Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
mammadaba.lv | 16.novembris 2016, 09:40 | 1 komentārs | 3386 skatījumi

Pirmajos rudens mēnešos noķerti un atlaisti 7,75 metri līdaku

Kamēr Latvijas ziemas nelielais pilotprojekts makšķernieku sabiedrību nostādīja neziņā – asināt ledus urbjus vai apgadāties ar pacietību, “atlaid mammu!” apkopojusi noķertos un saudzīgi atlaistos lomus pirmajos rudens mēnešos – septembri un oktobri.

 MG 9205

“Aukstākajās naktīs laivas novietojām mazliet tālāk no ūdens, bet kopumā, saskaņā ar sinoptiķu prognozēm, gaidām ciklonu, kas atnesīs siltāku gaisu un mūsu ezerus atkal padarīs pieejamus makšķerniekiem,” par ziemas izredzēm izteicās “LVM Rekreācija un medības” Parku iecirķņa vadītājs Kristaps Didže. Meteroloģiskās prognozes gan vēsta atkusni jau šajās brīvdienās – iemesls doties uz ūdens!

Vispirms jau jāatzīmē, ka nepilnos divos pirmajos rudens mēnešos vērojama arvien pieaugoša interese par saudzīgu makšķerēšanas iniciatīvu. 12 spiningotāji, no kuriem, viens otrs jau ir “rūdīts” konkursants, kopā iesūtījuši pieteikumus par 7,75 metriem atlaisto zivju. Zivju vidējais izmērs, salīdzinot ar vasaras mēnešos iesniegtajiem pietiekumiem, nedaudz samazinājies – no 66,6 cm vasarā uz 64,5 cm rudens sākumā.

Lielākā zivs septembrī: Raimons Mārtiņš 102 cm līdaka no LVM Tērvetes ūdenskrātuves. Lielākā zivs oktobrī: Normunds Ikomass, 78 cm līdaka LVM Kaņiera ezerā.

“atlaid mammu!” vēstnesis un makšķernieks Māris Olte skaidro, ka agrīna, neilga ziema var pozitīvi atsaukties tieši uz trofejas izmēra zivju ķeršanu, jo līdaku barība – mazās zivtiņas – aukstā laikā nereti ūdeņos tuvojas seklumiem. Plēsēji meklējami vietās, kur seklums pāriet dziļumā, bet atšķirīgas izmaiņas var būt arī minimālas. Nereti ļoti labi rudenī darbojas lēni “animēti” vairākdaļīgi vobleri, svimbeiti (swimbait) un lielās gumijzivis. Savukārt, aplūkojot rezultātu tabulu, apstiprinās vecā patiesība – lielāks māneklis – lielāka zivs. Abas lielākās rudens līdakas noķertas “džerkojot”.

“atlaid mammu!” konkursa pirmā sezona tuvojas noslēgumam. Kā labs nobeigums būtu konkursa dalībnieku, mammadaba spiningošanas sacensību copmaņu un citu interesentu kopīga tikšanās decembrī, lai dalītos iespaidos un atskatītos uz paveikto. Tā būtu iespēja arī sveikt un saņemt savas Goda makšķernieku (GM) nozīmītes, kuri tās vēl nav saņemuši. Informācija sekos, ne asakas un tiekamies pie ūdeņiem!

Rezultātu tabula

Oriģināls

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(1 balss) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[1] Komentāri | dilst | aug
 
Tonis

Pa visu LV ATLAISTAS 10 SMUKA MĒRA LĪDAKAS....

19.11.16 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager