Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
D.A.P | 30.novembris 2016, 12:07 | 1 komentārs | 2688 skatījumi

Dabas teritoriju kontrole kļūst mūsdienīgāka un efektīvāka

foto: Leonid Eremeychuk / Shutterstock

Dabas aizsardzības pārvalde modernizējusi valsts vides inspektoru ikdienas darbā izmantojamo inventāru, iegādājoties ar mūsdienīgām tehnoloģijām aprīkotas iekārtas, tādējādi padarot kontroles darbu daudz efektīvāku.

“Lai nodrošinātu efektīvu īpaši aizsargājamo dabas teritoriju un sugu un biotopu aizsardzības režīma ievērošanu, nepieciešama ļoti operatīva inspektoru klātbūtne un rīcība. Bet īpaši aizsargājamu zivju sugu, piemēram, lašu, taimiņu, upes nēģu, sīgu, repšu, aizsardzības režīma ievērošanas kontroles darbs saistās vēl arī ar papildus specifiku. Jāspēj fiksēt nelegālos zvejas rīkus, jāorientējas diennakts tumšajā laikā un sliktas redzamības apstākļos. To vēl vēl vairāk apgrūtina mobilo sakaru tīklu pārklājuma neesamība,” stāsta Jānis Pērle, Dabas aizsardzības pārvaldes vecākais valsts vides inspektors Vidzemes reģionā.

Foto: R.Indriķe

Uzlabojot vides inspektoru darba apstākļus uz ūdens, Dabas aizsardzības pārvalde iegādājusies jaunu laivu, kā arī aprīkojusi jau esošās laivas ar motoru, dzinēju ar lādēšanas iekārtu, akumulatoriem, prožektoriem un aizsargkastēm.

Jaunā eholote ar sānskatiem nodrošinās iespēju gan fiksēt nelegālos zvejas rīkus, gan arī veikt drošu navigāciju, ezeru karšu veidošanu un veģetācijas datu fiksēšanu.

Savukārt ar diviem bezpilota lidaparātu jeb dronu komplektiem vides inspektori plāno pārlūkot ūdenstilpes no gaisa, kas palīdzēs ietaupīt gan laiku, gan citus resursus. Ātrus un pastāvīgus sakarus starp valsts vides inspektoriem palīdzēs nodrošināt iegādātās 10 profesionālās VHF/UHF rācijas.

Iekārtu modernizācija īstenota projektu ”Efektīva un mūsdienīga zivju resursu aizsardzība īpaši aizsargājamās dabas teritorijās” un „Zivju resursu aizsardzība no gaisa” ietvaros. Abu projektu īstenošanu atbalsta Zivju fonds un to kopējais finansējums ir 12 118 euro (ar PVN).

Dabas aizsardzības pārvalde atgādina, ka ūdens bioloģisko resursu uzraudzības un kontroles darbs ziemas periodā turpinās un ir pastiprināts lašveidīgo zivju nārsta laikā. Vides inspektori aicina iedzīvotājus un makšķerniekus nekavējoties ziņot par jebkuru konstatēto pārkāpumu vai aizdomām par maluzvejniecības gadījumiem

Latgalē - Dainim Tučam (tālr.: 26528739), Dagnim Vasiļevskim (tālr.: 26112686), Aleksandram Savičam (tālr.: 28703840),

Vidzemē - Jānim Bušam (tālr.: 29433226), Mārtiņam Blauam (tālr.: 26532835), Jānim Pērlem (tālr.: 26222682).

oriģināls

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(3 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[1] Komentāri | dilst | aug
 
bucman

KURZEMĒ UN ZEMGALĒ KAM LAI ZVANA?

05.12.16 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager