Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Ventspils novada pašvaldība | 9.novembris 2016, 17:42 | 9 komentāri | 5707 skatījumi

Puzes ezeru papildina ar 5000 zandartu mazuļu

Rūpējoties par stabilu zivju skaitu pašvaldības ūdenstilpēs, realizēts projekts "Zandarti Puzes ezerā 2016". Ezeru apsaimnieko SIA "Puzes ezers", sabiedrības valdes priekšsēdētājs Aivars Mačtams vērsās pie pašvaldības ar lūgumu papildināt ūdenstilpi ar 5000 zandartu mazuļu.

Līdzekļus šim nolūkam piešķīra Eiropas Savienība. Pašvaldības veiktajā aptaujā izvēlēta zivju audzētava SIA "K3K", kura vienvasaras zandartus svarā no 10 gramiem un smagākus piedāvāja par zemāko cenu – 1815 eiro. Uzklausot makšķernieku teikto, Ventspils novada pašvaldības speciālisti secinājuši, ka pēdējos gados Puzes ezerā strauji samazinājies viengadnieku un divgadnieku zandartu īpatsvars. Visticamāk, tas saistīts ar dabiskajam nārstam nepieciešamajiem klimatiskajiem apstākļiem, tāpēc šoruden nolemts papildināt zivju krājumus ezerā, ielaižot tajā 5000 vienvasaras zandartu mazuļu. To paveica zivju audzētavas SIA "K3K" vadītājs Hardijs Bariss, bet procesu uzraudzīja vairākas personas, arī Laimonis Brikainis, viens no SIA "Puzes ezers" pārstāvjiem. Viņam par zivīm ir īpaša interese, jo makšķeres kāts pirmo reizi paņemts rokās puikas gados: "Makšķerēt sāku Stendes upē, bet tagad daru to visur, kur vien var piebraukt, piemēram, Usmas un Puzes ezerā. Šovasar šajā ezerā man labi ķērās zandarti un līdakas. Lielākā līdaka svēra 10,4 kg, zandarts – 6,4 kg. Tas ir labi, ka šodien ezerā ielaisti zivju mazuļi, es šādā procesā piedalos jau no sākta gala – kad sāka papildināt zivju krājumus."

Ihtiofaunas izpēte Puzes ezerā veikta 2010. gada vasarā. To veica pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta "BIOR" Zivju resursu pētniecības departamenta speciālisti. Šajā pašā gadā Ventspils novada pašvaldība parūpējās, lai Puzes ezerā ielaistu 200 000 zandartu kāpuru. Šajā procesā pašvaldība sadarbojās ar SIA "Puzes ezers", kas dibināta 2004. gadā ar mērķi apsaimniekot Puzes ezeru, rūpēties un pārzināt zivju resursus, gādājot par ezera ekoloģisko atveseļošanu un aizsardzību.

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 0 no 5
(Nav balsu) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[9] Komentāri | dilst | aug
 
guntarskl

Super raksts, kā jāsaimnieko, pretēji tam, ko vairākkārtīgi mēģinajis teikt A.G."akmentiņš":)))

" Uzklausot makšķernieku teikto, Ventspils novada pašvaldības speciālisti secinājuši, ka pēdējos gados Puzes ezerā strauji samazinājies viengadnieku un divgadnieku zandartu īpatsvars."

Tātad, Ventspils novada pašvaldības arguments ir makšķernieku teiktais:)

09.11.16 Atbildēt | Ziņot 1
guntarskl

"Visticamāk, tas saistīts ar dabiskajam nārstam nepieciešamajiem klimatiskajiem apstākļiem".....

Nevis ar to, par ko makšķerniekus mēgina pārliecināt dedzīgākie LM ieviesēji un aizstāvji:)))

09.11.16 Atbildēt | Ziņot -1
guntarskl

Ihtiofaunas izpēte Puzes ezerā veikta 2010. gada vasarā.

Rakstiet projektus ZF, balstoties kaut vai uz makšķenieku teikto(kā šajā gadijumā), ja paveiksies, jūsu ezerā pavairos zandartus:))

09.11.16 Atbildēt | Ziņot -1
Akmens_Viesis

Bet vispār, Guntariņ - esmu tikai kautrīgs LM likvidētāju stulbuma atklājējs, tu kaut ko esi pārpratis. Neesmu neko īpaši ieviesis.

Puzes ezerā ir licences, ir kārtīgs pieskatītājs, kurš neķlauj ezeru izlaupīt tādiem kā Tu.

Normāli copmaņi pat sametas un atpūtas vietas paar savu naudu izveido un par to neprasa licences.

Atskaites par lomiem rāda, ka pēdējos gados nārsts bijis švaks. Valsts palīdz līdzsvarot dabiskos pārrāvumus - Un? Kas tur slikts.

PS. Es valsts vietā tādas biedrības likvidētu, kas sacas makšjkernieku biedrība, bet praksē tikai apmelo un lamājas. Varbūt atkāpies pats ar godu no MRK vadības, lai nečakarētu hobiju un valsti.

10.11.16 Atbildēt | Ziņot 0
Akmens_Viesis

Piemērs - šovasar nosūtījām vēstuli par to ka Usmas ezerā VARĒTU būt pārzveja, derētu neatkarīgs pētījums. Par to liecina LČ rezultāti un makšķernieku novērojumi. Kļavas kungam nepatīk, ja makšķernieki kaut ko novēro, bet tas ir normāli.

Kas tālāk? Dabujām dzirdēt, ka BIOR uzskatot, ka Usmā ar zivīm esot viss ok.

Atsevišķi ļaudis novadā centās mūs nomelnot, tam bija vēl dažādi iemesli.

Tad MRK atsevišķiem kretīniem bija kas iebilstams.

Tagad ziņās skatos - Usmā zvejas limits samazināts.

Bet tā vispār skaitās, ka MRK esot pret zveju iekšējois ūdeņos. Reklāmas devīze tāda.

Patiesībā darbība nedaudz atšķiras - Zvaigzne izdomā, ko es it kā domājot, un tad Kļava ar Urmasu apkaro it kā manas domas - tā arī visa darbība.

PS. Atvainojiet, nu jau sen nerakstu un pat nelasu lielāko daļu vietējā sviesta.

10.11.16 Atbildēt | Ziņot -1
urmaas
urmaas > Akmens_Viesis:

biblotek(r)āriņ. Ja nebūtu tādu kā Guntars un Zvaigzne, tad Makšķernieku Noteikumi būtu kā makšķernieka ļaunais sapnis. Tev būtu jāiet nokautrēties par savām un mospa izdarībām mēģinot Makšķernieku Noteikumos izbīdīt tādu sviestu, ka maz neliktos nevienam.

12.11.16 Atbildēt | Ziņot 0
guntarskl

Pirmkārst, nēsmu Tev brūte, lai uzrunātu mani pazeminātā formā:(

Otrkārt, kur es teicu, ka esi kaut ko īpaši ieviesis? :)

Teškārt, ja es esmu tas, kurš ir izlaupijis kaut vienu ezeru, tad atbildi, kuru, ja nēsi p.i.d.......s. Ja neatbildēsi, tad visiem būs skaidrs, kurš no mums ir zilbiksis.

Treškārt, ar Tavu palīdzību valsts jau ir likvidējusi iespēju biedrībām piedalīties darba grupās, kuras grib un var darboties makšķernieku labā.

MRK un LMK uz šodienu ir ārštata padomnieku statusā, zemkopības ministrijā.(gribam aicinam, gribam ne"..

Nu ko, akmentiņa kungs, tagad visi groži jūsu rokās.....gaidam "labos darbus", tauta gaida.

Tikai līdz šim nezkapēc no jūsu puses ir tikai tāda nīkuļa(slims, nevarīgs, nesaprasts, nenovērtēts, apmelots, saslimis dēļ MRK ar nāvējošu slimību) uzbraucieni.

Pastāstiet, kāds ir jūsu ieguldījums MN, kuri ir jūsu priekšlikumi.

19.11.16 Atbildēt | Ziņot 1
guntarskl

Pirmo reizi griežos ar uzsaukumu VMK(Ventspils makšķernieku biedrība).

Nezinu, kādā činā biedrībā jums skaitās Andris Grīnbergs, bet līdz šim nēsam izmantojuši jūsu biedrību savstarpējās nesaskaņās ar pieminēto personu. Sakarā ar to, ka Andris Grīnbergs jūsu vārdā visu laiku aizskar tieši tādu pašu biedrību, kā jusējā, mums ir jums konkrēts, publisks jautājums.

Vai jūsu biedrībai ir kopsapulces protokols, kurā jūs esat vienojušies(balsojuši) par to, ka Andris Grinbergs jūsu vārdā nepārtraukti, regulāri apmelos makšķernieku biedrību MRK(makšķernieku radošais klubs)?

Īsāks jautājums- vai jūs vispār esat biedrība, vai tikai skaitaties tāda?

20.11.16 Atbildēt | Ziņot 1
urmaas
urmaas > Akmens_Viesis:

Ja es pareizi sapratu, tad av ir zilbiksis? Vienacis jau vairākas reizes ir ielūkojies šeit, bet atbildi nav sniedzis. Tātad cilvēks nav tendēt sniegt atbildi uz konkrētiem jautājumiem. Ko vēl gaidīt no slima gļēvuļa kurš nav spējīgs atbildēt par saviem vārdiem?

22.11.16 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager