izlases dalībnieki, mums likās interesanti salīdzināt savus spēkus un gūt pieredzi no citu valstu sportistiem. Turnīrs mums deva jaunu pieredzi un ievirzi, pēc tā sākām nopietnāku uzmanību veltīt taktiskām niansēm un guvām lielāku ticību par vobleriem kā rezultatīvu mānekli arī uz pasīvu foreli. Runājām, ka būtu interesanti kādu reizi aizbraukt un sacensties ārpus Latvijas, bet nedomājām, ka to darīsim jau šogad. Aprunājāmies ar Vadimu par dīķu copes attīstību Latvijā un viņš iepazīstināja ar Mihalina ezera īpašnieku Artjomu Sarkisjanu. Viņš stāstīja, ka Ukrainā šis copes veids ir ieguvis milzīgu popularitāti un tiek organizētas daudz sacensības un spēcīgākie sportisti brauc uz turnīriem, kuri notiek arī citās valstīs. Artjoms pastāstīja, ka oktobra beigās notiks liels starptautisks turnīrs, kurā piedalīsies 60 dalībnieki, tai skaitā tiek piedāvāta kvota 4 cilvēkiem no Latvijas. Noklausījāmies ar interesi, bet bez īpašas domas, ka brauksim. Pamazām tuvojās oktobra vidus un Vadims piedāvāja man, Anatolijam un Igoram Fiļipovam kopā ar viņu pārstāvēt Latviju Azura Trout cup 2016.

Apspriedāmies, ka ir interese un lēmām, ka riskējam un braucam pēc pieredzes. Skaļus mērķus nesaucām, bet gribējām paskatīties, kā esam pa šo gadu auguši. Igors pēdējā brīdī atteicās un palikām mēs trīs – Vadims, Anatolijs un es. Pēdējā naktī jau braucot uz Viļņu, Igors lūdza, lai piebrauc pie viņa, jo gribēja iedot līdzi kādus mānekļus, vieglākas džiggalvas un iedeva arī Latvijas karogu (varbūt noderēšot ). Lai saprastu atšķirību izmantojamo džiggalvu svaram, tad var teikt, ka 1.5 grami jau ir heavy jig . Pamatā izmanto 0,2-0,6 gr, bet reizēm ļoti noder arī grams un vairāk, īpaši, ja ir sānvējš, dziļumi, un zivs atrodas tuvāk gruntij.

Ceļā
Piebraucu pie Anatolija, sapakojam mantas un dodamies uz Viļņu, kur mums pievienojas Vadims no Daugavpils. Visi lidojam uz Kijevu. Tur mūs sagaida lielu popularitāti un atpazīstamību ieguvušais Ukrainas sportists Aleksandrs Žadans, kurš ir uzvarējis Noris Cup 2015 un vairākus gadus startē Krievijas PAL Trout sacensībās, un ir ticis starp labākajiem astoņiem sportistiem. Sasveicināmies un dodamies uz Mihalina ezeru, lai paspētu vēl 2 stundas veltīt treniņiem.

Treniņi
Treniņam laika ļoti maz, sadalāmies pa ezeru un mēģinām gan voblerus, gan bleķus, gan gumijas. Vadims paliek krasta zonas sākumā un kopā ar citiem sportistiem velk vienu foreli pēc otras, bet mēs ar Anatoliju meklējam zivi citās vietās, jo gribās iepazīt plašāku teritoriju - nekad nevar zināt, kur izloze noliks, turklāt katra sacensība notiek dažādos sektoros. Mums ar zivīm iet daudz grūtāk, ir vietas, kuras vispār nedod nevienu kontaktu. Visvairāk dabūjam uz gumijām, bet apzināmies, ka viss mainīsies, jo vakarā solīja ielaist 1,2 tonnas, bet pēc pirmās dienas 500 kilogramu un finālā 250 kilogramu foreļu. Zivju izmērs solījās būt no 500 – 600 gramu, kas ir gana sportisks un interesants un prasa piestrādāt gan pie zivs izvadīšanas, gan uztveršanas un atlaišanas. Tieši atlaišanai pievērsa lielu uzmanību, jo, nepareizi atlaižot, zivs netika ieskaitīta.
Pēc treniņiem mūs aizveda uz viesnīcu, kur sākām kalt sacensību plānus, apmainījāmies ar secinājumiem un idejām. Netika slēpts nekas. Gan mānekļi, gan taktikas – viss tika likts gaismā, lai sasniegtu galveno mērķi – kādam no Latvijas jātiek labāko astoņniekā, un, lai to sasniegtu, ir jāstrādā kā komandai.


Sacensības
Rīts. Brokastis paēstas un mums pakaļ ir dīķa saimnieks Artjoms. Ierodamies sacensību vietā un saliekam inventāru. Sacensības organizētas augstā līmenī ar skatuvi, ar pasākuma vadītāju, tiesnešiem, dalībnieku pieteikšanu un viņu izcīnīto titulu nosaukšanu. Starp dalībniekiem ir pasaules čempioni, izlašu dalībnieki, PAL Trout un daudzu citu sacensību uzvarētāji. Tiekam pieteikti arī mēs un izloze var sākties. Man tiek 19 numurs, Vadimam 6tais un Livdānam pirmais. Mēs ar Vadimu nonākam vienā zonā (baltā), bet Anatolijs otrā (sarkanā). Man pirmais iegājiens nedod nevienu kontaktu, tāpat kā manam pretiniekam. Meklēju horizontus, mainu mānekļus, svaru, krāsas, pasniegšanas veidu, bet tas nenes rezultātu. Otrais iegājiens – un atkal netieku pie kontaktiem, bet pretiniekam ir un man zaudējums. Garastāvoklis slikts – 1 punkts divos piegājienos ir ļoti vāji. Cīnos un pamazām sāku lasīt punktus, bet pirmā diena man neveiksmīga – savā zonā 13tais no 30mit dalībniekiem ar 12,5 punktiem un 8 zivīm, bet lieliski startē Anatolijs – pirmais ar 19,5 punktiem un 22 zivīm un Vadims – ceturtais savā zonā ar 17 punktiem un 18 zivīm. Prieks par čaļiem un ir reālas šances Latvijai cīnīties par astoņnieku. Par savām iespējām tikt starp astoņiem labākiem ļoti šaubos, bet koncentrējos uz to, lai Anatolijs un Vadims tiktu, kā arī uzlieku sev mērķi tikt pirmajā divdesmitniekā.


Esam ar Vadimu atkal kopā vienā zonā, bet šoreiz tajā, kur Anatolijs bija vakar, bet viņš tajā, kur vakar biju es un Vadims. Mums visiem pirmais iegājiens nes zaudējumu – jobcik, tas nav labi... Turpinājumā esmu zonas otrajā galā, kur iepriekšējā dienā foreles tika ķertas tuvajā distancē un uz gumijas. Uz to arī liku akcentu un trīs uzvaras pēc kārtas un 9 punkti pēc 4 iegājieniem. Ir ok. Vadimam 7 punkti, Anatolijam līdzīgi kā man vakardien – īsti nav sākums padevies. Pēdējās 4 tūres manā un Vadima zonā izceļas ar mazu foreļu aktivitāti. Tieku pie trim neizšķirtiem un apzinos, ka ļoti vajag uzvaru. Ar šūpiņu visai drīz tieku pie labas copes netālu no krasta, bet zivs neuzsēžas. Pāreju uz gumiju ar ļoti vieglu galvu un aptuveni tajā pašā vietā, kur bija cope uz bleķi, seko drošs ņēmiens un ir. Izdodas noturēt savu zonu un piesegt perspektīvāko rajonu un tieku pie uzvaras un 15 punktiem otrajā dienā. Redzot kā manā zonā startēja citi, saprotu, ka jābūt labam rezultātam un noteikti pacelšos uz augšu. Satieku Vadimu un Anatoliju. Vadims rāda apmierinātu seju, bet Anatolijam vaigs drūms. Gaidām rezultātus. Otrā dienā man izdevās savākt 15 punktus ar 8 zivīm, kas ir ļoti labs rezultāts sarkanajā zonā. Vadims tika pie 12,5 punktiem ar 4 zivīm un Anatolijs baltajā zonā salasīja tikai 10,5 punktus ar 5 zivīm, kas otrajā dienā baltajā zonā bija zem vidējā rezultāta. Runājamies ar Ukraiņu un Krievijas sportistiem. Dzirdam daudz labu atsauksmju par Vadima L.Baits gumijām – gan slags (L.Minnow), gan Larva ir strādājusi ļoti labi, īpaši Anatolija zonā.


Rezultāti saskaitīti un sākas labākā astoņnieka izsaukšana. Pats gaidu, kad izsauks Vadimu un ceru, ka tomēr Anatolijs būs ticis iekšā. Un tad – 5.tā vieta – Kristiāns Godiņš no Latvijas. Sajūtas super!!!! Uzlecu uz skatuves, apsveicu 8.tās, 7.tās un 6.tās vietas un dzirdu – 4.tā vieta – Vadims Loginovs no Latvijas. Lieliski!! Veseli divi no mums trijiem astoņniekā. Anatolijs ļoti ļoti tuvu tam – tikai 1,5 punkti otrajā dienā pietrūka, lai uz skatuves stāvētu mēs visi trīs.


Fināli
Ielaisti papildu 250 kilogramu zivju finālu zonā. Man jācīnās ar Vadimu. No vienas puses ļoti žēl – viens no mums tālāk netiks, bet no otras – vismaz viens būs starp četriem labākajiem. Sarokojamies un sākam. Jau īsi pirms sākumam lemju sākt ar bleķiem, jo manu, ka zivis atrādās un ir aktivitāte. Acīmredzot papildu ielaistās zivis ir devušas efektu. Man ir galvā skaidrs ar kuriem trim bleķiem sākšu. Un tieku ātri pie divām forelēm. Esmu vadībā ar 2:0, bet laika ir ļoti daudz un Vadims šajā turnīrā startē ļoti spēcīgi un ir atradis kopīgu valodu ar vienu no mānekļiem, kurš viņam nes daudz zivju. Tieku pie trešās foreles, bet tai pašā laikā arī Vadimam ir. Viņš sāk iedzīt un pat izvirzās vadībā ar 4:3, es mainu bleķus un izlīdzinu rezultātu līdz 4:4, bet pāris sekundes pirms beigām Vadims izrauj uzvaru un tiek pusfinālā. Vadimam atdodu tos bleķus, kuri man deva zivis un kopā ar Anatoliju jūtam līdzi. Vadimam cīņa ar Aleksandru Žadanu, kuru viņš uzvar ļoti pārliecinoši 4 pret 1 un tiek finālā! Tur cīņa ar Aleksandru Nikolajevu no Krievijas, kurš ir spēcīgs šūpiņos, bet Vadims malacis, jo ātri tiek pie zivs. Pēdējās 15-17 minūtes jau paiet tumsā un vairs nevienam nav ne copes. URĀĀĀĀĀ! Latvija labākā! Vadimam zelts!


Vadims pirmais! Es esmu sestais un Anatolijs piecpadsmitais. Lielisks rezultāts spēcīgā konkurencē. Prieks un emocijas lieliskas. Īpaši, kad stāvi uz skatuves ar Latvijas karogu. Ir mirkļi un brīži, kad esi priecīgs un laimīgs, un ne par ko sliktu nemaz pat domu nav!


Liels paldies Vadim Lbaits un Anatolijs Livdāns par kopīgo darbu, sadarbību un padomiem. Jutu, ka esam un strādājam kā komanda. Paldies Vadimam, ka uzticējās mūsu spējām un aicināja piedalīties. Paldies Igor Filippov par vieglajām džiggalvām un mānekļiem, kā arī, protams, Latvijas karogu! Paldies Aleksandr Zhadan par lieliski organizētām sacensībām un lielo viesmīlību mūs uzņemot. Paldies Артём Саркисян par iepazīstināšanu ar savu saimniecību un garšīgi kūpinātām forelēm piektdienas vakariņās. Paldies Anatolii Tark Amoshyi par iepazīstināšanu ar Kijevas arhitektūru un informāciju par Ukraiņu ēdieniem. Borščs, Kijevas kotlete un sala bija lieliski! Paldies Дмитрий Ильинский par izmitināšanu pēdējā naktī un ar iepazīstināšanu ar dīķi, kur notiek Troutmania sacensības.

Mēs lepojamies ar Vadima izcīnīto uzvaru, kā arī ar to, ka Latvijas uzņēmēja radītie mānekļi guva tik milzīgu popularitāti un interesi. Visas viņa paņemtās gumijas tika izķertas momentā un to veicināja tas, ka liela daļa sportistu uz tām ķēra ļoti labi. Piemērām labākais otrajā dienā baltajā zonā gandrīz visas zivis noķēra izmantojot L.Baits Larva.


Lieliski izdevies pirmais turnīrs un āķis ir lūpā – nākamgad noteikti gribētos nostartēt vismaz divos ārzemju turnīros. Jākrāj pieredze un jāattīstās. Šīs sacensību veids ļoti aizrauj. Adrenalīns, nepārtraukta cīņa un 1000 nianšu. Ir interesanti. Iesaku :)

sacensību uzvarētājs Vadims Loginovs

P.S. Fotogrāfijas ir gan no mūsu pašu arhīviem, gan Aleksandr Zhadan profila.

oriģināls

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(3 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[1] Komentāri | dilst | aug
 
brekingems

Uz ko domas nesas, laivu čempionāts, foreļu cīņas, abi kopā ?

Foreles esmu mēģinājis, bet līdz galam neaizrāva. Katrā ziņā prieks par Letiņiem !

04.11.16 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager