Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
MK | 9.novembris 2016, 12:14 | 20 komentāri | 14213 skatījumi

Makšķerēšanas kartes turpmāk pārdos LLKC

No 1.janvāra makšķerēšanas kartes pārdos Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs, paredz valdības apstiprinātie grozījumi noteikumos "Ūdenstilpju un rūpnieciskās zvejas tiesību nomu un zvejas tiesību izmantošanas kārtība".

Kā norādīts Zemkopības ministrijas (ZM) skaidrojumā, ministrija organizē minēto karšu realizāciju, nodrošinot iepirkuma konkursu organizēšanu un attiecīgu līguma slēgšanu.

Noteikumi nosaka valsts pamatbudžeta ieņēmumos ieskaitāmo daļu - 70% no iekasētās kopējās summas par kartēm -, kas paredzēta Zivju fonda dotācijas veidošanai, savukārt 30% paliek karšu izplatītājam. Pēdējos gados vidēji ik gadu no realizētajām kartēm tika gūti ieņēmumi aptuveni viena miljona apmērā, no kuriem 30% palika "Learda" rīcībā.

ZM ir vērsusies pie ilggadējā sadarbības partnera, kurā ministrija ir arī valsts kapitāla daļu turētāja (valsts daļa 99%), LLKC ar piedāvājumu nodrošināt turpmāku karšu izplatīšanu sākot no 2017.gada 1.janvāra.

Kā norādīts skaidrojumā, ZM izvērtēja LLKC iesniegtā piedāvājuma argumentāciju, pieredzi, reputāciju, līdzšinējo darbību valsts pārvaldes uzdevumu jomā, pieejamos resursus darbības nodrošināšanai visā Latvijā un atbalstīja minēto iniciatīvu, paredzot noteikumu projektā, ka ZM noslēdz deleģēšanas līgumu ar LLKC par karšu izplatīšanu.

LLKC ir ZM pārraudzībā esoša publiska iestāde un veic pārvaldes uzdevumu karšu izplatīšanā, kas nozīmē sekojošus uzdevumus: karšu uzskaite, nodošana izplatīšanai dažādām izplatīšanas vietām un realizācijā iegūto līdzekļu daļas ieskaitīšana valsts pamatbudžetā Zivju fonda dotācijas veidošanai.

Pildot šo uzdevumu, LLKC atradīsies funkcionālā ZM pārraudzībā. Deleģējuma līgumā tiks noteikts, ka LLKC būs pienākums visā Latvijas teritorijā nodrošināt karšu izplatīšanu un realizēto vai nerealizēto karšu uzskaiti, iegūto līdzekļu pārskatīšanu valsts pamatbudžetā (70% no kopējiem ieņēmumiem), kā arī būs pienākums izveidot un uzturēt attiecīgu interneta vietni ar iespēju iegādāties minētās kartes arī elektroniski.

LLKC savā piedāvājumā pamatoja, ka var ar izaugsmes tendenci nodrošināt sekmīgu minēto karšu izplatīšanu, kā arī regulāri nodrošināt sabiedrības informēšanu par aktivitātēm makšķerēšanas jomā, kas, ievērojot šīs sporta un atpūtas aktivitātes attīstību, no ZM viedokļa ir ļoti būtiski.

Tāpat LLKC norāda, ka ikdienā bieži tiekas ar zivsaimniecības nozares pārstāvjiem, rīko seminārus un konferences, kā arī sniedz konsultācijas. Jau iepriekšējā plānošanas periodā līdz 2014. gadam, LLKC sāka makšķerniekiem adresētu semināru organizēšanu. LLKC uzskata, ka, iegūstot pastāvīgas karšu izplatīšanas tiesības, ieguvēji būtu visa sabiedrība, jo šo karšu realizācijā iegūtā nauda paliktu nozarē attiecīgo aktivitāšu nodrošināšanai.

Tāpat ZM ņem vērā, ka LLKC ir nepieciešamā kapacitāte karšu izplatīšanai, jo tam ir Zivsaimniecības nodaļa centrālajā birojā Ozolniekos un darbojas 26 reģionālās filiāles visās lielākajās Latvijas pilsētās, kā arī to speciālisti ir pārstāvēti gandrīz katrā novadā. Turklāt šogad LLKC sākusi attālinātas pasūtījumu pieņemšanas un norēķinu veikšanas sistēmas izstrādi, kurā būs iespējams integrēt arī karšu iegādi.

avots

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 0 no 5
(Nav balsu) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[20] Komentāri | dilst | aug
 
urmaas

Kāpēc SIA, nevis VALSTS???

09.11.16 Atbildēt | Ziņot 0
ZivjuZaglis

ja pareizi saprotu, LLKC ir valsts SIA ;)

09.11.16 Atbildēt | Ziņot 0
urmaas
urmaas > ZivjuZaglis:

Dibināta pērnā gada martā?

09.11.16 Atbildēt | Ziņot 0
urmaas

Sory. Pārformēta no bezpeļņas organizāciju uz komercSIA.

09.11.16 Atbildēt | Ziņot 0
arsiks

Un kas tad tagad notiks ar elektroniskām kartēm?Jebšu pārejam atpakaļ uz drukātām?

09.11.16 Atbildēt | Ziņot 0
oskars555

ap milijonu apgrozijums tikai pa kartem butu labak vairak atjaunojusi zivju resursus latvija.. tur pat nevajadzetu pasvaldibu lidzfinasejumus ar tadu naudu katra ezera kko varetu ielaist

09.11.16 Atbildēt | Ziņot 1
urmaas

Ko dos zivju resursu atjaunošana, ja nav pienācīgas kontroles?

09.11.16 Atbildēt | Ziņot 3
ZivjuZaglis

viens gan ir skaidrs, kartes nopirkt gada sākumā būs reāli nereāli ;)

09.11.16 Atbildēt | Ziņot 0
oskars555

pasi copmani ir viss labaka kontrole jo saita jaw iet runa kad inspektori tirgo lasus kada jega no tiem inspektoriem gan jaw kad vini noker piecus parkapejus bet uzrada vienu lai zivis pasi var savakt sev

09.11.16 Atbildēt | Ziņot 0
urmaas

Tu pats tam tici???

09.11.16 Atbildēt | Ziņot 0
Vits
Vits :

palasījos mk lēmumu - tirgojot kartes, piemērošot 25% atlaidi makšķernieku apvienībām un organizācijām. Laiks MOSPam noteikt iestāšanās maksu jaunajiem biedriem :))

09.11.16 Atbildēt | Ziņot 0
cops67

Nu jā 1. janvārī inspektoriem būs ko noskraidīties jo ir vairāk nekā skaidrs ka jaunās kartes nebūs.

09.11.16 Atbildēt | Ziņot 1
sidla5

Kaut kas taču ierēdņiem bija jāizdomā, lai parādītu ,ka algas par velti nesaņem, un un ir uzkonstruēta jauna piramīda:)

09.11.16 Atbildēt | Ziņot 2
bonis78

Perku gada kartes visulaiku,bet nu jau kadus gadus 3 nav nacies nevienam uzradit,jo nav jau kas parbauda. Inspektori paradas tik kad lashu laiks Venta,i ta pie Kuldigas, pareja Venta vinjiem pie kajas,ka ari ezeri un citas upes. Jega vispar pirkt karti,tas udens tilpnes kuras es copeju nepapildina ar zivju resursiem

09.11.16 Atbildēt | Ziņot 0
sidla5

Jēga vai nejēga, bet Kāds aborotus taisa, un vsjo pokoļenu!

09.11.16 Atbildēt | Ziņot 0
Vits
Vits :

tik viens nav skaidrs, nax tērēt naudu visām tām dekorācijām - hologrammām un tipogrāfijām un tirdzniecības menedžmentam? kāpēc nevar nomaksāt vasts kasē copes nodevu un tad to čeku ar iesistu uzvārdu un p/k rādit inspektoriem.

09.11.16 Atbildēt | Ziņot 1
andzus69

Njā... Bet vai kā normālā valstī būs iespēja iegādāties karti uz dienu/nedēļu/mēnesi.

Savādāk sanāk absurda situācija- atbrauc tūrists uz LV uz weekendu pamakšķerēt reizi pa vasaru, bet jāpērk ir 3 mēnešu karte par vienas coppes reizi!

09.11.16 Atbildēt | Ziņot 4
mailite

Seit gada licence maksa, ka tur dienas. Nafig te kaut kadas dienas kartes utt..

12.11.16 Atbildēt | Ziņot 0
saldaksJ

pilnigi piekritu,ka vajadzetu,kaut vai interneta noperkamas,jo redz ieredni laikam tik talu nevar aizdomaties, es domaju labu summu varetu savakt,ta vieta lai pirktu 3 menesu,turisti,cilveki kas dzivo arzemes ,vinu vienkarsi neperk,cilveki labak riske,jo kontrole smiekliga utt,butu loti apsveicami ja butu kaut 3 dienu vai nedelas licenze!

13.11.16 Atbildēt | Ziņot 0
krumujancis

Nu jau atkal tie lēmēji darbojas kā pie PĻevnas! Bet ko tad citu var gribēt, vajag taču kaut kā - kaut pie siles maliņas tikt. Bez tā, nu nekādi.

09.11.16 Atbildēt | Ziņot 1
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager