Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Kurzemnieks.lv | 21.novembris 2016, 10:58 | 3 komentāri | 5912 skatījumi

Jūras makšķerēšanas festivālā. Rezultātu tabula.

77 komandas Jūrkalnē sacentās tradicionālajā jūras makšķerēšanas festivālā, kas vienlaikus bija 6. Latvijas čempionāts tautas klasē.

1

Kam sports, kam izklaide

Sacensībām bija ierādīts ap 3 km piekrastes posms – no starta vietas Ozoliņos (uz Liepājas pusi aiz Muižupītes ietekas) līdz centra pludmalei un vēl nedaudz uz Ventspils pusi. Kur komandas (pa diviem cilvēkiem) makšķerēs, to noteica izloze, un katrai tika pa 40 m. Dalībniekam drīkstēja būt divas makšķeres ar trim āķiem.

„Pieteicās 82 komandas, bet piecas neieradās,” pastāstīja sacensību tiesnese Marita Jēkabsone. „Iespējams, nobijās no laika apstākļiem – Rīgā bija uzsnigusi bieza sniega kārta. Jūrkalnē laiks gan bija diezgan labs, lai arī vējains (samērā stiprais vējš pūta no krasta). Minimālā izmēra kontrolei izsniedzām pa šķīvītim 17 cm diametrā – pēc noteikumiem mazākas ķert nedrīkst. Varēja redzēt, kuri tiešām centās sasniegt labāku rezultātu un kam sacensības bija drīzāk laba laika pavadīšana: vieni noķertās zivis meta zemē, lai steidzīgi uzliktu svaigu ēsmu, citi visu izbaudīja nesteidzīgi.”

2

Sacīkstes sākās desmitos no rīta, beidzās astoņos vakarā. Turpat nosvērts katras komandas loms, un makšķernieki varēja doties uz Ozoliņiem mieloties ar karstu zivju zupu.

3

Uzvarētāji izvilka 17 kg bušu, savukārt atļautais loms katram cilvēkam bija 10 kg. Piešķirtas vairākas speciālbalvas, piemēram, tam, kurš noķēra 114 g lucīti, Valmieras meiteņu komandai Muris un draugs par radošu noformējumu, un puišiem, kuri no mucas uztaisījuši ratiņus inventāra vešanai pa krastu.”

Uzvar sestajā piegājienā

Komanda Brēča Forever (Sandis Greiers un Askolds Pukjans) par uzvaru bija priecīga, jo sacensībās piedalās jau sesto gadu. Rezultāts – 17,09 kg zivju. Otrajā vietā Kolkas makšķerēšanas klubs (Oskars Sproģis un Māris Grīnpukals) ar 14,44 kg, trešajā – Divarpus vīru (Andris Jēkabsons un Zintis Graikste) ar 12,6 kg. Tikai komanda Fiška palika bez loma. Kopējais guvums šoreiz bijis krietni mazāks nekā pirmajos čempionātos, kad bušu kopsvars pārsniedza tonnu.

„Rīta pusē ķērās diezgan labi, bet pēc tam gandrīz nemaz,” atzina jūrkalnieks Ingus Antonovičs no komandas Vecīt, tev copē! (46. vieta, 5,11 kg). „Manuprāt, rezultātu mazāk izšķīra prasme, vairāk veiksme: ja paveicās izlozēt vietu, kur jūrā ir bedre, butes nāca, bet dažus metrus sāņus varēja palikt pilnīgi bešā.”

4

Festivālu rīkoja biedrība Jūrkalnes dzintarkrasts un pagasta pārvalde, bet valsts čempionātu – Latvijas Makšķerēšanas sporta federācija, kas sadarbojās ar Ventspils novada domi un SIA Salmo. Galvenais tiesnesis – Egils Draudiņš.

Kurzemnieks.lv / Foto: facebook.com/GalinsFotografe

Sacensību Rerzultātu tabula (neoficiāla)

5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(1 balss) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[3] Komentāri | dilst | aug
 
Girts7

Kur rezultātus var redzēt????

21.11.16 Atbildēt | Ziņot 0
ZivjuZaglis

skaties divreiz! tur ir links uz tabulu

21.11.16 Atbildēt | Ziņot 0
Girts7

Paldies pirmā reizē nepamanīju, bet liekas ka nebija no sākuma.

23.11.16 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager